Jump to content

Duze Spalare Faruri - Cielo

Recommended Posts

Dat fiind faptul ca m-am saturat sa sterg farurile din km in km cind ninge/e lapovita/e mizga, la drum lung, m-am gindit sa imi fac un sistem de spalare a farurilor pe Cielo. Dar nu prea stiu de unde sa apuc problema. Ce duze sa folosesc? Sa mai pun o pompa? etc. Mi-e ca daca nu calculez corect totul, o sa stropeasca undeva sub far, chit ca le ridic la maxim sau ceva. Any ideeas?

Ma gindeam sa cumpar o pompa de stropit parbrizul; furtunele le iau de la dezmembrari si introduc "admisia" prin capacul de la rezervorul de lichid al masinii. Problema mea e cu duzele, desi tu zici ca nu e de fapt. Ce duze sa pun? Am vazut ca modelele mai noi de Cielo au duze duble, nu ca la mine, simple (doua jeturi in loc de unul). Ma mai gindeam ca dau gaura in bara si le introduc acolo, ca in capota, dar mi-e teama ca or sa stropeasca prea jos.

Edited by Against

Pentru spalatoarele de faruri trebuie o pompa de presiune mai ridicata decat cea pt spalat parbrizul si niste duze speciale. Daca pui duze obisnuite si motoras normal rezultatele vor fi sub asteptari.

PS: La masinile ce au asa ceva se consuma f mult lichid de parbriz, deci ar trebui si un rezervor mai mare (4-5l).

După părerea mea nu merită efortul, chiar că mai bine faci operaţiunea pentru parbriz.

Dacă vrei totuşi să te apuci de aşa ceva, eu îţi sugerez să cauţi duze la dezmembrări, e aproape imposibil să nu găseşti.

Pai m-as apuca. Doar ca nu stiu ce si cum. Probabil o sa cumpar un circuit de la un opel astra sau vectra, ca tot se potrivesc gramezi de piese de la ele la cielo. Probabil ca asa scap si de grijile ce tin de calcule, randament, capacitati, etc. O sa mai ramina problema amplasarii lor pe bara...

Ca posesor de sistem de spalare faruri va sfatuiesc sa nu va chinuiti degeaba. Oricum nu spala calumea, nu e mare scofala. Eu il folosesc pentru a inmuia mazga si a o putea sterge mai usor cu carpa.

• 2 years later...

Against pana la urma ai reusit sa faci ceva sau te-ai lasat la mana ta? M-am suparat si eu... si mi se pare simplu de realizat... Din 2006 pana acum, trebuie sa fi rezolvat tu asa ca spune-ne si noua... Daca te-ai interesat despre instalatiile de la alte masini ( vectra ) daca se potriveste etc...

• 2 months later...

Diuze pt spalat farurile si-a montat nt98adu la masina lui..

din cate am inteles, pt alimentare (pompa, lichid, etc..) s-a legat la instalatia de spalare

a parbrizului... si diuzele montat in bara (in fata farurilor) sunt identicele cu cele montate pe capota..