Jump to content

Dosar Casco

GaGauTa

Recommended Posts

Salutare tuturor

Ieri s-a lipit ghinionu`de mine si in Brasov am lovit o gura de canal iesita in afara :wallbanger: .

Am avut de ales sa intru in cel de langa mine (adica sa trag stanga) sau sa iau canalu` X( . De evitat nu puteam pt ca eram in curba.

Pagube: Janta aliaj stramba la buza ( sper ca doar atat) si cauciuc Continetal taiat.

Cred ca s-a taiat si pt ca fiind in curba nu am prins cu tot cauciucu buza canalului si mai degraba intr-o parte (lateral) a cauciucului.

Intrebarea mea este: Merita sa ma duc sa fac dosar de casco pt asta ??

Asigurat Casco la Omniasig (sper sa nu fie considerat reclama).

Ii "salut" printre dinti :spumelagura: pe cei care au lasat buza aia de la canal deasupra nivelului asfaltului.

Merci

:o fftopic: Se mai gasesc Continentale din alea? ca nu am bani sa iau 2 cauciucuri sa aiba aceeasi textura amandoua. Daca da , un loc sigur unde stiti. Inca o data Multumesc anticipat

Dar de ce sa nu deschizi dosar? Doar pentru a spera la o reducere pentru anul viitor si cu rugandu-te permanent sa nu mai ai pagube? Atunci pentru ce mai platim CASCO?

Eu o sa deschid dosar pentru o anvelopa taiata si capacul de la rezervorul GPL ce mi-a fost furat. Nu degeaba platesc 2000 RON pe an asigurarea.

Tu nu esti in Bucuresti. Gandeste-te cati bani ai fi dispus sa dai sa nu stai 6 ore la coada la constatare la politie plus ce mai stai la asigurator. Asa am preferat sa dau 1milion jumate sa imi iau singur oglinda pe care mi-a rupt-o un dobitoc in parcare decat sa o fac prin casco. Pana la urma a fost contravaloarea unui plin.

Timpul si scarba de hartogarii si stat la cozi, acesta este singurul lucru care ma face sa stau un dubiu.

Ca in rest, nu cred ca ar fi alte probleme.

O parere a cuiva care a trecut prin aceste "obstacole" de curand ar fi binevenita.

Edited by GaGauTa

GaGauTa,

uite aici ce zice noul Codul Rutier la art. 5

(6) In cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, In conditiile legii.

( http://www.masini.ro/stiri-detalii,2856,6,...1--Art-67--.htm )

tu iti repari masina pe Casco (ca de aia il platesti) iar asiguratorul face regres catre adminsitratorul drumului (ca de asta are angajati juristi) si isi recupereaza banii.

Edited by adrian_r5
Merita sa ma duc sa fac dosar de casco pt asta ??

Nu fa dosar. Plateste din buzunar. Dupa cativa ani fara daune ai sa ajungi la 40 la suta reducere din casco, iar reducerea merge cu tine, cand schimbi autoturismul, compania iti ofera casco cu reducere pentru noul autoturism (care autoturism va fi mai scump decat actualul). Cu alte cuvinte ai 40 la suta reducere pe viata. Si din aia 40 la suta reducere iti poti plati micile daune, si iti mai si raman bani.

Am fost ieri la Centrul de Daune la Omniasig Grivita si...mi-am vazut de treaba. Trebuia sa stau vreo` 4 ore.

Am zis ca o sa ma duc noaptea pe la 2-3 . Au program non stop.

Chiar nu stiu daca merita benzina, nervi, hartiile, umblatu`...

Faza e ca vin sarbatorile si nu stiu daca aloc acum banii pt anvelopa acum.

Cred ca o sa platesc din buzunar si o sa ma risca un pic sa circul in Buc fara rezerva :D

Aceeasi dilema o am si eu. Matizul e condus de prietena mea si i-a taiat un cauciuc+janta indoita.Casco are la BT. O intrebare as avea: pana la urma mai e nevoie sa mergem la politie pentru constatare sau se face direct la asigurari?

PS: Anvelopa Continental am gasit in targul Vitan la 195 Ron/buc (e drept ca am intrebat la un singur stand) si pe site-ul depozituldeanvelope.eu la pretul de 165 Ron.