andreib Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Sugestia lui basescu ca dizolva parlamentul chiar daca nu iese preedinte mi se pare dincoolo de orice asteptare pe care as fi putut sa o am. M-am mutat in Cuba si nu stiu? Link to comment
Salex Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Nu. Probabil Base s-a lovit la cap si a facut buba. Probabil el se crede in Cuba, pe post de Castro. Link to comment
rm.popa Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 A fost foarte... prostănac. Tocmai şi-a dat cu tesla în c..., dovedind că nu cunoaşte Constituţia de care face atâta caz. În loc să reţină că anticipatele nu se pot face în ultimele şase luni de mandat ale preşedintelui (care expiră la depunerea jurământului de către următorul), a crezut că e vorba de ultimele şase luni de dinaintea alegerilor. După numirea lui Blaga ca interimar peste remaniatul Nica, e a doua tâmpenie a lui Băse care mă face să nu mai fiu atât de sigur că ştiu ce voi vota... Oricum, sunt pe recepţie. Aştept noi tâmpenii sau explicaţii pentru celedeja comise. Link to comment
tolin Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Un vames pus sa vaneze hotii ? Totul in RO este o gluma. Link to comment
rm.popa Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Nu atât persoana lui Blaga e problema, cât numirea unui interimar în locul unui remaniat, deşi Constituţia atât de dragă lui Băse spune că merje interimar', da' cu excepţia vacantării prin revocare. Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Da domnilor, ar fi mai bine cu o democratie poternica facuta de capii distinsilor parlamentari din psd si pnl. Ei nu spun, nu fac, ei au majoritate. O majoritate atat de tare cu 3 candidati uniti pe moment sa doboare pe base, dusmanul poporului. Imi imaginez cu usurinta independenta unui presedinte ca giana sau crinut care in mod sigur nu va face jocul oligarhilor imaginari ai marinarului. Ma face sa zambesc Link to comment
tolin Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Majoritatea asta a daramat un guvern incompetent. Link to comment
rm.popa Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Nu, Tommy, în nici un caz love-ul dintre PSD şi PNL nu e soluţia. Şi nici Băsescu nu e duşmanul poporului. E şi el un om, cu bune şi cu rele, ca toţi ceilalţi. Eu sunt doar ofticat că a comis două greşeli serioase (amintite în posturile mele anterioare), care pentru prima oară mă fac să am ceva dubii asupra votului. Nu am zis că mă fac să votez ceva din love de mai sus, ci doar să am dubii în privinţa votării lui Băse. OK? Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) Si eu as fi vrut altul, base are destule de platit si e departe de ideal. Nu iau apararea nimanui. A vorbi despre democratie e intotdeauna cel mai la indemana celor mai vinovati. Mereu vor avea cel mai nesimtit tupeu pe sticla. Pe timpul lui nastase nici un ziarist nu avea curaj sa spuna ceva contra guvernului. Se uita usor asta. Acum ai lui si ei ne predau democratia. De profesorii de democratie care au jefuit miliarde de dolari si au omorat pe cine le-a stat in cale eu unul sunt satul. Majoritatea asta a daramat un guvern incompetent. Aha, stim si de ce. Pentru ca unul nu avea vreo sansa la presedintie si celalalt la a avea un premier al lor, cum s-au obisnuit cu larga majoritate de 18%. Sau poate gresesc.. si au facut-o pentru binele poporului. Inegala lupta asta, intre un dictator si fete mari Edited October 16, 2009 by Tommy Link to comment
smailmiami Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) Eu ma intreb doar: cat de prost sa fii, ca presedinte de partid de stanga cu procente de top, sa te iei dupa Crin - reprezentantul unui partid declarat de dreapta? Gioana e atat de nebun dupa putere incat a inghitit teapa penelistilor. Daca Geoana nu ar fi sustinut acelasi candidat cu PNL, atunci in Parlament nu ar fi existat o majoritate care sa sutina un candidat, si in acest caz cele 3 partide plus minoritatile nu ar fi avut ABSOLUT nici un argument in fata lui Basescu, acesta fiind liber, neexistand o majoritate coerenta, sa poata propune un candidat din randurile PDL, acesta fiind majoritar in Parlament ca numar de mandate. Geoana n-a fost nici prost, nici nebun, a facut singurul lucru care il punea in defensiva pe Basescu. Un lucru foarte destept miscarea lui Geoana, astfel, faptul ca Basescu prelungeste criza nejustificat fiind un argument de campanie electorala deosebit de contondent. Si real, FMI si-a amanat analiza ssituatie economice din Romnia pana la aparitia unui guvern stabil. Adica, dupa toate aparentele, peste 2 luni. 2 luni pierdute, din cauza ca Basescu n-a acceptat propunerea majoritatii. Deci cine da prost aici ? Edited October 16, 2009 by smailmiami Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) Un lucru foarte destept miscarea lui Geoana, .. Asa o fi daca tu o consideri, dar a aratat de n-ori ca e atat de prost incat atunci cand a candidat la primarie nu stia in ce sector e magurele, bucurestean fiind )) De altfel, iliescu nu si-a retras caracterizarea arhicunoscuta ca "prostanac". Evident ca nu avea timp sa pregateasca o strategie, un soi de candidat desi e impropriu spus, ca el tot ce orchestra de zor erau lansarile candidaturilor sale cu jde mii de baloane si plancarde ca la obama, abia a doua zi a aflat si el, a doua zi dupa ce a dat anuntul ca merg impreuna, ca a luat iarasi teapa ca si cu nastase Ca nu stie nici acum limba romana, ca vorbeste ca unii care aici sunt disperati de gazeta, sa mai zicem? Nu, asta e sueta deja. Lasa-ma bre cu geoana asta, ajuns sef de partid pus de gruparea de la cluj conjunctural ca sa il dea jos ep nastase, liderul lui peste care a aflat el ca trebuie sa urle sa il bage in seama lelea catrina, ca sa para si el ca basescu. Ma stric de ras, zau asa. Edited October 16, 2009 by Tommy Link to comment
andreib Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Apropos, ultimile sondaje: unul INSOMAR si unul CURS. Unul comandat de irealitatea si unul de PDL, unul mai valoros decat altul... Oricum, de remarcat cel PDL, facut pe un esantion reprezentativ de, stai putin, 530 persoane. Ce dracu, sunt blocuri comuniste in care sunt mai multi oameni laolalta... Criza se pare ca afecteaza si partidele. Totusi, eu unul nu pot sa inteleg cum mai crede populatia in PDL: guvernare mai proasta ca asta nu cred ca se putea nici cu gigi in frunte, Si varog, sa terminam prostiile depsre coruptie: toti sunt o apa si-un pamant. Nu cred ca exista vreun partid mai putin corupt (defapt poate UDMR). Licitatii de aiurea au facut si or sa faca toti dar macar sa dea o oarescare directie tarii si sa lase imbecilu' numit in administratie bun rau cum o fi macar 2-3 ani sa poata sa se inteleaga ceva. Daca schimba toata administratia la 3 luni nu se va misca nimic in tarisoara iar efectele o sa le simtim toti... Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) Hopa, tie coruptia ti se pare o prostie dar o decalaratie un capat de tara. Tare. Uite cum crede, iti explic pe mine: in vara nu aveam de gand sa mai merg la vot, eram satul pina peste cap de toti, la europene nici nu am fost. Dar cand vad ce a ajuns presa de aici, cat de venali urla toti ca lupii pe ei, cand nu mai e un gram de echilibru si de jucata dreapta, am zis da, trebuie sa merg. Nu pentru simpatie pt basescu, ci de ura pe toata cloaca asta pesedisto-penelista. Ungurii necorupti? Glumesti. Edited October 16, 2009 by Tommy Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 De fapt eu nu inteleg ce intelege lumea din ultima declaratie a lui Base. Cine crede ca are vreun interes sa provoace alegeri anticipate parlamentare dupa ce ar pierde alegerile prezidentiale se uita cam mult la televizor. Ar fi un fel de harakiri, atat pentru el cat si pentru PDL. Discursul era evident doar pentru eventualitatea in care iese din nou presedinte, moment in care are voie, din punct de vedere constitutional, sa faca orice, indiferent de depunerea juramantului sau nedepunerea lui. Link to comment
andreib Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) Nu, tendintele dictatoriale sunt un capat de tara, nerespectarea voita a constitutiei si a principiilor democratice iarasi. @Tommy: Cum nu cred in politician roman necorupt eu optez pentru ala care nu isi pierde timpul cu discursuri de 2 bani despre coruptie si care eventual propune/mai si face ceva. Se cunoaste ca nu lucrezi in domeniul de stat si nici nu ai mare contact cu el. Ar trebui sa stii ca un proiect de infrastructura (rutiera/educationala/medicala etc) dureaza ani de la concepere pana la finalizarea si ca o achizitie se poate lungi si 4-6 luni iar daca schimbi imbecilu din frunte la fiecare 3 luni ghici de o sa se intample... Grozav, n-o sa fure decat in plafonul de 15000eur de nspe ori cat e achizitia directa, ca nu apuca sa duca la capat nici o procedura mai lunga (de valoare mai mare) ca oricum o anuleaza si o reia urmatoru (ca deh, nu era buna). Si apoi mai vine problema cu fondurile europene care ar trebui absorbite: 1. functionarii au asa de multi sefi de nu mai stiu cui raspund, liniile de finantare functionand greu, incet si prost 2. alti functionari care ar trebui sa implementeze proiectele castigate (sau sa le depuna) nu pot pt ca... au schimbat seful la fiecare 3 luni... Coruptia in Ro se va atenua pe masura trecerii timpului si maturizarii democratiei, ar trebui sa fiu naiv sa cred ca va veni partidul si presedintele misionar si va extirpa totul. Am votat odata pe mesajul asta, nu-mi mai trebuie, m-am lamurit... Iarasi un fapt ce nu il inteleg este in ce mod este Basescu necorupt sau mai putin corupt... Edited October 16, 2009 by andreib Link to comment
tolin Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Coruptia in Ro se va atenua pe masura trecerii timpului si maturizarii democratiei ... Dar cand se va maturiza electoratul, cetateanul turmentat ? Sa te mai plangi de coruptie dupa ce-l alegi uninominal pe nascase, pe guzganul rozaliu si pe cherestoy baci ? Eu zic ca orice discutie pe tema coruptiei s-a incheiat acum un an. Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) @andreib, Poti sa fii sigur ca si in macrocompanii e o birocratie greu de descalcit, nu sunt in primul gigant, am vazut mai multe, desigur cat pot vedea de la nivelul meu. Multe tipuri de relatii functioneaza strict la fel ca la stat. Dar cele care merg bine, si departamentele care functioneaza, sunt cele in care la decizie sunt profesionisti nu hoti si politruci promovati pe la etajele superioare ale bnr si candidati la fctia de premier pe criterii de nepotism sau politice. Basescu doar joaca si el pentru a trece un guvern propus de croitoru, eu asta vad. Ce ai vrea, cand toti i-o trag in kur el sa stea ca una de pe centura si sa zambeasca ca o planta de la antena3 la dispozitia lui voiculescu? Edited October 16, 2009 by Tommy Link to comment
andreib Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Mie imi place de ambele propuneri, dar feelingul meu e ca nu l-a aprobat pe neamt doar ca sa traga de timp pana la alegeri: daca castiga pune iar pe poloboc si pogea, daca nu asta e... Deci si nea base pune interesu personal in fata pensiilor si femeiului si iar nu se misca nimic in administratie 3 luni... Link to comment
Tommy Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 (edited) PNL si PSD au de castigat acum. Se pot intelege scurt cu Croitoru, fiecare isi ia partea de cascaval. Ies bine si la electorat ca au renuntat la orgolii personale, si arata cu adevarat ca sunt altceva poolimii. Daca aveau un candidat unic si renuntau la orgolii il votam si eu. Asta insemna alianta adevarata la momentul asta de criza. Dar ei au candidati proprii si umbla prin tara. Vei vedea distractie dupa alegeri daca vreo unul din ei castiga. Postuland. Apropo.. nu l-ai intalnit azi pe la Iasi? Edited October 16, 2009 by Tommy Link to comment
tolin Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 PNL si PSD au de castigat acum. Se pot intelege scurt cu Croitoru ... Cata naivitate. Cine l-a desemnat pe acest functionar loial, adica asta a primit aceasta misiune ca sa muste mana stapanului ? Acest slujbas cu simbrie o sa fie istorie peste 8 zile si o piatra de moara de gatul celui care l-a trimis la inaintare. Link to comment
smailmiami Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 (edited) Asa o fi daca tu o consideri, dar a aratat de n-ori ca e atat de prost [...] Ai vazut si tu ca am sustinut ca a fost destept doar in cazul cu neamtul, n-am sustinut nici un moment acest lucru despre toata activitatea lui politica. Oricum, la prezidentiale ma duc sa votez si voi vota cu Antonescu. Pacata ca are PNL-ul in spate, dar asta e. Mi se pare cel mai decent dintre toti. Iar Basescu, dpmdv este raul intruchipat. In 5 ani a facut numai scandal, e faimoasa declaratia lui "Daca e liniste nu e bine", n-a pierdut nici 5 minute ca sa justifice macar unul dintre scandalurile in care a fost implicat el sau familia lui, desi la fiecare a mintit ca va justifica cat de curand: casa din Mihaileanu, casa fetei lui de 1 milion de euro, afacerile lui frate-su cu armamanet. In fata acestui personaj il prefer oricand pe Nastase, Geoana, Antonescu sau Oprescu. Edited October 17, 2009 by smailmiami Link to comment
rm.popa Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Oricum, la prezidentiale ma duc sa votez si voi vota cu Antonescu. Pacata ca are PNL-ul in spate, dar asta e. Eu aş zice că e păcat că PNL l-a desemnat pe Antonescu. Că dacă era altul, erau şanse mult mai mari să le votez candidatul. Link to comment
Tommy Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 PNL cu greu a gasit unul cat de cat curat sa il afiseze, in spate e tot terceanu si patricienii care au vandut si cumparat pina si marea neagra si au tocat bugetul, atunci cand banii curgeau ca dunarea la cazane, ca economia duduia. Ei, cei din spate, vor veni din nou explicit la conducerea partidului. Astia care si-au batut joc de istorie si de numele de liberal. Cata naivitate. Cine l-a desemnat pe acest functionar loial, adica asta a primit aceasta misiune ca sa muste mana stapanului ? Acest slujbas cu simbrie o sa fie istorie peste 8 zile si o piatra de moara de gatul celui care l-a trimis la inaintare. Istorie spui? Istorie o sa fie gioana. Mancat de isteria propriului partid pe care l-a scos de la cascaval. Cred ca la el te-ai referit cu .. naivitatea, altfel, o formulare eleganta Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Sunt de acord cu rm.popa (nu eu am scris asta si eram beat cand am scris-o). @smailmiami Ce legatura are Crin Antonescu cu presidentia? Nu o sa votez un candidat a carui principala recomandare pentru postul de presedinte este ca nu zice si nu face nimic. (adica aduce liniste). Aceeasi logica am vazut-o si la primaria Bucurestiului la ultimile alegeri "nu mai vrem ca santierele sa dea traficul peste cap". Si a iesit Oprescu si nu a mai inceput nicio lucrare de infrastructura (in afara carnatului gigant). Si, pana la urma, ce afaceri cu armament a facut fratele Basescului? (ma intereseaza: de unde a cumparat, ce a cumparat, cui a vandut, ce afaceri a facilitat, ce comision a luat, chestii din astea). Link to comment
Salex Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Cine crede ca are vreun interes sa provoace alegeri anticipate parlamentare dupa ce ar pierde alegerile prezidentiale se uita cam mult la televizor. Ar fi un fel de harakiri, atat pentru el cat si pentru PDL. Nu stiu cine crede ... banuiesc ca foarte putini. Acum intelegi de ce ziceam zilele trecute ca m-am saturat de poker ? Basescu doar joaca si el pentru a trece un guvern propus de croitoru, eu asta vad. Ce ai vrea, cand toti i-o trag in kur ... Basescu trage de timp, ceea ce mie mi se pare complet idiot. Tocmai ca NU avem timp de pierdut, joaca asta s-ar putea sa ne coste cam mult la scara mare. Dar, ma rog, cui ii pasa ... poate intra un as si iese cvinta roiala Cum ziceam cu citeva zile in urma (si am vazut pareri similare mai sus), daca apele nu s-ar fi tulburat rau in ultimele 2 luni, daca nu as fi vazut atita nesimtire, aroganta si superioritate gratuita, cel mai probabil nu as fi mers la vot. Din pacate, hotarirea asta ferma se suprapune peste o oferta electorala extrem de slaba si ma vad nevoit sa recunosc ca o sa merg la vot doar pentru a da un vot impotriva. Eu aş zice că e păcat că PNL l-a desemnat pe Antonescu. Că dacă era altul, erau şanse mult mai mari să le votez candidatul. Sint 101% de acord cu ce spui, exista 2 indivizi la liberali care ma fac sa nu-mi indrept atentia asupra lor. De unu am scapat, al doilea vad ca e pe val. Antipatia fata de Crin o am de foarte multi ani si se bazeaza exclusiv pe o parere subiectiva ... e ceva care tine de feeling Link to comment
Recommended Posts