Jump to content

Politica Fratilor

zalmoxis

Recommended Posts

Te felicit ca-l ai tu mare (salariul). Eu nu muncesc, eu stau acasa si astept sa vina banul la mine. Vreau doar un salar decent. Si base ne-a amagit, a recunoscut oficial ca a fost o promisiune fara acoperire. Si nu o spun eu, a spus-o el la stiri. Voteaza linistit.

E cam 100% incorect tot ce sustii, dar esti simpatic :) . O sa votez, la fel sa faci si tu, si dupa 7 decembrie te invit la o palinca cand treci prin cluj. Dupa unul doua shoturi, ai sa intelegi brusc totul: Boc a fost un prim ministru bun, Basescu este un badaran, dar s-a opus mafiei de stat reprezentata de psd, daca coalitia 65% ar fi investit guvernul croitoru, poate nu ti s-ar fi taiat din salar pe 2 luni... etc etc ;) (asta apropos de sustinatorii lui Basescu, in viziunea lui Orban).

Edited by zet

Leutu:

Imi place cum gandesti. Sunt de acord cu tine.

Zet: daca trimiti palinca nealterata prin posta, ti-o platesc si am sa iti multumesc Convingerile nu mi le schimb, politiceste vorbind.

Edited by Lucian M

Daca iese ala fara par va inchide si buda nu doar scoala.

Ca bugetar, ar trebui sa te bucuri si ca vei primi restul de 70%, ceea ce cred ca tot e mai bine decat nimic. Da' las ca vine psd-ul, o sa-ti faca cado' revelionul ca sa nu fii suparat cand va zbura un numar "infim" de functionari...

Oricine va iesi va trebui sa zboare un numar semnificativ de functionari? De ce? Pai sa incepem:

a) Motive conjuncturale

1. Pentru ca nu mai au cu ce sa-i plateasca.

2. Pentru ca FMI-ul ne strange cu usa pe buna dreptate

3. Amana aceasta restructurare de ani si ani de zile iar contextul nu mai permite amanare

b) Motive reale:

1. Sunt mult prea multi si isi nu fac decat sa isi impinga hartii de la unul la altul

2. Un numar fabulos de mare de indivizi aparuti in sistem sunt veritabil inutili

3. Sunt mama, tata si bunicul ineficientei

4. Sunt birocrati, incompetenti si blocati pe idei ce tin de sisteme apuse

5. Gradul de redundanta este fantastic in sistemele administrative, o unitate cu 30-50 de beneficiari avand 5-10 persoane in roluri administrative (director, adjunct, secretara, contabil sef, jurist etc). O primarie are personal administrativ cat o multinationala cu o cifra de afaceri de 100x mai mare etc

Cu toate acestea reducerea numarului de functionari trebuie imperativ corelata cu o simplificare a hatisului legislativ greoi, stufos, care se schimba cu o viteza ametitoare (cauza principala a lipsei de respect fata de lege in ro).

Basescu [...] s-a opus mafiei de stat reprezentata de psd

Ai dreptate, s-a opus aleia PSD, dar a sustinut-o cat a putu pe aia PDL-ista.

Mai tii minte bileteul ala adresat mistrului transporturilor privind datoria catre firmele lui Casuneanu, aia cu "Rog rezolvare urgenta si legala". Sau garantia de 330 milioane de euro pentru RAFO, adica o firma particulara ... Nu mai bvorbesc de ridzi, Udrea sau Videanu care reabilita un bulevard cu 35 milioane Euro/km cand afara o firma facea autostrada prin munti cu 4 milioane/km. Miros toate a flori de primavara, nicidecum mafie de stat.

@zet: Vezi ca la un moment dat, ai uitat sa comentezi o virgula dintr-un post de-al lui Lucian si mi se parea tare ofensatoare la adresa lui Basescu virgula aia.

Era o remarca ironica Andrei la adresa postului lui lucian m :)

Presedintele oricare ar fi el nu scade el salarii :)

Luciene, in primul rand tu ca prof de sport la tara iei mai mult ca unul de mate de la oras din cauza ca ai un spor de izolare destul de mare.

Ala ar trebui ras primul.

Apoi, tinand cont de gradul de solicitare si responsabilitate ar trebui ca:

1. profesorii de la scoli de oras sa aiba salarii mai mari

2. profesorii ar trebui sa aiba salariu functie de disciplina, cei de mate fizica, info sa aiba salariu mai mare ca cei de sport, geografie, rusa etc

Lucian, vezi ca discutia asta s-a desfasurat normal, cu putine exceptii pina vii tu, te rog sa te abtii de la posturi de genul "te doare" etc

Nu in ultimul rand spune-ne daca ai declarat la primarie alte venituri decat cele de la scoala, si ce culoare politica are domnul director.

Edited by Tommy
... Basescu este un badaran, dar s-a opus mafiei de stat reprezentata de psd, daca coalitia 65% ar fi investit guvernul croitoru, poate nu ti s-ar fi taiat din salar pe 2 luni... etc etc

De aici, din Bv se vede altfel, a inlocuit mafia psd cu mafia lui din pdl. Cei din B, vad ca mafia pdl a fost scoasa de la cascaval si s-a ales cu 48 de plangeri penale. A ridica in slavi pe unul care, din pozitia de primar general, si-a vandut proprietatea pentru a-si atribui, cu manuta sa, o casa nationalizata spune si care e pozitia sa in condamnarea comunismului. In rest, toate sondajele arata ca, din ziua cand a refuzat un sas, baselu este in picaj liber. Eu inteleg ca unii se imbata si din apa plata, dar cand pariezi pe un cal mort, deznodamantul este cert.

Altfel, despre morti (croitoru) numai de bine, sa lauzi pe unul care n-a fost in stare sa ajunga pm ... mai bine il lasi acolo, in cimitirul "eroilor democratici". Sper ca i-ati pregatit necrologul si coroana si lui negoita. Asteptam cu interes sa auzim ce pm bun ar fi fost in locul lui boc. Daca mai sunt nominalizati cativa din acestia, ajungeti sa demonstrati ca toti ar fi fost mai buni decat boc, adica la vorba mea.

Oricine va iesi va trebui sa zboare un numar semnificativ de functionari? De ce? Pai sa incepem:

a) Motive conjuncturale

1. Pentru ca nu mai au cu ce sa-i plateasca.

2. Pentru ca FMI-ul ne strange cu usa pe buna dreptate

3. Amana aceasta restructurare de ani si ani de zile iar contextul nu mai permite amanare

b) Motive reale:

1. Sunt mult prea multi si isi nu fac decat sa isi impinga hartii de la unul la altul

2. Un numar fabulos de mare de indivizi aparuti in sistem sunt veritabil inutili

3. Sunt mama, tata si bunicul ineficientei

4. Sunt birocrati, incompetenti si blocati pe idei ce tin de sisteme apuse

5. Gradul de redundanta este fantastic in sistemele administrative, o unitate cu 30-50 de beneficiari avand 5-10 persoane in roluri administrative (director, adjunct, secretara, contabil sef, jurist etc). O primarie are personal administrativ cat o multinationala cu o cifra de afaceri de 100x mai mare etc

Cu toate acestea reducerea numarului de functionari trebuie imperativ corelata cu o simplificare a hatisului legislativ greoi, stufos, care se schimba cu o viteza ametitoare (cauza principala a lipsei de respect fata de lege in ro).

Sunt 100% de acord cu tine. Lucrez "in sistem" si zi de zi vad cu ochii mei incompetenta si lipsa de profesionalism. In sistemul public criteriul profesionalismului si al competentei lipseste cu desavarsire.

Multi il injura pe patriciu, insa il consider un bun profesionist si un manager capabil. Plus de asta mi-a placut ce a spus in ultimul timp pe la TV:

http://www.financiarul.ro/2009/08/27/dinu-patriciu-romania-are-nevoie-de-600000-de-concedieri-in-sistemul-public/

Lamuriti-ma ce a facut cheliosul si ai lui pentru mine, ce au facut pentru voi si ce au facut pentru tara. Va spun eu: au pastrat taxa auto (si au marit-o la nesimtire), au raparat o gramada de drumuri (atat de bine ca s-au stricat la loc), au inceput autostrazi - cele mai scumpe din lume, au instaurat o dictatura, au "portocalizat" pana si troite si biserici (am sa pun poze). Zilnic aproape se fac bai de multime, se rade sagalnic si suntem amagiti de pe o zi pe alta. Se doreste parlament unicameral- foarte bine, o sa fie, portocaliu, evident, instrumentat de tatucu. Pana la dictatura mai e doar un miiic pas. De aia se uita urat americanii la noi. Sper doar sa nu fie fraudate alegerile, cu toate ca turismul electoral va fi in floare. Referendumul e o manevra, nu-si are rostul.

Eu stiam ca autostrazile sint incepute de mai multi ani decit 5...

Apropo de reclama cretina e de prin toate partile, ca ti-a sarit in ochi portocaliul e altceva :)

Baie fac toti...de multime :) iar "amageli electorale zic toti...vezi cu taranii lui Gioana...

Apropo de 50% marire , au votat toti unanim...minus cei absenti...

Unde xxx vedeti dictatura ? Ma uit la TV si numai Huoooo Base vad...pe toate canalele...scuze pe Jetix si FoxKid inca nu...

Pina la urma au 35% in parlament...de unde si pina cind dictatura? Pina acum 1luna nu era dictatura???????? Sau intr-o luna a pus Baselu la cale asa zisa dictatura si preluare a puterii????

Crezi ca daca era PSD sau alt guvern putea sa faca altceva? Sau daca se schimba guvernul in PSDNL se va aplica legea de anul trecut cu 50%...?

Tu s-ar putea sa nu mai ai 30% din decembrie, eu nu mai am 35% de la inceputul anului...

Pina la unicameral e mult de mers...nu se face cu un kkt de referendum... asta e gargara electorala...

Ma asteptam la mai mult Luciane...

Baselu e taran stim dar nu e vinovat pt toate kkturile...Orice guvern ar fi fost, ori incepea sa ia masuri ori ne baga in kkt mai tare...

Daca era sa se gindeasca numai la campania electorala nu ar fi bagat legea salarizarii sa-si dea cu tesla in cap stirnind reactii ca ale tale... mergea inchis si pe burta...lasind pe mai tirziu...

Acelasi lucru e valabil si pt cel care va fi la anul...

Tommy, toti muncim, insa afara stau doar cei"de sport". De aia am si racit, ma bate vantul din toate directiile. Toti am facut facultate, toti am uat licenta, toti am concurat cu aceleasi subiecte, toti primim inspactii. Nu vad de ce la oras trebuie sa fie lumea mai cu mot. Si nu e spor de izolare, ci spor de rural, care e destul de mic. Dar nu despre asta e vorba. Unii e mai egali ca altii. Si nu e frumos.

Eu mi-am expus o parere la inceput, ceilalti au sarit pe mine. Nu i-am indemnat eu pe nimeni sa sara cu gura (pe unii chiar ii consideram apropiati, intr-o oarecare masura). Si apoi, e un forum, mi-am expus parerea. O luna si ceva oricum nu mi-a dus nimeni dorul, cu mici exceptii (ii salut cu aceasta ocazie). Oricum, vad ca se pune rapid pumnul in gura, inafara de unele persoane cu judecata nepartinitoare. Salutare Andrei, Leutu, smailmiami.

Tommy, nu am declarat niciun venit (de ce as declara?!- din cateva amarate de milioane cat ies la o nunta, sa mai platesc si impozit? si sa raman cu aia in mana, nu, dar fericit ca nu trag statul in piept), iar directorul e penelist, ca si mine. Primarul e pesedist, la fel, consliul e majoritar pesedist.

Ce altceva doresti sa mai afli? Chilotii i-am schimbat azi-dimineata, si m-am si spalat.

Edited by Lucian M

Cum zicea si tommy, era o remarca ironica. Daca iti aduci aminte, cu cateva pagini in urma, sustineam acelasi lucru. , cu mentiunea doar de a se face cu cap chestiunea asta. :)

In plus, o gramada de bani de la buget se duc si pe subventii (incluzand companii de stat gen compania huilei). Cred ca se impune si in aceste sectoare o limitare a subventiilor. Ce m-a amuzat in legatura cu acest aspect, a fost declaratia unui oarecare, ceva in genul "acum trebuie sa invatam sa scoatem si profit nu sa traim doar din subventiile de stat"-subventii ce pot atinge sume destul de frumoase.

Era o remarca ironica Andrei la adresa postului lui lucian m :)

Presedintele oricare ar fi el nu scade el salarii :)

Presedintele oricare ar fi el nu are astfel de atributiuni intradevar dar pastrarea unei situatii de incertitudine politica si anormalitate imi aduce mie/tie/tuturor o scadere a veniturilor disponibile (scadere venituri si necesitatea cresterii impozitelor). Oricine ar fi, dupa alegeri va trebui sa taie destul de tare in sistemul bugetar si ma indoiesc ca o vor face cu cap si nu pe criterii de culoare si nepotism :( .

I agree. De asta imi e teama si mie de psd. Liberalii cu 4 hai maxim 5 ministere cate vor primi si nu cred ca vor fi dintre cele economice nu vor putea sa le tina piept, acum luau jumatate de ministere cred daca doreau.

Am si eu liberali in familie, cu carnet, cu tot ce trebe, si in turul 2 au zis ca nu merg la vot. Eu sunt aproape singurul care votez cu dreapta adevarata.

Legatura Luciene, e ca doar la tembeliziuni am auzit avansata prostia asta cu fraudarea. Nu ai fost niciodata in comisii de votare sa stii cum se desfasoara procesul?

Daca nu stii, sau pentru cei care nu stiu, o scriu eu:

Comisia e formata din:

1. presedinte care trebuie sa fie cu studii juridice sau daca nu cu facultate

2. reprezentanti ai fiecarui partid care doreste

3. optional, observatori ong

Dupa numarare fiecare reprezentant de partid ia o copie a listei de rezultatelor si duce la partid, fiecare partid face centralizarea si numararea proprie. Ministerul de interne nu are treaba decat cu paza. Daca mi-a scapat ceva va rog sa adaugati.

Practic fraudarea la vot e nula.

Frauda masiva se face la TV, 24 din 24 si 7 din 7 prin manipularea maselor in toate felurile posibile.

Pastila cu fraudarea e doar una dintre metode.

Edited by Tommy

N-am fost decat de 4 ori in comisie de votare, deci habar n-am cum sta treaba. Manevrele nu se fac aici, ci sus (stii la ce ma refer). Si se fac manevre. Si se face si turism electoral.

Mai e o vorba: nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara. Noi, cei de la sectii, ne facem treaba corect (nu am avut pana acum incidente). Repet, manevrele se fac la nivel inalt. Bine, nimeni nu e prost sa recunoasca , ca s-au facut manevre sau ca se vor face.