Jump to content

Politica Fratilor

zalmoxis

Recommended Posts

Eu alte date nu am, asa ca in lipsa lor, sint nevoit sa cred asta :

...

Unde au dus politicile ungurilor?

Ungaria a renuntat la restul transelor din imprumutul de la FMI, iar economia s-a stabilizat. De asemenea, cheltuielile statului pot fi controlate si exista bani pentru investitii. De asemenea, Ungaria va avea o crestere economica pozitiva in acest an.

...

LE:

Nu m-am bucurat de TVA, am punctuat doar succesul masurilor luate de alte tari, masuri pe care guvernul nostru impotent nu le-a luat.

Da, e adevarat ca guvernul nostru nu a luat masurile pe care le-au luat altii. De fapt, nici nu a fost greu, pentru ca guvernul nostru nu a luat NICI un fel de masura anti-criza. Cum ziceam, anul 2009 lipseste din vocabularul PDL-Basescu. Foarte tare, pare-se ca au inventat calatoria in timp ! Mai stii, poate nici nu am trecut prin 2009 si ne mint aia raii pe unde ne prind ...

Edited by Salex
  • Like 1

PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

Motiunea de cenzura a cetateanului roman Articol unic: Se reduce cu 25% saraciea prin reducerea 100% a guvernului actual Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

AJUNGE!

Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

NE-AM SATURAT:

- sa suferim noi ca sa prospere ei;

- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;

- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;

- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;

- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;

- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public;

Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru. E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

http://vladmocan.wordpress.com/2010/05/11/sa-muriti-bine/

• Like 1

Din ciclul: "Sa moara si capra vecinului"

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Sindicatele_vor_impozitare_progresiva_pe_toate_salariile_0_259774587.html

Acuma, fiecare cu norocul lui; nu ma numar printre cei norocosi, am mai spus, la 850 RON nici pe departe, dar ce vina au ceilalti, cu salarii mai mari 2500 RON si lucreaza tot in mediul privat???. Pentru ca la privat chiar se munceste..

Edited by mihai72ro

(Ca sa ne mai descretim putin fruntile) va anunt ca s-a gasit solutia iesirii din criza ! Amin :osanale: .

(Asta mergea si la Caterinca insa, de vreme ce in Parlament avem reprezentanti ai Bisericii si, mai mult, aceasta tinde sa se bage in multe aspecte ale vietii sociale/politice/economice, cred ca poate sa ramina si aici !)

Eu sunt de acord, daca le fac din bugetul lor.

@Tommy, bine ca au zis-o PSDul ca Crinut murea de nerabdare sa o spuna el. De vreo saptamana tot plange pe umerii bugetarilor dar cred ca pana si lui i-ar fi fost rusine sa propuna asa ceva. Bine, l-ar fi **** Patriciu.

Concret, cititi si voi ce au facut altii in 2009 si ce rezultate au avut. Asta in timp ce Prim Ministrul Romaniei isi reamintea ce bine cosea odinioara ...

1. Link

2. Link

3. Link

Daca aveti rabdare sa cititi, incercati sa identificati acele masuri luate in discutie de guvernul nostru ... Luate in discutie, NU aplicate deja

Nici nu sti cata dreptate ai. :thumbl:

Cine-a trecut prin Ungaria poate sa afirme fara retinere ca traiesc in alta dimensiune.

Aud tot felul de discutii, cum ca oricine ar fi fost la guvernare nu prea avea ce sa faca trebuia sa taie de undeva.

Neinteresant, pe mine ma intereseaza cum de s-a ajuns aici dupa 6 ani cu Base la putere?

Neinteresant ce a facut Tariceanu ca a facut bine sau rau; pai cine l-a adus pe Tariceanu la guvernare ? mama ?

Cine nu l-a lasat pe Tariceanu sa guverneze si a tinut-o din scandal in scandal ca-l demite, biletele etc ?

In 6 ani, numai scandaluri si rafuieli pe ciolan, normal ca nu s-a facut nimic, toate energiile s-au consumat asupra castigarii totale a puterii, nu suporta sa mai fie si altcineva, asta a fost obiectivul principal.

Cine a modificat cota unica de impozitare a salariilor, celebrul 16% ? cand toti economistii spuneau ca nu o sa fie bine.

Chiar era nevoie imprumutul la FMI ?

Cica i-am luat pentru investitii si infuzie de capital.

Pai si atunci cum dupa cateva luni am ajuns sa platim salarii si pensii din el, cum de nu mai sunt bani ?

Au disparut asa banii peste noapte ?

Pai da, la ce campanie pentru alegeri de milioane de euro s-a facut trebuiau returnati banii "sponsorilor" prin lucrari publice ... de jde milioane de euro.

Problema noastra e ca toata politica lor este politica unui singur om, care s-a inconjurat de slugi obediente care sa nu comenteze, oameni specializati pe smechereala in interes propriu, nu oameni care sa se priceapa sa faca ceva acolo unde au fost pusti.

De unde sa se priceapa Videanu la economie cand a fost sef de sectie la Ciprom Ploiesti si a terminat Facultatea de Transporturi, iar pe urma a "lucrat" doar ca parlamentar, deputat, primar sau functii prin diverse guverene.

Hoti sunt peste tot dar sunt de mai multe feluri, unii cu cap alti fara cap, acum se vad rezultatele.

Cine a modificat cota unica de impozitare a salariilor, celebrul 16% ? cand toti economistii spuneau ca nu o sa fie bine.

Poate toti economistii PSD. Ce bine ar fi daca nu am vorbi peste tot numai sa ne aflam in treaba. Aia a fost singura masura care a produs crestere economica adevarata si atragere de capital.

S-ar putea sa ma insel, dar prin Europa sunt foarte putine tari care au cota unica. Daca e asa stralucita, de ce nu se regaseste si pe la multe alte natii sau la toate ? Apoi, de unde poti fi tu sigur ca acestei cote unice i se datoreaza crestera economica ? Daca totusi crestera economica se datoreaza acestei magice masuri economice, acu de ce nu mai crestem, ca tot cota unica este in continuare ? Daca m-ar intreba cineva pe mine, as spune ca virtuala noastra crestere economica se datoreaza banilor virtuali, deci creditului.

Edited by smailmiami

Pentru ca acele state au economii consolidate, au o baza larga a clasei de mijloc si un nivel de salarii mult peste nivelul minim. Probabil ca au si mai putine taxe suplimentare. Oricum, impozitarea cu nivel diferentiat a veniturilor din munca este haiducie, nu inseamna echitate. Este o mare diferenta intre avere si castig salarial, iar impozitarea diferentiata nu stimuleaza munca, daca ai sta de vorba cu o familie obisnuita, care are un venit salarial lunar de vreo 12.000 euro, vei auzi ca ar prefera un venit mai mic, dar un numar mai mare de zile libere. Romania nu se gaseste in situatia acelor state, salariul lunar mediu net este la nivel subexistentei in standardele europene. A impoza veniturile salariale modeste de aici progresiv inseamna reduce consumul (motorul principal de crestere economica din RO) si de a avea intrari mai mici la bujet. Si asa, cota de 16% impozit si 19% TVA liniar reprezinta o povara mare pentru 80% din salariati. Asta se reflecta in gradul scazut de economisire, valoarea mica a creditelor si lipsa de siguranta dupa 35 de ani de munca. Toti acestia devin dependenti de asistenta statului. Dar asta-i alta poveste care tine de strategia partidelor populiste in asigurarea unui electorat stabil, adica un genocid programat al saraciei. Politica supraimpozitarii caprei vecinului a adus societatea romaneasca in situatia de acum.

Edited by tolin

Poate toti economistii PSD. Ce bine ar fi daca nu am vorbi peste tot numai sa ne aflam in treaba. Aia a fost singura masura care a produs crestere economica adevarata si atragere de capital.

Da, abia acum se vede cresterea economica si cresterea de capital, rezultate exceptionale.

Uite care-i faza, eu zic ca sunt un baiat de comitet nu-mi place sa "intep" chiar si pe forumuri, dar cateodata am impresia ca ne face ca scriem aici doar asa ca sa zicem ca facem forum.

Avem net, va rog, daca sustineti ceva, nu excelati la capitolul memorie si mai faceti si acuzatii puteti sa pierdeti 3 minute pe google cu un "search" pentru verificare.

http://www.zf.ro/pol...pnl-pd-2902434/

http://www.hotnews.r...rul-finante.htm

http://www.dreptonli...php?id_stire=52

P.S: Era sa uit de "genialul" impozit forfetar pentru firmele mici si mijlocii care a dus la inchiderea a mii de firme incurajand evaziunea fiscala sau trecerea pe PFA, precum si descurajarea infiintarii de noi firme = gaura la buget

Superba idee a domnului fost Ministru de Finante G.Pogea, alt "economist" cu un cv marcant.

Tu citesti macar ce postezi? :) 2 linkuri puse de tine, ambele cu declaratii PSD. Insisti sa imi sustii afirmatia din cate vad. Si nu domle, eu nu intep ca nu-s bondar, atata pretentie a gradului meu de involutie am si eu, dar evident penalizez afirmatii fara baza. Repet si linkurile tale nu fac decat sa arate corectitudinea afirmartiei mele: cota unica a fost sustinuta de partidele de dreapta PNL si PD si impozitarea diferentiata de cei de stanga, PSD. Daca acolo, la stanga, te plasezi e alegerea ta, nu face parte a interesului meu, e o tara libera.

Pt Smilelmiami, o solutie se da pentru un sistem specific, nu exista solutii generale, ca si in mate, ca tot spui ca ai diploma desi des incurci concepte sau le manipulezi imprecis, fiecare sistem are propriile solutii, nu poti lua ce e in germania si aplica la romania, ce e in state si aplica in franta samd. A explicat prea frumos Tolin beneficiile acelei masuri in Romania ca s amai adaug mare lucru, dar iarasi, pe pielea ta, daca ti-ar mari impozitul, ai avea tu sau tara de pe urma ta de castigat?

Edited by Tommy

Am spus si repet, cresterea economica de la noi nu cred ca s-a datorat cotei unice, ci creditarii fara cap, cota unica fiind impulsul. Tu spui ca i s-a datorat cotei, atunci eu te intreb, de ce acum ne ducem la vale in halul asta, ca tot cota unica avem ? Dupa mine, la ora actuala, pentru a mai nivela un pic povara sociala, cred ca s-ar impune o impozitare diferentiata, si tot asta cred ca ar fi fost solutia si in ultimii 3-4 ani. In legatura cu facultatea mea, as putea face un efort sa-ti trimit un scan dupa diploma, ca sa stai si tu linistit.

Tu crezi ca marile companii care au investit in romania vor avea vreo problema sa-si mute activitatea in alta parte unde impozitarea e mai mica? Ce crezi tu ca le-a adus aici, creditarea?

Tu citesti macar ce postezi? :) 2 linkuri puse de tine, ambele cu declaratii PSD. Insisti sa imi sustii afirmatia din cate vad.

Mai sus ai afirmat cum ca, cota unica ar fi opera "economistilor" PSD, ti-am demonstrat ca e opera PNL-PD

Sunt link-uri luate la intamplare de pe net, toata lumea a stie a cui a fost ideea cu aceasta cota unica.

Ti-am demonstrat ca ai gresit.

http://www.dapnl-pd...cpage.php?id=65

"1.4. Impozitul pe venit

Avem in vedere introducerea cotei unice de 16% la impozitul pe venitul persoanelor fizice."

Spune foarte multe despre el cineva care arata cum stie sa piarda sau cum nu stie.

Ca e justa sau nu aceasta cota de impozitare, e alta discutie.

Nu exista o formula magica a cotei de impozitare, e un subiect complex sa demonstrezi cum este bine sa fie unica sau diferentiata.

Fiecare tara trebuie sa aleaga ce i se potriveste mai bine, eu raman la ideea ca Romania nu era inca pregatita pentru asa ceva.

E clar ca numarul actual de oameni din sectorul privat nu pot sustine "armata" de pensionari, bugetari si politicieni.

Cel mai simplu ar fi sa dai jumate' afara, dar atunci se creeaza un efect de domino care la final afecteaza pe toata lumea.

Cu ce ma bucura pe mine ca mi-au scazut impozitul pe venit acum cativa ani daca acum, ce am castigat atunci il iau inzecit prin majorari de impozite sau noi taxe ?

Pur teoretic ai dreptate. Insa, ca multe alte masuri, aplicarea in mediul tipic dimbovitean a avut si efecte negative. Capitalul adus doar pentru a profita de cota mica si fixa de impozitare si care nu a avut nici o alta tinta constructiva nu cred ca va produce efecte pe termen lung. Vreau si eu 3 exemple de companii care au investit in Romania cu bataie lunga. Asa cum a facut Renault, de bine de rau. Imi vine in minte Nokia si cam atit. Ford, de pilda, ce productie a avut in ultimele 6 luni ?

S-ar putea sa ma insel, dar prin Europa sunt foarte putine tari care au cota unica. Daca e asa stralucita, de ce nu se regaseste si pe la multe alte natii sau la toate ? Apoi, de unde poti fi tu sigur ca acestei cote unice i se datoreaza crestera economica ? Daca totusi crestera economica se datoreaza acestei magice masuri economice, acu de ce nu mai crestem, ca tot cota unica este in continuare ? Daca m-ar intreba cineva pe mine, as spune ca virtuala noastra crestere economica se datoreaza banilor virtuali, deci creditului.

Din cite stiu, Slovacia este singura tara europeana cu cota unica. Nu spun asta pentru a promova politica de impozitare a PSDului, mi s-a ridicat parul pe spate aseara cind l-am auzit pe Ponta cam care ar fi target-urile de impozitare difeerntiata. Pragul intre 0% si 25% se adreseaza in mod vadit clasei de jos si care, mai mult ca sigur, va iesi masiv la vot la urmatoarele alegeri si va pune PSDul in pozitie de cistigator majoritar.

Intrebare: cu exceptia Poloniei (caz exceptional), care au fost tarile care au trecut cel mai usor peste criza economica fiind foarte putin afectate de aceasta (sau chiar deloc) ?

Mai sus ai afirmat cum ca, cota unica ar fi opera "economistilor" PSD, ti-am demonstrat ca e opera PNL-PD

Sunt link-uri luate la intamplare de pe net, toata lumea a stie a cui a fost ideea cu aceasta cota unica.

Ti-am demonstrat ca ai gresit.

Eu zic sa mai citesti o data ce-a zis Tommy, poate de data asta intelegi!

Din cite stiu, Slovacia este singura tara europeana cu cota unica.

Intrebare: cu exceptia Poloniei (caz exceptional), care au fost tarile care au trecut cel mai usor peste criza economica fiind foarte putin afectate de aceasta (sau chiar deloc) ?

Bulgaria are 10% cota unica de impozitare. Sper ca nu insinuezi ca Germania, Franta si altii au trecut usor peste criza in principal datorita impozitarii progresive.

Sper ca nu insinuezi ca Germania, Franta si altii au trecut usor peste criza in principal datorita impozitarii progresive.

N-ai inteles ideea. N-a trecut nimeni (mai mult sau mai putin usor) peste criza doar prin masuri de crestere a taxelor/impozitelor, tocmai asta condamn la actuala guvernare. Iar intrebarea pe care am pus-o avea alt raspuns, mai exact Tarile Nordice.

Si tarile nordice au fost afectate, le-a scazut PIB-ul (vezi tabelele), dar valoarea lui raportata la capul de locuitor a ramas suficient de mare sa nu produca dureri. E ca si cum Vladescu sau Ionut Popescu ar fi afectati de veniturilke lor.

Edited by tolin