Jump to content

Politica Fratilor

zalmoxis

Recommended Posts

s-a gasit solutia iesirii din criza ! Amin :osanale:

[..] construiesc biserici reci, când e lipsă de locuinţe, că nu ies bani din şcoli, adăposturi şi grădiniţe [..] (Paraziţii - Vreau să vă doară)

PS

boc, acest piturca a politicii romanesti ... http://www.stopboc.ro/

Petitie

SENATORUL DAN VOICULESCU SI FUNDATIA PENTRU APARAREA CETATENILOR IMPOTRIVA ABUZURILOR STATULUI, FUNDATIA SOCIETATEA CIVILA PENTRU DEMOCRATIE, FUNDATIA SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA MORALA, FUNDATIA SOCIETATEA CIVILA PENTRU EDUCATIE SI INFORMATIZARE si FUNDATIA SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA IN SANATATE

[-X

Incompetenta bocului a devenit o axioma. Actiunea de maturare a lui a capatat accent sanitar. Oricum, cat avem un geniu la Cotroceni, un premier devine de nesuportat.

De ziua lor, Boc&Co lasa copiii in curul gol si le mai taie si din alocatii.

Urmeaza o noua recunoastere "Am fost un dobitoc" ?

LE Profunda intrebarea pusa de cel de la B1TV la conferinta de presa din Olymp !

Edited by kaloman

Si pe mine m-a enervat insistenta la scena cu pampersii, dar sa fim cinstiti.. nu faci copchii sa ii cresti din ajutor de la stat decat daca esti un betiv care nu-si scoate ciumaul cand ii vine, ca deh, sa se simtE si el bine.

In US concediul post natal este de doar 4 saptamani.

Dar uite ce e cu adevrata frapant: 410.000 angajaţi în administraţia centrală http://www.realitatea.net/410-000-angajati-in-administratia-centrala--de-doua-ori-mai-multi-decat-in-sistemul-sanitar_713441.html

Edited by Tommy

nu faci copchii sa ii cresti din ajutor de la stat decat daca esti un betiv care nu-si scoate ciumaul cand ii vine, ca deh, sa se simtE si el bine.

Chiar NU poti sa te abtii de la a da lectii ?

Eu doar am constatat, nu am comentat nimic.

PS cred ca, din prea mult entuziazm in aplaudarea "masurilor" te si contrazici intr-o singura fraza ...

LE (Din ciclul : "Ce are sula cu prefectuara") Ce are ALOCATIA pentru cresterea copiilor cu numarul de angajati din administratia centrala ? Sunt prea multi "amploaiti" ? Sa se reduca numarul lor, nu alocatia copiilor !! Nu rahatul de copil va salva Romania de la dezastrul economic iminent.

Edited by kaloman
  • Like 1

E o concluzie personala domnule, nu e lectie, cresterea unui copil e o responsabilitate a familiei nu a statului, ca ajunge la casa de copii in cazul pozitiv. Daca ai fi intrat mai des aici ai fi vazut ca nu-s vreun apludac al masurilor anuntate recent, dar se pare ca ceva te-a determinat sa scrii. NU m-am contrazis cu nimic, ma tem ca esti departe de a fi in masura de a-mi masura logica mie si nici nu am invitat pe nimeni sa mi-o masoare, te rog sa nu imi aduci acuzatii nefondate. Pe mine nu m-au crescut parintii din alocatie ci din munca si economiile lor. Am cunoscut si copii de la casa de copii si nu sunt ei de vina pentru blestemul de pe capul lor ci niste parinti cretini!

Sula cu prefectura e asta:

1. nu faci copii sa ti-i creasca statul!

2. aparatul bugetar trebuie restructurat spre performanta pentru ca este ineficient si consumator de resurse. Stiu ca nu-ti spune ceva cuvantul "productivitate" asa ca nu ma astept sa intelegi ce spun.

Edited by Tommy
  • Like 1

Nu faci copii, statul intra in faliment, n-are cine sa plateasca pensiile parintilor si aparatul functionaresc. Din cei aproximativ 50% din castigul tau pe care-l dai la stat, daca nu se intoarce ceva si sa platesc doar salariile functionarilor, degeaba platesti, mai bine emigrezi.

• Like 1

Dar uite ce e cu adevrata frapant: 410.000 angajaţi în administraţia centrală http://www.realitate...tar_713441.html

Zmeuleee, esti pe faza ? Ca imi cereai date concrete zilele trecute ...

Si pe mine m-a enervat insistenta la scena cu pampersii, dar sa fim cinstiti.. nu faci copchii sa ii cresti din ajutor de la stat decat daca esti un betiv care nu-si scoate ciumaul cand ii vine, ca deh, sa se simtE si el bine.

E o concluzie personala domnule, nu e lectie, cresterea unui copil e o responsabilitate a familiei nu a statului, ca ajunge la casa de copii in cazul pozitiv. Daca ai fi intrat mai des aici ai fi vazut ca nu-s vreun apludac al masurilor anuntate recent, dar se pare ca ceva te-a determinat sa scrii. NU m-am contrazis cu nimic, ma tem ca esti departe de a fi in masura de a-mi masura logica mie si nici nu am invitat pe nimeni sa mi-o masoare, te rog sa nu imi aduci acuzatii nefondate. Pe mine nu m-au crescut parintii din alocatie ci din munca si economiile lor. Am cunoscut si copii de la casa de copii si nu sunt ei de vina pentru blestemul de pe capul lor ci niste parinti cretini!

Eu sint de acord cu Tommy la faza asta. Mai rau de atit, am aduce si eu o precizare. Si da, ar fi faza anului sa ma acuze cineva ca as fi un fan Boc =)) .

Deci, personal cunosc 2 cazuri de persoane care, inainte de nastere si-au tras niste lefuri absolut incredibile. Daca nu gresesc (asta pentru ca asa mi s-a spus de 2 vecini), cuantumul subventiei de maternitate se stabileste in functie de leafa pe ultimele 3 sau 6 luni. In conditiile astea, totalul indemnizatiei incasate pe 2 ani depaseste cu mult cotizatia pe o perioada similara. Daca guvernul Boc venea cu o masura de genul : concediu de maternitate 24 luni, OK. Indemnizatia lunara sa fie proportionala cu (venitul total pe 24 luni)/24, atunci cred ca ar fi fost o chestie desteapta si nu ar fi avut nimeni de ce sa se plinga.

Pai acum e proportionala 85%. Vrea iar suma fixa ca acum 10ani.Adevarul e ca iei mai mult asa decit daca te duci la servici...sau in fine pe aproape...si nici nu platesti bona , transport, etc...

Aaaaa, daaaa, pe ultimele 3 luni parca este/era...

Ca unii isi mareau salarul in ultimele luni...sint putine cazuri...

Oricum era bine precum am spus mai sus...ieseai mai bine stind acasa decit sa vii la servici...

Am avut vreo 2 "tatici" care au stat acasa...ei aveau salarul mai mare :)

Inainte era pe invers...

Aici iar pierde/pierdea statul...

Bun, sunt mult prea multi bugetari, numai la mine la serviciu daca 70% din cei ce sunt aici stau degeaba. Ce mi se pare strigator la cer este urmatorul lucru. De ceeu, care alerg toata ziua de nebun pe aici - ca deh - suntem 3 oameni la 500 de calculatoare sa ajung sa castig 12 milioane, acelasi salariu care il primesc si aia care stau degeaba... Intrebarea mea este alta...oare cei, care asemenea mie muncesc aici, vor mai munci de acum incolo??? Sa faca restructurari in companii sa scape de bugetarii care "stau si o freaca"...

Deci, personal cunosc 2 cazuri de persoane care, inainte de nastere si-au tras niste lefuri absolut incredibile. Daca nu gresesc (asta pentru ca asa mi s-a spus de 2 vecini), cuantumul subventiei de maternitate se stabileste in functie de leafa pe ultimele 3 sau 6 luni. In conditiile astea, totalul indemnizatiei incasate pe 2 ani depaseste cu mult cotizatia pe o perioada similara. Daca guvernul Boc venea cu o masura de genul : concediu de maternitate 24 luni, OK. Indemnizatia lunara sa fie proportionala cu (venitul total pe 24 luni)/24, atunci cred ca ar fi fost o chestie desteapta si nu ar fi avut nimeni de ce sa se plinga.

Nu faceti confuzie intre concediul de maternitate care poate fi de max 126 zile si concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani. :)

Deci, personal cunosc 2 cazuri de persoane care, inainte de nastere si-au tras niste lefuri absolut incredibile.

As pune pariu ca lucrau in mediul privat ... dar poate ca ma insel.

Se tot spune ca nu faci copii ca sa ti-i creasca statul ... bla ... bla ... uitandu-se ca masura cu acei 2 ani concediu pentru cresterea si ingrijirea copiilor cu alocarea unei sume din care si mama sa poata trai in acest interval a fost luata tocmai pentru a diminua pe cat posibil abandonul nounascutilor si cresterea lor de catre stat.

E drept ca nu toate categoriile sociale ar fi avut nevoie de acest sprijin, dar nici nu se puteau face discriminari, chiar pozitive, prin lege. De masura au beneficiat in egala masura si Maximus Prigoana si puradeii din Glod ("Borat" ...). Poate ca unii au renuntat benevol (cariera/afacerile pe primul loc !) dar nu li s-a impus prin OUG.

Da, e corect, in timp s-au dat anumite facilitati si scutiri de taxe pentru a se promova anumite idei sau a se dezvolta numite sectoare. Chiar e oportun ca, intr-un moment in care nu sunt bani pentru toate scutirile astea, sa fie pastrate?

Da, e corect, in timp s-au dat anumite facilitati si scutiri de taxe pentru a se promova anumite idei sau a se dezvolta numite sectoare. Chiar e oportun ca, intr-un moment in care nu sunt bani pentru toate scutirile astea, sa fie pastrate?

Depinde, unele sectoare ramase fara facilitatile respective isi vor lua zborul cu totul sau se vor intoarce la stadiul dinaintea facilitarii dezvoltarii lor.

Proiectul vorbeste: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7271988-klaus-johannis-reducerea-salariilor-bugetarilor-duce-diminuare-substantiala-veniturilor-buget-din-cauza-scaderii-impozitelor.htm

Deja imi pare rau ca nu l-am votat pe Geoana am votat Proiectul.

@andrew: presupun ca te referi la informaticieni. Unde isi vor lua ei zborul? Unde se mai angajeaza straini?

Primaru' bate cimpii...

Cica daca o sa scada salariile la bugetari e naspa ca o sa scada si incasarile la buget din impozite etc...

Asta-i idiot. Banii din care s-ar plati darile catre stat nu tot de la stat vin?

Iei dintr-un buzunar si pui in altul...

Nu e idiot si nici nu bate campii. N-ai inteles tu, atat. Hai sa-ti explic eu. Mai putini bani la bugetari, mai putini bani de cheltuit, mai putine incasari pentru mediul privat, deci mai putine impozite platite la stat. La impozitele alea se referea.

Edited by smailmiami

oh da

Deocamdata scaderea salariilor bugetarilor cu 25 la suta va avea doua efecte: nemultumirea profunda a bugetarilor va fi primul si o diminuare substantiala a veniturilor la bugetul de stat va fi al doilea. Aceasta fiindca toti bugetarii platesc impozite la bugetul de stat si sunt o sursa sigura.