lascarica Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 (edited) Nu e idiot si nici nu bate campii. N-ai inteles tu, atat. Hai sa-ti explic eu. Mai putini bani la bugetari, mai putini bani de cheltuit, mai putine incasari pentru mediul privat, deci mai putine impozite platite la stat. La impozitele alea se referea. Smail ai marit cercul dar tot acolo ai ajuns... Statul da bani la bugetari care ii cheltuie la particulari, 16% si inca ceva se duce la stat si restul in p cu satelitu ca majoritatea supermarketurilor sint cu capital de prin alte tari... Ideea e ca din banii dati pe salarii doar o mica parte se intorc la stat... E ca si cum tu o finantezi pe sotie, sotia da bani copilului, iar copilul cind cumpara de 10RON i-ti da taxa 1RON tie. Si te gindesti ca daca nu-i mai dai bani nevestii, nu o sa mai incasezi bani de la copil...dar ala tot din buzunarul tau era... Oricum taierea salariilor e poate singura masura de "optimizat", sigura ca produce efecte imediate... restul , productivitate, eficienta e cancan... La firmele particulare e sus unul care are interes sa mearga treaba bine in anumiti parametri...si forteaza pe cei de jos sa ia masuri... Cum la noi afacerile se fac la nivel inalt cam greu sa-i forteze cineva sa ia masurile de rigoare...autostrazi cu 3mil/km de exemplu nu 20 si facute in 1-2 ani nu 10-15, fara sala de sport la Cracanatii din Deal de 600.000e, etc... Edited May 14, 2010 by lascarica Link to comment
BogdanG Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 (edited) Draga domnule Tommy citesc si ma minunesc, ai idee cat este natalitatea in SUA ? Iti spun eu este cu 40% mai mare decat in RO . Pai atat timp cat au natalitate nu au motive sa o stimuleze?, in Europa insa este un pic altfel, va las pe dvs sa descoperiti . Mai departe trebuie spus ca mamicile au cotizat si ele la bugetul de stat, sotia mea de exemplu a cotizat peste 10.ooo RON numai in 2009 si slava domnului ca lucreaza pe salariu mare de ani buni, deci a cotizat sute de milioane de lei vechi si cand e vorba sa stea si ea acasa 8 luni in cazul ei nu mai poate pt ca se modifica legea si se baga una care baga toate mamicile in aceiasi oala. Mai trebuie spus un lucru si ma opresc, in RO din cauza sistemului medical exceptional esti obligat sa mergi cu copilul la privat si consultatiile sunt destul de scumpe astfel pana la nastere (alea 9 luni ) ajungi sa cheltui bani frumosi, nasterea si aia este de mare exceptie si costa si aia la fel de frumos si faptul ca vrei sa ai copil sanatos necesita alti bani, pai pana la un an cheltui cu copchilu` cat cheltuie italianu pe copchilu lui cu tot cu haine pana ajunge la 10 ani, cam asta e diferenta si noi vrem natalitate. O sa avem natalitate la romi si peste cativa ani o sa-l avem pe Gutza presedinte . Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Edited May 14, 2010 by Mircea Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Informaticienii nu isi vor lua zborul, companiile da. Doar daca le e lene sa micsoreze salarii. Oare ce va alege un informatician: salariu redus sau somaj? Link to comment
lascarica Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Sau firmele vor suporta ele cei 16%...au destul profit multe din ele...asta e cazul fericit... Link to comment
tolin Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 ... Asta-i idiot. Banii din care s-ar plati darile catre stat nu tot de la stat vin? Iei dintr-un buzunar si pui in altul... Usor cu etichetele la adresa unuia care nu face redundanta in vorbire, sunt buzunare diferite de la pantaloni diferiti, primii ai bugetarilor de tot felul si ceilaltii ai administratiei locale. Primarii pierd mult mai multi bani decat au ei nevoie la plata salariilor, daca nu citeai pe repede inainte vedeai ca ti-a specificat: sursa principala de finantare a bugetului local. Link to comment
Tommy Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 (edited) Sau firmele vor suporta ele cei 16%...au destul profit multe din ele...asta e cazul fericit... Asta crezi matale. Dintre firmele romanesti sunt doar cateva care au profit, si alea au numai contracte cu statul (min inv, primarii, adm financiare, min interne, adm drumurilor etc) celelalte sunt ca si picate. Firmele cele mari de afara, care de altfel poti sa le numeri pe degetele de la maini chiar daca au profituri mari nu sunt dispuse sa mareasca pt ca si asa salariile sunt mari, clientii se restrang, in plus se creeaza precedent, vor vrea si ceilalti din alte state in caz ca cresc si la ei taxele. Deci cei care pierd sunt programatorii. Boc insa judeca cu kooorul, se aduna multi bani la buget din banii cheltuiti: tva, accize, impozite, dar el nu vede pentru ca el nu poate pricepe impozitarea indirecta, mai ales a unor bani veniti de afara. Edited May 14, 2010 by Tommy Link to comment
tolin Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 ... Boc insa judeca cu kooorul ... Il supraestimezi, el nu mai este nici macar purtatorul de cuvant al presedintelui-premier. Link to comment
Hassel Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Boc a ridicat sclavia la rang de virtute. Sau dupa cum bine zicea si prevedea Octavian Paler in aprilie 2007 : 1 Link to comment
Salex Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Nu faceti confuzie intre concediul de maternitate care poate fi de max 126 zile si concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani. @ZNS: Si daca facem confuzie (strict de terminologie probabil juridica) ... oare se schimba cu ceva situatia ? Sa nu-mi spui acum ca ajunge forma mai importanta decit fondul. Iar fondul este ala pe care l-am sugerat si anume ca scapari sau erori ale unor legi sau regulamente au fost si vor fi intotdeauna speculate. Este oarecum firesc, revenim la controversa legal vs. moral. Sint curios cita lume alege varianta morala atunci cind e vorba de BANI !? Si, daca "aia sus-pusi" realizeaza prea tirziu erorile sau scaparile ghici ce masuri se iau ? Taiem in stinga si in dreapta ... pentru ca putem ! Dar, pe noi cine ne trage la raspundere cind o luam pe aratura ? Spunea cineva zilele trecute ca bugetarii sint in slujba privatilor. Mergind pe rationamentul asta, Guvernul in slujba cui mama masii este ? In fata cui raspunde ? Din ce am vazut saptamina tocmai incheiata, Guvernul nu a binevoit sa informeze macar cetatenii asupra unor masuri luate intr-o totala lipsa de transparenta. Pai Guvernul ar trebui sa se afle in slujba cetatenilor, nu ? Ptiu, ce prostie am spus ! Cum sa se afle Guvernul in slujba cetatenilor ? Link to comment
tolin Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 ... Sau dupa cum bine zicea si prevedea Octavian Paler in aprilie 2007 Cine sa asculte spusele Palerului, era platit de mogul, nu ? Link to comment
Tommy Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 (edited) Mda.. probabil ar trebui sa ascult si pe rosca stanescu si pe alte fosile informatori jegosi ai securitatii care au fost bine mersi redactori sefi la gazete centrale (RL) pe timpul lui ceasca si se jucau de-a semi-dizidentii, in fapt comunisti pina in maduva oaselor? Edited May 15, 2010 by Tommy 1 Link to comment
DGT Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Ce dreptate avea caracterizand guvernarea basboc-ista drept ''grotesca"! Bine ca l-a iertat Dumnezeu si n-a ajuns sa vada ca a avut dreptate. Dar vedem noi pe pielea noastra . Sau cei ce vrem sa vedem . Sau 5milioane de romani. 1 Link to comment
tolin Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Mda.. probabil ar trebui sa ascult si pe ... Cel mai bun la ascultat este baselu, el reuseste marea perfomanta de-a nu spune de doua ori acelasi lucru ! 1 Link to comment
Hassel Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Pai daca e sa vorbim de comunisti nici Baselu' nu e strain de treburile astea. Dar inainte de a fi comunisti sau altceva suntem oameni, un lucru care-i lipseste cu desavarsire lui Baselu. Pe scurt : mojic, grobian, needucat, taranoi...etc Nu numai ca e paralel cu tot ce tine de cum se conduce o tara, si mobila daca era si tot ne facea de ras. 1 Link to comment
Tommy Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Pe unii e greu sa-i mai faca cineva de ras ca se fac ei de fiecare data. Inteleg ca te exprimi greu in cuvinte dar e destul sa pui linkul, nu e nevoie sa abuzezi de filmulete in pagina, nu avem nevoie de spam suplimentar. Autoritatea naste coruptie dar coruptia nu duce musai la autoritate. Ca sa pricepi si tu, fa-ti un exercitiu de imaginatie si pune-l pe gioana in locul basescului. 1 Link to comment
smailmiami Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 [...] fa-ti un exercitiu de imaginatie si pune-l pe gioana in locul basescului. Eterna replica a celor fara replica. 1 Link to comment
Tommy Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 (edited) Smiley dear, ca sa-ti explic sa te scot din off-topic si atac la persoana, ca vad ca e nevoie, ai ramas fixat de la povestea cand ai vrut sa ii dai peste nas lui zeneseu cu matematica si ai spus numai prostii relativ la niste lucruri pe care nu le-ai inteles vreodata, si altele pe care nu le intelegi nici acum: gioana e mai corupt ca basescu fara a fi presedinte Cel mai vinovat ca base e presedinte e insusi gioana, singurul care putea pierde alegerile. Dupa mine, la vremea aia, adica acum 5 luni si ceva, base a fost alegerea corecta. Insa acum inca 4 ani si ceva asta e presedintele chit ca il place sau nu-l place cineva. Eu unul nu-l plac dar aia au fost candidatii asa ca a castigat, mie mi-ar fi placut un om ca Isarescu, dar de unde. Cine vrea isi pune capul la contributie sa faca sa treaca criza cat mai bine, cine nu, se lamenteaza si asteapta de la stat. Edited May 15, 2010 by Tommy 1 Link to comment
smailmiami Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Tommy dear, chiar acum 3 ore am avut un control inopinat pe parte economica de la autoritati (da, stiu e 01:50 AM) ... deci nu ma lamentez si cum vezi eu ma astept de la autoritati doar la amenzi si controale, in nici un caz la vreun fel pomeni cum sugerezi tu. Si daca vreodata ti-as demonstra tie ce investitii am facut eu in doar ultimele 6 luni, cred ca ti-ai cam inghiti dear-ul ala ironic de Bucuresti ... dar asta e, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Si ca sa nu las loc de interpretare, nu, n-am cumparat Loganuri ca sa fac taxi. Apoi, ca o mica observatie, iti poti pune capul la contributie si sa treci criza, ok, dar nu in orice conditii si oricat ar fi de greu. Asta. sorry, dar e o prostie debitata de tine, ca vbad ca tot te simti in largul tau cu termenii astia. Si, acu ca o a doua observatie/intrebare, de unde stii tu cat de corupt e Basescu sau Geoana ?! Basescu e presedinte de 6 ani de zile, Geoana a fost doar ministru de externe, dar nu, tu o tii cu vesnica stupizenie cum ca ala e mai curupt. Masurat cum ? Pana una alta, poti spune ca Basescu a fost implicat direct in disparitia a vreo 300 de vapoare, si-a dat siesi o vila in Bucale, fie-sa mai are o vila de 1 milion de euro, pe cand Geoana, ce ? Ce justificare are prostia enuntata de tine sus si tare ca Geoana e mai corupt decat Basescu ? A, si sa nu uit, era o remarca relaxata accea conform careia atunci cand intrebi ceva de Basescu esti automat intrebat de Geoana, si nu mi s-a parut atac la persoana, iar limbajul mi s-a parut civilizat, dar na, daca se cere limbaj de tzaran, fac un efort si incerc sa il folosesc si eu ... Noapte buna si sa fii fericit. 3 Link to comment
BogdanG Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Pe Tomy il doare la basca, nu are firma, nu are copii si este normal sa gandeasca asa cand insa esti de partea cealalta vezi altfel lucrurile, sunt curios cum ar reactiona dl Tomy daca sa presupunem prin absurd ar trebui sa iasa la pensie si s-ar trezi cu o pensie foarte mica desi el a cotizat ani buni si a avut salariu mare, cam asa este cu indemnizatia mamelor, pai tocmai de aceia a fost calculata asa ca procent din salariu pt ca este in stransa legatura cu ce ai cotizat in ultimele 12 luni, cotizezi mult primesti mult si oricum mamicile care au indemnizatii de 4000RON/luna nu stau toata perioada de 2 ani pt ca isi permit bona si dupa 4 luni sunt la munca, insa cand o bona costa 1200RON/luna cam ce salariu trebuie sa ai ca sa-ti permiti acest lucru ? Deci draga Tomy eu nu vreau pomana de la stat, vreau doar ce am cotizat iar statul reprezentat acum prin guvernul Boc nu ar trebui sa mai foloseasca termenul natalitate pt ca nu prea are de ce, in opinia lor ar fii nevoie numai de contribuabili nu si de celelalte categorii sociale care nu contribuie in nici un fel la bugetul de stat deci sa moara copii si batranii ca sunt niste lipitori ale sistemului . Link to comment
Mircea Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 (edited) fftopic: Smailmiami, daca nu faci bine sa recitesti postarile tale INAINTE de a apasa butonul add post, am sa-ti pun toate posturile sub observatie si am sa ti le editez personal, cand am timp! Este inadmisibil ceea ce faci! Edited May 16, 2010 by Mircea 1 Link to comment
smailmiami Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 (edited) Eterna replica a celor fara replica. fftopic: Smailmiami, daca nu faci bine sa recitesti postarile tale INAINTE de a apasa butonul add post, Mircea, daca tu consideri ca eu am venit aici cu samanta de scandal, ok, da-mi warn sau fa tu cum crezi mai bine ... Am scris un post mic si relaxat si se trezeste marele Tommy cu atacuri la persoana si incepe el in maretia lui si infinita lui inteligenta sa debiteze despre ce n-am inteles si despre ce nu inteleg eu inca, ceea ce nu-mi pica bine deloc. Cum am mai spus, nu cred ca poate cineva de pe aici sa masoare nivelul de inteligenta al altuia tot de pe aici, oricat ar avea impresia ca e de smecher. Citeste tu posturile mele cu mare atentie si vezi pe cati ma trezesc eu facandu-i prosti asa pe nepusa masa ... Edited May 16, 2010 by smailmiami 1 Link to comment
Mircea Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Desi nu ar trebui sa-ti raspund, o fac totusi! Da, esti agresiv in limbaj si provoci. Si nu ma refer numai la contrele cu Tommy. Daca iau inapoi tot topicul acesta si toate postarile tale, la minim o pagina ai o postare agresiva. Repet, reciteste-ti posturile inainte de a posta si analizeaza-le ca si cum ti-ar fi adresate. Daca ti-ar place sa-ti vorbeasca cineva asa, posteaza, daca nu, n-o fa. Pentru orice incal;cari ale Regulamentului din partea altor useri este suficienta apasarea butonului Report, nu incurajam vendeta pe aici! Cat despre warn, nu, nu-ti voi da warn, ci voi face ceea ce am zis, setez ca toate posturile tale sa aibe nevoie de aprobarea unui moderator inainte de aparitie. 1 Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Pana una alta, poti spune ca Basescu a fost implicat direct in disparitia a vreo 300 de vapoare... Pai poti spune orice, ca e o tara libera. Link to comment
smailmiami Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 (edited) Da, esti agresiv in limbaj si provoci. Eterna replica a celor fara replica. Cata agresivitate si provocare in postul asta al meu ... Adevaru' e ca ceea ce urmeaza a fost perfect intemeiat, nici urma de agresivitate la adresa mea ... [...] ai spus numai prostii relativ la niste lucruri pe care nu le-ai inteles vreodata, si altele pe care nu le intelegi nici acum: Eu am incheiat aici, nu zic decat ca vezi doar ce vrei tu sa vezi. Si ca sa nu uit, si in legatura cu ultima provocare cu vreo 2 pagini in urma unde cica tot eu am inceput, daca eu, fara sa stiu nimic de tine, as sugera ca esti taximetrist sau poate portar pe undeva sau mai stiu eu ce cam cum ti-ar pica treaba asta ? Pai poti spune orice, ca e o tara libera. Mersi, nici nu stii cat de mult inseamna asta pentru mine. Edited May 16, 2010 by smailmiami Link to comment
Tommy Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Pe Tomy il doare la basca, nu are firma, nu are copii si este normal sa gandeasca asa .. Eu credeam ca discutam principii, concepte si ne dam si noi cu parerea relativ la actiunile politicantilor, asa ceva ce fac si comentatorii aia mari la tembelizor, nu discutam cazurile userilor (btw Smail, nu te-am facut taximetrist si nici Zeneseu nu te-a facut, chiar n-are rost sa te victimizezi, chiar daca ai vrut sa-l intimidezi la sectiune "stiati ca..", doar ca ai dat peste unii care nu au udat buretele chiar toata scoala) Pai Bogdane, daca esti curios, afla ca am tripla calitate fiscala si platesc deci taxe din 3 parti, putem discuta si de astea daca vrei dar nu mi se pare a fi eu un caz interesant si nici ca asta e subiectul. Hai sa nu o dam in chestii personale. Cine crede ca e normal ca oamenii care muncesc si produc sau aduc banii de afara sau au cotizat constant sa plateasca pentru toti cei care fac 7 copchii, pentru toti pensionarii care n-au handicapul la vedere dar sunt in sistem sau pentru cei care si-au tras pensii de jde mii de lei pe legi speciale, pentru toti sinecuristii de la stat pentru toti banii cheltuiti de sistem fara dram de bun simt, n-au decat. La fel de tare imi place si ideea ca a avea cota unica inseamna a cotiza la fel, adica 16% din 1000 de lei este egal 16% la 10.000 de lei sau 16% din 100.000 de lei. 1 Link to comment
Recommended Posts