zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) ...Pe cuvint daca reusesc sa inteleg cum de reuseste un agramat sau un batrinel sa faca fericita atita lume . Lasa batranelul, mesajul conteaza. Fericit, e exagerat. Sunt profund nefericit sa constat ca o mana de oameni destepti (psd+pnl+...) reusesc sa deturneze o manifestare a disperarii unor oameni in arma impotriva guvernarii. O mana de oameni impotenti care nu au fost in stare sa tina piept marinarului se folosesc de oameni disperati pentru a razbi pe scena politica. Ca tot vorbim de economii, nu am auzit de vreun singur parlamentar (indiferent de culoarea politica) sa renunte la telefonul de servici, la limuzina de servici pe perioada crizei, asta in conditiile in care lunar se cheltuie aproximativ 350.000-400.000 euro doar pe convorbirile telefonice ale parlamentarilor. Edited May 19, 2010 by zeneseu Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) ... Hai sa vedem, oare ce consecinte va avea acest gest. Pareri ? Prima consecinta ar fi faptul ca le va intra mai bine in cap ceva ce ei contesta. Mi se pare o chestie desteapta, ca sa n-o numesc perversa. Hoara presedinte ! Edited May 19, 2010 by tolin Link to comment
VAXXi Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 in conditiile in care lunar se cheltuie aproximativ 350.000-400.000 euro doar pe convorbirile telefonice ale parlamentarilor. Nu stiu sursa si validitatea informatiei, dar am gasit asta: click, sheet-ul 2. Buget martie 2010 deputati: telefonie mobila 7800 eur, transport strainatate vreo 22000 euro, transport in tara vreo 120 mii, cazare strainatate vreo 13 mii, cazare in teritoriu vreo 4000, cazare Bucuresti vreo 392 mii (wow), diurna strainatate 7000, diurna teritoriu 70 mii, diurna deplasare in Bucuresti 143 mii (wow din nou), indemnizatie neta 400 mii. Link to comment
zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) Daca tin bine minte (sper sa nu-mi joace memoria feste asa devreme.. ) Orban avea la un moment dat vreo 1.000 euro pe mobil. Intr-adevar sursa e de la TV, dar avand in vedere ca mai tot timpul sunt cu telefonul la ureche, nu m-as mira sa fie asa. Edited May 19, 2010 by zeneseu Link to comment
lascarica Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) ...Sunt profund nefericit sa constat ca o mana de oameni destepti (psd+pnl+...) reusesc sa deturneze ... O greseala de neiertat, un Warn pt asta... ai uitat sa pui ghilimelele... Apropo cum de unii se cazeaza cu 3000 si altii cu 8000?? La banii astia mai bine le facea hotel propriu.. Foarte multi transport sub 500RON altii cite 4000? Edited May 19, 2010 by lascarica Link to comment
Salex Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) Sunt profund nefericit sa constat ca o mana de oameni destepti (psd+pnl+...) reusesc sa deturneze o manifestare a disperarii unor oameni in arma impotriva guvernarii. Bun. Din ce ai spus, eu extrag doua aspecte. Primul, sa zicem ca ar fi fot niste partide implicate sub o forma sau alta in demonstratie, pot sa accept ideea. Dar vreau: 1. vreo dovada palpabila in acest sens, de vreo 20 de ani nu mai pun botu' la intoxicari ieftine. Fiind cetatean al unui stat democratic, aplic principiul nevinovatiei. Deci, dovezi palbabile in sensul curiozitatii mele ?! 2. o reglementare legala prin care o formatiune politica nu ar avea voie sa se implice intr-o astfel de demontratie. Asa cum zicea Zmeul mai sus, a fost o miscare sindicala, normal ca se apropie de lozincile de stinga ale PSDului. OK si ? De aici ar trebui sa rezulte ca PSDul ar trebui scos in afara legii pentru ca i se suprapune doctrina peste miscarea sindicala . Hmmm Si al doilea aspect: - atit in ceea ce ai scris mai sus, cit si in citatul urmator : O mana de oameni impotenti ... se folosesc de oameni disperati pentru a razbi pe scena politica . ai folosit cuvintul disperare ! Sint cit se poate de acord insa te intreb de ce au ajuns oamenii la disperare (Ma rog, au inceput sa constientizeze, probabil ca de-abia lunile viitoare vor ajunge efectiv la disperare) Ca tot vorbim de economii, nu am auzit de vreun singur parlamentar (indiferent de culoarea politica) sa renunte la telefonul de servici, la limuzina de servici pe perioada crizei, asta in conditiile in care lunar se cheltuie aproximativ 350.000-400.000 euro doar pe convorbirile telefonice ale parlamentarilor. Cu asta sint 100% de acord cu tine. Nu stiu nici eu daca valorile sint corecte insa conteaza mai putin. Din clasamentul pe care l-am vazut saptamina trecuta nici parlamentarii din opozitie nu sint tocmai "cumpatati". M-as fi asteptat sa vad PSDul ceva mai "tras pe linie moarta" insa nu e cazul. Totusi, nu am putut sa nu constat faptul ca PDL a atins cote fara precedent in ceea ce priveste numarul de secretari de stat, de functionari in administratia publica (locala si nu numai), numarul de CAuri din care fac parte multi dintre leaderii PDL sau bunastarea de-a dreptul sfidatoare si aroganta unor PDListi care , in ultimii 20 de ani, au facut "afaceri" exclusiv cu statul. Ca sa previn orice reactii o spun eu: da domnilor, PSDul a facut aceleasi lucruri cind se afla la putere. Si atunci, intrebarea pe care o (re-re-re)pun: care e diferenta ??? Edited May 19, 2010 by Salex Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) ... o mana de oameni destepti (psd+pnl+...) reusesc sa deturneze o manifestare a disperarii unor oameni in arma impotriva guvernarii... Logica demna de un Cotoi ma depaseste: nu inteleg cum poti manipula/deturna disperarea produsa de catre niste guvernanti intr-o arma impotriva acelorasi guvernanti. In fine, la baselu este posibil orice, chiar si imposibilul: "nu cred ca o legea existenta nu este aplicata ... este ca si cum statul de drept n-ar exista" (citat din memorie). Singur admite ca din Ian 2009, statul de drept nu mai exista. Edited May 19, 2010 by tolin Link to comment
zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) Bun. Din ce ai spus, eu extrag doua aspecte. Primul, sa zicem ca ar fi fot niste partide implicate sub o forma sau alta in demonstratie, pot sa accept ideea. Dar vreau: 1. vreo dovada palpabila in acest sens, de vreo 20 de ani nu mai pun botu' la intoxicari ieftine. Fiind cetatean al unui stat democratic, aplic principiul nevinovatiei. Deci, dovezi palbabile in sensul curiozitatii mele ?! Sincer nu stiu ce dovezi ti-as putea oferi in afara de ceea ce se intampla de 20 de ani. Niciodata in .Ro nu a existat o opozitie constructiva; din contra, opozitia a faultat ori de cate ori a avut ocazia. Dovezi palpabile detin probabil doar persoanele cu ochi albastri, dar si acele dovezi sunt contestabile. De vreo 20 de ani punem botu la intoxicari ieftine si radem cu toata gura. Il blamam pe basbok ca au adus tara la sapa de lemn si refuzam sa vedem ca au avut si concursul altora. Daca o luam logic, pesedeul , cu toate ca este in agonie dupa alegerile prezidentiale, este singurul partid care maine ar avea o sansa la parlamentare. Crezi ca nu au nicio implicare? Arta manipularii e sublima, cu cat o faci astfel incat persoana vizata sa creada ca ideile ii apartin, cu atat este mai reusita. 2. o reglementare legala prin care o formatiune politica nu ar avea voie sa se implice intr-o astfel de demontratie. Asa cum zicea Zmeul mai sus, a fost o miscare sindicala, normal ca se apropie de lozincile de stinga ale PSDului. OK si ? De aici ar trebui sa rezulte ca PSDul ar trebui scos in afara legii pentru ca i se suprapune doctrina peste miscarea sindicala . Hmmm O formatiune politica nu are ce cauta intr-o astfel de demonstratie; obligatia ei este sa poarte razboiul pe alte planuri nu sa organizeze miscari sindicale-parerea mea. Logica demna de un Cotoi ma depaseste: nu inteleg cum poti manipula/deturna disperarea produsa de catre niste guvernanti intr-o arma impotriva acelorasi guvernanti. Cotoi, cotoi, dar eu sunt sigur ca v-ati dat seama despre ce este vorba. Edited May 19, 2010 by zeneseu 1 Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 ... Arta manipularii e sublima, cu cat o faci astfel incat persoana vizata sa creada ca ideile ii apartin, cu atat este mai reusita. Subestimarea motivatiei manifestarilor umane l-a dus pe ceausescu in fata plutonului de executie. Banuiam ca baselu si gasca sa ar fi mai destepti. Zilele acestea mi-au demonstrat contrariu. Hoara a atins apogeul, dupa modelul Gusa de acum cativa ani, dar pe cei doi nu-i socoteam printre destepti. Link to comment
Salex Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Sincer nu stiu ce dovezi ti-as putea oferi in afara de ceea ce se intampla de 20 de ani. Niciodata in .Ro nu a existat o opozitie constructiva; din contra, opozitia a faultat ori de cate ori a avut ocazia. Remember anii '90, cu rolurile inversate. Iliescu a cistigat alegerile prezidentiale cu peste 85% (din cite imi aduc aminte) insa, la citeva luni, Piata Universitatii i-a cerut demisia ... Si parca ii vad pe Coposu, pe Cimpeanu, pe Ratiu, etc incurajind studentimea. OK, hai sa consideram lucrurile astea normale si sa nu mai batem moneda pe asa ceva. A la guerre comme a la guerre, nu stiu de ce trebuie considerata anormala implicarea opozitiei in miscari anti-putere, indiferent cine se afla in pozitiile mentionate. Puterea se schimba cu opozitia si invers, deci, in medie, lucrurile se echilibreaza in timp. Cotoi, cotoi, dar eu sunt sigur ca v-ati dat seama despre ce este vorba. Eu am inteles insa nu sint 100% de acord cu asta. Adica, sint convins ca au fost la demonstratie oameni "prelucrati" de PSD. Pe de alta parte cred ca ponderea acestora a fost mica, mult prea mica pentru a influenta in vreun fel desfasurarea "ostilitatilor". Care ostilitati ... sa imi fie iertat insa cred ca si la un meci de fotbal intre doua echipe de divizia B ar fi iesit mai multe scintei intre suporteri. Personal am fost uimit de faptul ca demonstratia a fost atit de pasnica. Link to comment
zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Subestimarea motivatiei manifestarilor umane l-a dus pe ceausescu in fata plutonului de executie. Banuiam ca baselu si gasca sa ar fi mai destepti. Atat atunci cat si acum, cineva a aruncat bulgarele la vale. 1 Link to comment
Hassel Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Zilele acestea mi-au demonstrat contrariu. Hoara a atins apogeul, dupa modelul Gusa de acum cativa ani, dar pe cei doi nu-i socoteam printre destepti. Noroc ca a trimis Chiliman politia comunitara sa-l scoata de acolo, deja situatia era penibil de periculoasa. Cum spuneam mai sus, disimulare. Parlamentarii au cheltuit tot timpul si acum 5, 10 sau 15 ani. Chiar daca ar fi cheltuit de 5 ori mai mult si tot maruntis ar fi reprezentat suma respectiva, comparativ cu cate milioane de euro se duc pe diverse proiecte si lucrari cu tinta si beneficiari bine alesi. Binenteles ca toti oamenii aia din piata sunt niste dusmani ai "poporului suveran" instruiti special de PSD, PC si PNL sa faca demonstratie. Mai ales asta micu (0:36), a fost special antrenat intr-o tabara de "scandalagii". Da stiu... imaginile sunt trucate... bine ca n-a fost Base acolo sa-i arda o bucata. Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Atat atunci cat si acum, cineva a aruncat bulgarele la vale. Deci, oamenii n-au iesit atunci impotriva lui ceauselu, cum azi n-au iesit impotriva lui baselu ! Am inteles, oamenii au iesit de-ampulea, nici ei nu stiu de ce, si oamenii rai i-au intors impotriva genialilor conducatori. Magistral ! Inseamna ca zilele baselului sunt numarate, deja. M-am linistit, exista o raza de speranta. Link to comment
lascarica Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Pe roman daca nu-l organizeaza cineva nu iese in strada.Organizatoric, logistic etc au fost ajutati de sindicate dar cu suportul tehnic al partidelor.Separat nu au tupeu, sau nu-si bat capul, dar daca e ceva organizat de altul hop si romanul mai ales daca e atins rau la salar. Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Pe roman daca nu-l organizeaza cineva nu iese in strada ... De tov. Disperare ai auzit ? Cel mai bun organizator. Dar de dna Aroganta ai auzit ? Sau judecam romanii prin prizma propriei lipse de reactia ? Link to comment
zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Deci, oamenii n-au iesit atunci impotriva lui ceauselu, Au iesit impotriva lui ceauselu, s-au trezit cu baselu iar acum il plang pe ceauselu. Cine zice ca au iesit ampoulea? Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) Aia cu "il plang pe ceauselu" ai pus-o de la tine ? Maine o sa aud ca germanii il plang pe hitler, rusii pe stalin, italienii pe musolinu si cambogienii pe pol pot. Ai putina rabdare, dupa logica ta, poimaine il vor plange pe baselu. Edited May 19, 2010 by tolin Link to comment
Salex Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 @lascarica: Valabil ce vorbeam si mai devreme cu ZNS, citeste mai sus ca sa nu ma repet aiurea. Ai un raspuns la intrebarea pusa mai devreme ? Altfel nu faci decit sa aduci niste presupuneri (care pot fi corecte) la rang de rationament incontestabil dar fara nici o finalitate. E ca si cind eu sau un alt coleg postam pe topicul asta "Bai ... Pamintul se invirte ! " Cui i-ar folosi o astfel de informatie ? Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-s-a-deghizat-psd-in-cetatean-nemultumit-895358.html Cand ajungi la asa "detasare" de realitate, inseamna ca te afli pe topogan. Prevad apariatia multor declaratii de tip emil bobu. Link to comment
zeneseu Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Aia cu "il plang pe ceauselu" ai pus-o de la tine ? Au afisat-o altii in multime. Pe topogan ne aflam toti, doar cei ce vor da din umeri neputinciosi ca nu se pot pune cu FMI-ul vor putea fi diferiti. Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 Macar de ati sti voi cam cat s-au taiat bugetele de investitii ale firmelor de stat inca de anul trecut... (Evident, nu s-au taiat de tot.) Salariile angajatiilor au ramas insa la fel, de aia s-a marit procentul cu cheltuielile pe salarii... Tara o duce prost, lumea o duce prost, doar bugetarii o duceau la fel. Si, de fapt, o duc si acum ca inca nu a taiat nimeni nimic. Asta ar fi insa natural sa se intample, statul avand obligatia sa isi ocroteasca toti cetatenii, nu doar angajatii. Eu unul nu o cred totusi pana nu o vad. Asta ne trebuie daca ascultam de diversi economisti "economisti" care citeaza din observatiile altor economisti despre economia americana de acum cativa zeci de ani si se inchina la ele de parca ar fi legi, care cred ca plusvaloare se poate crea la bursa prin specularea cererii de moment al unor valori viitoare. 1 Link to comment
tolin Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 ... Pe topogan ne aflam toti ... Faptul ca unul ca baselu n-are solutii (defapt, el n-are nevoie, lui ii trebuiesc 4 cuburi de gheata), nu inseamna ca toti suntem in locul lui. Sa nu crezi ca eu, si ca mine majoritatea, m-am prostit daca formal sunt reprezentat intern de catre unul care nu poate avea o singura judecata valabila pe durata a minim doua zile. Te inseli amarnic daca imaginezi populatia unei tari aidoma unei turme de oi care se prabuseste intr-o prapastie pentru ca ciobanul din frunte a luat-o pe ulei. Neh, orice om stapan pe fortele sale, face exact invers decat acest personaj sinistru, iar instinctul primar (viata) il impinge sa elimine veriga slaba. Din aceasta cauza, el loveste ca ultimul las in categoriile cele mai defavorizate: batranii, somerii, copiii, bolnavii. Exact acestia il vor matura din foarte concentratul sau mandat (5 in 1). Link to comment
Salex Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 (edited) Salariile angajatiilor au ramas insa la fel, de aia s-a marit procentul cu cheltuielile pe salarii... Tara o duce prost, lumea o duce prost, doar bugetarii o duceau la fel. Si, de fapt, o duc si acum ca inca nu a taiat nimeni nimic. Asta ar fi insa natural sa se intample, statul avand obligatia sa isi ocroteasca toti cetatenii, nu doar angajatii. Eu unul nu o cred totusi pana nu o vad. Zmeule, las-o naibii cu intoxicari de genul asta ! Nu faci decit sa demonstrezi ca asmutirea categoriilor sociale (si de angajati) a functionat perfect. Sa moara si capra vecinului, chiar daca asta inseamna ca vecinul o spinzura din greseala (sau prostie) la betie ! Daca personal nu ai informatii direct de la sursa, fa bine si nu te mai lua dupa tot felul de raspindaci. Ca sa fie FOARTE FOARTE clar, mie personal mi s-a redus venitul anul trecut cu 17-20%. Am o verisoara (prin alianta) care lucreaza la un birou de asistenta a copiilor (tine de Primaria S1) si stiu ca li s-au redus veniturile ajungind la sfirsitul anului 2009 undeva la 65-70% fata de cit cistiga la sfirsitul lui 2008. LE: Inca o chestie: personal mi se rupe de leafa de bugetar, nu stau in aia ! Mai mult, majorarea impozitului pe venit m-ar atinge mult mai rau. Deci, nu sariti acum sa acuzati ca am ce apara. Intrebarea ar fi ce apara sustinatorii masurilor Basescu-Boc Edited May 20, 2010 by Salex Link to comment
zeneseu Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 (edited) Faptul ca unul ca baselu n-are solutii (defapt, el n-are nevoie, lui ii trebuiesc 4 cuburi de gheata), nu inseamna ca toti suntem in locul lui. ... Bun, accept ca baselu nu are solutii, de asemenea nu are nici guvernul-ar fi o aberatie sa spun ca ar avea solutii pe maneaca- dar intreb: are cineva solutii? Daca da, unde sunt? Cand le-a expus? Solutii pot da si eu si tu si altii ca doar nu ne doare gura, dar cine le aplica? De 20 de ani solutiile au venit doar in campanii electorale si nici atunci clare. Situatia actuala a vasnicului popor roman este rezultatul solutiilor si experimentelor aplicate pe oile de noi in 20 de ani de bataie de joc. Azi, baselu plateste pentru 20 de ani de guvernare nereusita, 20 de ani de inghitit in sec. Ce pot sa spun? Ghinionul lui si al incompetentilor din guvern. @ Salex Cum spuneai, a scazut venitul. venitul nu se compune doar din salariul de incadrare, corect? Zmeul zicea bine pe undeva. Cand ai un buget in care raportul dintre cheltuielile pe salarii si cheltuieli curente este egal cu fondul de investitii, in momentul in care fondul de investitii se diminueaza, automat fondul de salarii este mai mare. Edited May 20, 2010 by zeneseu Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Intoxicari? Am informatii de la sursa. Salariile au ramas la fel. Ma poti contrazice? Salariile! Spre cunostinta ta, meseria ma obliga sa ma invart printre toate categoriile de angajati. In cazul de fata, bugetari si privati, dar pot sa fac si alte impartiri pe categorii. Tu poti? Vrei sa vorbim despre taierile de "sporuri" de la particulari, cheltuieli platite de firma: benzina, telefon, etc? S-au taiat. Vrei sa vorbim si de salarii? S-au taiat si alea! Link to comment
Recommended Posts