tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Din categoria "Hello world": http://khris.ro/index.php/05/2010/cum-arata-executia-bugetara-pe-primele-patru-luni/ Deficitul RO continua panta din Oct-Dec anul trecut ca MIG-ul lovit in aripa. Cand a ramas pdl singur la guvernare, din Sep. 2009 ? Parca reusisera sa redreseze (asa zice graficul). Huoooo taricelu, rusine, dinul patriciul ! Edited June 2, 2010 by tolin 1 Link to comment
smailmiami Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Nu pricep cum reuseste guvernul sa creasca cheltuielile in conditiile astea ... E ca la nebuni ... Edited June 2, 2010 by smailmiami Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Ceva nu inteleg din graficele omului, executia bugetara pe aprilie pe siteul ministerului e asta: http://discutii.mfin...aprilie2010.pdf iar acolo cheltuielile de personal scad. Edited June 2, 2010 by Zmeul cel rau 1 Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Scrie clar: 'Dupa ce in martie, cheltuielile de personal au scazut fata de martie 2009, in aprilie au crescut usor...'. Executia de la MF compara totalul pe 4 luni. Problema nu este cheltuiala cu salariile, ci cu bunurile si serviciile. Dar Hello world taie salariile, nu alte cheltuieli. Aici e problema. Edited June 2, 2010 by tolin Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Mie nu mi se pare asta o problema, mai ales ca anul trecut celelalte cheltuieli au fost taiate drastic, ca nu cumva sa se atinga de salarii (de unde si cresterea masiva a procentului din buget reprezentat de salarii), multe firme care aveau deja incheiate contracte, nefiind platite. Nu taierea cheltuielilor cu bunurile si serviciile e solutia ci eficentizarea lor. 1 Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Unde au taiat, in 2010 sunt mai mari cu 6,4%. Vezi graficul deficitului pe luni, dupa ce au ramas singuri la timona si vei intelege imediat ce au facut si unde s-au dus banii. Dupa 3 campanii erectorale, pedeleii sunt mai bogati si fara datorii la partid. Daca te uiti la venituri, acestea au scazut doar cu 1,4% ! Edited June 2, 2010 by tolin 1 Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Pai si facturile care nu au fost platite anul trecut le treci la cadouri si donatii? 1 Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Si imprumuturile din bancile locale de 13,5 mild. euro, mult peste orice facturi restante le treci la spaga ? Vezi ca valoarea lor nu apare in deficitul actual, doar dobanzile platite ! Asa ca, despre mostenirea baselu se va vorbi multi ani inainte. Edited June 2, 2010 by tolin 1 Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Nu, fac parte din schema Ponzi a bugetului tarii, cu exponentul cel mai de seama al sau, bugetul pensiilor. Plus mentinerea respectivelor banci in viata... 1 Link to comment
Tommy Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Bunuri si servicii: 8,084.7 mil in 2009 si 8,630.2 mil lei in 2010; cum naiba pot sa cresca bunurile si serviciile? Au luat pixuri si hartie inginerica in exces? Apoi subventii 2,901.3 -> 2,990.6, parca anuntasera ca s-a taiat masiv. S-a dus deodata diferenta de cheltuieli cu personalul: 17,011.2 in 2009 fata de 15,978.4 in 2010 de 3 ori in asistenta sociala 20,483.4 in 2009 fata 23,453.8 in 2010. Edited June 2, 2010 by Tommy 1 Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Emblematic pentru acest partid 'da dreapta' este graficul deficitului: o sageata cu varful in jos. Unde-i criza economica cand veniturile au scazut foarte putin, unde-i criza financiara cand bancile se inghesuie sa imprumute statul ? Mai ramane criza politica, criza de incompetenta si hotia pe fata. N-are rost a recunoaste alegerea gresita, este suficient ca o vei suporta din bugetul propriu. Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Veniturile au scazut foarte putin poate fata de anul trecut... 3 Link to comment
smailmiami Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Si atunci cum de anul trecut eram frumosi si veseli, iar acum ne pregatim de inmormantare ? Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Veniturile au scazut foarte putin poate fata de anul trecut... Toata discutia este fata de anul trecut, adica bok1 vs bok4, adica din prost in mai prost. Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 @smail a, ar fi fost fain sa fie de anul trecut inmormantarea, acum l-am fi avut Proiectul premier si totul ar fi fost roz. Facea el niste calcule si curgea miere la robinet. @tolin: noi nu avem partid de dreapta (nu mai vreau sa reamintesc de dreptacii care au umflat statul), dar daca zici ca 2009 a fost un an in care incasarile au fost bune, cand s-au luat credite căcălău, asa o fi... 3 Link to comment
Hassel Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 S-a mintit fabulos si la nivel inalt ...s-au tocat bani aiurea in 2009, an in care tipa tot mapamondu "Criza !". Asta in conditiile in care Bulgaria a anuntat luni ca a depasit criza iar Polonia a fost sigura tara din UE care a avut crestere economica in 2009. 2 Link to comment
smailmiami Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Facea el niste calcule si curgea miere la robinet. N-o sa stii niciodata cum ar fi fost daca venea ala premier. Eu am fost de parere ca Basescu si Boc au coborit atat de mult stacheta competentei incat ar fi fost aproape imposibil ca orice alt premier sa nu fie mai bun decat Boc/Basescu si sleahta lor de ministri incompetenti. Link to comment
tolin Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 ... dar daca zici ca 2009 a fost un an in care incasarile au fost bune, cand s-au luat credite căcălău, asa o fi... 2009 a fost an foarte electoral, 2 randuri de alegeri, datele lor le vezi pe graficul deficitului. Nu stiu ce an este 2010, ca panta s-a pastrat, chiar in prezenta FMI, adica astia cheltuiau in draci sub nasul lui Franky. E clar ca ei si-au bagat picioarele in obligatiile fata de cei care au cotizat si mainile mai adanc pe fundul sacului pe principiul "doar n-o sa ne dea jos cele mai inofensive categorii: penzionarii, somerii si lahuzele, ca astia sunt, oricum, cei mai volatili in sistem". Asta nu-mi place mie la conducatorii destepti, ii duce mintea repede sa fie cinici. Pe un prostanac nu-l duce mintea, el isi face 1000 de probleme inainte. Link to comment
Salex Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 @Zmeu: ca esti departe de a fi obiectiv, asta se vede si este, pina la urma, optiunea ta. Personal nu inteleg incapatinarea ta de a accepta (sau macar de a nu nega) niste lucruri pe care nici macar Guvernul nu se mai oboseste sa le nege. In fine, fa-ne si pe noi sa intelegem urmatorul lucru: de ce dupa reducerile anuntate Guvernul vine si ne spune ca masurile nu sint suficiente, ca oricum - cel mai probabil - se va ajunge la majorarea TVA si cota impozitare ??? Cum pana mea vrei sa cred sau sa creada cineva in Guvernul care ia de la un pensionar 100 - 200 lei (poate justificat, atentie !) dar, pe de alta parte, arunca cu euroii in stinga si in dreapta ... De fapt mai mult in dreapta ! De fapt ... mai mult in PD-L isti sau apropiati ai acestora. Dupa mersul lucrurilor in ultimele zile se pare ca s-a rezolvat (in acceptiunea Boc-ului) enigma crizei romanesti: cancerul a ajuns sa fie reprezentat doar de catre medici, profesori (si aici ma refer global la angajati in sistemul de invatamint public) si pensionari ! Astia sint cei care, pina la urma, detin cheia iesirii Romaniei din criza ? Chiar mai crede cineva astfel de gulgute ? Chiar nu mai exista notiunea de scala ? Am ajuns sa punem in balanta 100 lei cu milioane de euro ? Si-a dat Priogoana demisia din PDL ... admirabil. Insa a anuntat din start ca va sustine Guvernul ! Si cum sa nu o faca, atita vreme cit face afaceri cu statul ... Si-ar permite in momentul asta sa voteze impotriva Guvernului ? Amintea cineva nu demult de EBA, de banii pe care i-a incasat de la Luxten. Altcineva a sarit imediat in apararea ei ... cica Luxten e firma privata. Nu zau ... dar cu cine face Luxten afaceri in calitate de firma privata ? In urma cu vreo 6 luni cineva zicea "Votez cu Basescu, nu vreau linistea lui Geoana". Ei bine, personal l-am auzit pe Basescu spunind "Sa lasam Guvernul sa lucreze in liniste". Si iarasi, judecam cu doua unitati de masura ... linistea noastra e mai buna decit linistea lor. Bun ! Si daca exista multi care nu sint nici de-ai lor si nici de-ai nostri, ce facem ? Oare chiar trebuie sa ne comportam ca la gradinita ? Totusi, este un forum auto, cred eu ca putini membri sint cu adevarat implicati in politica. Si atunci vin cu o intrebare: de ce trebuie sa ne comportam ca niste politicieni ? Link to comment
Mircea Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Treaba afacerilor cu statul ale firmelor private este de competenta anumitor autoritati. Si nu-mi amintesc sa fi vazut respectivele autoritati sa-si fi facut treaba nici macar sub guvernarile anterioare. De fapt, cred ca am vazut mai multi corupti (mai mari sau mai mici) arestati in ultima perioada decat in guvernarile precedente... Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Salex, poate nu sunt obiectiv, poate tu esti ala, dar cel putin eu am o memorie care tine mai mult de doi-trei ani. Actiunile guvernului sunt proaste pentru ca nu fac decat sa incerce sa peticeasca "hai sa vedem de unde scoatem bani sa platim salarii, ca e lege! Asadar, hai sa ne imprumutam! Hmm, nu e chiar atat de facil. Hai sa taiem investitiile (asta era in 2009, asa ca o crestere mica in 2010 fata de 2009 in sectorul asta ma lasa rece - vezi tot in graficele de pe siteul de mai sus)! Hmmm, hai sa marim accizele (ce-i drept, aici nu e numai "vina" a lor nostri), hai sa marim euroiul taman cand se calculeaza noile accize"si asa mai departe. Criza nu a inceput de ieri, de azi, America era in recesiuine din 2007-2008. Ce faceau guvernantii nostri atunci? Dadeau declaratii cum ca economia duduie, sa nu ne facem probleme. Foarte bune declaratii, sunt politicieni, erau obligati moral sa dea niste semnale pozitive, insa nu trebuiau sa se si comporte ca atare (mai ales ca, in afara de recesiunea americana, ei stiau si din ce motiv duduia economia noastra). Imi pare rau, nu ii mai vreau pe aia. De altfel nici nu ma intereseaza ce tunuri dadeau, stiu cum isi imparteau banii de investitii, ce sume invarteau (Isi mai aduce aminte cineva ca am castigat procesul cu Ucraina doar pentru a vedea ca de fapt il pierdusem din start, resursele fiind deja concesionate in alb?)... Prefer ca guvernantii, oricare ar fi ei, sa dea bani pe investitii (cu sau fara comisioane) decat sa ii bage in salariile personalului aparatului de stat sau a asistatilor social in schimbul votului. Ce inseamna a cheltui in draci? Cu ce comparati? Vreti sa comparati cu ce era in 2008? Si tolin, pensionarii, somerii si lauzele nu te dau jos, insa te ridica, daca le dai. De fapt, cred ca am vazut mai multi corupti (mai mari sau mai mici) arestati in ultima perioada decat in guvernarile precedente... S-a discutat deja pe forum si la televizor si s-a ajuns la concluzia ca astia nu au cotizat la partid. 1 Link to comment
Salex Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 ... hai sa marim euroiul taman cand se calculeaza noile accize"si asa mai departe ... OK, asta nu a inventat-o actualul guvern, pe undeva este de inteles. Mai dificil de inghitit pentru unii, insa de inteles pentru cei care se pricep putin la economie. Criza nu a inceput de ieri, de azi, America era in recesiuine din 2007-2008. Ce faceau guvernantii nostri atunci? Dadeau declaratii cum ca economia duduie, sa nu ne facem probleme. Foarte bune declaratii, sunt politicieni, erau obligati moral sa dea niste semnale pozitive, insa nu trebuiau sa se si comporte ca atare (mai ales ca, in afara de recesiunea americana, ei stiau si din ce motiv duduia economia noastra). Imi pare rau, nu ii mai vreau pe aia. De acord cu tine, aia au mincat rahat. Insa surpriza zilei, vreau sa iti aduc aminte (pentru ca nu imi imaginez ca ai uitat ci doar treci peste aceste episoade !) ce rahat minca Basescu inainte de alegeri ... in 2009, an care iarasi parca a intrat in pamint: " criza nu va afecta Romania", "luam niste bani de siguranta", "sint semne de revenire in al 3-lea semestru al anului", "la anul iesim din criza", "sint bani pentru pensii si salarii", etc. Pardon ? Asta nu a fost mintire in fata a electoratului ?! Nu te obosi sa dai raspuns la intrebarea asta, a dat deja Berceanu : "A fost o minciuna ... prin omisiune " !!! Imi pare rau dar unde e diferenta fata de ce ziceai putin mai sus ??? De altfel nici nu ma intereseaza ce tunuri dadeau, stiu cum isi imparteau banii de investitii, Dar cum isi impart actualii guvernanti stii ? Pe zi ce trece ies la iveala noi si noi cazuri absolut infioratoare. Daca vrei cu adevarat sa la afli, le poti afla. Presa neaservita e o sursa buna de infromatii. ... Prefer ca guvernantii, oricare ar fi ei, sa dea bani pe investitii (cu sau fara comisioane) decat sa ii bage in salariile personalului aparatului de stat sau a asistatilor social in schimbul votului. Si eu tot asta prefer insa, o noua surpriza, actualii guvernanti sint tocmai cei care au dus la extrem "investitiile" in personalul aparatului de stat. Si aici nu ma refer la un pensionar sau functionar public, ma refer la nivelul de sus, ca doar acolo se dau tunurile. Explica-i tu, te rog, bunicii tale, cum faptul ca 100 de lei luati din pensia ei vor salva economia romaneasca in timp ce o pitipoanca este angajata pentru prima oara in viata ei (deci fara un loc de munca anterior !!!) intr-un post de conducere prin nu stiu ce minister la salariul modest de cca 22.000 lei. Repet o intrebare pusa anterior: nu mai exista notiunea de scala ? Ce inseamna a cheltui in draci? Cu ce comparati? Vreti sa comparati cu ce era in 2008? Nu, vreau sa compar 2010 aceeasi perioada a lui 2009 ! Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Eu nu l-am acuzat pe Tariceanu ca a mancat cuvânt_urât in sensul ca a vorbit prostii. Din contra, am apreciat ca fiind bune declaratiile lui. Actiunile lui nu au scuza, insa. Ia zi, daca anul trecut ceva era zero (sau pe acolo) si anul asta e cu 70% mai mult, anul asta cat e acel ceva? Ca tot vorbeai de scala... Si totusi prefer sa ii dau eu bunicii mele 100 de ron in plus de la mine decat sa ii explic, pentru ca e greu de inteles (calculele nu au valoare in cazuri de genul asta), si pentru ca alternativa ar fi ca statul sa mi-i ia cu forta din buzunar. 2 Link to comment
Salex Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 (edited) Si totusi prefer sa ii dau eu bunicii mele 100 de ron in plus de la mine decat sa ii explic, pentru ca e greu de inteles (calculele nu au valoare in cazuri de genul asta), si pentru ca alternativa ar fi ca statul sa mi-i ia cu forta din buzunar. . Buna asta, + ! Intrebarea pe care ti-as pune-o este cum de crezi ca nu exista decit doua variante ? Asta o aud de o luna si ceva insa, in afara de Mr. Boc, se pare ca nu o crede nimeni. PS: Pot sa citez si eu o sursa mai veche ? Deci ... crestere cu peste 30% la numarul de consilieri guvernamentali. Sint curios citi dintre ei au plecat din 2009 pina acum, asta doar asa ca sa putem discuta in prezent despre situatia respectiva. Deci, cum era cu aparatul ala de stat ??? PS2: Inca o sursa Edited June 3, 2010 by Salex Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Vorbim de variantele puse pe masa la discutiile FMI - Guvern sau discutam despre varianta sosirii extraterestrilor cu bani? 1 Link to comment
Recommended Posts