Jump to content

Politica Fratilor

zalmoxis

Recommended Posts

5 hours ago, rich1974 said:

afirmatiile voastre ca georgescu e omul rusilor nu au absolut niciun fundament, sunt doar un cliseu. daca voi chiar credeti asa ceva, sunteti de compatimit. 

aceeai retorica sulfuroasa o aud si la americani ca trump e tot omul rusilor, ca rusii s-au bagat si in europa, etc. aceleasi afirmatii cretine fara niciun fundament material. 

Afirmatiile noastre vin din mai multe surse, nu de pe tiktok sau facebook. Ca de exemplu niste jurnalisti romani si straini, care s-au unit si au facut o ancheta. De unde au rezultat legaturi ale campaniei lui CG cu Sputnik, propaganda ruseasca in Europa. Google "Pravda", "Portal Kombat". Sau grupurile de telegram rusesti, N3, Tarigrad tv, gagauznews etc, care toate il elogiaza pe CG.

Legaturile lui CG cu Aleksandr Dughin? Chiar CG a recunoscut ca s-au intalnit... stiu, pe strada, cand stateau la coada la alimentara, ei de fapt nici nu se cunosc. La fel cum nu se cunoaste nici cu Sechila sau Potra.

Da, stiu, e scos din context, nu exista dovezi etc

8 minutes ago, Geo_ZGA said:

Afirmatiile noastre vin din mai multe surse, nu de pe tiktok sau facebook. Ca de exemplu niste jurnalisti romani si straini, care s-au unit si au facut o ancheta. De unde au rezultat legaturi ale campaniei lui CG cu Sputnik, propaganda ruseasca in Europa. Google "Pravda", "Portal Kombat". Sau grupurile de telegram rusesti, N3, Tarigrad tv, gagauznews etc, care toate il elogiaza pe CG.

Legaturile lui CG cu Aleksandr Dughin? Chiar CG a recunoscut ca s-au intalnit... stiu, pe strada, cand stateau la coada la alimentara, ei de fapt nici nu se cunosc. La fel cum nu se cunoaste nici cu Sechila sau Potra.

Da, stiu, e scos din context, nu exista dovezi etc

Duti breee ... va e frica de Jorjica ! Astia va mint cu anchetele lor, vor sa-i minjeasca imaginea, da' voi chiar nu va dati seama ...

Una peste alta, CG nu mai ajunge nici macar candidat, presedinte cu atat mai putin. Poate doar presedinte de celula la Rahova. Nu sustin partidele romanesti, sunt niste gunoaie, dar ma bucur ca a fost inlaturat un extremist.

• Like 1

ma lasati cu vrajeli din astea, rusia e atat de interesata de noi incat nici macar un radio in limba romana nu are, cum era pe vremuri europa libera.  cat despre canale de telegram, etc, pai un canal din asta pot sa fac si eu. 

asa ca, mai incercati, ca poate va iese, tot asa cum si donald trump si fiul sau sunt oamenii rusilor. ai dreacu rusii astia, nu mai poti sa ceri o paine la magazin ca ti se raspunde in ruseste. 

16 minutes ago, rich1974 said:

ma lasati cu vrajeli din astea, rusia e atat de interesata de noi incat nici macar un radio in limba romana nu are, cum era pe vremuri europa libera.  cat despre canale de telegram, etc, pai un canal din asta pot sa fac si eu. 

asa ca, mai incercati, ca poate va iese, tot asa cum si donald trump si fiul sau sunt oamenii rusilor. ai dreacu rusii astia, nu mai poti sa ceri o paine la magazin ca ti se raspunde in ruseste. 

Lasind la o parte Rusia si SUA nu te deranjeaza faptul ca acest individ te minte ? Faptul ca mai ieri nega anumite legaturi cu diversi iar azi avem probe clare in spatiul public in acest sens ca da, omul minte dupa cum rasufla. Nu iti ridica semne de intrebare ?

1 hour ago, rich1974 said:

Ce legatura are una cu alta? Tu compari Europa Libera cu dezinformarea ruseasca? :)))) Te-ai activat brusc pe forum, fix pe tema CG... daca nu erai pe forum din 2008, si cu ceva activitate, as fi zis ca esti doar un troll. Votati-l in continuare... nu stiu unde, dar votati-l :))

Daca au fost ei unii in stare a vota un primar decedat, iti dai seama.

Am convingerea ca pentru unii a fi liber ii o povara motiv caruia au nevoie de un tatuca de genu ce sa-i indrume, sa le spuna ce sa faca, ce sa graiasca, sa-i duca cu rindu la masa, etc. "Da' nu era mai bine  cind statu iti dadea de munca (timpul trece leafa merge noi cu drag chiulim), da' nu era mai bine cind gaseai castroanele intinse pe masa la cantina numa sa bagi in fizic ca deh, ti se cuvine, da' nu era mai bine cind la schimbul 2 stateam relaxati in crijma la video cu Chuck Norris in loc a da la lopata pe galerie, da' nu era mai bine a freca menta prin CAP-uri s.a.m.d ? Ba daaa... Aici ti-i incadrez si pe burlaci de o nesimtire crasa (cunosc suficiente cazuri) si buni de nimic ce au stors pensiile bietilor parinti pina au trecut la cele de veci iar acum nesimtirea a ramas cu ochii in soare si rag pe ulite ca vin nenorocitii de UE si ne pun la treaba. Huuuaaa ! Sa se care toti de-aici, n-avem nevoie ... Ca ce sa vezi, o aparut salvatoru' pe cal alb, tatuca ce ne da haleala si energie (buna aia cu lemnele de foc) gratis, ne apara glia stramoseasca cu adapare din intelepciunea ruseasca. La's, ne descurcam noi vinjosii n-avem nevoie de handralai pe tocuri si muieri cu floace pe piept, noi, doar noi frati romani, noi .. ! Ma intreb, citi din astia tari in clanta (si buni de nimic) ce sustin o hahalera perversa s-au inscris sau sustin stagiu militar obligatoriu ? Ca tot ii tragi cu patria mama si te crezi Hercules de romanica ...

1 hour ago, Viktor said:

Daca au fost ei unii in stare a vota un primar decedat, iti dai seama.

Am convingerea ca pentru unii a fi liber ii o povara motiv caruia au nevoie de un tatuca de genu ce sa-i indrume, sa le spuna ce sa faca, ce sa graiasca, sa-i duca cu rindu la masa, etc. "Da' nu era mai bine  cind statu iti dadea de munca (timpul trece leafa merge noi cu drag chiulim), da' nu era mai bine cind gaseai castroanele intinse pe masa la cantina numa sa bagi in fizic ca deh, ti se cuvine, da' nu era mai bine cind la schimbul 2 stateam relaxati in crijma la video cu Chuck Norris in loc a da la lopata pe galerie, da' nu era mai bine a freca menta prin CAP-uri s.a.m.d ? Ba daaa... Aici ti-i incadrez si pe burlaci de o nesimtire crasa (cunosc suficiente cazuri) si buni de nimic ce au stors pensiile bietilor parinti pina au trecut la cele de veci iar acum nesimtirea a ramas cu ochii in soare si rag pe ulite ca vin nenorocitii de UE si ne pun la treaba. Huuuaaa ! Sa se care toti de-aici, n-avem nevoie ... Ca ce sa vezi, o aparut salvatoru' pe cal alb, tatuca ce ne da haleala si energie (buna aia cu lemnele de foc) gratis, ne apara glia stramoseasca cu adapare din intelepciunea ruseasca. La's, ne descurcam noi vinjosii n-avem nevoie de handralai pe tocuri si muieri cu floace pe piept, noi, doar noi frati romani, noi .. ! Ma intreb, citi din astia tari in clanta (si buni de nimic) ce sustin o hahalera perversa s-au inscris sau sustin stagiu militar obligatoriu ? Ca tot ii tragi cu patria mama si te crezi Hercules de romanica ...

dunmeata pui in dezbatere o dilema veche de cand lumea:relatia interumana versus institutie. faza asta tine de filosofia politica, nu de buleala care s-a petrecut zilele trecute. 

Institutiile sint populate cu oameni ce la rindul lor, is numiti tot de oameni ce la rindul lor, is sustinuti (prin vot) tot de oameni si tot asa mergem la firul ierbii si ma intreb cine sint acei concetateni ce sustin hahalere. Cind "tu" inca votezi un psd-ist ce te-a tepuit ani in sir nu ai nici un drept de a te da de ceasul mortii ca-i nasol, ori esti complice, te complaci  in toata mizeria ori extrem de naiv si gindesti cu mintea altuia. "Se mobilizeaza primari". Adica ? Umbla cu oala de sarmale pe ulite si ia mintile ? Nu, nici vorba ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, atit te duce scafirlia si dai cu stampila in buletinul de vot unde a indicat primarul sau popa meschin dupa care iar te vaicaresti. Cum apare la orizont un mesia gen Kremlin G. cum te arunci cu capul inainte la indrumarea popei ori a lu' do'n primar fara sa ai gabar. Pina nu demult doar in treacat am auzit de acest individ si nimic nu m-a oprit a trage frina de mina in a ma documenta cine e si ce hram poarta ca de ar fi facut ceva pozitiv pentru tara asta cu siguranta ar fi iesit la suprafata. Da' din contra, e tocmai opusul a ceia ce se pretinde a fi si informatiile is la un click distanta. Extrem de simplu in a-ti dovedi ca insu ii un sarlatan, minte, minte, minte ! Vai sistemu' ... da' nu "tu" ii dai apa la moara, nu "tu" il mentii viu, nu "tu"fara de gindire critica si lipsa de discernamint il inscaunezi din nou ? Cum naiba sa ii dai votul unui psd-ist ce afirma "cu usr-ul nu poti merge la furat"...

Reformulez rugamintea de a pastra discutiile in plan de idei ... Asa cum am mai mentionat anterior, sunt convins ca fiecare (stie/crede ca) are dreptate. Ca sa ramanem intr-un cadru colegial, va invit sa continum discutiile in plan de idei :).

Si, ca sa detensionez situatia, va atrag atentia ca avem un candidat "surpriza" care, multumita "social media", a adunat peste 1 mil de  "like"-uri in cca 2 ore... Vasile Ion ... Google ... 2 kg de aur pentru fiecare roman ... wow ... personal sunt absolut impresionat de ce se poate face in 2 ore ... 

• Haha 1

Social media e intr-adevar o arma de indobitocire si distrugere in masa insa asta nu te scuza ca individ de miscarile negative, contra productive facute in schema. In acelasi social media ai tone de informatii pertinente argumentate. Ca nu ai puterea de a le intelege si negi realitati din teren e o problema. E Tik Tok-ul sau alte similare o problema ? Din punctul meu de vedere nu ! Esti tinut cu arcanul pe site-uri gen ori sa casti ochii la antene, realitatea, romania tv si alte similere ? Nu ! S-apoi apar in spatiul public zelosii priceputi la toate si ridica tema educatiei, vai educatia. Serios ? Ce treaba are bre educatia cu verbul "a gindi", ha ? Poti baga tu tone de materie intr-un individ, daca nu e capabil a gindi ce folos .

Oamenii au fost si vor fi manipulati in continuare... din antichitate erau discursuri, promisiuni si mici avantaje, in prezent sunt la fel doar ca ajutate de tehnologie.

Din punctul meu de vedere, tiktok e o problema, pentru ca a fost lasata voit campania electorala. Desi, teoretic, e interzisa pe platforma. A fost lasata inclusiv sambata si duminica, cand nici nu mai aveau voie cu campanie, nicaieri. A fost lasata si dupa ce au fost semnalate conturile false si botii.

La fel cum sunt interzisi si botii, si conturile false. Si pe facebook au fost niste faze, in sensul ca au fost cumparate pagini (fara legatura cu politica) cu mii sau zeci de mii de urmaritori, si transformate in "altceva".

Cine n-a vazut inca, sa se uite la Idiocracy... daca acum 10 ani ziceam ca e documentar, acum sunt si mai sigur :)) Lipsa educatiei, lipsa sanctiunilor si a aplicarii legii duc la prostirea in masa. Asta se intampla si in alte tari, nu doar la noi, vezi SUA.

Edited by Geo_ZGA
  • Like 1

Intr-adevar, manipularea a fost, este si ramine in vigoare, e plina lumea de sarlatani. Spre ex. daca in trecut in localitatea Cacacioasa (Vilcea) Gheo se trezea sa dea o puturoasa in centru (ca ce sa vezi, avu o relevatie) ca atita poate, pina se trezea careva sa ia o mirtoaga intre picioare si sa calareasca vreo doua zile, ori scrisorica trimisa cu marfaru' pe sine ajungea intr-un tirziu cu antidotu' in care spunea "stati linistiti, lu" Gheo de la fasole i se trage", se imputea tot satu' si destul de greu de aerisit. Astazi cind vorbim, antidotul ii la citeva secunde distanta, ai posibilitatea de a te informa in secunda doi de e cu da ori ba la o anume bazaconie. Eu unu, oricum as pune problema, tot la noi ca indivizi ajungem, la capacitatea ori incapacitatea de a digera, analiza, de are o baza solida informatia cu pricina.

Cred ca zinlic, in viata de zi cu zi ne izbim de fake, afirmatii nefondate, gargara ieftina debitata de jumatati de creiere ce face a mirosi urit doar. Apare X cu marea veste despre Y ca a facut si a dres. Iar eu unu n-am nici o retinetre in a-l intreba pe Y pe ce isi bazeaza afirmatia, de are dovezi clare in acest sens. Paiii ... Pai ce ? Raspindesti o asa-zisa informatie bazindu-te pe "cred ca" asadar, zicerile au valoare zero din punctul meu de vedere.

manipularea masiva este cauzata de lipsa gandirii critice, ori tocmai gandirea critica nu este antrenata de sistemul educational. 

sa dau un exemplu: majoritatea se bucura ca pretul la gaze si curent este plafonat, fara sa realizeze ca diferenta pana la pretul pietei este platit tot de ei, dar indirect. 

Edited by rich1974

Gindirea critica vine la pachet cu bunul simt si instinctul permanent de a te apropia de adevar.

Toata planeta a deraiat de la o oarecare normalitate, efect negativ in economii cauzat de un dictator "made in ciaina" cu al sau COVID raspindit la scara larga amplificat de un razboi de un alt dictator tovarasul Putin de unde se adapa tovarasul Georgel Mesia de romanica si semenii sai gen Pinochio (Victor Ponta etc). Cind economiile stagneaza, te duci in jos, nicidecum nu performezi. Unele tari se descurca mai greu, altele ceva mai usor ... fiecare dupa posibilitati. In conditiile date sa dai crezare unui sarlatan ca va face el 1 leu "kilu" de benzina si sa nu te intrebi cum o face ... e grele !

No e deloc alta discutie, e de la Kremlin cetire cu 1 leu litru carburant. Petarda pentru botanici. Cum poate fi crezuta o asa aberatie, cu zero lei costuri ? Tot de la Kremlin cetire. Altfel, de ce se sparg toate oalele in capul UE pentru natingiile noastre ? Ei te fura, ori singuri ne furam caciula ? Da, absolut de-acord, zboare Ciolaceii, zboare Rareseii, da' nu-l inlocui frate pe dracu cu taxo ca te ingropi singur ! 

Cum isi bate dracu joc de om, de parca n-am sti cine e toavarasu' Gusa (rusofil pina in maduva oaselor) si mamaia Alexandrescu din ciclu "mustaciaoara lui pana corbului". Ce lovitura in sentiment nene ... Fereasca !

Mda, Iata si scursura "batistuta" cum linge unde a scuipat ! Mizerabil caracter al individului asta nene ! Cum a fost inlaturat de la butoanele partidului, cum se repliaza si-o arde cu pletele-n ochi in lacrimi de crocodil ...

Edited by Viktor

Tu ai impresia ca lumea l-a votat pe georgescu crezand ca e vreo lumina? Lumea vrea un om mai putin slugarnic la conducere. Iar prostii astia, prin propaganda asta desantata inpotriva lui, nu au facut decat sa ii creasca cota. Daca erau indiferenti si il lasau in pace, lasau isteria deoparte, georgescu poate ca nu lua atatea voturi. Este la fel ca la campania de vaccinare, cu cat au apasat mai mult pe propaganda, cu atat lumea a devenit mai suspicioasa. Asa ca, astia de la putere de acum, dupa ce ca sunt slugi, mai sunt si prosti. 

Ohooo ... Daca ai sti de cite ori am auzit eu sloganul asta jalnic de "slugarnicie, stat in genunchi, ect." Eu, UE te ajut financiar pe tine tara subdezvoltata sa te dezvolti, ma repet, pe tine ca popor, ca natie si nu capetenie. Eu iti dau banu iar tu te prezinti cu chitanta pentru fiecare euro cent. Jocul e cit se poate de corect. A, ca tu capetenie nu vrei sa dai socoteala in ce ai investit banutii eia e o problema, esti deranjat de faptul ca nu iti permit sa ma furi ii fix problema ta. Unde e slugarnicia ? Vine Bruxellu' si spune : fratilor, v-ati luat angajamentul ca va ocupati de anihilarea coruptiei, de ce nu o faceti dupa cum am stabilit ? Unde e slugarnicia ? O venit UE-ul cu drujbele sa-ti rada padurilr ? NU ! Tu, tu care sustii mosicimea la virf ai pradat padurile s.a.m.d. E novoie de schimbare la virf in tara romanesca, categoric DA ! Da nu veni nene cu o mirtoaga putinista, un sarlatan ce te minte din fasa, ce se crede trimisul lui Dumnezeu si aduce el bunastare neamului. Sa fim seriosi !

Sincer, mi se filfie de imaginea lu' Goergel ca-i martirizat si ridicat in slave de semeni lui, ca deh, cine se aseamana se aduna, condimentat cu imbecilitate crasa poate urca pe culmile istoriei precum DraCnea spre ex. Toata lumea fuge de berbecele de la est cautind protectie in UE sub umbrela NATO, unii platind cu viata chiar pentru a fi liberi iara noi, o parte din noi ni s-a urit cu binele, mai da-i bre drecu cu regulile lor da' astia chiar n-au luat la cunostinta de glia noastra sramoseasca, de singele albastru ce ne curge in vene ... chiar nu pricep ca noi sintem buricu pamintului de la noi incepe omenirea, de n-avem creiere functionale macar sa le aratam muschii de closca moarta. Ioti breee ...

a mai venit usr-ul cu schimbarea si vedemce s-a ales. 

vad ca repeti niste clisee de ma doare capul, asta cu putinistii e una sau ca nu poti fura din fondurile europene e alta. prietene, insafi ideea de "fond european", ca orice subventie este un furt. si daca iei la bani marunti cate lucruri inutile s-au facut cu ei, te iei cu mainile de cap. 

fondurile europene sunt o smecherie facuta sa te tina in subdezvoltare. tie cand iti dau altii bani, nu iti mai bati capul cum sa te dezvolti, stii ca te "dezvolti" pe baza fondurilor europene. si in campaniile electorale majoritatea politicienilor vorbesc despre atragerea de fonduri, ca altceva nu ii duce mintea. 

acuma, ca nu ii suporti dumneata pe dragnea si pe georgescu, nu e vina lor, asa gandesc toti ardelenii, nu ii suporta pe cei din regat. dar daca ma uit la ardeleanul de la cotroceni, mai bun cred ca ar fi fost un bulgar sau turc.