octabaloi Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Dar de cauciucuri cu garda mare ce ziceti?Crede-ti ca ar rezolva problema? Link to comment
Lucian M Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 (edited) fftopic: Garda de onoare sau cea de la SPP? Talon, poate... Si vezi ca acusi sare Mircea pe tine, ca deschizi un topic aiurea... Edited December 18, 2006 by Lucian M Link to comment
dadu1976 Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Incearca sa dai un "search". Trebuie sa respecti ce scrie in talon. Link to comment
tolin Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Eu n-am inteles care-i legatura dintre "zgomot la suspensia fata Aveo" si talonul pneurilor. Tu ai verificat presiunea din pneuri dupa ce ai cumparat masina, este in jur de 210 kPa ? Asta ar fi singura legatura cu pneurile. Link to comment
omydee Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Intrebare. Asa face "toate" sau numai a mea, oare? Ca mie imi pare ca tare mai clampane pe la denivelari. Asa trebuie sa se auda, de parca ar fi "bataie" de amortizor? Link to comment
Elfu Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Verificati presiunea in pneuri. O sa aveti o surpriza. Eu aveam 2.4 atmosfere peste tot. Am coborat presiunea la 2.1 si nu mi se mai pare zgomotoasa. Link to comment
omydee Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Am verificat presiunea in pneuri ieri. Concluzia: 2.1 fix, la toate patru. Verificata cu 2 manometre, unul digital, unul analogic. Si totusi, suspensia imi pare zgomotoasa, "clampane" destul de tare si neplacut la denivelari. Parca ar fi zgomote de amortizoare fara ulei, desi am inteles ca astea sunt pe gaz. E posibil sa fie ceva defect, in neregula? Sau asa functioneaza toate? Sau se mai "lasa" dupa cateva sute de km? Link to comment
johnny72 Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 'omydee' eu cand am verificat presiunea aveam 1.9 si tot mi se parea prea tare suspensia la trecerea peste denivelari asa ca am lasat presiunea la aproape 1.8, o idee mai putin de 1.8 si e mult mai bine. Link to comment
Lucian M Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 (edited) Nu se "lasa", si a tatei face la fel (pe drumuri nasoale sau cu criblura, pe cele cu asfalt neted e liniste completa). Ti-a venit masina sau esti cu aia de ti-a dat-o dealerul? Nu pui o vorba buna si pt mine, ca mi-s pedestru de ceva timp... later-edit: bravo, felicitari! km multi si cu bucurie! Ai postat pe undeva cum a mers la livrare? pm sau ymsg lucianmahu . Edited December 19, 2006 by Lucian M Link to comment
omydee Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Mi-a ascultat Dumnezeu rugamintile si de o saptamana ma dau cu masina mea. Deja am "baxat" vreo 500 km. Ce sa zic, imi place cum merge, dar suspensia pe fata imi pare tare zgomotoasa, nu la hopuri, ci la crapaturi mai marunte. Are un clampanit ciudat, de aia intrebam si eu. Asa face la toate sau e posibil sa fie vreo hiba la a mea? Nu se aude tare, dar pentru un "mai pretentios" se aude. Link to comment
Satori Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Suspensia Kalosului/Aveoului este zgomotoasa. Link to comment
Lucian M Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Si un remediu pt reducerea zgomotului in habitaclu se poate gasi? Ceva gen antifon (in strat gros), ceva burete, mocheta groasa? Vorbesc serios, sa nu credeti ca e in gluma spus. Link to comment
octabaloi Posted December 22, 2006 Author Share Posted December 22, 2006 Am fost la service la AutoGlobus si mi-au spus ca sunt telescoape pe gaz ;rezulta o masina mai stabila in curbe dar mai zgomotoasa suspensia.Cica aveo de 1.2 are telescoape pe ulei si nu s-ar auzi asa de rau.Credeti ca merita sa schimb pe ulei?se poate dar mi-au zis sa o mai las vreo 1000 km si sa revin sa o puna pe stand,sa verifice presiunea gazului din telescoape si apoi sa luam o decizie.ASTA E :MASINA NOUA DAR SE AUDE MAI RAU CA INTR-O DACIE. Link to comment
Satori Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Exagerezi. Dar oricum, suspensia Kalosului/Aveoului este zgomotoasa. Asa ca mai bine iti iei Dacie. Link to comment
Abram Burel Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 (edited) Ba, eu zic ca zgomotul suspensiei se aude mai rau in Kalos decat in Nova. Asta nu inseamna ca in general Kalosul e mai zgomotos. Nici pe departe. Dar suspensia, da! Ca sa nu mai zic de scartaitul de la bucsele alea, pe care il uitasem de pe vremea Oltcitului... Edited December 22, 2006 by Abram Burel Link to comment
omydee Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Ca sa nu mai zic de scartaitul de la bucsele alea, pe care il uitasem de pe vremea Oltcitului... Sa inteleg ca asta ne asteapta si pe noi, posesori de AVEO? Link to comment
octabaloi Posted December 22, 2006 Author Share Posted December 22, 2006 Cand am spus zgomotoasa m-am referit doar la suspensie, nu la toata masina.Nici DACIA nu troncane toata,doar pe fata,nu?Asa ca nu le mai tineti parte(asa face toate) si dati o solutie. Link to comment
Satori Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 Apropo de scartaial buscilor: a mea facea de curand foarte rau. Asa ca daca tot trebuia sa ajung la ei pentru un reset am zis ca o sa le spun si asta. Dar pentru ca GTT are un anunt prin service ceva cu "aduceti masina curata" am pus nitel furtunul pe ea. Cu ocazia asta am 'dat cu apa' si pe la suspensie. Stupoare: liniste totala dupa. Asa ca in service nu am mai avut de ce sa ma plang. Presupun ca erau iar bucsiile murdare. In Nova, e greu sa iti auzi pasagerul vorbind, ce sa mai vorbim despre suspensie. octabaloi, nu stiu cum face masina ta si nici ce inseamna pentru tine suspensie zgomotasa. Schimbarea amortizoarelor cu altele de Aveo/Kalos nu te va ajuta, pot sa fac pariu. De curiozitate, ce presiune ai in pneuri? Link to comment
Elfu Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 (edited) 2.1 cu anvelopele reci sau calde? Nu de alta, dar daca ai 2.1 la -2 grade nu vreau sa ma gandesc cat o sa ai presiunea la temperatura normala de functionare... S"> Stiu ca presiunea se face cu anvelopele reci... dar pe vremea asta 2.1 la rece e cam mult. Eu cu anvelopele "incalzite" ca sa zic asa dupa 20 de km de mers am gasit aproximativ 2.3/2.4 si era zgomotoasa rau. Dupa ce le-am desumflat la 2.1 e alceva. Probabil ca dimineata am 1.8-1.9 in ele, dar nu conteaza. Iarna e recomandat sa ai presiunea putin mai mica in pneuri. Edited December 23, 2006 by Douz Link to comment
Abram Burel Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Sato, la Nova nu se aude clonc-clonc la orice crapatura pe care o "calc". In sensul asta am zis ca are suspensii mai... silentioase. Sigur ca nu aud pasagerul, dar el trebuie sa taca oricum, nu-i asa?! Chestia cu udatul bucselor e interesanta. Tu parca le-ai gresat candva. Sunt expuse direct in afara? (o sa ma uit si eu prin manual, dar pun pariu ca nu o sa inteleg mare lucru din desenele lor) Link to comment
Satori Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Stiu, AB, dar asta e... e galagioasa. Sunt expuse, da. Practic, mizeria le face sa faca galagia cea mai mare. Dupa care, pentru efecte... speciale, Ma Fra Lubrimax pe ele (daca il gasiti, il vreau si eu. e cel pe care il folosesc GTT). Unde se da si cat vorbim la intalnire. Link to comment
Lucian M Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Dar cu vaselina siliconica sau cu wd40 n-ar merge oare? Asa s-ar prinde praful la suprafata, iar cauciucul ar ramane protejat de jeg. Link to comment
Satori Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Nu inteleg. Tu vrei sa se prinda jegul? Link to comment
ovi_jer Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Da, solutia este vaselina siliconica dar din pacate este foarte scumpa si nu se gaseste. Link to comment
Satori Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 http://www.mafra.ro/?id=87 Asta e. Efectul este, din experienta mea, cam 1000km in liniste (de fapt, o amplifica, curatarea cu apa a facut minunea). Siliconica nu am vazut nici unde. M-am saturat sa tot o caut. Link to comment
Recommended Posts