c0pilu Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 As dori sa construiesc un stroboscop pentru verificarea/reglajul avansului. Am nevoie de o schema. Vreau sa folosesc flash-ul dintr-un aparat foto de unica folosinta, sau daca este posibil, cu leduri. Multumesc Link to comment
Abram Burel Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Sa folosesti flash-ul e un pic mai complicat (electronic vorbind!). Cu led ar putea fi foarte simplu. Amicul niq_ro (care a trecut si pe aici) chiar a facut asa ceva http://www.niqro.lx.ro/stroboLED.htm. Din cate am aflat, chiar merge. Ca recomandare, foloseste niste leduri mai directionale si mai puternice. Poti folosi leduri de 5, 8 sau 10 mm cu 4 cipuri. Sunt cev amai scumpe, dar scapi de ideea ca... nu se vede. Link to comment
c0pilu Posted January 2, 2007 Author Share Posted January 2, 2007 Multumesc pentru link. Am facut unul dupa schema lui niq_ro si in casa a functionat (infasuram 20 cm de fir in jurul cordonului de la pistolul de lipit si cand apasam pe tragaciul de la pistol clipea ledul). Urmeaza sa cumpar 2 sau 4 leduri albe si sa incerc "pe viu". Link to comment
Recommended Posts