Jump to content

Rca La Leasing

mardinu

Recommended Posts

Salut!

Am luat un Aveo in leasing prin HVB. Supriza a venit cu factura de RCA. Pe polita scrie 246 lei. Ei mi-au facturat 351 lei plus TVA. De unde diferenta de 100 lei?

A mai patit cineva la fel?

Sa ma duc sa ma iau in gura cu ei?

Mie tot timpul vroiau sa imi bage pe gat RCA cu un milion ( in medie ) mai mult decat aveam eu grija sa imi fac cu o saptamana inainte.

Ma certam cu ei la telefon, nu vroiau sa isi ia polita inapoi asa ca odata pe an pierd jumatate de ora cu un drum pana la leasing. In contractul meu scrie clar ca RCA-ul ma priveste. Ei inghit in sec si pana peste un an suntem prieteni.

Depinde ce clauze ai si tu acuma ...

În mod normal diferenţa dintre preţul de pe poliţa de asigurare şi refacturarea de la HVB trebuie să fie egală cu TVA-ul, care se plăteşte în cazul refacturării. Spre exemplu, la mine poliţa a fost 190,08 şi am plătit de fapt 226,20. Dar la tine diferenţa e ca mare... Poate că te iubeşte Ministerul de Finanaţe şi te-a pus să plăteşti TVA-ul de 2 ori şi ceva :D

Până una alta, dă telefon la HVB Leasing (vezi numerele pe spatele facturii) şi te vor lămuri cei de acolo. Eu de câte ori am sunat mi s-a răspuns foarte amabil şi mi-am rezolvat toate problemele. Baftă!

Greseala, pentru ca fost o greseala, a fost a lor. Mai precis a HVB insurance broker care pe polita trecuse valoarea de la RCA persoana fizica. In factura au trecut valoarea de la RCA persoana juridica. Am sunat astazi si mi-a confirmat si s-au scuzat in acelasi timp ca au gresit polita de la inceput si ca nu am fost singurul la cere s-a facut pe persoana fizica. Si9 ca daca ma deranjeaza ca pe polita e trecuta alta suma o sa-mi trimita d-l Director o scrisoare in care o sa ma asigure ca nu este nici o problema!?!

Asta cu d-l director m-a linistit foarte tare...

In fine, am verificat si cu tarifele la Asiban, si au emis corect factura. Asta e, TVA tre sa-l platesc. Insa pentru ce-i care mai vor sa faca leasing, aveti grija sa cereti sa incheiati voi RCA ca sa scapati de TVA.

Merci. Bye.

Eu cica trebuie sa platesc RCA cand imi livreaza masina- acum ma gandesc: cat vine- la 1,4 litri? As vrea sa o inchei (polita rca) pe jumatate de an (ca nu ma dau banii afara din casa). Sa le accept teapa sau sa ma tiganesc cu ei? Leasing-ul e de la BCR, Casco tot la ei (logic) si RCA tot la ei (normal, nu?). La mine ar fi venit 2,5 mil, inteleg ca la tata (tot 1,4) ar veni 3,3 mil. E posibil ca si la mine sa fie la fel? Ca-mi vine sa-i bat daca trebuie sa le mai dau multi bani...

264 ron pe 1 an, 132 ron pe juma de an (pers. juridica, ca masina e a lu' BCR IFN). Deci ma voi duce cu foaia trasa la imprimanta la ei...insa scrie ca "primele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA"....deci preturile sunt fara TVA?

Era sa uit: Multumesc frumos pt link!

Edited by Lucian M

Preturile nu sunt fara TVA. NU AU TVA.

TVA-ul apare in momentul in care iti refactureaza serviciul. Peste valoarea primei de asigurare iti adauga un comision, si la toata valoarea adauga si TVA-ul. Nemernici!

Claz, astia-s mai tari decat David Copperfield! Pot scoate bani si din piatra seaca! Si ma miram eu ce costume beton aveau aia de la leasing, ziceai ca-s scoase din cutie, nu alta (de fapt, erau scoase din buzunarul nostru).

Deci, presupunand ca ma lasa sa fac RCA pe jumatate de an, platesc 132 lei+ comision (cred ca min 5%) si la treaba asta se aduga inca 19% ! Cam 172 lei... hmmm, mari jnapani, dar n-avem ce face.

• 1 month later...

La leasing asigurarea RCA e cea mai mare furaciune pe fata. As putea spune mega furaciune. Am vazut o polita RCA la un BMW X5 cu motor de 3 l luat in leasing si RCA-ul pe un an facut pe 28-29 nov. 2006 a costat 900 ron, cand in tabelele de tarife la aceeasi firma de asigurari (si nu era Allianz) era 5 milioane si un pic. Iar plata TVA-ului pentru orice fel de asigurare (si RCA si CASCO) este mega-furt si golanie maxima, deoarece asigurarile nu sunt "purtatoare de TVA".