Jump to content

Consum - Chevrolet Kalos/Aveo

Recommended Posts

Lasa-i pe altii sa vorbeasca, nu te obosi sa citesti tot ce scriu unii.

Deci motorul ala papa, teoretic, cam 6% la 90/h, mers constant. In conditiile in care la 120 ar hali 7- nu cred ca e mult. Sa nu uitam ca turatia e alta. Mai sunt alti factori care influenteaza consumul. Eu n-am zis ca musai consuma atat la viteza X. Dar am mers la drum lung cu diverse viteze (nu mici) si am scos si 6,5. Depinde de talpa.

• Like 1

Din cate am citit intradevar cam asta e consumu la chevrolet e un consum destulde mare in buzunaru nostru cand benzina e deja aproape 4.4ron ,ma facea mai fericit daca era un motor disel ,dar nu imi permit sa schimb masina momenan

Pentru oras- e foarte bine. Uite consumurile "declarate", realizate in mediu ideal, cu benzina de calitate si masina goala (ma rog, doar soferul):8,9 (urban)/5,4 (extern)/6,7 (mixt).

• Like 1

Danny, atata scrie in specificatii. Eu oricum n-am pus botul la ce scrie acolo. Dar am scos 6,5, folosind ocazional si A/C. Dar asta era demuuuult, cand nu-mi placea sa o turez prea tare :D .

• Like 1

Salutare! Este prima de date scriu cand here SPER SA ma iertati daca gresesc Cu CEVA.

Sunt Aveo ONU UE 1,2 / 8 supape si am avut mare Consum si sa rezolvat acum am Fost la serviciu Nu o CI de date Mai multe ORI Cu aceasi reclamatie Consum EXAGERAT.

pe langa multe Altele SA gasit si rezolvarea: injectoarele SAU schimbat de la ONU Consum de 7,4 în localitati Afara. am ajuns la 5,1 l. ma declar multumit.bananab.gif

• 3 weeks later...

Am un kalos din 2004. E pe taxi si de nou adica pe la 30000 la_m dotat cu o instalatie gpl tip brc euro 2. Ce sa va zic... 7.0 extern si undeva la 10.5 intern.

Ps. motorul are acum peste 300000 si nu ia_m facut inca nimic.

1.4 8 valve

Edited by EM!L
Foloseşte majuscula.

Apoi zica cine ce o vrea cred ca am facut o alegere buna, am facut si eu doua consumuri de la plin la plin condus mixt 75%

(min 50, max 130 km/h) afara, 25% in oras drum scurt distante de max 5 km cite unu si au iesit unul 6,7 si 6,9. benzina 95 lukoil

În iulie se face un an si am ajuns deja la 12500 km, de pe la 10-12 mii parca si-a mai dat drumul

S-auzim de binedrive.gif

aveo 1.4 16v

Edited by EM!L
Foloseşte majuscula.
  • 2 weeks later...

Aveo 1.2, berlina

Bucuresti - Paris - Bucuresti = 5000 km (autostrada in afara, europene evident in Romania)

9 alimentari ~ 35 litri/alimentare = 315 litri (E95)

Consum = 6.3%

Kilometrajul aprox. 16.000km

Viteza medie autostrada 130-140, aprox 3500 rpm

Edited by mardinu
  • 1 month later...

Ultimul consum calculat de mine:7,8-7,9:d.De 22 litri am facut 280km din care in jur de 50-60km facuti asa in fuga pe centura pentru a ocoli aglomeratia cand doream sa traversez orasul..restul de 220-230km facuti in oras la un mers mai nervos cand era nevoie.Precizez k am motor de 1.2 8v...Mi se pare un consum ok.

Edited by Mircea
Nu mai folosi prescurtari IRC!
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Ultimele 2 consumuri, dupa infundarea EGR-ului. Exclusiv oras, mers mult noaptea, schimbat viteza la turatii scazute, cu putine accelerari tari. Frana de motor la fiecare stop. 10.7 respectiv 10.3%.

Acum imi pun in cap sa schimb la turatii mai mari. La cat sa fac asta? 3000? 3500? Presupun ca nu 5000. La mers continuu fara acceleratie intre stopuri pe o distanta de cateva sute de m la viteza de 50-60kmh in ce treapta sa fiu?

N-ai inteles ceva, turatia la care schimbi n-are treaba cu consumul, ci turatia la care mergi dupa ce ai schimbat. Durata de timp a accelerarii este mult mai mica decat cea de rulaj constant. Consumul este o integrala dupa timp, dar eu nu vad pe cineva preocupat de elementul esential.