Jump to content

Cu Ce Placute Franati ?

Marci placute de frana  

184 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Desi subiectul a mai fost discutat, un SONDAJ nu exista , asa ca s-ar mai putea , eventual, lamuri unele aspecte in urma crearii unei baze de date . Mai ales pentru neinitiati, ca mine. ( Se poate sa fi omis unele marci importante, asa ca , daca se cosidera necesar, rog pe cineva mai experimentat sa modifice...) S-ar putea specifica, eventual si numarul de kilometrii efectuati cu respectivele placute.

Cred ca se va putea astfel evita de catre noii posesori de Daewoo , Chevrolet (si nu numai) folosirea unor marci ale caror produse nu prezinta increderea necesara (din experienta utilizatorilor).

Acu vad ca-i cam stufos... Shoot me!

Edited by Bel_Ze-but
  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3.000 km cu Bosch (matiz) si haraie cand franez...

Later edit: ce placute recomandati la matiz (sa nu fie prea tari, sa nu haraie...) sau de unde iau autox?

Edited by SMS
Acu vad ca-i cam stufos... Shoot me!

:rambo: Bel_Ze-but

:) )

Am autox pe fata, puse dupa ce Ovi_jer a remarcat ca discurile mele erau cam santuite. Multumit de ele! Franare buna, santurile aproape au disparut, iar pe jante nu mai am atata cenusa ca inainte.

Sondajul tau nu spune nimic :) Ce conteaza ce are omul acum? Majoritatea cred ca au Daewoo. Am tras ;)

Pe Cielo rezultatele cele mai bune le-am avut cu Discuri ATE si Placute ATE.

Diferenta nu era foarte mare fata de cele originale, de altfel cand le-am dat jos erau in stare impecabila(discurile), insa ingheta prea repede pe ud. Probabil in combinatie cu un ABS ar fi fost o combinatie buna.

Am bagat vot nul ca nu mai am masina, a ramas cu ATE-ul.

Gurile Rele spun ca ATE si LUCAS ar fi cele mai bune marci pentru discuri/placute obisnuite. De altfel VW, Audi si BMW doteaza cu ATE din fabrica.

Edited by Tommy
Sondajul tau nu spune nimic :) Ce conteaza ce are omul acum? . Am tras ;)

1.Ai tras - m-ai impuscat ! b-( Dar ai si scris ceva care ma mai dumireste (si poate nu numai pe mine).

2.Poate nu conteaza ce are omul acum, dar legat cu ce vrea sa-si puna in viitor (si mai ales daca a reusit sa-si consolideze o optiune in acest sens) plus cauzele renuntarii la marcile avute ...

Eu nu am putut vota pt. ca nu am masina de mult timp si la primele verificari s-a constatat ca nu trebuie sa le schimb. Urmeaza cat de curand. Asa ca, ce zici ma ajuta cat de cat? si poate ca nu numai pe mine.

Multumesc pentru informatii -inteleg ca n-are sens sa cheltuiesc o suma importanta pentru ATE, in conditiile in care n-ai avut o crestere a capacitatii de franare. :-?

Edited by Bel_Ze-but

Te-ar putea ajuta, frana a devenit ceva mai prompta cu noile discuri si placute, dar sistemului slabut proiectat la Cielo nu am avut ce sa-i fac. Raportul fata/spate este mare prin limitarea din pompa de frana. In lipsa unui distribuitor electronic sau mecanic frana ramane cea care ... este. Era un avertisment ce am scris eu, si anume ca incarcarea doar a puntii fata cu o forta si mai mare de franare decat cea care a fost conceputa, spatele ramanand la fel de usor utilizat, poate duce usor la blocarea rotilor directoare, si a pierderii controlului. Deci, o forta mai mare nu inseamna musai un castig. La tine ar putea ajuta o idee, la cielo-urile fabricate dupa 2000 s-au folosit discurile si pompa de pe espero.

Edited by Tommy

Dar de oferta de pe autodaewoo ce puteti spune? Creste oare eficienta franarii atat de evident incat sa merite achizitia? Oricum, eu in general conduc destul de preventiv, asa ca frana nu ma nemultumeste foarte tare. In topic, habar n-am cu ce placute e echipat acum avionul, doar atat stiu ca sunt coreene.

• 4 weeks later...

Eu am masina de doar 4 luni si habar n-am ce fel de discuri / placute de frana am. Ce e drept e ca m-am interesat la mecanicul pe care-l stiu de ~ 6 ani si care mi-a recomandat masina si mi-a zis omu ca sunt ventilate si ca sunt aproape noi. Oricum la cea mai mica problema dau o fuga pana la el ca nu ma costa decat vreo 5 min ca sta aproape :) >-

La Matiz mi s-au schimbat (pe garantie- motivul: zgomot) etrierii si, odata cu ei, si placutele (cica asa vin etrierii). S-a completat cu lichid de frana, s-a aerisit- totul ok. Dupa vreun an am schimbat lichidul de frana- ii trecuse timpul. Pot spune ca dupa interventia de inlocuire a etrierilor frana a devenit mai sigura, in sensul ca, "chiar frana eficient". Deci masina aia chiar s-a comportat f bine cu piesele "de origine". Se deduce cu ce am votat.

Drept pentru care s-a incheiat prezentul proces verbal.

E momentan am placutele originale. Am 25 k km cu masina si sunt cam 2/3 aproximativ. Nu pot sa spun ca sunt nemultumit dar nici uimit de ele. Probabil ca o sa le schimb la 30k km cu unele Ferodo sau poate Autox, depinde... As mai avea ca varianta sa merg pe ATE si sa schimb si discurile. Oricum, una peste alta eu nu dau 125 RON pe un set de placute GM la service. Mi se pare un pret exagerat.

• 8 months later...

:o fftopic: Consider ca e de bun augur prezentul top, deoarece si cei mai putin informati in legatura cu producatorii de marca isi pot face o idee despre viitoarele achizitii (cel putin la capitolul frana, care e foarte important).

Am votat REMSA pentru ca astazi am schimbat placutele vechi DAEWOO cu unele noi, REMSA. Deocamdata nu pot sa ma pronunt insa se vede o schimbare in bine la franare (am schimbat si discurile).

De ce nu si un top legat de "cu ce discuri franati"?

Edited by emt

Eu am cumparat steinhof si maine o sa le pun pe masina dupa ce o sa curat discul si pistonasele de reziduri;cu cele originale am 43k si au devenit zgomotoase si nici nu mai sunt la fel de eficiente.Cele steinhof au certificat de garantie,sunt asigurate 30.000 km-impresii o sa va spun dupa ce le montez! Acesta este site ul lor http://www.steinhof.pl/glowna_eng.html !

Edited by c_french84

In primavara intentionez sa schimb si discurile si placutele de frana pe fata, intocmai cum a procedat Silviustel. Sunt multumit de eficacitatea franelor, am baza pe ele, daca dau tare intra ABS-ul, dar... intotdeauna e loc de mai bine. Buna idee acest topic, cred ca o sa plagiez :mrgreen: pe userul mentionat mai sus, adica discuri de frana ventilate Brembo si placute Ferodo Premier. Pe spate nu e cazul, abia sunt zgariate oleaca placutele spate, dar pe fata e deja un santulet pe discuri, nu mare dar destul sa ma umple de idei revolutionare :redface: Si bineinteles lichid de frana OMV DOT 5.1, pe asta deja il am in instalatie si sunt foarte multumit de el.

Am pus pe Tico pe fata placute Lucas. Inainte am avut Ferodo. Discurile sunt standard. Franeaza la fel numai ca sunt ceva mai omogene in raspuns. Sa vedem daca tin mai mult decat cele Ferodo.

Habar nu am ce au pus astia pe masina din fabrica ca am aproape 50.000km si inca mai tin destul de mult...s-au uzat cam 70%.

Edited by Alezz
  • 1 month later...

Am PAGID de aprox 50.000 km sunt trecute putin de jumatate ca uzura. Asta am gasit atunci, sunt mai moi, lasa praf pe janta, franeaza mai bine ca vechile placute care nu stiu cum se numeau :) , nu mai au fade-ul la franare de urgenta la viteza mare dar ce ma deranjeaza cel mai tare este zgomotul (scartaitul) aparut de vre-o 10.000 km. O sa le schimb cu ferodo probabil sau cu tot cu discuri ATE. Am votat mai studiez.