muscarul Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 De ieri, mi-am tras Ferodo-uri Link to comment
andrei_xxl Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Am cumparat inainte sa dea zapada SIMER...a auzit cineva de marca asta? Or fi bune? Ala de la magazin a zis ca sunt ok. Link to comment
Salex Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Pe aceeasi masina am pus de-a lungul timpului: Daewoo, Bosch, Remsa, EuroBrake(mizerabile) si FERODO. Fara retinere, pentru mine FERODO au fost cele mai bune. As mai incerca Lucas si Brembo ... Link to comment
Mengelaus Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 FERODO am avut inainte, tot de astea am pus si ieri , foarte multumit. Link to comment
andrei_xxl Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Unde gasesc in Craiova Ferodo si la ce pret? Link to comment
VAXXi Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Ferodo si eu, multumit. Ma bucur ca nu scartaie, ca alea ecologice de dinainte. Andrei, vezi pe AutoDaewoo. Link to comment
_escu Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Am folosit Remsa, Pagid, Ferodo, Roulounds, Delphi (placute sau saboti). Ferodo sunt de departe cele mai bune din punctul meu de vedere atat ca si calitate cat si ca raport calitate/pret. Nu le-as inlocui decat cu ATE, dar la masina viitoare. La Matiz nu prea s-ar justifica investitia atata timp cat anvelopele (Continental) se comporta destul de aiurea la franare pe orice suprafata in afara de asfalt curat si uscat. Link to comment
Bogdan_80 Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Salut, Actualmente banuiesc ca am Daewoo asta am votat (sunt cele originale nu cred sa puna fabrica altceva) pe care am de gand sa le schimb cu ce inca nu stiu, probabil ferodo sau lucas oricum nu o sa iau ce e cel mai ieftin ca nu ma joc la capitolul asta aici am votat ca mai studiez cu toate ca nu am decat 15200 km dar de ceva timp ma scoate din sarite huruitul si scartaitul dupa dreapta (asta am votat la ce ma nemultumit) si bomboana dupa coliva a fost luni cand i-mi era pedala tare si cursa scurta la pedala de ziceai ca nu am servo si am fost nevoit sa pun o frana mai din scurt moment in care mi-a crescut adrenalina cand am vazut ca ma apropiam de cel din fata si abia s-a oprit intr-un final. Oricum o sa caut ceva cu care sa nu am problemele astea pe ploaie, acum a revenit la normal dupa ce s-a incalzit. Am inteles de la un prieten ca ferodo sau lucas nu au probleme de genul asta. Link to comment
uskt2005 Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Momentan am niste placute koreene, au cam 27.000km si au ajuns cam la 50% Franarea nu este nici prea buna dar nici de speriat. Ideea este ca as vrea sa incerc si ferodo. Problema este ca sincer sa fiu nici nu prea am cautat si unde am gasit mi s-au parut scumpe(aprox 250 ron) Stiti pe undeva unde as putea gasi mai ieftine de atat? Pe AUTODAEWOO nu am vazut cand am dat la dupa placute. Multumesc Link to comment
Pedala Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 E enorm pretul. Le gasesti sigur pe la ~100RON Link to comment
Salex Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Ideea este ca as vrea sa incerc si ferodo. Problema este ca sincer sa fiu nici nu prea am cautat si unde am gasit mi s-au parut scumpe(aprox 250 ron) Incredibil pretul pe care il indici . Daca ai Cielo Executive cu placute de Nubira/Leganza atunci Ferodo Premier nu ar trebui sa te coste mai mult de 100-120 RON. Sint f. la curent cu preturile Ferodo, ieri am luat pentru un amic pt. Cielo Executive si la preturile astea le-am gasit. Daca ai placute normale de Cielo, ar trebui sa fie si mai ieftine, sub 100 RON Link to comment
Tommy Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Ce febra cu Ferodo astea .. se spune ca sunt sub ATE sau Brembo, Pagid, Lucas. Link to comment
_escu Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 In niciun caz Ferodo nu sunt sub Lucas. Brembo nu face placute de frana pentru autovehicule (din cate stiu eu), iar comparatia cu Pagid este discutabila. In ce priveste marca ATE, ea reprezinta in materie de placute/saboti de frana ceeea ce reprezinta Brembo in materie de discuri de frana - adica numarul 1 in lume. Normal ca si pretul este pe masura... dar cand vine vorba de frane niciun pret nu e prea mare, mai ales pentru cei care au un stil de condus care solicita la maxim sistemul de franare. Febra Ferodo de care pomenesti se datoreaza in mare parrte numarului mare de posesori de Matiz care au postat aici Masinutele noastre nu ating viteze ametitoare si oricum sunt atat de usoare incat mai degraba se blocheaza roata decat se supraincalzesc discurile/placutele (aici e domeniul in care ATE este peste Ferodo). Link to comment
Salex Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Foarte posibil, insa din cite am intrebat eu, sint la jumatate de pret fata de Lucas sau Ate. Link to comment
_escu Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Ei, preturile de vanzare de la noi depind de mai multi factori si e posibil ca pentru Leganza pretul placutelor Ferodo sa fie de doua ori mai mic decat cel al placutelor Lucas. Dar Lucas nu e peste Ferodo (n-ar trebui sa spun asa ceva, mai ales ca lucrez la o firma care vinde de 3 ori mai multe placute Lucas decat alte marci ). La placutele Lucas am observat o inconsecventa in ceea ce priveste calitatea. Unele loturi nu au probleme, altele se intorc in perioada de garantie pe motiv de zgomote nefiresti la franare... deci chestie de noroc. La Ferodo nu e asa. Link to comment
Tommy Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Nu e asa, Ferodo scartaie toate, nu doar parte din lot si in 15-20 de mii sunt gata de zile Link to comment
Salex Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 (edited) Tommy, nu fi rau. Ca utilizator de Ferodo iti pot spune ca la mine (Leganza) le schimb pe fata la minim 30.000 km iar pe spate le-am schimbat chiar recent, aveau peste 70.000. LE: Revin dupa ce mi-am consultat fisa masinii. Cele de pe spate aveau fix 66.000km. Cele de pe fata le am de 21.000 km si inca nu s-au apropiat de jumatate ca uzura Edited April 10, 2008 by Salex Link to comment
uskt2005 Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Ok , am inteles la ce preturi le luati voi...dar de unde le-ati luat(ferodo)? Exista vre-un magazin Online?Daca da ..si este cineva amabil sa-mi dea un PM cu adresa lui i-as ramane recunoscator. Multumesc Link to comment
_escu Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 uskt, daca esti chiar din Focsani pot sa iti dau cateva numere de telefon de la firme care comercializeaza Ferodo. Sau poti suna la Autototal (importator) sa ii intrebi ce dealeri au in zona ta, ca sa nu iei placutele la mana a saptea. Codul pentru Cielo este FDB173 iar pretul ar trebui sa fie in jur de 50-60 ron. Link to comment
uskt2005 Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 (edited) Le-am trimis un mesaj, nu am gasit nr de telefon la contact. @escu...Ai tu vre-un nr de telefon de la ei? Multumesc P.S. DA! chiar sunt din Focsani Edited April 10, 2008 by uskt2005 Link to comment
Dumitru Cristian Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 Recomand cu caldura FERODO Premier... Am avut 2 seturi diferite, 1 ferodo si unul bendix... Puse una langa alta (cate o placuta) e o diferenta ca de la cer la pamant... cele bendix sunt foarte tari, netede cele ferodo sunt moi si foarte aspre... Link to comment
trebor271074 Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Sunt interesat si eu, dar pentru matiz. Imi da si mie, va rog!, cineva, un link al unui magazin on-line si codul placutelor si sabotilor pentru matiz? Va multumesc anticipat. Link to comment
Dumitru Cristian Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Sunt interesat si eu, dar pentru matiz. Imi da si mie, va rog!, cineva, un link al unui magazin on-line si codul placutelor si sabotilor pentru matiz? Va multumesc anticipat. Pentru Matiz codurile sunt: Placute fata FERODO: FDB1337 Saboti spate FERODO: nu le stiu Discuri de frana fata BREMBO: 08.7822.10 Link to comment
trebor271074 Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Dar un link al unui magazin on-line unde sa se gaseasca asa ceva stie cineva? Multumesc! Link to comment
Dumitru Cristian Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Dar un link al unui magazin on-line unde sa se gaseasca asa ceva stie cineva? Multumesc! Unu' din Franta... www.oscaro.com Link to comment
Recommended Posts