andrew Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 Incearca sa te intelegi cu cei de la service. Asta daca te intereseaza neaparat sa pastrezi garantia. In privinta garantiei eu am avut alta solutie, am renuntat la anul de garantie extinsa doar. Si n-am pierdut nimic. Uleiul nu l-am schimbat acasa, ci am dat 10 lei la o vulcanizare unde au si rampa, se murdaresc ei pe maini, filtrul de aer mi se pare chiar ridicol cat cer aia la service sa il schimbe - vazusem parca la Arrow ca facturau 15 minute pentru el. Filtrul de benzina si ala se schimba prea usor si fara prea multa mizerie, merita sa il schimbi singur. Placutele de frana le-am schimbat la service, dar nu la cele ale dealerilor Daewoo, care sunt mult mai scumpe. Pe factura de la service scria ceva de garantarea lucrarii, dar nu mai stiu cat timp, si excludea garantia pentru placute. Desi deja iese din discutie garantia, pe care am terminat-o de vreo 6 luni, la fel am sa procedez si in cazul distributiei. In privinta curelei de alternator si AC cred ca o sa mai caut pe aici daca gasesc instructiuni o fac singur, daca nu, la acelasi service ne-autorizat Daewoo. Masinuta merge excelent, nu ma plang de nimic. Link to comment
laurentziu83 Posted January 17, 2008 Share Posted January 17, 2008 (edited) E de munca la curelele de AC si alternator, nu merita sa te complici pentru 30 de lei manopera. Distributia costa 200 ron cu tot cu curelele de accesorii si manopera. Nici la mine nu merita garantia, ce a picat, a picat dupa expirarea ei. Edited January 17, 2008 by laurentziu83 Link to comment
andrei_xxl Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Am votat varianta 1 pentru masina noua, eu zic ca e alta mancare de peste daca vrei sa o vinzi si vede omul cartulia cu reviziile, nr de km, etc + te scuteste de o gramada de dureri de cap daca iti pica pe nesteptate ceva baban (a se citi scump). As mai adauga aici si optiunea "+ Full Casco", eventual o garantie extinsa cu vreo 2 ani. La ticoaja mea ii fac reviziile in garaj cu vecinul meu. Ulei, filtre, bucsaraie, telescoaparaie, bece, placi, lichide, etc...la un service mi-au cerut aia pt curatat carb, schimbat filtru aer si bujii 280 RON. De fapt ma dusesem doar pt carb, dar au considerat ei ca babacu' e plin de bani (de unde ) si l-au convins ca "asa e mai bine". Daca era revizia de nspe.000 km, cred ca ma rupeau. Link to comment
Alezz Posted January 18, 2008 Share Posted January 18, 2008 Am renuntat dupa 2 ani,de mai imi ramasese in garantie doar motorul si cutia de viteze . Link to comment
VRE Posted March 22, 2008 Share Posted March 22, 2008 nu am renuntat si nici nu as renunta la garantie... chit ca dau ~700ron pe luna... Link to comment
Laurycã Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Eu la noua achizitie am 2 ani garantie, iar reviziile se fac la 1 an sau 20 000 de km (care intervine prima). O sa fac prima revizie la anul si pe urma adio reprezentanta Peugeot. Scap de preturile nesimtite si o gasesc un mecanic de încredere. Iar cu stampilele pe cartea de service ma descurc lejer (fara falsuri). Link to comment
Myg Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Am mari rezerve in legatura cu garantia,practic am garantie doar la motor trei ani,restul sint consumabile ; mai devreme sau mai tirziu.Deocamdata nu am efectuat nici o revizie,mai am timp sa ma gindesc. Link to comment
laurentziu83 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Dupa mai bine de 3 ani si jumatate de utilizare a rablei din dotare, pot sa zic ca sunt pro garantie, la urmatoarea masina daca se poate voi opta si pentru garantie extinsa. Mi-a picat fulia de alternator dupa 2 ani, mi-a picat pompa de apa, mi-a picat catalizatorul, mi-au picat bieletele de directie, piese pe care le-as fi schimbat linistit in garantia extinsa, ce m-ar fi costat doar 1000 ron in plus. Daca s-ar fi grabit putin, as fi schimbat si caseta de directie tot in intervalul de 50 de mii de km. Consider ca este bine ca, atunci cand iti alegi o masina, sa te uiti si la cat te costa intretinerea ei in service autorizat. E mai confortabil totusi sa lasi masina la service si sa o ridici dupa cateva ore stiind ca a fost verificata pe toate partile de catre un mecanic pe mana caruia au mai trecut inca 1000 de masini ca a ta (si implicit stie unde vor aparea problemele) decat sa umbli tu cu sacosa cu piese in vreunui mecanic dispus sa ti le schimbe. Prefer mai degraba sa umblu cu un Logan/Sandero si sa las 4-500 ron anual la reprezentanta decat cu vreo jughina nemteasca TDI la care sa caut mecanic bun.. Link to comment
robertinoo Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Daca iti cumperi tot un Clio, te inteleg. Din cate am inteles, astea facute in Turcia sunt niste catastrofe de masini. Link to comment
Mircea B Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Cunoscînd tarifele orare la mai toate reprezentanţele auto din Oradea, tarife ce influenţează în mod foarte serios şi pe cele ale atelierelor auto independente, nu m-am putut gîndi nici o clipă să-mi cumpăr o maşină fără garanţie. Nu am plătit extinderea ei, pentru că oricum după trei ani, max. 5 ani o vînd. Robertinoo: maşina mea de serviciu este un Matiz făcut la Craiova, dar m-am convins că modelul şsta de Daewoo este mult în spatele unui Renault, chiar unul făcut de turci, aşa că las-o mai moale cu maşinile făcute în Turcia. Link to comment
robertinoo Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 La Clio, au picat cam multe, pana in 50000 km ( fulia de alternator dupa 2 ani, pompa de apa,catalizatorul, bieletele de directie), apoi caseta de directie. La Clio nu as renunta la garantie; chiar m-as grabi sa fac 60000 km in 2 ani. Dar, pt. matiz, am renuntat deja la garantie, am peste 20000 km si inca nu a picat nimic. Link to comment
laurentziu83 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Bre, si tie ti-au picat ce mi-a picat si mie? Link to comment
banzay Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Cred ca vorbea tot de tine Eu nu as renunta la garantie la o masina noua. Mai ales daca e ceva mai scumpa masina. Doar daca te crezi norocos din fire asa Mie la matiz in 20k km, doar mi-au scartait prin interior plasticele, senzorul TPS(vreo 2 milioane)dar pana l-au schimbat au incercat sa il regleze de vreo 2 ori si timoneria de au zis ca au schimbat cablurile ei (cam 1 milion daca nu ma insel). Dar cu manopera de la ei la 42 lei/ ora , cred ca si-au scos banii demult cu mine Le-am dus masina cu probleme cu a 2-a (troncanea cand bagam repede), am luat-o cu troncanit cand dau 3-a, si cand ma duc la revizie le zic si de problema asta. Daca nu rezolva nimic, rezolv eu la un mecanic bun, si adio garantie. Dar astia sunt ei, neseriosi, si poate ca nici eu nu am insistat destul. La alta masina, mai scumpa, sigur nu as renunta la garantie. Orice ar avea, m-as duce la ei. Cel putin pana cand s-ar satura de mine si ar schimba adresa serviceului Link to comment
mr_ Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Lasa ca la Reno cad si la alea made in France. Si cad chestii grele care costa mult. La un Espace au fost schimbate in 100k chestii mai scumpe decat valoarea masinii. (turbo, supape, alternator, cutie de viteze, etc). Nici Clio nu se simte mai bine, am un amic cu un hatch care in 80K a schimbat mai multe decat am schimbat eu la toate vechiturile cu care am mers in ultimii 5 ani, un numar dublu de km si care n-au avut nici una sub 100k nici de "noua". Eu n-as renunta la garantie daca tot as da banii pe o masina noua. Mai ales ca la mine o revizie costa aproape la fel indiferent daca o faci la garajul marcii sau la un garaj oarecare. Link to comment
bobo77 Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 Prima varianta am votat, asta e si ideea, masina noua=garantie. Link to comment
dan brasov Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Nu as renunta, mi se pare o mare greseala, ca sa nu zic o prostie. Link to comment
robertinoo Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 (edited) Din rezultatele partiale ale sondajului, s-ar parea ca ~25% din soferi stiu mecanica de baza. Edited February 1, 2009 by robertinoo Link to comment
dan brasov Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Mecanica, ca mecanica, da ... banii? Link to comment
andrei_xxl Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 (edited) Garantia ar fi singurul motiv pentru care mi-as lua masina noua. Nu as renunta la ea. M-am cam razgandit dupa ce unui prieten cu Jetta nou-nouta i-a cazut pompa de injectie fara motiv dupa doar 8500 km. Edited February 1, 2009 by andrei_xxl Link to comment
ciolanus Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Eu nu am renuntat la garantie pentru banii in plus. E cam scump, dar nu exagerat. Eu am schimbat caseta de directie pe garantie, in primul an. Cine stie ce se mai intampla in urmatorii 2. Pentru cei ce ruleaza foarte putin cu masina cred ca e o solutie renuntatul la garantie dupa prima revizie unde sa ceara un test mai amanuntit. Link to comment
Adrian_C Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Aveo de exemplu, nu e o masina rea, chiar deloc, dar din cate se poate observa, sunt ceva probleme tehnice discutate si intampinate de utilizatori. Eu unul, nu as renunta la garantie, in nici un caz. Cum eu sunt clientul lor fidel pentru discuri de frana schimbate in garantie (4 perechi in 25.000 km), as fi nedrept sa spun ca tare mi-ar fi displacut sa dau vreo 20 milioane, cu tot cu manopera, daca nu as fi avut garantie. Si mi-or mai schimbat bajetii mai multe chestii, n-are rost sa le enumar. Oricum, garantia e aur. Reviziile sunt de rahat. Link to comment
Recommended Posts