bayla Posted January 15, 2007 Share Posted January 15, 2007 Salut... Am si eu o problema. Am un incarcator de acumulatori adus din USA. Pe el scrie (evident) input 110V. Oare se poate folosi la 220V, asa cum este, fara nici o modificare? Intreb asta pentru ca stiu sigur ca exista anumite aparate care suporta 110/220V fara nici o "modificare". De ex. anumite incarcatoare pt. telefoane mobile... In concluzie, daca il bag in priza... bubuie sau nu ? S"> Si daca da, ce adaptare as putea sa -i fac, pt. a-l putea folosii? Multumesc! Link to comment
tolin Posted January 15, 2007 Share Posted January 15, 2007 Daca nu scrie 110-230V input, atunci sigur bubuie. Link to comment
Satori Posted January 15, 2007 Share Posted January 15, 2007 Sigur bubuie ) trebuia sa scrie 110/220V Am eu un trans 220-110V pe acasa tot de la un aparat importat. Daca il gasesc, e al tau. Link to comment
bayla Posted January 15, 2007 Author Share Posted January 15, 2007 Sigur bubuie ) trebuia sa scrie 110/220V Am eu un trans 220-110V pe acasa tot de la un aparat importat. Daca il gasesc, e al tau. Ok. merci mult, oricum , nu pot sa accept, trebuie sa dau o bere-doua macar. Dar nu stiu daca ma ajuta , fiind vorba de incarcator de acumulatori, tocmai asta e important: transformatorul... Nu stiu daca ar fi bine sa-l schimb... daca ar mai functiona in parametrii ideali. Oricum, cu asta m-am lamurit, acum, daca stie cineva ce i se poate face ca sa suporte 220V? O placuta intermediara... ceva... care sa faca 110 din 220... Link to comment
Mircea Posted January 15, 2007 Share Posted January 15, 2007 Pai tocmai ''placuta intermediara'' ti-a oferit-o Satori. Adica un transformator coborator de tensiune de la 220v la 110v. Link to comment
Satori Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Sorry, nu il mai am, a fost considerat fier vechi si aruncat. Iti sugerez o excursie pe Maica Domnului. Link to comment
bogdan_o Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Sau asa ceva... http://www.spot.ro/produs.php?idprod=935&idcat=1464 Link to comment
bayla Posted January 16, 2007 Author Share Posted January 16, 2007 Merci mult! Asta e exact ce-mi trebuie... Nu stiam ca exista pe piata asa ceva. Link to comment
hawkeye Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 (edited) Exista o gramada, trebuie doar sa stii unde sa cauti. Poate ai noroc la Adelaida sau magazine similare. Edit: Am folosit prin 2001 niste adaptoare de-astea pentru niste modemuri T1 aduse din state. Se incalzeau foarte tare deci sa fii atent unde le folosesti. Sau poate a progresat tehnologia de atunci. Edited January 16, 2007 by hawkeye Link to comment
bayla Posted January 16, 2007 Author Share Posted January 16, 2007 Exista Adelaida si la voi in Bucuresti? Nu stiam... Maine o sa ma duc sa caut. Sa vad ce gasesc... O sa postez un raspuns. Multumesc inca o data pt. informatii! Link to comment
hawkeye Posted January 16, 2007 Share Posted January 16, 2007 Am petrecut o oarecare perioada de timp in Craiova si cunosc unele lucruri pe acolo PS: In bucuresti exista "Electric City", o strada (Maica Domnului) unde sunt magazine de electronice unul langa celalalt (aproximez cel putin 30 de magazine). Daca nu gasesti acolo, nu exista. Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 17, 2007 Share Posted January 17, 2007 Edit: Am folosit prin 2001 niste adaptoare de-astea pentru niste modemuri T1 aduse din state. Se incalzeau foarte tare deci sa fii atent unde le folosesti. Sau poate a progresat tehnologia de atunci. Se incalzeau din cauza diferentei de frecventa a retelei SUA/ Europa: 60Hz/50Hz. Link to comment
Recommended Posts