Jump to content

Pompierii In Pericol !

kaloman

Recommended Posts

Intrucat statisticile arata clar ca cele mai multe incendii sunt provocate de copii sub 4 ani care utilizeaza brichete fara sisteme de protectie, UE, in marea ei intelepciune, a gasit solutia (pa care a impus-o si in Romania) : brichetele care pot fi folosite de copii sub 4 ani sunt interzise !

Comerciantii romani au un termen de 2 luni sa lichideze stocurule de brichete care nu coresund acestei dispozitii; dupa acest interval, poate ca va incepe concedierea pompierilor ramasi fara obiect de activitate.

Inca o problema vitala rezolvata cu succes multumita ajutorului UE !

Off topic : asta imi aduce aminte de un banc destul de vechi

La scoala invatatoarea le da copiilor ca tema sa compuna o scrisoare catre Mos Craciun si sa ii spuna ce nevoie are fiecare. Bula scrie ca nu are nevoie de nimic.

Mirata, invatatoarea il intreaba :

-Cum Bula, chiar nu ai nevoie de nimic ?

- Da doamna, ca aseara a venit sora-mea si i-a spus lu' mama ca e gravida si mama a zis ca asta e tot ce ne mai lipsea.

Nu ideea in sine e proasta, ci utilitatea ei. Cate incendii au fost provocate de copii sub 4 ani care au utilzat brichete fara protectie ? La aceasta intrebare as fi dorit un raspuns ... In USA se poate castiga un proces pentru simplul fapt ca era prea fierbinte cafeaua servita la bar sau pentru ca pe schimbatorul de viteza nu era scris modul de utilizare ...

Sunt de acord cu kaloman, sa se tina in continuare brichetele normale ca nu ele sunt sursa tuturor incendiilor. Si daca tot suntem aici, ia sa nu se mai interzica jucariile de dimensiuni mici care pot fi inghitite de copiii mici ca nu ele sunt singurul motiv al mortalitatii infantile. Am zis!

Zmeule, faci o mare confuzie intre brichete (destinate adultilor) si jucarii (destinate, evident, copiilor) In plus eu inca nu am auzit de niciun incendiu provocat de utilizarea unei brichete de catre un copil sub 4 ani !!! Cu chibrituri, da, am auzit, chiar multe.

Una din legile lui Murphy suna cam asa : "Un lucru facut sa fie utilizat chiar si de idioti va fi utilizat numai de idioti"

Singurul efect va fi aparitia unor brichete mai scumpe. Chiar si ele pot provoca dezastre, chiar utilizate de adulti (am vazut pe undeva o masina incendiata de o bricheta lasata pe bord, in soare ...)

Masina in sine este periculoasa, provocand mult mai multe decese decat incendiile provocate de utilizarea brichetei de catre copii sub 4 ani. Ce sa facem ? Sa se vanda numai cu rotile patrate sau sudate ca sa nu se poata invarti ?

Dar, tara arde (si nu un copil sub 4 ani i-a dat foc cu o bricheta fara protectie) iar noi gasim rezolvari la probleme inexistente.

Edited by kaloman

Au fost cazuri cu o cutie intreaga de brichete lasate pe polita la masina au dus la incendii, la astea mai greu cu protectia. Mai trebuie protectie si pentru asta. Apoi protectie la brichete pentru cand o tii intre scule sau mai stiu eu ce ca sa nu pocneasca. Asa ajungem de la un obiect de 10 grame la unul de 1 kg.

Mai e si alt Murphism: Poti sa arunci un chistoc pe geam si sa incendiezi o padure intreaga sau poti sa arzi 2 ziare si sa nu reusesti sa aprinzi un gratar.

Asa ar trebui protectie si la aragaz, ca poate sa invarta de buton si sa se faca acumulari de gaze.

Poate sa se rupa un furtun de benzina pe la motor la o masina noua si sa se produca un incendiu.

Daca e sa se intample, se va intampla.

@kaloman: Tu incerci sa interzici masinile ca sunt mai periculoase decat brichetele sau cum? Daca macar un incendiu este evitat cu legea asta si tot e bine.

Legea asta mai are o chestie buna: greutatea aprinderii tigarii si deci un aer mai curat. Esti fumator, nu?

@iulia: 1% mi se pare bun, si 0,1% mi se pare la fel.

Sa fim seriosi, copiii se joaca mai mult cu chibriturile decat cu brichetele. Si asa a fost dintotdeauna. Singura solutie este supravegherea maturilor si "traningul" facut in continuu, inca de la varste fragede. Chiar functioneaza.

Asta parca ar fi povestea cu drobul de sare. Hai sa interzicem brichetele pentru ca poate se joaca cei mici cu ele. Si mai ce trebuie interzis? Poate insesi chibriturile? Sau benzina? Sau gazele?

Si ideea era de fapt ca pompierii vor fi concediati din cauza asta; complet neadevarat.

• 4 weeks later...

http://www.hotnews.ro/articol_65419-Interz...i-si-3-luni.htm

Astfel de masuri de interzicere a brichetelor nesigure au fost introduse si in tari ca SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda. Iar potrivit unor statistici puse la dispozitie de SUA, numarul incendiilor produse accidental si, implicit, al victimelor din astfel de incendii a scazut considerabil.

Na!

Zmeule, iti dau eu niste brichete de-alea de se comercializeaza in Romania, fara protectie, sa incerci tu sa aprinzi un ziar cu ele. Intai trebuie sa faci bataturi la deste, si pe urma sa incerci. Miram-as sa poata vreun copilde 2-3 ani sa aprinda asa o masinarie de rahat. Poate la americani erau brichete care functionau la simpla atingere =))

Iar pompierii nu raman fara obiect de activitate: mai sunt centralele pe gaze, chibriturile, radiatoare uitate in priza, instalatii electrice vechi de 45 de ani pe la blocuri, scrumiere golite la gunoi inainte de a se stinge tigarile ca lumea, jarul de la gratar lasat la locul faptei si ti-as mai zice, dar m-am plictisit.

Cu stima,

Un fumator care isi stinge bine tigarile :D

Edited by Moshu

Mi se pare corect ce propui :D Dar pentru ca nu se poate, eu zic:

Mai bine incepem cu cele mai grave: bricheta cu frana de mana si centura de siguranta, sa nu cada ala mic din carucior cand vrea sa o aprinda.

Centralele da-le draku. Ce mare branza un bloc afumat.

Si ce daca dau grataragiii de duminica foc la paduri? Avem destule. Si-s private, mama lor de chiaburi. Sa arda.

Dar de pompieri nici vorba sa fie in somaj. Dixit.

:o fftopic:

Aaaa, am uitat: si sa incepem sa omoram cate un fumator pe zi, ca si asa e condamnat la tot felul de boli. Ii mai scurtam suferinta. :D

Iar pe nefumatori sa-i cantam in imnul national. Chiar daca fac gratare in padure si arunca jarul nestins.

Joke :)

Cu stima,

O victima sigura

Edited by Moshu