Jump to content

Ce Benzina Utilizati Cu Predilectie?

Ce benzina utilizati?  

679 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

De cand am laut masina (cca. 2 luni) am alimentat - intotdeauna plinul - dupa cum urmeaza:

- MOL 98

- Petrom 99+

- SuperEURO LUK 98

- Rompetrol 95 (o singura data si numai 15 l )

- Shell 95+

Primele 3 sunt fara probleme si/sau diferente majore.

Parca mi-a consumat ceva mai putin cu Petrom 99, dar este posibil sa fie numai o parere.

Si parca, cu cea de la Lukoil avea mai mult nerv. Repet, parca .. :-?

Rompetrol 95 ... nu mi-a facut probleme dar nici stralucita nu este, in plus, motorul era ceva mai zgomotos.

Shell 95 + (in statie scria benzina import Shell ... GmbH Germania). Demaraj mai slabut, motor zgomotos.

• 5 months later...
  • Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

pana acum am bagat mai mult petrom ca era mai ieftin. dar cred ca am sa bag agip sau luk ca s a scumpit petromu'

:o ff topic: luna trecuta am bagat de la petrom fara plumb 95 cu 3.18ron din slatina :banana:

Edited by viorem87
  • 2 weeks later...

Pompa de benzina de la Matiz, ca de altfel la majoritatea Daewoo, este din material neferos. Asa ca au ruginit zvonurile unora care n-au treaba cu automobilele si care n-ar avea ce scrie pe aici.

• 1 month later...
Asa ca EVITATI ROMPETROL!!!

Rompetrol a fost singura companie romana care a produs si comercializat benzina de CO95 cu procent de 3x mai mic de sulf cu mult timp inaintea altora. Din cauza unei mediatiazari deficitare, a unui cost ceva mai mare (operatiune suplimentara) si din lipsa unei informari a consumatorului se utilizeaza prea putin, desi ea este foarte sanatoasa pentru catalizator(i).

De regula alternez OMV si Agip. Dar dupa 2 experiente neplacute cu Agip (Otopeni si Rahova) astazi am pus Petrom 95. Pentru cei 5 km pe care i-am facut pana acum, pare in regula insa ramane de vazut.

La mine nici nu se gasesc atatea feluri: E aia de 95, aia de 98, si unele benzinarii mai au si una Super. Si atat :) Nu sunt atatea sortimente de benzina si motorina ca in Romania...

La ambele mele rable bag de 95, nu am observat pana acum vre-o diferenta reala de performante sau consum.

Edited by mr_

@ mr_

"La mine nici nu se gasesc atatea feluri"

Ce fain ar fi sa fie si aici la fel... un sg tip de benzina dar aia sa fie super buna. La noi e loterie, dar na, traim in Romania...

On topic: alimentez cu Mol de 95 si nu or fost probleme nici odata. Consumul a fost in general sub cel din manual asa ca nu ma plang. :banana:

Pe mine chestia asta cu felurile putine de benzina in vest ma face sa cred ca toata teoria conform careia benzina fara plumb dauneaza motoarelor vechi e o mare frectie (ceea ce nu m-ar mira).

E plin de Renault 5 si Peugeot 205 cu carburator care alimenteaza cu benzina fara plumb si nu cumpara niciunul aditiv din ala cu supliment de plumb, am urmarit pe unii special la benzinarie ca sa verific.

Edited by mr_
  • 2 weeks later...

De cateva luni (3-4) bag benzina numai de la petrol grup (FP 95), nu am avut nici un fel de probleme cu ea, trage bine masina, nu miroase a oua clocite, consuma rezonabil (7 mixt).

Inainte bagam de la MOL dar parca se consuma mai multa.

Edited by EXE

Mol obligat, fortat (e cel mai aproape peco), ecopremium 95 (albastra) oricum n-am avut probleme pana acum dar de cate ori am ocazia in ordinea urmatoare (Omv, Lukoil, Petrom).