Jump to content

Ce Benzina Utilizati Cu Predilectie?

Ce benzina utilizati?  

679 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Preturile alea sunt de la MOL...nu de la OMV...Am bagat de dimineata de la MOL Grant/Grivita

Am intels ca omv a scos 98 si a bagat 100 in locul ei...asa e?

L.E.: La mol Tempo plus 95 e 3,94 (m-am uitat acum pe bon...)

Iar pe bonul de la Rompetrol de acum 3 zile era 3,89... :D

Edited by s0r|n3l

Eu in ultimele 3 luni am alimentat in 90% din cazuri de la PetromV CO95.

Intr-un trafic ca cel din Bucuresti nu renteaza sa dai banii pe un carburant mai scump... oricum in general surplusul de "putere" dat de o benzina de 99+ sau 98 nu justifica direct diferenta de pret si consum fata de CO95.

cand am luat Lacetti bagam la un moment dat doar benzina de 98 de la Lukoil sau OMV 100. Rezultatul? Un consum mult mai mare la masina, cam degeaba.

daca producatorul masinii recomanda CO95, CO95 bag.

Cand o sa am masina care sa ceara minim CO98 o sa mai trec si pe la alte pompe, pana atunci Petrom 95 Rullz. :)

Am inteles ca se va scoate benzina "cu plumb" de la PetromV... momentan nu mai au decat ce a ramas pe fundul rezervoarelor :( E timpul sa pun mana pe lera :D

• 2 months later...
  • 2 months later...

Cumnate ia zi la tine se simte ceva cu benzina de 98/100 ? La mine nu conteaza deloc ce benzina bag, adica 95/98/100 e tot aia . Decit consumul se modifica, o data cu 98 a consumat mai putin urban, dar extra a fost la fel, iar cu 100 in extraurban consuma de parca as avea turbina. Cu Petrom 95 sau EFIX 95 se intelege cel mai bine conserva suedeza.

NU se simte decat in zgomot si evident in placebo.

Atat la 100 km/h ( liniuta ) cat si in orice alt fel vrei benzina cu cifra octanica mai mare nu face decat sa se consume mai repede, mult mai repede.

Niciodata dupa ce pun benzina nu schimb stilul.

El ramane la fel.

Dar se reseteaza acum ca sa observ daca la un mom. dat e ceva dubios la masina.

Si de exemplu cu Carerra d-aia ( daca am scris corect ) fac in Bucuresti maxim 230 km ( rezervor 65 L ) pana la 0 pe BC ( de la 0 mai am cel putin 30 km in Buc de mers, mai mutl nu am incercat ).

In absolut aceleasi conditii cu cea de 95 de la Mol fac 280 km.

In aceleasi conditii cu cea mai "ieftina" de la Rompetrol, 4 Ron/ L, albastra fac 320 km pana la acelasi moment 0 pe BC.

Si asta in conditiile in care trebuie iar sa imi iau cauciucuri de fata, ale dracu au tendinta de a se tocii atunci cand iese fum din ele.

Era si un filmulet pe youtube catre care am mai postat linkul , documentar facut parca de top gear, in care se prezentau masini de la 100 hp pana la 250 hp si benzina de la cea mai slaba la cea mai puternica dpdv cifra octanica si deci rezistenta la detonatii.

Da, la motoarele de peste 250 hp se simtea o diferenta de 10 hp la benzina scumpa RAU.

Ideea e ca pentru a fi valorificata acea cifra octanica ( si deci si pretul ei ) trebuie ca si motorul / ECU sa stie sa o puna in lumina.

Motorizarile normale de strada NU stiu sa faca asta.

Iar la mine, motorul este antic si merge cred si cu tuica asa ca dupa ce ambagat la inceput ( fals convins ca mai castig ceva ) benzina scumpa am invatat ca e aditivata in draci, adica e acelasi produs + aditiv, ea nu este mai "distilata" adica mai pura. Si in cgeneral aditivii nu fac bine, mai ales la buzunar.

+ ca , sa fim seriosi, stand in trafic la semafor de ce sa ard cel mai scump carburant posibil cand pot sa il ard pe cel mai ieftin ?

• 4 weeks later...