Jump to content

Ce Benzina Utilizati Cu Predilectie?

Ce benzina utilizati?  

679 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

A incercat cineva Alto de la Rompetrol?

ALTO 101, in opinia mea, care le-am incercat pe absolut toate, este cea mai buna benzina pentru masina mea, cel putin.

Mi s-a parut ca si cu Carrera 100 merge foarte tare, dar de exemplu cu Petrom 99+ si cu Mol de 98, mi s-au parut exact ca si 95-ul de la fiecare din acestea.

Cand nu am bani de Alto 101 imi pun Rompetrol 95 aditivata, si merge ok masina.

Dar nimic nu se compara cu Alto 101, care imi ofera demaraje puternice, accelerari foarte rapide, si un tremurici aproape insesizabil la relanti. Ca toate tremura, asta e clar, sa nu-mi zica mie cineva ca daca pune Carrera 95 sau Lukoil de rahat si e si obosita masina, nu tremura schimbatorul si putin volanul. Dar cu Alto 101, tot timpul are viata masina. Parerea mea e ca mi se consuma si o idee mai putina in comparatie cu 95-ul care il papa mai repede.

• 2 weeks later...
  • Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut!

Poate ca e un subiect depasit, dar inca nu sunt lamurit, ca posesor de CIELO GLE 96'' de aproximativ 1 an, ce tip de benzina ar trebui sa folosesc la ea pentru rezultate optime, si protectia motorului, si la ce benzinarii credeti ca e cea mai buna benzina?

Multumesc!

Eh...uite ca am dat si de topicul asta..Din greseala :) recunosc.

Pana de curand mergeam cat mai mult posibil pe OMV carerra 100, dar de cca 3 sapt am ttrecut pe Alto 101 care..mi se pare ceva mai buna. Si o chestie pe care am citit-o la Adrian C, si am observat-o si eu :) si la OMV si la Alto, consumul este mai mic :) (asta daca reusesti sa mergi la fel, parerea mea e ca datorita cifrei octanice mai mari, masina trage mai bine si..nu mai solicitam asa motorul cum ar fi la cea de 95. Deci daca bag de 150 lei Alto 101 si refac in conditii cat de cat aseamanatoare traseul cu benzina de 95 tot de 150 lei, parcurg cam acelasi nr de km desii Alto intra mai putin in rezervor, fiind pretul mai ridicat) Cred ca am fost destul OFFTOPIC in postul asta. :)

Salut!

Poate ca e un subiect depasit, dar inca nu sunt lamurit, ca posesor de CIELO GLE 96'' de aproximativ 1 an, ce tip de benzina ar trebui sa folosesc la ea pentru rezultate optime, si protectia motorului, si la ce benzinarii credeti ca e cea mai buna benzina?

Multumesc!

DEpinde de fiecare... dupa mofturi... eu Petrom de 95 asta cind merg pe benzina...90% GPL rulz :)

Anul asta am incercat si 99 tot Petrom dar nimic fantastic de bagat in seama...

Pentru cat conteaza, luna asta am vazut si eu pentru prima data becul de la benzen palpaind putin. Sincer initial bagam rompetrol de 95, pe urma am trecut la MOL dar am constatat un consum sensibil crescut asa ca acum oscilez intre Petrom, Lukoil si uneori de nevoie Rompetrol. Lukoil-ul se duce mai greu, e si observatia mea dar si masina este putin mai...nelinistita la la ralanti. Deci per ansamblu, cea mai buna pentru mine in momentul de fata pare sa fie benzina de la Petrom-ul de pe Saturn...a da...si e si eftina dom'le :D

Mie benzina de la petromul de pe Saturn mi se pare cea mai mizerabila benzina pe care o poti gasi in Galati. Unui client de-al meu i s-a oprit motorul cand urca la Uzina de apa dupa ce alimentase de acolo, acum cativa ani soferii de ambulanta venisera sa-i omoare pe lucratorii de acolo pentru ca ramasesera cu ambulantele pe camp, mie imi mergea mai bine motorul pe benzina decat pe GPL, taica-miu cand pune de acolo benzina ii merge ca un k*r Matizul. Sa mai continui?

• 1 month later...

Eu am trecut ded la MOL 95 la Rompetrol de 95.Din dreapta parca trage ceva mai bine :P iar la ralanti nu se mai simte cand functioneaza motorul.Nu mai zic nimic de consum ca iar imi iau castane :D .

Eu unul, asa cum am mai zis: cu EFIX merge mult mai lin si mai silentios iar consumul este mediu, dar pentru consum minim (si nu cred ca e placebo) bag Lukoil 95. Am bagat si Luk 98 dar in afara de a se termina mai repede...nimic :(

Edited by raven84
  • 2 weeks later...

Bag azi in goana, ca ma cam grabeam, benzina de 95 de la un Petrom micut, de la iesirea din oras, de unde nu pun niciodata. Surpriza majora : Cielito parca a baut apa vie...120 cu a 3-a fara nici o sfortare, demaraje de nu-i adevarat. In seara asta cand o bagam in garaj, am constatat ca zgomotul motorului e aproape insesizabil, toarce ca o pisicuta lenesa la relanti. Super benzina, cred ca au gresit aia cifra octanica, mi s-a parut mult, dar muuult mai buna decat Carrera 100 de la OMV, cu care merg de obicei.

Cred ca o sa fac niste vizite mai dese pe la Petromul ala si cu cealalta masina care oricum, mai mult sta degeaba si aduna praful.

Edited by Englishman

Aceeaşi chestie mi-a spus-o şi un prieten, coleg de forum, după ce şi-a alimentat Loganul (tot cu benzină cu CO mică) de la o benzinărie no name de undeva din zona Rânca (dacă mai ţin bine minte).

Englishman- mergi preponderent cu carrera100?! Cam acelasi salar am si eu, dar sincer nu imi prea permit (sincer, o singura data am bagat vreo 15 litri de top99 de la petrom- in rest doar gaz de 95). Personal nu prea alimentez decat de la petrom si rompetrol, asa m-am obisnuit. De la benzinarii no-name nu pun in veci, mai bine merg pe portocaliu inca 50 km (cu riscurile de rigoare) decat sa pun de la petro-as, petroL etc.

Nu, Tommy, asta era Petrom in toata legea, dar micut, ce-i drept.

Off topic : Haide bre, iar vorbim de cine cat castiga si ce face?! cine mai traieste din salariul de profesor in zilele astea, sa fim seriosi, mai ales daca paralel mai faci si altceva. Si da, merg DOAR cu Carrera 100, ( uneori si Efix-ul ala de 99) tin prea mult la Cielito ca sa-i bag si altceva. Prefer sa merg mai putini kilometri, dar sa se simta machineta mai bine, mai ales la turatiile pe care le vede...

Edited by Englishman

Momentan merg cu benzina de la mama Ucraina, de la o benzinarie de langa Reni (la 15 km de Galati), de unde iau cu 2.5 ron litrul (in banii nostri). Duminica ma duc si alimentez iar si iau si o canistra de 10 litri pentru Matiz (asta oricum mai mult de 50 de km saptamanal nu vede). Foarte bine merge masina la cat costa benzina asta. :P

Edited by laurentziu83
  • 5 weeks later...

@Englishman, coreeni cand au venit prima data in Romania au facut teste de benzina si au reglat motoarele in functie de benzina existenta pe piata! Normal ar fii ca de fiecare data cand schimbi tipul de benzina folosita sa reglezi din nou motorul pe tester.Poate si de aceea merge Cielo tau mai bine cu benzina normala decat cu Carrera.

Ca sa ma intelegi: -din rafinarie ies doua tipuri de benzine ,de 75CO termen de garantie 4ani destinata stocurilor din armata si siguranta nationala si benzina de 90-92CO. Benzina de 95,98,99,100 se obtine prin aditivarea benzinei normale cu tetraetil(sau alti aditivi).

@Englishman, coreeni cand au venit prima data in Romania au facut teste de benzina si au reglat motoarele in functie de benzina existenta pe piata! Normal ar fii ca de fiecare data cand schimbi tipul de benzina folosita sa reglezi din nou motorul pe tester.

Sa inteleg ca atunci cand am fost pe TA cu Matizul si am alimentat la plecare de la Rompetrol, apoi la Valcea la un no name, apoi in Targu Jiu la Petrom, la Sibiu la MOL, si la Ramnicu Sarat la Rompetrol, trebuia sa reglez motorul de 4 ori pe drum?

L-am reglat din talpa. :D

Edited by laurentziu83

DGT, stai ca nu pricep...nu am zis nicaieri ca nu ar merge foarte bine cu Carrera sau ca ar merge mai bine cu 95`ul...Nici vorba...cel mai bine se simte cu Carrera, normal. Consuma parca o idee mai mult, dar ...la 5-5500 de ture se vede diferenta MARE.... :mrgreen:

Aaaaaaa...cred ca te refereai la banzina accidentala pe care am pus-o acum o luna, aia de 95...E drept, a mers super o perioada, insa cand era pe sfarsite motorul a inceput sa fie putintel mai zgomotos si sa fie mai puturos decat de obicei...dar si-a revenit imediat dupa o vizita la OMV... :mrgreen:

Edited by Englishman

Nu, lichidarea. :P

Ca sa clarificam putin:

Motoarele pe injectie ce beneficiaza si de sonda lambda (exclus modelele noneuro de la daewoo) nu au nevoie de nici o reglare a parametrilor din tester, reglajul se face automat in baza informatiilor trimise de senzorii masinii, recte sonda lambda (vede daca amestecul este bogat sau sarac), senzorul de acceleratie (vede cat de mult apasa soferul pedala de acceleratie), senzorul de presiune in admisie (vede cam cat de solicitat este motorul), senzorul de turatie, senzorul de temperatura si inca cativa, in functie de cat e de complex respectivul motor. Eh, acesti senzori sunt practic evolutia la suruburile primitive de reglaj de pe vechile carburatoare. Pe intelesul tuturor, sunt un fel de suruburi care lucreaza tot timpul.

De aceea nu e nevoie de nici un fel de reglaj pentru ca motorul sa mearga in parametri.

Procedura de resetare ECM descrisa pe acest forum are doar rolul de a face ecm-ul sa invete mai repede anumite setari in momentul in care se fac anumite reparatii, cand se inlocuiesc anumite componente din acesta, altfel nu este absolut necesara, sunt masini cu sute de mii de km si vechi de ani de zile la care nu s-a operat niciodata aceasta resetare si merg bine-mersi.

Edited by laurentziu83