Jump to content

Ce Benzina Utilizati Cu Predilectie?

Ce benzina utilizati?  

679 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

... sunt masini cu sute de mii de km si vechi de ani de zile la care nu s-a operat niciodata aceasta resetare si merg bine-mersi.

Cand li s-a deconectat o borna de la baterie, cand s-a inlocuit o siguranta din amonte sau cand li s-a sters erorile din ECM, vrand-nevrand, s-a resetat.

• 9 months later...

Deci, atentie cu injectia directa de benzina, non-turbo.

Si sunt unii care inca insista cu treaba asta :) )

O sa apara in lista si GM Daewoo ...si Chevy.

Deocamdata in lista sunt doar mebrii ACEA si JAMA.

GMDAT e in KAMA (Korea Automobile Manufacturers Association) , iar Chevy in AIAG.

Tolin, am inceput sa pun benzina Efix cand aparuse reclama la tv cu asta. Am facut mai multe plinuri de benzina, insa nu-mi placea cu merge motorul. N-as putea sa spun ca ceva anume facea sa nu mearga motorul rotund, insa statistic, am zis, dupa cateva plinuri sa ma intorc la benzina de 95 de la petrom. De alte cateva ori am facut plinul si cu 99+, dar pe aia o consuma foarte rapid.

Asa ca merg pe 95 premium si mai torn din cand in cand un aditiv care inlocuieste plumbul (o cantitate la nr.de litri de benzina) . Am un consum de 9-10 in oras si 6 afara. Nu am GPL.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

cine poate sa ne spuna sau sa ne linisteasca, despre noul tip de benzina cu continut ridicat de etanol E10 .

dupa cum se stie de la 1 ianuarie, la pompa, se va alimenta numai cu acest tip de benzina,care se pare ca va fi daunatoare pentru unele motoare de conceptie mai veche si pentru traseul de alimentare. nu se recomanda pastrarea unei cantitati mari de carburant in rezervoare ,cam in 3 luni se deterioreaza si poate strica chiar motorul.

va fi afectat motorul matizului? dupa ce ca s-a scumpit mai e si proasta benzina asta.

De aproape un an de cand am masina numai Petrom 95.

Mi s-a aprins MIL check acum 2 saptamani. <- Problema era intre volan si scaunul soferului :lavolan: . <- Rezolvare: Schimbat modul de mers (mers mai turat schimbat vitezele la 3500), MIL s-a stins si s-o tina tot asa. De asemenea am schimbat statia de alimentare cu alta mai mare si mai circulata.

In continuare numai Petrom 95.

• 2 weeks later...

de 4 ani doar mol.o data petrom si o data efix.in perioada cand eram in garantie si faceam o revizie am asistat la un defect al altei masini care avea cceva probleme .meseriasul (super pregatiti astia de la fostul daewoo)i-a spus omului ca problema vine de la benzina folosita adica petrom si i-a recomandat omului mol sau efix ca cica protejeaza mai bine injectoarele.eu nu stiu cum merge de bine cu alte benzine dar de cand o am bag numai mol si sunt multumit de putere si consum (de manual).cand era benzina mai ieftina am facut un drum pana in ungaria si inapoi doar cu mol 98.s-a comportat excelent

• 3 weeks later...
  • 6 months later...

Eu de obicei bag efix 95.Daca as incepe sa bag o perioada benzina cu cifra octanica mai mare cum ar fi omv100 sau alto 101,ar putea afecta cumva motorul?

Am incercat eu alto 101 pe matizul meu euro3 si la cateva sute de metri de benzinarie, cu pedala in podea a inceput sa " sughita" , s-a aprins becul de avarie la motor si mesajul CHECK

Cu siguranta nu imi mai rasfat masina cu altcva superior lui 99

Edited by W1sher
  • 2 weeks later...

De trei ani Lukoil 98, regim urban. Acum 1 an, plecand spre Pitesti(unul din putinele drumuri extraurbane), am alimentat la Petrom, iesirea spre autostrada, cu 95.

Am facut plinul, peste circa 10 litri de Lukoil 98 ramasi in rezervor. Aproape de jumatatea autostrazii nu mai aveam toti caii in motor.

Dupa ce m-am intors, mers in Bucuresti vreo 2 zile cu cai putini, s-a aprins "check".

Computerul a constatat defectiune la sonda lambda. Resetat defectul, revenit caii cu aceeasi benzina Petrom.

De atunci n-am mai alimentat decat Luk 98 si n-am mai avut probleme.

Pareri ?