NFS Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 In urma discutiilor purtate pe aici... am ajuns la concluzia ca daca vreau o benzina "k lumea" sa bag MOL 98 ca cica e din import. O fi, nu zic. Am pus aseara pentru prima oara MOL Tempo Plus 98, de pe soseaua Colentina. Rezervorul era aproape gol. Am bagat fara sa fortez 33 litri. Dupa care am bagat adinc mina in buzunar (32600 lei/litru) In urmatorii 15 kilometri cit am facut deja cu noua benzina n-am remarcat alta schimbare in comportamentul masinii decat ca motorul are un mic tremurat si in sarcina si la relanti, parca vibreaza cumva Totusi, renumitul scaun din dreapta nu pare sa tremure. O sa incerc sa va tin la curent cu consumul. Mai mult ca sigur, cred ca o sa ma intorc la prima iubire, Lukoil. :love: Link to comment
hellcat Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 si eu in majoritatea cazurilor pun de la lukoil cu pb. dar, spre ex. intorcandu-ma de la Moeciu am pus in Tg. Secuiesc de la mol. ideea e ca daca ai motorul cu o uzura apreciabila, ca in cazul meu, nu se mai simte nici o diferenta. si acum ca veni iarna, ce lichide sa punem in benzina ca sa nu faca ace de gheata? ca eu am un stres pe tema asta. Link to comment
MMihai Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 Pana acum puneam numai de la Petrom ca este mereu buna benzina dar de cand cu omw super 100, numai de asta pun si sunt f multumit Link to comment
tolin Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 si acum ca veni iarna, ce lichide sa punem in benzina ca sa nu faca ace de gheata? ca eu am un stres pe tema asta. Gheatza face numai apa, asa ca schimba pompa de la care alimentezi. Link to comment
iso Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 ...dezastru' total benzina CO95 FP de la Rompetrol(da lumii borhotul :spume: ) are practic...CO 87 ,testat azi pe scaner in service Daewoo :!: :spume: Link to comment
panzer Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Ai grija ISO ca e posibil sa apara un cunoscator sa iti spuna ca leneveala aia de benzina nu ai masurat-o nustiucarui standard! Io am pus numai de 500.000 lei odata si a doua oara nu mai calc pe acolo... (decat dupa bere) Suntem alaturi de tine ... :spume: Link to comment
hitman Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Bai, nu stiu ce aveti voi cu OMV-ul, da io numai de la Agip bag: 98 la Cielo si 95 la Matiz. SUper multumit. Am bagat la Cielo si de la Mol. Nu m-a impresionat Mol de loc, as zice ca mergea mai prost ca la Agip. Link to comment
iso Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Ai grija ISO ca e posibil sa apara un cunoscator sa iti spuna ca leneveala aia de benzina nu ai masurat-o nustiucarui standard! Suntem alaturi de tine ... :spume: ...pai sa vina ala , oricare , ca'l accidentez de nu se vede "> , problema e ca la mine auto vede borhotu' lor de 87(si'l vind la pret de 95) si se autoseteaza in consecinta . "> @Hitman OMV e Petrom , noi vorbim de Petro-Midia... Link to comment
tolin Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 @iso> poti sa ne dai amanunte despre rezultatele de la scanare? N-ar ajuta pe toti. Link to comment
iso Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 ...pai ce sa spun , era'n parametri , incarcare , deschidere injectoatre , temperaturi , coduri de eroare nu erau , etc -- toate bune dar cind s-a uitat la benzina Dom' Sica(sefu' de service) zice : "ce benzina buna ai " , restul ... fara cuvinte Link to comment
hitman Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 @Hitman OMV e Petrom , noi vorbim de Petro-Midia... Da mai iso stiam asta. Ma refeream la statistica din susul paginii! Dupa cum observi, daca faci vizualizare, OMV e in preferinte! Link to comment
tolin Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Pana sa cumpere Petrom (situatia nu s-a finalizat inca) OMV vindea benzina CO95 cumparata de la Rompetrol unde are/avea (cine stie ?) 25% din actiuni la Petromidia. Ce se petrece acum in benzineriile OMV doar cine e in domeniu poate sa ne lamureasca. Cred ca benzinariile ar trebui sa afiseze la vedere, adica la intrare, sursa benzinei. Unele o fac, altele scriu marunt undeva la interior, alte dau ignore. Noua (clientilor) ne revine dreptul sa le dam ignore celor care nu respecta regulile jocului. Poate ar fi bine sa deschidem o "lista neagra" a benzinariilor care trebuie evitate, desi poate ca "lista alba" ar fi mult mai scurta si usor de retinut. Link to comment
panzer Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Topicul e lung si inceput de mult. Eu insumi am votat OMV pt ca vreo 7 luni am alimentat de la ei fara probleme ... pana prin Iulie - August ... Link to comment
FLEX Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 .....dezastru' total benzina CO95 FP de la Rompetrol(da lumii borhotul :spume: ) are practic...CO 87 ,testat azi pe scaner in service Daewoo :!: :spume: ... sa-mi bag si sa-mi trag! ... repet povestea: un cunoscut, pe vremea cind lucra in industria de profil, mi-a spus ca povestea asta cu cifrele octanice e minareala curata, in sensul ca esantioanele de analiza or fi ele CO95, 98, etc., dar benzina din tancuri e altceva ... si asta inca de la poarta rafinariei! mama lor de hotzomani! Link to comment
tolin Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 @iso> tot n-am inteles, ca eu prind greu si uit repede. Ce indicatie a primit meshteru' pe scaner de a tras concluzia? Motorul mergea? Ce turatie avea? Era in sarcina sau pe loc? Vrem sa stim si noi cum poti afla informatii despre benzina din ECM. Link to comment
Satori Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Am facut azi la Mol pentru plin: Eu: 98 este importata, nu? El: Da, din Ungaria... de cele mai multe ori. Dar uneori mai luam si din productia interna si punem aditivi pentru a o aduce la standardele Euro 3. Eu: ... macar se schimba actibildul de pe pompa cu import cand se intampla asta? El: Eu n-am vazut pe nimeni sa faca asta... cred ca este lipit definitv acolo. :? Link to comment
hitman Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 El: Eu n-am vazut pe nimeni sa faca asta... cred ca este lipit definitv acolo. :? :scaunlacap: Mai ai dracului ce raspunsuri au. Dar cred ca multi fac asa. Rominul, neavind educatie, cu alte cuvinte are low education standards din multe puncte de vedere, fiecare profita de pe urma asta. Local ne-o trag indivizi si firme de genul enumerat mai sus, extern ne-o trag toti. In mod normal ar trebuii facut tamtam pe chestiunea asta: o scrisoare la OPC, sa vina si televiziunea, etc. Sa-i facem de ris si sa dea faliment, nesimtzitzi naibii. Link to comment
panzer Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Sambata am intrat intr-un Petrom sa-i intreb p'aia care din benzinele vandute de ei este Euro 2 Fara Plumb? Tot stuff-ul benzinariei compus din blonda de la caserie, 3 flacai de la spalatorie si unu de la bar a venit sa ma ajute. Amabili dar se uitau unii la altii si dadeau din umeri! Deci sunt tampiti! Dar v-am spus eu ca ei fabrica benzina de 98 din benzina de 95 si aditivi de ardere... De aceea unii dintre voi reclama ca le consuma masina mai multa benzia de 98 decat de 95 ... Link to comment
undoz Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 dezastru si la mine .. nu mai stiu de unde naibii sa alimentez .. aveti grija cu MOL-ul . am pus azi masina pe tester si mi-a zis inginerul ca am bagat benzina proasta, indica cifra octanica de 91 .. benzina pusa a fost MOL 98 btw, benzinariile MOL sunt alimentate de PETROM , am vazut azi cateva cisterne care alimentau Link to comment
Satori Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 :-D :-D Stie cineva o benzinarie in adevaratul sens al cuvantului? Link to comment
iuzar Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 da...cea mai apropiata se afla la Szombately ...MOL, bineinteles... Link to comment
laurentziu83 Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 :-D :-D Stie cineva o benzinarie in adevaratul sens al cuvantului? De la moldoveni in bidoane de 5 litri la 26 klei litrul, fara impuritati. Eu zic ca-si face banii de orice cifra octanica ar fi. 8) Acu nu stiu daca are plumb sau nu. sa moara aia de la Antena 1 care au facut reportajul in GL si acu tre sa se duca taica-miu la mama naibii ca sa-si ia ceva gaz la Dacie. @ISO: Nea Sica de la ENA, braileanu', ala de mi-a zis ca am spart cutia? Si de fapt doar sarise planetara. Link to comment
undoz Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 la nea Sica am fost eu azi Link to comment
tolin Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Dar v-am spus eu ca ei fabrica benzina de 98 din benzina de 95 si aditivi de ardere... De aceea unii dintre voi reclama ca le consuma masina mai multa benzia de 98 decat de 95 ... Aditivii nu sunt pentru ardere, invers, sa creasca CO, adica benzina mai rezistenta la autoaprindere. De aici si consumul mai mare. Am si probat, nu foarte exact, dar lamuritor: cu 1/2 rezervor de Matiz am mers brici doar 180 km, adica 10%. Nici in visele cele mai urite n-am cunsumat mai mult de 7,5%. In mod curent 6-6,5%. Totul in urban. Motorul a fost foarte sprinten, avans maximizat probabil, bun de liniutze, dar gurmand la greu. Nu mai bag. Am pierdut cel putin 6L de bere si nu mi-a ajutat la nimic. Link to comment
aztec Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 din cate stiu eu, aedica ce am mai citit in carti... aditivi ce se pun im benzina sant pt ardere.. adica pt marirea cifrei octanice.. exista benzina cu cifra octanica 0 , ce nu e apa, ci tot o benzina ce da 100% detonatii. cu cat CO este mai mare cu atat numarul de detonatii scad la CO100 teoretic nu mai sant detonatii. nu pentru autoaprindere ce se oproduce din alte motive... deci aditivul de adauga pt a "rotunjii" arderea, pt a fi mai egala si nu exploxiva... sper sa fii inteles ceva.. eu folosesc de 2 ani si ceva numai benzina fara plumb, cu toate ca nu am catalizator si sant pe carburator normal. si nu are nimic. am observat si eu ca cea de la omv cu co100 parca se consuma mai repede , dar si acceleratile sant parca mai bune. Link to comment
Recommended Posts