Jump to content

Ce Putem Face Singuri Fara Sa Mergem La Service !

giony

Recommended Posts

Eu cred ca si la partea de intretinere zilnica a masinii ( ma refer si la masina propriuzisa si la modul de a conduce , de a o exploata ) sant mici secrete care aplicate la timp vor fi in avantajul nostru . Lucruri mici de care ne-am lovit deseori cand a fost prea tarziu !

Ca sa dau cateva exemple ( putine , o sa completez pe parcurs ) :

- schimbarea filtrului de aer si polen - unii spun ca schimba la 7-8000 sau la 15000 ,dar daca nu-l si sufli la fiecare 2000 - 3000 risti sa treaca praful dincolo unde poate dauna grav in timp .

- stergerea jantelor pe in spate de noroi , atunci cand se aduna .

- folosirea de smacuri de protectie ( si ptr luciu ) pe componente din piele si plastic .

- montarea de aparatori de noroi - si pentru a mentine masina curata si pentru protectia vopselei de pietrele care sar si lovesc tabla .

- pentru ca usa portbagajului sa se ridice singura montati un arculet sa o traga la apasarea pe buton - aveti gauri gata facute sub boxa spate

- nu dati drumul la stergatoare fara sa fie geamul deja ud ! se zgarie usor si sclipeste noaptea .

- stergeti geamurile fata si spate pe interior mai des iarna - se depune din cauza condensului o aglomeratie fina de particule care opacizeaza si sclipeste noaptea - acoperiti bordul cu ceva , se pateaza de la sprayul de geamuri .

- schimbati uleiul si filtru mai des iarna ! cautati uleiul specificat si cu 8-10 lei orice service il schimba - sau daca are la service il schimba gratuit .

- luati curbele cat mai larg si in viteza cat mai mica ( ma refer la cele stranse la 90 grade la plecari de pe loc - miscarea rotilor cu masina stationata roade cel mai mult cauciucurile ) - nu se vor roade repede cauciucurile si veti proteja si planetarele si toate articulatiile .

Cred ca ar fi interesant sa stim mai multe , fiecare descopera cate ceva sau are o idee buna .

Lista continua - sant multe care costa foarte putin sau deloc si au mare valoare . Revin .