giony Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Eu cred ca si la partea de intretinere zilnica a masinii ( ma refer si la masina propriuzisa si la modul de a conduce , de a o exploata ) sant mici secrete care aplicate la timp vor fi in avantajul nostru . Lucruri mici de care ne-am lovit deseori cand a fost prea tarziu ! Ca sa dau cateva exemple ( putine , o sa completez pe parcurs ) : - schimbarea filtrului de aer si polen - unii spun ca schimba la 7-8000 sau la 15000 ,dar daca nu-l si sufli la fiecare 2000 - 3000 risti sa treaca praful dincolo unde poate dauna grav in timp . - stergerea jantelor pe in spate de noroi , atunci cand se aduna . - folosirea de smacuri de protectie ( si ptr luciu ) pe componente din piele si plastic . - montarea de aparatori de noroi - si pentru a mentine masina curata si pentru protectia vopselei de pietrele care sar si lovesc tabla . - pentru ca usa portbagajului sa se ridice singura montati un arculet sa o traga la apasarea pe buton - aveti gauri gata facute sub boxa spate - nu dati drumul la stergatoare fara sa fie geamul deja ud ! se zgarie usor si sclipeste noaptea . - stergeti geamurile fata si spate pe interior mai des iarna - se depune din cauza condensului o aglomeratie fina de particule care opacizeaza si sclipeste noaptea - acoperiti bordul cu ceva , se pateaza de la sprayul de geamuri . - schimbati uleiul si filtru mai des iarna ! cautati uleiul specificat si cu 8-10 lei orice service il schimba - sau daca are la service il schimba gratuit . - luati curbele cat mai larg si in viteza cat mai mica ( ma refer la cele stranse la 90 grade la plecari de pe loc - miscarea rotilor cu masina stationata roade cel mai mult cauciucurile ) - nu se vor roade repede cauciucurile si veti proteja si planetarele si toate articulatiile . Cred ca ar fi interesant sa stim mai multe , fiecare descopera cate ceva sau are o idee buna . Lista continua - sant multe care costa foarte putin sau deloc si au mare valoare . Revin . Link to comment
laurentziu83 Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Si ce are topicul asta cu statisticile? Link to comment
giony Posted January 23, 2007 Author Share Posted January 23, 2007 N-am fost destul de atent la incadrare , daca-i interesant , rog sa fie mutat unde ai este locul ( nu ma pricep ) . Multumesc ! Link to comment
Recommended Posts