radunic Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 M-am dus si eu la revizia de 6 luni la Matiz, ocazie cu care am ridicat problema neetanseitatii vasului de spalare parbriz. L-au umplut si au ajuns la concluzia ca "imbinarea dintre gura de umplere si vas nu e etansa". La cererea mea de rezolvare a problemei, mi s-a spus ca ar fi bine sa le dau o solutie tehnica la Craiova sa nu le mai faca asa, ca asa fac toate, nu e problema de garantie Sa nu mai umplu vasul, si nu va mai curge. Usa de la sofer nu se inchide la fel de usor ca celelalte, si mi s-a demonstrat ca se inchide, totul este sa dai mai tare. Nu mai vorbim de zdranganitul de la tamburusul incuietorii. Totusi, aceste lucruri nu intra in garantia masinii? Adica au pretentia sa schimbi uleiul la 6 luni (ptr mine=3000 km) (ce prostie) ca altfel pierd garantia, da se pare ca oricum nu ajuta cu nimica garantia asta. Voi cum ati rezolvat astfel de probleme? Link to comment
closchkutza Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Acceasi problema am si eu cu usa de la sofer. Toate celelalte se inchid usor, asta trebuie trantita de se clatina masina. Cel mai rau este cand ma urc in masina si trebuie sa o inchid de 3-4 ori cateodata pana sa se inchida ca lumea. Partea ciudata este ca daca ramane intredeschisa, lumina din plafon si cea din bord se sting, ceea ce nu se intampla si la celelate usi. Mai nou in interiorul usii zdrangane ceva, cand misc usa...iar ca sa deschid usa din interior trebuie sa trag pana aproape la maxim, nu mai revine la normal si trebuie sa o imping apoi, lucru care nu se intampla la celelate portiere. Asa se intampla si la tine? Link to comment
radunic Posted February 1, 2007 Author Share Posted February 1, 2007 La mine trebuie sa dau destul de tare cu ea ca sa se inchida "de tot", insa nu sunt alte probleme ale broastei, probabil doar chestiune de reglaj, incompatibila cu lenea celor din service. Link to comment
vgergely Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Salut, Aceeasi problema cu racordul vasului de spalare am avut-o si eu, rezolvarea consta in scoaterea gurii de umplere (prinsa cu una bucata surub) si captusirii acesteia cu silicon pe interior (nu prea mult) , dupa care se pune mansonul de cauciuc in pozitie si se "imbuca piesa la loc". Problema e ca aceasta gura de umplere are defect de turnare si nu este perfect cilindrica (Made in Ro.). Pentru celelalte probleme (in afara de schimbatul uleiului) trebuie sa mai insisti la service, eventual un telefon la Craiova de "intimidare", sau o mica atentie... Toate cele bune Link to comment
steph Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Daewoo este o marca cu o retea de service foarte dezvoltata. Schimbarea service-ului este cea mai buna solutie. Daca se intampa si in alte parti sa aveti astfel de probleme ori ii reclamati ori cine stie corectati si voi tonalitatea vocii. Am vazut persoane in service care veneau super intepate si beneficiau de un tratament asemanator. Link to comment
radunic Posted February 2, 2007 Author Share Posted February 2, 2007 E rau daca s-a ajuns ca rezolvarea problemelor din garantie sa depinda de subiectivitatea celor din service. Adica sa ma duc cu frica in san ca poate nu le place mutra mea... ca doar am vorbit frumos cu ei. Incercam si cu celalalt service, am fost nevoit sa ma duc la asta ptr a putea face schimbul obligatoriu de ulei la 6 luni. Link to comment
john Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Pai poti sa te duci la orice service din reteaua Daewoo pentru asta (schimb ulei, revizii, probleme garantie). Am avut si eu aceeasi problema cu vasul acela insa nu de cand am luat masina, cam dupa un an. Au facut comanda pentru o piesa mai mica, nu tot ansamblul si au schimbat-o. In plus au considerat lucrul asta o urgenta, putand sa afecteze siguranta circulatiei si s-a rezolvat a doua zi. > Link to comment
radunic Posted February 2, 2007 Author Share Posted February 2, 2007 Teoretic poti sa mergi la orice service. Practic te cam trimit la plimbare daca vrei schimbul de ulei conform garantiei la 6 luni (in cazul meu 3000 km). Link to comment
john Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Daca te trimit la plimbare suni la Craiova (era nr de tel al lui Iovan Nustiucum pe aici pe forum). Link to comment
radunic Posted February 2, 2007 Author Share Posted February 2, 2007 Mai am 2,5 ani de garantie la masina. Nu am vrut sa mi-i ridic in cap. Link to comment
sprite Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 ...problema neetanseitatii vasului de spalare parbriz. L-au umplut si au ajuns la concluzia ca "imbinarea dintre gura de umplere si vas nu e etansa". La cererea mea de rezolvare a problemei, mi s-a spus ca ar fi bine sa le dau o solutie tehnica la Craiova sa nu le mai faca asa, ca asa fac toate, nu e problema de garantie... Ba e problema de garantie, sunt obligati sa-l schimbe pana nimeresc unu' care nu mai curge. Nu te intelegi cu ei, schimba servisul. Link to comment
Sorin80 Posted February 13, 2007 Share Posted February 13, 2007 Aceeasi problema o am si eu cu vasul spalatorului de parbriz. Cand il umplu la maxim (ochi) am vazut sub masina apa.Am deschis capota si picura pe la inbinarea tubului de sus cu vasul initial.Nu cred ca am ce sa-i fac. Problema cu usile este ca la sofer se inchide bine dar este tare zgomotos cand o inchid fata de celelalte care se anchid mult mai silentios.Mecanicul a spus ca se uzeaza mai mult fiind cea mai solicitata.Cred ca asta ar fi raspunsul... Link to comment
valiman Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 La Matiz inca nu-mi curge si nu stiu cum este, dar la Cielo am avut aceasta problema. Am strans prin insurubare teava de umplere a rezervorului de apa si s-a rezolvat. Poate este la fel. Succes. Link to comment
Laurycã Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Mie îmi picura putin de la vasul cu lichid de spalare parbriz numai când e plin ochi. Acum de o perioada, de cand s-a mai consumat lichidul, nu am mai observat nimic picurând/curgând. La încuietorile usilor din fata zdrangane ceva în timpul mersului pe sosea cu denivelari, dar acum m-am obisnuit cu acest zdranganit. Link to comment
Recommended Posts