Jump to content

Matiz Sau Spark ?

xxgeoxx

Recommended Posts

Diferenta intre Spark/Matiz si Aveo/Kalos 3/5 usi este stabilita de urmatoarea operatie aritmetica: 3,88-3,49=0,39 m (aproximativ, n-am stat sa vad exact lungimea exacta). Stiu doar ca aceasta diferenta de lungime nu e (prea) mare, latimea e si ea cu ~16-17 cm mai mare la Aveo. Diferanta la pret iarasi nu e prea mare. Adevarata diferenta e la consum, dar nici aici nu e asa semnificativa. Asa ca- fiecare cu banii si opiniile lui.

:o fftopic: - de ce nu-ti iei logan, ca ramai si cu bani, ai spatiu mare etc? :D :) )

Fiecare dam sugestii, insa omul asta are si el destul cap sa inteleaga ce-i trebuie si pe deasupra si 2 ochi sa citeasca topicurile specifice modelelor prezentate mai sus. BAFTA !!!

Multumesc mult pt raspunsuri , dar azi am vazut pe site-ul www.daewoo.ro ca au introdus 3 VARIANTE NOI de Matiz , din care una cred ca este ( dupa abrevieri ) cu gpl !! Sunt extrem de curios sa vad datele tehnice ale acestor modele , pt ca deocamdata nu apar pe site ; poate este vreo varianta cu motor de 1000 cmc !!

In concluzie , deocamdata intaietate are Matiz !!

Apropos : ce parere aveti despre Matiz-ul cu GPL ???

Edited by xxgeoxx

Nenea, nu te supara, da' unde vezi matale aici - http://www.daewoo.ro/modele/matiz/tehnic.php - Matiz cu GPL ?

BTW, stii care-i culmea zgarceniei? Sa pui GPL pe Tico :) ). Fara suparare, nu bat nici un apropo, chiar imi place masinuta (cel mai misto tico vazut de mine a fost cel al lui Peppino). Stiu ca ieri si azi a fost sarbatoare, dar nici in halu' asta, nu de alta, da' mai citesc si altii si poate blocheza sit-ul DAEWOO Romania :) ) .

Si inca ceva: care ar fi cele trei variante noi de Matiz ?????!!!!!! Ca tot astea sunt inca de la lansare, nu s-a schimbat decat norma euro a motorului, de la euro II la euro III si micile diferente de putere si consum odata cu trecerea aceasta.

Edited by Lucian M
  Lucian M said:
Nenea, nu te supara, da' unde vezi matale aici - http://www.daewoo.ro/modele/matiz/tehnic.php - Matiz cu GPL ?

BTW, stii care-i culmea zgarceniei? Sa pui GPL pe Tico :) ). Fara suparare, nu bat nici un apropo, chiar imi place masinuta (cel mai misto tico vazut de mine a fost cel al lui Peppino). Stiu ca ieri si azi a fost sarbatoare, dar nici in halu' asta, nu de alta, da' mai citesc si altii si poate blocheza sit-ul DAEWOO Romania :) ) .

Si inca ceva: care ar fi cele trei variante noi de Matiz ?????!!!!!! Ca tot astea sunt inca de la lansare, nu s-a schimbat decat norma euro a motorului, de la euro II la euro III si micile diferente de putere si consum odata cu trecerea aceasta.

Uite-te la PRETURI si citeste bine ce scrie acolo !!!!

Ce naiba inseamna E AC LPG ???

http://www.daewoo.ro/preturi/

Edited by xxgeoxx
  adostar said:
Ce legatura are loganul cu AVEO ? Crezi ca e asa de mare aveo in 5 usi ? O fi limuzina si eu nu stiam... Sa revenim cu picioarele pe pamant 8300 euro nu as da pe un spark nici sa aiba aur pe el :D .

Da Ado, eu am avut Matiz si acum am Clio, sunt in masura sa compar Spark-ul cu Aveo dpdv al condusului prin oras.

Este o MAAARE diferenta dintre a merge cu un Spark prin oras si a merge cu un Aveo.

E ca diferenta dintre anvelopele de iarna si anvelopele all season: cu primele te descurci onorabil pe drumuri inzapezite, cu cel de-al doilea tip stii ca poti sa mergi linistit si vara, dar iarna nu sunt la fel de bune ca si primele. Primele insa nu sunt prea bune vara.

Cam asa e si cu Spark-ul sau cu Aveo. Eu nu mi-as cumpara masina mai mare ca Matizul in viitorul apropiat, deoarece merg destul de putin extraurban si in oras nu-mi place sa tarai dupa mine mai mult fier decat este necesar.

@laurentiu83 - Offf...nu ma-am referit la Aveo din clasa Small Family Cars berlina, cred ca nu m-am facut inteles...cel cu 5 usi hatchback din cate stiu eu face parte din aceeasi calsa ca si matizul, superminis, ambele se descurca la fel de bine in oras.

adostar said:
Ce legatura are loganul cu AVEO?

Niciuna. Daca ai nevoie de o masina mica, cumpara o masina mica. Nu una mai mare, submotorizata si cu mai putine dotari doar de dragul de a cara 1 data pe an porcul de la tara si de a avea cutie de rezonanta mai mare pentru manele.

adostar said:
Crezi ca e asa de mare aveo in 5 usi ?

Asa... cat? E mai mare decat Spark.

adostar said:
O fi limuzina si eu nu stiam...

Ce legatura are asta cu subiectul? Iti place sa scrii de dragul de a scrie?

adostar said:
Sa revenim cu picioarele pe pamant 8300 euro nu as da pe un spark nici sa aiba aur pe el :D .

Nici nu trebuie sa dai tu, trebuie sa dea el. Daca pe tine te satisface Matizul, asa cum este el, nu inseamna ca pe altii ii satisface.

adostar said:
@laurentiu83 - Offf...nu ma-am referit la Aveo din clasa Small Family Cars berlina, cred ca nu m-am facut inteles...cel cu 5 usi hatchback din cate stiu eu face parte din aceeasi calsa ca si matizul, superminis, ambele se descurca la fel de bine in oras.

Si cu asta ai spus tot. :dizzy:

M A T I Z

Pe motorul de Spark troneaza falnic sigla Daewoo

Toba de spark incolacita nu recomanda nimeni

Si ca sa imi cimentez teoria ieri de dimineata m-am infipt cu bara din fatza intr-un stalp de metal din ala mic ce margineste bordurile . M-am dat jos cutremurat...saracu Zica' nu avea decat numar indoit bine si suport pe interior putin spart. In rest absolut nimic !!!

Sa ne traiasca o suta de ani ca tare sanatos e plasticu ala Slava Domnului !