Jump to content

Matiz Cu Motor De 1000 Cmc ?

Recommended Posts

Da, DaeWooRomania. Sunt la Banca Daewoo. Au motoare de 800 cmc, cu unul din ei m-am intalnit eu in trafic. La interior sunt fix identici cu M1, la exterior difera farurile, capota motor si stopurile spate.

Sunt 10 in toata tara si au fost asamblate la Craiova, dupa care au fost impartite pe la dealeri. Linia fusese pregatita pentru a produce Matiz 2, si acestea 10 sunt primele asamblate. GM-ul a interzis apoi Daewoo Romania sa asambleze Matiz 2 la Craiova.

• 1 month later...

@Mircea: cu tot respectul, cred ca te inseli. M2 nu e exact identic in interior (recunosc,c a n-am vazut nici unul din aceste 10 modele fabricate in tara, dar Matizul 2 stiu sigur cum e, cel putin cel facut peste granita). M2 are suport dublu de pahare si cotiere+manere mai pronuntate pe usi. :D

Astea-s amanunte nesemnificative. Caroseria, suspensia, motorul conteaza si nu fleacurile. Am suport dublu de pahare de 18 luni si nu l-am folosit vreodata. In plus, de la M2 ei au introdus motorul de 1L si euro3. Ei se pregatesc de euro5 si noi inca bajbaim la un euro3 spre 4. Oricum, e o poveste veche (2000) si incheiata pentru fabrica de la Craiova.

• 1 month later...

sorry, cu asta al nostru romanesc, craiovean, mioritc, cum vrei sa ii spui... :D Si inca ceva, stie cineva daca partea tehnica intre Spark si matiz difera? Stiu ca difera interiorul si tabla, dar restul difera (motor,trenul de rulare,cv). Din ce m-am uitat pe niste date tehnice ar fi cateva diferente foarte foarte mici la cuplul motor si rapoartele cutiei de viteze.