Jump to content

Muma lui de instalator!

panzer

Material instalatie de incalzire  

55 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

In cupru am si eu instalatia de incalzire ...dar cu centrala proprie . 4 ani si nici o poroblema . La ai mei tot pe cupru e facuta incalzirea si de 8 ani nici o problema.

Chiar daca nu se incadreaza exact in topic am si eu o intrebare despre instalatiile sanitare.

La bucatarie, teava de scurgere are o fisura pe care as vrea sa o lipesc. Ma intereseaza ce trebuie folosit la aceasta lipitura. Din cate am vazut, aceasta este din PVC.

Multumesc.

Poxilina. Daca nu, usuca bine locul si cu un tub de locktite si o bucatica de cauciuc sau ce gasesti prin casa lipesti si tii apasat cam 10-20 sec. Garantat nu mai curge, daca nu folosesti scurgerea macar o ora dupa aia.

Si daca nu reusesti cum a zis Lucian ,desi ai sanse mari de reusita , poti pune un colier mai lat facut din tabla sub care pui o garnitura de cauciuc, sau cel mai simplu tai teva inaite de crapatura ,cumperi o bucata de teava si le adaugi.Teava noua se introduce in cea veche ramasa.Pentru a le mufa se incalzeste cu un ziar aprins daca nu ai lampa de gaz(sau benzina) teava veche ,se introduce teava in teva calda rotind usor de ea .Dupa cuplare se pune pe inbinare o carpa imbibata cu apa rece pe zona mufata pntru a o raci brusc ceea ce o face sa se stranga peste cea noua.Atentie deoarece dupa ce ai racit-o nu mai poti scoate teava noua din cea veche.

Edited by danutza

Bella ,din cate vad eu acolo e o ramificatie, care se poate inlocui de obicei , si costa vreo 2-3 lei una noua.Mai eficient si mai ieftin decat orice adeziv.

Edited by danutza

Daca omul punea o poza, nu ne mai dadeam toti cu parerea.

Daca insa teava (ramnificatia) nu se poate scoate, intrucat NU are unde se misca sus-jos? Ce-mi mai place cand unul arunca o piatra iar altii se chinuie sa ghiceasca: viteza, inaltimea, greutatea pietrei, locul aterizarii, forta impactului etc.

Poxipol merge fara probleme.Curata locul de grasimi si fii sigur ca este uscat(utilizeaza un uscator de par), apoi asteapta cam 10-15 minute(dupa ce lipesti) si poti folosi.Eu am lipit asa o fisura in pexal la instalatia de incalzire unde este presiune si nu am avut probleme.

Edited by Mengelaus