body Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 In cupru am si eu instalatia de incalzire ...dar cu centrala proprie . 4 ani si nici o poroblema . La ai mei tot pe cupru e facuta incalzirea si de 8 ani nici o problema. Link to comment
bella Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Chiar daca nu se incadreaza exact in topic am si eu o intrebare despre instalatiile sanitare. La bucatarie, teava de scurgere are o fisura pe care as vrea sa o lipesc. Ma intereseaza ce trebuie folosit la aceasta lipitura. Din cate am vazut, aceasta este din PVC. Multumesc. Link to comment
Lucian M Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Poxilina. Daca nu, usuca bine locul si cu un tub de locktite si o bucatica de cauciuc sau ce gasesti prin casa lipesti si tii apasat cam 10-20 sec. Garantat nu mai curge, daca nu folosesti scurgerea macar o ora dupa aia. Link to comment
danutza Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 (edited) Si daca nu reusesti cum a zis Lucian ,desi ai sanse mari de reusita , poti pune un colier mai lat facut din tabla sub care pui o garnitura de cauciuc, sau cel mai simplu tai teva inaite de crapatura ,cumperi o bucata de teava si le adaugi.Teava noua se introduce in cea veche ramasa.Pentru a le mufa se incalzeste cu un ziar aprins daca nu ai lampa de gaz(sau benzina) teava veche ,se introduce teava in teva calda rotind usor de ea .Dupa cuplare se pune pe inbinare o carpa imbibata cu apa rece pe zona mufata pntru a o raci brusc ceea ce o face sa se stranga peste cea noua.Atentie deoarece dupa ce ai racit-o nu mai poti scoate teava noua din cea veche. Edited February 9, 2008 by danutza Link to comment
bella Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Fisura este unde arata sageata rosie. Asa ca este exclusa solutia cu colierul cat si cea cu locktite. Imi trebuie ceva care se aplica gen pelicula pe fisura. Multumesc. Link to comment
Lucian M Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Pariu ca mere cu locktite?! Doar sa presezi bine bucatica de cauciuc. Nu uita sa razuiesti bine (nu ecranul ) cu smirghel cele doua suprafete inainte de lipire. Link to comment
Zmeul cel rau Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Nu ai presiune, daca zici ca e teava de scurgere deci merge aproape orice solutie de lipire. Link to comment
danutza Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 (edited) Bella ,din cate vad eu acolo e o ramificatie, care se poate inlocui de obicei , si costa vreo 2-3 lei una noua.Mai eficient si mai ieftin decat orice adeziv. Edited February 10, 2008 by danutza Link to comment
Lucian M Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Daca omul punea o poza, nu ne mai dadeam toti cu parerea. Daca insa teava (ramnificatia) nu se poate scoate, intrucat NU are unde se misca sus-jos? Ce-mi mai place cand unul arunca o piatra iar altii se chinuie sa ghiceasca: viteza, inaltimea, greutatea pietrei, locul aterizarii, forta impactului etc. Link to comment
Mengelaus Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 (edited) Poxipol merge fara probleme.Curata locul de grasimi si fii sigur ca este uscat(utilizeaza un uscator de par), apoi asteapta cam 10-15 minute(dupa ce lipesti) si poti folosi.Eu am lipit asa o fisura in pexal la instalatia de incalzire unde este presiune si nu am avut probleme. Edited February 10, 2008 by Mengelaus Link to comment
CARABUSU Posted February 10, 2008 Share Posted February 10, 2008 Stai sa ghicesc,asta-i Y-ul de la chiuveta,presiune n-ai pe ea ca-i scurgere,iar decat sa il carpesti mai bine il schimbi cu totul.Sper sa nu gresesc... Link to comment
laurentziu83 Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 S-ar putea sa fie mai ieftin un Y nou decat sa cumperi adeziv sa-l carpesti pe cel vechi. Link to comment
bella Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Este vorba de Y-ul de la coloana de scurgere. Nu este simplu sa il inlocuiesc. Link to comment
gigi-kent Posted February 11, 2008 Share Posted February 11, 2008 Daca apa ajunge in casa fisura trebuie reparata.Daca ajunge la vecinu de jos imbarliga-l sa-si faca casco la casa. Link to comment
Recommended Posts