masterbobs Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 (edited) Salutare la toata lumea. Am si eu o problema pe care nu o pot rezolva ... Se da un worksheet in excel. Contine mai multe pagini egale ca marime. Intrebarea este urmatotarea : Cum draq fac sa sparg acest worksheet in mai multe worksheet-uri care sa imi contina cate o pagina din primul? Edited February 16, 2007 by masterbobs Link to comment
laurentziu83 Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Daca selectezi sectiunea de tabel si dai copy-paste? Link to comment
masterbobs Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Daca selectezi sectiunea de tabel si dai copy-paste? e greu ... foarte greu de facut la peste 500 pagini Link to comment
alexmohora Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 (edited) Cu copy/paste dacă nu sunt multe Altfel trebuie să scrii nişte cod în VBA. Din VBA ai acces la toate obiectele din Excel - workspace, worksheet, rows, cells, pages etc.. Stai să înţeleg mai bine: Ai pe un sheet 500 de pagini Şi vrei să creezi 500 de sheeturi cu câte o pagină fiecare? Sau 500 de fişiere excel cu câte o pagină? Edited February 16, 2007 by alexmohora Link to comment
Juliaen Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Dupa cum a zis si @alexmohora: copy-paste e solutia optima pentru tine, e mai rapida decat sa te apuci sa inveti VBA. Link to comment
masterbobs Posted February 16, 2007 Author Share Posted February 16, 2007 Sarumana mult de ajutor. VBA nu prea mai stiu dar asa cat de cat ma pot descurca daca editez un macro... Am reusit dupa ce am adus ceva modificari la scriptul vba generat de o comanda macro. Link to comment
alexmohora Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Bravos! Eu deja scrisesem 80% din cod. E relativ simplu Link to comment
claz Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Cea mai eleganta metoda de manevrare a unui sheet excel este sa faci un link in msaccess, dupa care, utilizand interogari de selectie si de actiune sa exporti back to excel sheet-urile asa cum le doresti. Daca doresti lamuriri amanuntite, rezolvam treaba interactiv pe ym. PM pentru ID. Link to comment
Satori Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Nu e cea mai eleganta dar, pe de alta parte, cred ca respectivele info ar fi trebuit sa fie in Access nu in Excel. (bd vs calcul tabelar) Link to comment
zet Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 (edited) Sub chopper() Dim nrfoi As Integer nrfoi = Worksheets.Count Application.DisplayAlerts = False For i = 1 To nrfoi Workbooks.Add Thisworkbook.Worksheets(i).Copy before:=Workbooks(2).Worksheets(1) Workbooks(2).SaveAs ("foaia" & i) Workbooks(2).Close Next i End Sub Daca vrei ca cele 500 de fisiere sa fie salvate intr-un anumit director, pui la cale saveas("c:\exemplucale\exempludirector\foaie" & i) . Fa copy la subrutina de mai sus, apoi in excel fa alt+f11, insert new module, paste subrutina, si da-i drumul macroului (butonul play ), in cateva minute ai sa ai 500 de fisiere separate in directorul c:\exemplucale\exempludirector (acestea trebuie sa existe deja pe discul c:, nu ti le creeaza macro-ul, daca nu exista vei primi mesaj de eroare), fiecare fisier avand numele de forma "FoaieNr" (foaie1, foaie2... foaie500...), functie de locul pe care il ocupau in fisierul initial. Fisierul initial ramane neschimbat. Edited February 17, 2007 by zet Link to comment
masterbobs Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 (edited) Multumesc mult de ajutor... Dar acum am alta problema... ce ma oftica cel mai mult este faptul ca mai demult, gasisem rezolvarea uitati ce imi face excel-lul ..in atasament Pe scurt : atunci cand am de inmultit rezultatul a doua formule imi rotunjeste automat ... si nu vreau Aveti idee cum sa fac astfel incat sa nu imi mai dea chestia asta??? intrebare.xls Edited April 25, 2007 by masterbobs Link to comment
Juliaen Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 (edited) E o simpla setare din Excel. Tools -> Options -> Calculation. De aici trebuie bifata casuta "Precision as displayed". Bafta! Edited April 25, 2007 by Juliaen Link to comment
nrares Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Eu am Office 2007 dar e cam acelasi lucru: Click the Microsoft Office Button , and then click Excel Options. Click Advanced, and then under When calculating this workbook, select the Set precision as displayed check box, and then click OK. Click OK. In the worksheet, select the cells that you want to format. On the Home tab, click the Dialog Box Launcher next to Number. In the Category box, click Number. In the Decimal places box, enter the number of decimal places that you want to display. Link to comment
masterbobs Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Multumesc mult... chiar imi vine sa rad pentru ca am incercat asta dar cand imi spunea ca Data will permanently lose accuracy renuntam...Ce idiot...oahhh Link to comment
Recommended Posts