denis_best Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 ce a zis lumea: - prietenii : imposibil - austriecii prin parcari: haaa haaa haaa - italienii la cota 2975 m : uno fuori testa (un nebun!) - familia : crezi ca ajungem acasa asa? - rudele : stiam ca nu esti normal! - prietenii dupa ce m-au vazut acasa - ne luam Matiz... Va stau la dispozitie cu informatii... Ce nu a vazut Parisul!!! Link to comment
mike.omega Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Matiz, ca si Tico, nu are masa remorcabila 0(zero)?! Link to comment
guru Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Ba da, masa remorcabila e zero. Politia nu s-a luat de tine cand a vazut OZN-ul ? Da' ambreiajul ce zice? Cat de mult a influentat franarea? La un Matiz incarcat bine, se simte ca franeaza ceva mai greu... PS. Topicul acesta, se muta la sectiunea "Calatorii". Link to comment
Tommy Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Denis esti the best, ce mai ) Ce-ai carat omule acolo? Link to comment
Laurycã Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Super-tare, dar ilegal. Cu Matizul nu ai voie sa tractezi nimic. Oricum nu cred ca o sa vad ,sau mai aud asa ceva. Felicitari!!!! Totusi înclin sa dau dreptate rudelor tale.. ) Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Iti dau dreptate amice, si eu am carat in matiz muuult peste sarcina maxima admisa 5 persoane din care eu unu am 135kg + inca o doamna mai grea ca mine plus alte 3 persoane si un sac de cartofi in portbagaj si nu mi-a murit motorul.Dupa aventura asta m-am distrat copios vreau sa va zic, deci vedeti ca se poate >- Link to comment
andreib Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Matizul opreste greu cand e cu 5 persoane, asa incarcata cred ca opreste in minim 1km de la...50km/h ) . EU pe Fiat ducato nu am pus mai mult de 1.2t niciodata . Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 andreib, fara suparare dar tu ai condus pana acum masini din familia flintstone ca alea se opreau intr-un km? Iar aberezi? ) Link to comment
Tommy Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 .. si nu mi-a murit motorul. Aiptek, prima data iti pica ambreiajul, nu motorul ) andreib, fara suparare dar tu ai condus pana acum masini din familia flintstone ca alea se opreau intr-un km? Iar aberezi? ) Probabil tu ai frane de porsche la matiz si nu vrei sa ne spui si noua. Si alta unitate de masura a lungimii. Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Aiptek, prima data iti pica ambreiajul, nu motorul ) Probabil tu ai frane de porsche la matiz si nu vrei sa ne spui si noua. Si alta unitate de masura a lungimii. Dragu meu, nu am zis nicaieri ca franeaza tot asa,stiu ca distanta creste dar nici un km nu iti ia sa te opresti ) , stii ca astea sunt pure ABERATII. Nu cred ca daca am dus o singura data atata sarcina o sa imi moara ambreiajul, nu e masina asa slaba cum pare.Daca voua va pare greu de crezut asta, sa fiti sanatosi, asta e , nu toata lumea isi permite maybach. Link to comment
dreaQ Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Cred ca daca nu ai de ales si nu poti plati un "furgon" sa-ti care catrafusele poti apela si la solutia matiz. Dar doar in caz de forta majora. In primul rand ca e ilegal si omori si masina. Sincer nu mi-as risca masina, viata, permisul pentru cateva sute de mii vechi (cat ar costa un microbuz sau un papuc inchiriat) doar ca sa ma dau zmeu. Link to comment
andreib Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Stii care e baiul... Am si eu matiz asa ca nu poti sa-mi spui cum se comporta franele la matiz cu masina incarcata la sarcina normala, cu 1.5t opreste probabil mai rau decat un ciors de dacie. Iti zic ca ducato cu 1t pe el, cu frane de 2 ori mai mari decat la matiz (si cu reapratitor mecanic de sarcina pe spate, nu cu limitatoare) oprea sensibil mai greu asa ca nu poti sa-mi spui ca matizul cu 1.5t mai opreste intr-o distanta rezonabila. Matizul are frane eficiente cat sa se opreasca bine cand e gol sau cu maxim maximorum 300kg sarcina (deja trebuie schimbat stilul de condus in aceasta situatie). Link to comment
guru Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Poate a mers omul in viteza a doua cu 30 km/h, si atunci ,probabil, frana cum trebuie! Link to comment
Lucian M Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Eu sincer te felicit pt isprava! Insa la RAR nu se ia nimeni de carlig? Sunt sigur insa ca la franare masina s-a comportat relativ binisor, avand in vedere ca n-ai mers ca inecatul. Stiu ca ai mers prudent, insa ai cam trecut peste limita acestei masinute (si eu am avut matiz- SE Power- si am avut in el 3 persoane corpolente rau in spate si eu si sotia in fata- cam 130 kile, in porcbagaj pusei full de legume si am mers lejer de tot; bine, la franare era can nasol, n-as fi vrut sa stiu cam ce temperatura aveau dupa franare). Oricum, de acum sa fii prudent, cel mai solicitat la masina e ambreiajul, apoi franele si in final tot ce tine de suspensie. Inca o data, felicitari pt isprava, dar ar fi bine sa nu o mai repeti. BAFTA !!! Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 (edited) Asta e, mergeam la o inmormantare si am luat prea multe persoane in masina. Nu vreau nici pe departe un scandal cu voi, colegii mei forumisti, dar ceea ce am spus e real, fara nici o suparare.Trebuia sa fac o poza sa ma credeti.Si da, nu am zis ca nu franeaza mai greu asa incarcata , am vazut cum franeaza si am vazut ca si mototrul trage ceva mai greu dar nu moare. Deci per ansamblu, multumit ca am dus atat cu el Stati linistit ca degraba nu repet experimentul, doar nu sunt nebun, dar cum sa zic la sefele mele ca nu le duc ? Edited February 18, 2007 by aiptek Link to comment
Tommy Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Vezi ca te contrazici. Ba spui ca nu are nimic, ba ca nu mai repeti experimentul. Si mai cu grija cu cuvintele, nu ti-a zis nimeni ca "aberezi", chiar daca pentru tine e un modus vivandi. Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Pai nu are nimic inca.De ce aberez?Pentru ca am spus ce am facut? Link to comment
guru Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Si eu am incarcat Matizul full, de nu se mai putea pune un ac, aveam bancheta spate rabatata, si nu mai vedeam nimic in retrovizoare, atunci cand m-am mutat din Bucuresti la Craiova. Era totul plin, inclusiv scaunul din dreapta, si locul de la picioare, lasasem loc doar cat sa manevrez schimbatorul . Daca citeste pe aici, Brainiac va poate comfirma, a vazut cat de incarcata era masina si se uita mirat . Am circulat cu mullta grija, maxim 90 km/h, si eram mai atent decat de obicei la franare. Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Stai ca or sa zica colegii de tine ca si tu aberezi, ca asa ceva nu e posibil, etc. ) Link to comment
andreib Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 andreib, fara suparare ... Iar aberezi? Trezeste-te, tu mi-ai zis mie ca aberez nu altcineva! Adopta un fir mai coerent de discutie pentru ca iar ,,aberezi''. Omul zice ca a condus un matiz cu remorca, sarcina de 1.5 t nu ca a carat nu stiu ce sefe grase de la o inmormantare cativa km. Eu car cu matizul multe, dar niciodata nu trec de sarcina maxima a masinii iar sa pretinzi ca o masinuta ca matizul merge normal cu asa o sarcina e aiurea. De tras o trage (am tras ducato cu matizul -1.8t- dar numai vreo cateva sute de metri) dar vai de mama ei de distanta de franare, de suspensii si de ambreiaj. Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Asta e, o sa vezi si tu cand o sa fii angajat , daca nu esti cumva ce bine e sa faci ce nu vrei S"> .Dar daca te puneam pe tine in locul meu, ziceai ca nu? Ma indoiesc.Asa ca mai bine sa oprim discutia asta aiurea aici Link to comment
andreib Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Tu nu prea intelegi, eu nu te critic pe tine ca ai luat sefele grasance ci pe nenea care se bate cu pumnii in piept ca a carat nu stiu cati km 1.5t cu un matiz... Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 @andreib, bine ca a putut face asa ceva, sa vada si "dusmanii" ca se poate Link to comment
Tommy Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Aiptek.. greu la deal cu matizu mic. Link to comment
aiptek Posted February 18, 2007 Share Posted February 18, 2007 Tommy, ai uitat sa zici ca era si plin pe deasupra ) Link to comment
Recommended Posts