robertinoo Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 E scrisul politistului. Compara litera A. Link to comment
Cumnatu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) @BogdanG Si pe cat facem pariu ca te duc la expert , il platesc eu si iti dovedesc ca "m-am grabit" NU e scisul meu Uite ca sa te lamuresti o sa scriu acum ceva de mana pe o foaie si o scanez. Iti dai seama cat de urat ar fi aratat scrisul meu de mana atarnat de portiera unei masini de politie dupa ce am stat 10 minute afara in frig doar intr-o bluza ? 1. Daca linia de tramvai e amplasata pe a III-a banda pe sensul de mers, ai voie sa circuli pe ea, cu conditia de a o elibera la venirea tramvaiului. 2. Replierea pe banda II se face in cazul in care refugiul de tramvai e insotit de semnul de ocolire prin dreapta. Daca situatia permite, se poate merge pe linia de tramvai chiar si in dreptul refugiului, bineinteles, daca exista si semn de ocolire prin stanga. 1. Nu era tramvai cat vedeai cu ochii ( si cam vedeai la 300 metrii in fiecare directie ) 2. Nu imi amintesc dar din pacate din memoria de zi cu zi peste 95% din refugiile din Bucuresti NU au semn de ocolire pe nici o parte, dealtfel nici bordurile lor nu sunt vopsite samd, adica daca e ceata si nu le sti pe dinafara le vizitezi sigur ( dar asta e alt subiect. Revin la 1. " Daca linia de tramvai e amplasata pe a III-a banda pe sensul de mers" Fiind 2 benzi pentur masini, desenate ( sters ) aia de tramvai se mai defineste ca banda de circulatie ( recunosc ca NU sunt la curent cu noile reglementari din domeniul circulatiei, niciodata nu am fost, conduc dupa situatie mai mult decat dupa lege, a nu se intelege cum ca conduc de capul meu ; stiu semnele samd, nu cunosc nimic din ce tine de puncte si amenzi ) Edited February 2, 2009 by Cumnatu Link to comment
BogdanG Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 HA HA HA, poti merge la orice expert, scrie M-AM GRABIT cu litera mare nu cu mica, mai mult decat atit singura gresala a agentului a fost ca nu a completat la OBS ca erai singur in masina, fapt care poate duce la contestatii ulterioare . Link to comment
Cumnatu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) Man , eu nu am nici o problema cu agentul. Poat ca trebuia sa isi faca planul, poate ca e convins ca a fost ca el, poate ca... nici macar nu ma intereseaza ce e in mintea lui, e dreptul lui sa creada ce vrea, eu stiu cum a fost. Cand oi pune xenoanele alea la tine sa imi amintesti sa iti scot ochii pentru 2 coli A4 Putin OFFtopic, voi stiati ca trebuie sa ai DOUA triunghinuri la masina : Ordonanţă de urgenţă nr. 69/2007 din 28/06/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice art 4. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins: "Art. 8. - Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul şi tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate." Edited February 2, 2009 by Cumnatu Link to comment
BogdanG Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Acuma daca iti spun ca nu sunt judecator ma crezi ? Nu pe mine tb sa ma convingi ci pe judecator. Iti urez succes si sa nu faci vreo prostie si sa intri la marturie mincinoasa cu acem martor fictiv . Atata am avut de completat . Link to comment
Elfu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) Greseala numarul 1: Ai depasit coloana. NU e scrisul meu. ... De semnat am semnat ca directorii, eram cam plin de spume si inghetat ( plecasem pentru un drum de 1 km cu masina cu gandul sa NU cobor din masina si deci plecasem doar in bluza ) ... Domnia si prostia se plateste ca sa zic asa. Greseala numarul 2. ...Eram semiinghetat ca am stat afara din masina in bluza cam 15 minute cat au scris ce au scris ei pe acolo si nici nu m-am uitat pe proces, am semnat din oficiu. ... Greseala numarul 3. Trebuia sa ramai in masina. Probabil ca ai fost si putin tare in gura si normal agentul ti-a tras-o. ...Abordarea a fost urmatoarea : - Buna seara, ( fara prezentare in ciuda faptului ca discutiile au fost politicoase de ambele parti ) ati gresit, actele la control va rog. I-am dat actele. - Ramaneti in masina Am sunat pe sefu' din spate sa ii zic sa opreasca M-am dus la masina lor sa le explic. Politistul din dreapta : - Ramaneti in masina va rog ! Eu ca si neauzindu-l, spun catre cel din stanga care scria, situatia. El, parca surd. Uite vezi ce-ti ziceam anterior !!! Intre timp apare si sefu', ii explic scurt si ma duc sa iau o tigara din masina, intre timp sefu vorbea cu ei. Revin la masina de politie si cel de la volan imi intinde procesul sa il semnez. Semnez ( intre timp a trebuit sa raspund la 2 telefoane ) Imi da actele, mai putin permisul si zice : - Puteti face contestatie in termen de 15 zile la Judecatoria Sector 2. Zic : - Multumesc, o seara buna. N-au vrut sa ma asculte si NU m-au intrebat daca am mentiuni iar eu nu sunt gentul de om sa ma tiganesc cu ei indiferent ca au sau nu dreptate. NU de alta dar daca imi ies din fire sigur ma pot baga la alte contraventii. Seful da noroc cu politistul si fiecare plecam in treaba lui. D-aia intreb daca e bun procesul, o fi vb ceva sefu cu el, nu stiu ca acum are tel inchis. Nu stiu sa analizez un PV dar mi se par ciudate ultimele randuri respectiv semnatura care m-a puis sa o dau , cea din dreapta-jos si semnatura lui cea din stanga-jos care NU sunt in rubrici dedicate. E clar... seful tau a fost mana in mana cu politistii. Cine stie ce i-ai facut si lui. @BogdanGSi pe cat facem pariu ca te duc la expert , il platesc eu si iti dovedesc ca "m-am grabit" NU e scisul meu Uite ca sa te lamuresti o sa scriu acum ceva de mana pe o foaie si o scanez. attachment=xxxxx Iti dai seama cat de urat ar fi aratat scrisul meu de mana atarnat de portiera unei masini de politie dupa ce am stat 10 minute afara in frig doar intr-o bluza ? Eu zic mai bine sa-ti verifici contul in urmatoarele zile si sa-ti ascunzi actele de la casa avand in vedere ca tocmai ti-ai dat datele personale pe un forum public si mai mult ai dat si un specimen de semnatura scanat in alb. Vorbesc serios. Rog un moderator daca poate sa-i scoata atasamentele alea. Acum e prea nervos si nu-si da seama ce face. 1. Nu era tramvai cat vedeai cu ochii ( si cam vedeai la 300 metrii in fiecare directie ) 2. Nu imi amintesc dar din pacate din memoria de zi cu zi peste 95% din refugiile din Bucuresti NU au semn de ocolire pe nici o parte, dealtfel nici bordurile lor nu sunt vopsite samd, adica daca e ceata si nu le sti pe dinafara le vizitezi sigur ( dar asta e alt subiect. Revin la 1. " Daca linia de tramvai e amplasata pe a III-a banda pe sensul de mers" Fiind 2 benzi pentur masini, desenate ( sters ) aia de tramvai se mai defineste ca banda de circulatie ( recunosc ca NU sunt la curent cu noile reglementari din domeniul circulatiei, niciodata nu am fost, conduc dupa situatie mai mult decat dupa lege, a nu se intelege cum ca conduc de capul meu ; stiu semnele samd, nu cunosc nimic din ce tine de puncte si amenzi ) Ei acum o sa ai suficient timp sa le inveti. P.S> Nu am nimic cu tine si nu vreau sa par rautacios, dar ti-ai facut-o cu mana ta si faci in continuare prostii in loc sa-ti rezolvi problema fara sa te stie nimeni. Edited February 2, 2009 by Elfu Link to comment
Senna Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Am uitat sa va precizez, in spatele meu, cam la 10 masini era sefu' cu masina deasemenea pe banda 2. Poate fi considerat martor ? Da, acesta e omul cu a carui marturie vei castiga procesul! Mergi pe caz fortuit, ai intrat pe linia de tramvai pt a evita o coliziune iminenta cu masina din dreapta si nu te-ai mai putut replia pana la semafor, dupa cum ai zis. Martorul va sustine asta, politia nu a filmat si nu se prezinta in cazuri fara raniri de persoane si/sau departe de opinia publica iar judecatorilor nu le plac politistii! P.S. NU conteaza ce-ai scris in observatii, daca ai semnat sau nu, dreptul la contestatie oricum il ai. Judecatorii stiu ca unii politai nu se mai obosesc sa intrebe contravenientii ce obiectii au si mai completeaza dupa cum considera necesar... Link to comment
Cumnatu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) @elfu Eu zic mai bine sa-ti verifici contul in urmatoarele zile si sa-ti ascunzi actele de la casa avand in vedere ca tocmai ti-ai dat datele personale pe un forum public si mai mult ai dat si un specimen de semnatura scanat in alb. Vorbesc serios. Rog un moderator daca poate sa-i scoata atasamentele alea. Acum e prea nervos si nu-si da seama ce face. 1. Nu am eu griji pentru sefu. 2. Eu semnatura daca o fac de 100000000 ori nu o nimeresc de 2 ori la fel. + ca e pe muuulte acte semipublice. 3. Contul meu are fix 50 RON pe minus. Casa e pe numele mamei. Tot ce e in casa e pe numele sotiei. Nu locuiesc unde scrie in PV, n-am nici o grija si oricum pe aceasta cale anunt spargatorii, chiar si davaisti disperati, NU am nici mobila in casa, donez tot, sunt maniac, acum scriu de pe telefon si dorm cu el sub perna, nu va obositi. Really now, relax cu privire la ce am scris mai sus si nu , nu am fost nici macar artagos sau ceva cu politistul. Iar acum nu sunt nervos, chair sunt foarte calm ca deh am dovada si din ce am citit pe net am toate sansele de castig DACA... La un mom dat cel din dreapta mi-a zis sa ma departez de masina ( eu eram jumate ope geamul lor intrat ) ca sa nu zica cineva ceva. DACA... ziceam , Senna nu au video. Pentru ca daca au video, presupunand ca se prezinta la proces, ma gandesc eu asa in capul meu, in video ar aparea cum ei, dupa ce la randul lor ar fi iesit din coloana m-ar filma pe mine deja iesit si deci nu s-ar vedea de ce am iesit. Edited February 2, 2009 by Cumnatu Link to comment
BogdanG Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Elfule esti paranoic tata, semnatura ta daca vreau sa o aflu o aflu, la fel si datele tale personale, stai linistit ca sunt alte metode . Link to comment
Cumnatu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Elfule esti paranoic tata, semnatura ta daca vreau sa o aflu o aflu, Nu ca o aflii, dar ti-o da chiar el fara sa stie, daca sti cum sa i-o ceri Elfule, de obicei cand iti vine un curier, semnezi nu ? Link to comment
Elfu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Off-topic Elfule esti paranoic tata, semnatura ta daca vreau sa o aflu o aflu, la fel si datele tale personale, stai linistit ca sunt alte metode . Nu sunt paranoic, sunt doar prudent. Hai sa te vad daca poti sa imi trimiti pe PM in 3 zile datele. Nu ca o aflii, dar ti-o da chiar el fara sa stie, daca sti cum sa i-o ceri Elfule, de obicei cand iti vine un curier, semnezi nu ? Doar imi trec numele mazgalit, nu semnatura. De obicei semnez doar la banca unde am specimen de semnatura si in institutiile statului. In rest pe chestiile marune imi trec doar numele mazgalit putin sa para semnatura. P.S. Tu cand primesti un colet, e trecut la destinatar si CNP-ul? Link to comment
Senna Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) @Cumnatu Se accepta doar probe video facute cu aparate omologate, cum ar fi radarul lor Python (sau altul). Daca nu l-ai reperat pe bordul lui Garcea, go for it, ca te-ar fi invitat ei sa te vizionezi daca te filmau Se mai castiga si contestatii radar caci politia mai pierde din probe sau...nu se mai oboseste sa le caute! Edited February 2, 2009 by Senna Link to comment
Elfu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Senna, nu l-a pus nimeni bre sa semneze ca primarul ca recunoaste fapta. Daca nu recunostea fapta era liber sa treaca la mentiuni de ce nu o recunoaste. Eu nu prea vad ce poate contesta. Link to comment
Cumnatu Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 (edited) Conform amenda.ro si la ce scrie acolo, nu recunosti fapta pe PV ci iei la cunostinta ca ei au semnalat fapta. Atata timp cat o contesti se presupune ca ai dreptate pana se dovedeste altfel, d-aia si iti dau permisul inapoi instant cand ai contestat-o si abia dupa ce se dovedeste ca e ca ei si nu ca tine automat ti se retine din nou. Cel putin asta am inteels eu din ce scriu baietii aia pe amenda.ro Edited February 2, 2009 by Cumnatu Link to comment
Senna Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 S-a mai zis, semnarea unui PV nu inseamna recunoasterea faptei, ci luarea la cunostinta, doar asa scrie si in rubrica! Daca refuzi sa semnezi atunci Garcea opreste imediat o alta masina si il pune pe soferul ei sa semneze ca martor asistent si bifeaza rubrica "Contravenientul refuza sa semneze"! Link to comment
tolin Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Jalnic ce am citit aici, cineva vrea sa-si conteste cateva secunde din viata, sa mearga in justitie sa le falsifice. Nu mai avem nevoie de memorie, ne citim viata in hotarari judecatoresti. Ce imi place ? Intotdeauna te ajuta "prietenii". Link to comment
robertinoo Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 (edited) Numai Justitia va hotari deznodamantul. Sa ne tii la curent! Succes! Chiar si fara martori poti castiga, atat timp cat ei nu au probe video. Edited February 3, 2009 by robertinoo Link to comment
Satori Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 "N-avem Politie, n-avem justitie, n-avem creier...", parca asa va plangeati. Si cand se intampla (inevitabilul), ce faceti?! Cumnate, minte pe cine vrei tu, dar nu are rost sa ne minti pe noi, nu ti-a sarit niciun iepure sau viezure in fata, asa mergi tu, stil Regele Soselelor. Ai demnitatea sa recunosti chestia asta? Link to comment
balanel Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 @Cumnatu: eu cred ca ai toate sansele la contestatie. Depasirea presupune trecerea pe contrasens, ceea ce nu e cazul tau. Linia de tramvai, este, in anumite conditii, banda de circulatie. Faptul ca nu existau mai mult de 2 benzi de circulatie, e in favoarea ta. Chiar daca era linie continua intre banda 2 si linia de tramvai, poti primi amenda pentru asta, dar nu se suspenda carnetul. Ceea ce ai facut tu, este devansare, nu depasire. Link to comment
Satori Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Depasirea nu presupune trecerea pe contrasens. Devansarea se face fara schimbarea benzii si fara schimbarea randului de masini in care te afli. Link to comment
Cumnatu Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 asa mergi tu, stil Regele Soselelor. Ai demnitatea sa recunosti chestia asta? Putin offtopic discutia dar raspund : Da, nu o fac de breaz ce sunt, o fac de prost ce sunt uneori uitand pericolele ce le aduce cu sine acest comportament. Si nu o fac ca sa ma laud cuiva sam, nu as avea cu ce, pur si simplu de felul meu sunt nevrotic si nu prea pot merge linistit uneori, chiar daca zvacnelile nu aduc mare avantaj, e o placere. Sunt convins ca oricare dintre noi are momente d-astea. In cazul de fata insa nu a fost asa. Link to comment
balanel Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 (edited) @Satori: pai si cum ajungi, sa zicem, pe banda 2, daca nu ai fost mai intai pe 1? Odata si odata tot trebuie sa schimbi banda. In absolut, e o problema de timp si spatiu, in care devansarea nu poate exista Din regulamentul de aplicare al codului rutier: Art. 120. ? (1) Se interzice depasirea vehiculelor: k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Cat despre definitia depasirii, intr-adevar, ramane ambigua: § 3. Depăşirea Art.45. - (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial. (2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră. (3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire. (4) Nu constituie depăşire, în sensul alin.(1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie. (5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreaptă. (6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient. Nu se poate stabili clar diferenta intre depasire si devansare. Edited February 3, 2009 by balanel Link to comment
Satori Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Real mergeam pe banda a II-a iar un berbec de pe banda 1 a tras brusc de volan ocolind probabil ceva.L-am evitat la randul meu tragand stanga dupa care, odata iesit pe linia de tramvai am mers inainte pana am regasit loc sa ma bag pe banda II. Art.45. - (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial. Nu inteleg, ce vrei mai clar de atat? Cat despre depasire si devansare, depasirea este definita clar. Restul sunt devansari. Link to comment
Cumnatu Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 "Art.45. - (1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul " Daca prin manevra facuta NU am depast masina din fata ea trecand chiar de stop ci am ramas mult in spate se mai cheama depasire ? Link to comment
Alezz Posted February 3, 2009 Share Posted February 3, 2009 Vorbeste cu Hamilton despre asta Link to comment
Recommended Posts