Jump to content

Schimbare Vopsea Masina - Acte Necesare!

Recommended Posts

Vreau sa schimb culoarea masinii !

PLS, vreau sa ma ajutati si pe mine , unele persoane zic ca va trebuii sa fac iar RAR'u, altele zic ca o sa se faca doar o recunoastere a masinii si ca nu e nevoie sa fac RAR'u !

PLS .. daca stiti spuneti-mi si mie pls !

Edited by vialy

pai ideea e ... daca fac RAR'u .. daca ma ia la purificat cu toate accesoriile ... DECI se ia de alte chestii gen " capota modificata " ... sau se uita doar la seria de la motor .. si face omologarea ?

Daca ai masina verde si o faci rosie, ca sa schimbi talon se face omologare artizanala, care se trece in CI la rubrica Modificari ce nu afecteaza caracteristicile si performantele autovehicului. Aceasta inscriere se face la RAR, unde se zgarie masina in cateva locuri ne-vizibile pentru a se vedea ca este alta culoare dedesubt si se verifica seriile de sasiu. Apoi se face inscrierea. Daca acolo te vad baietii cu parbriz spart, geamuri negre, alte roti sau alte modificari neomologate, te trimit frumusel sa le schimbi si apoi se uita la masina.

Sigur ca trebuie sa treci. Daca tu treci in cerere schimbare in verde si masina defapt e rosie? Nu trebuie cineva sa certifice ca intr-adevar culoarea e verde?

Eu am trecut prin omologare motor si m-au refuzat din cauza tablariei ruginite. Omologarea se face la toata masina, se verifica TOT!

" Trebuie sa prezentati vehiculul la unul din sediile Registrului Auto Român.

Sunt necesare urmatoarele documente:

*Cartea de identitate a vehiculului;

*actul de identitate al prezentatorului.

Se va efectua verificarea identitatii si apoi se va înscrie în Cartea de identitate modificarea culorii. "

Scrie pe pagina lor...

Si daca tot se uita cam la tot la masina , o sa mareasca si valabilitatea RaR'ului ? eu o aveam pana in 2007 decembrie !

Nu, iti fac doar omologare. Daca vrei tu sa faci si ITP, aia e alta gasca-n alta traista.

• 2 weeks later...

Deeeci. Faci programare la rar, te duci acolo, aia iti fac inspectia vizuala a culorii, iti zgaraie intr-un loc sa vada vechea culoare, dupa care iti dau o hartie cu care te duci la politie sa-ti schimbe talonul. Se verifica toate seriile. Schimbarea in CIV se face la rar

Edited by Uncle-Sam
  • 1 year later...