Jump to content

Numar preferential sau obisnuit ?

VAXXi

Am:  

387 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tata a avut la srn NT - ?? - GIL (nu mai stiu ce insemna ??, iar GIL venea de la Vergil, numele lui). La Matiz am avut JAF- l-as fi pastrat, dar a fost din alt judet luat deci... Pt 50 ron acum 2,5 ani am preferat un nr ... preferential; am vreut NT-04-LUK (04 de la anul 2004- cand ne-am casatorit si LUK- asa eram intre prietenii mei- de la Lucian). N-a fost 04, "de la 07 in sus se poate"- ok, atunci. )& de la iulie, data nuntii. Cand am dat masina, m-a intrebat omul daca vreau sa patrez numerele- am spus ca nu, deoarece unkiumeu si-a pus si el la masina LUK (de la Luca, numele lui-de familie insa). Acum voi avea nr leasing, asa ca mai vorbim peste 5 ani...

De la 1 decembrie... Nu ma mai lasa sa-mi aleg... :spumelagura:

(acum fac eu actele...)

Ba se dau. Era neinformata aia de la acte. (chiosc 5+20). Habar n-au. Am sunat azi la politie. SE DAU NR PREFERENTIALE. 49 RON SETUL!!!!

Pentru ca nu am vrut ca lumea de pe strada sa stie cum ma numesc si in ce an m-am nascut (pentru ca asta isi pun toti la numerele masinii - unii cred ca si-ar scrie povestea vietii daca numarul ar fi mai lung) am ales numar aleator si asa a venit VS-03-HTD.. Culmea e ca la blocul din spate e un Matiz, tot verde ca am meu, dar cu VS-02-HTB.. Nu mai spun ca toata lumea ne confunda masinile prin oras, iar anul asta in august cand am fost la Izvorul Muntelui se jura o proprietara de cabana ca tot din Vaslui au mai fost niste persoane mai în vârsta cu aceeasi masina (Nici nu coborasem din masina si ne-a zis "V-ati întors!!" ) :) Mi-am dat seama pe unde a fost vecinul de la blocul urmator... :)

Preferentiale, da' fara anumita semnificatie: B-52-XZX, "51" si "52" e folosit de igp in toata tara la masinile lor, inscriptionate sau nu si grupu' de litere "WTS" nu mai aveau... urmeaza sa-mi pui proiectoare albastre si va pov apoi c a urmat :P

• 4 weeks later...

Mi se pare ceva de bun simt sa ti pui numere preferentiale...

O masina , o data inmatriculata , poate o pastrezi ..10 ani, sau mai bine...

De ce sa fii stresat de fiecare data cand treci pe langa ea, si vezi numarul: (cum are un prieten...) DJ xx WHX ...

sau sa te intrbe cineva ce numar ai la masina... si sa fii nevoit sa ii zici de 3 ori sa inteleaga, ca ai ....(ex.) _ _ XZJ

Nu stiu, mi se pare ca un element de tunning, sa ai numar preferential, shy nu cred ca la cati bani se duc pe o inmatriculare, mai conteaza cateva sute de mii, pt. nr. pref.

Mi se pare , totodata, ca da un aspect mai deosebit al masinii, mai elegant , mai ordonat, nu deranjaza la ochi ca un numar ... aiurea (ca argument am adaugat 2 poze ...)

Am la saxo DJ-50-CCC (initialele tatalui meu toate 3 numele incep cu "C")

Am la aro: DJ-19-CCC (k sa fie la fel... :D , plus 19, ziua mea de nastere)

...la tico-uri : DJ-07-CCN si DJ-13-CCN (eu am ales 7 si 13 , numerele mele preferate )

Precizez ca la cea cu 13 la numar am facut vreo 4-5 accidente nasoale in 2 ani... :) )

4609690003.jpg

4656850003.jpg

Edited by bayla

Votez si eu cu numere obisnuite din 2 motive:

- din cauze financiare (nu ca ar fii o avere cele cateva zeci de RON pentru preferentiale, dar la cate taxe si dari platim...)

- nu sunt interesat sa stie toata lumea anul nasterii, sau varsta, sau numele.

• 2 weeks later...

Sincer? Bineinteles ca am dorit si inca doresc preferential, banii nu au fost (atunci) o problema, dar la data depunerii actelor in intreb pe Garcea: Daca vreau preferentiale in cat timp sunt gata? In cinci zile, zice el. Hait, in 2 zile imi expira autorizatia de circulatie provizorie, 3 zile de stat cu machineta pe dreapta... Doamne, cumplita si nedreapta tortura... Asa ca am hotarat pe loc, la ghiseu: Bine, mah, da-mi la rand!

• 1 month later...

Preferentiale pentru ca nu e mare diferenta de bani intre cele doua categorii si fiind si prima masina am zis ca ,,e mai frumos asa". As fi vrut B - __ - CTL dar nu mai aveau si (norocul meu) am luat ultimul nr cu B - __ - KTL la data respectiva.

Edited by CATA_ASD
Nr preferentiale sunt 50 RON si stiu multe persoane care au nr preferentiale care nu au nici o leg cu anul nasterii, sau varsta, sau numele

De la ceva trebuie sa vina acele cifre/litere, nu? De la inclinatia sexuala (exemplu: GAY, FAG etc), de la dimensiuni (MIC, XXL, BIG etc) eventual sa ciupeasca din faima unor instituţii (SRY, SRI, WTS, WST, FBI, GUV, CIA etc), exemple sunt o gramada. Trebuie sa ai in cap o combinatie ca de la ideea aia vrei ceva "preferential.

Hmm...combinatia literelor...Eu am vrut sa pun numere preferentiale la masina BH __ DAR de la Daria (numele fiicei mele).Dar la serviciul inmatriculari cand am spus ce as dori, mi-a zis individul de la ghiseu ca toti popii au masini cu BH__DAR (deh...dar din dar se face :D ). Asa ca nu am riscat sa imi zica lumea "sarumana parinte" si am mers pe numere obisnuite. :)

Edited by BH ZNS

DAR? Pai de la ce vine!?!?!? In Bucuresti popii au BOR (Biserica Ortodoxa Romana).

Printre alte tipuri de gandire in compunerea unui nr preferential mai gasim (observate de mine):

-initialele membrilor familei (de obicei in ordine: copil, mama, tata)

-initialele capilor familiei (de ex. Mama X Tata = MXT) - mi se pare o timpenie, dar n-o sa va vina sa credeti citi din astia am intalnit si mi-au confirmat.

- numele proprietarului, de forma: prima litera din prenume + primele doua din numele de familie.

Pe la Bihor se ma practica si HAR...probabil s-au terminat combinatiile :) Si vorbeam de masinile personale si nu cele pe biserici ;) Iar intre DCH (initialele numelor) si ZNS...nu mi se pare o prea mare diferenta. :) Macar asa nu se supara nimeni din familie ca e pus la cap sau la coada :P

P.S. Tipul de la inmatriculari mi-e prieten si nu mi-ar fi spus la bascalie chestia asta :)

- numele proprietarului, de forma: prima litera din prenume + primele doua din numele de familie.

Sau toate cele 3 initiale, cand subiectul are doua prenume.

Mie deocamdata imi plac cifrele, ca litere imi voi lua tot timpul dupa leasing :) . Puteam sa pun litere (si preferential) dar ar fi costat si chiar am vrut o schimbare.

La mine tot familionul are LYM :D (initialele fiecarui membru. @NFS - e copil-tata-mama :mrgreen: )

In ordine crescatoare:

GJ-04-LYM

GJ-05-LYM

GJ-15-LYM

GJ-21-LYM

GJ-85-LYM

5 si 15 s-au vandut, au ramas celelalte.

Edited by LYM