ovi_jer Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Din film reiese clar : exact ce spune Dj_Dark. Link to comment
Satori Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 M-am uitat de mi-au sarit ochii din cap si ala cu betoniera nu schimba banda. Unde ai vazut asta? Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Sustin varianta Satori. Matizache a incercat un slalom prin dreapta betonierei insa la revenire pe banda 2 nu a apreciat viteza gigantului la propriu sau a fost nevoit sa forteze intrarea intre betoniera si masina din fata acesteia, betoniera care l-a acrosat in zona usii stanga spate l-a intors in pozitia finala. Totusi mastodontul a franat cu greutate, cel mai probabil plin cu beton. Bafta micului gigant ca s-a lasat doar cu atat. Edited April 10, 2006 by ovi_jer Link to comment
Pedala Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 M-am tot uitat la film, dat incet inainte inapoi si m-i se pare ca matizul e nevinovat. Parca betoniera cand apare in cadru este pe banda 2 si schimba pe 1 fix in Matiz ca sa ocoleasca o Dacie Link to comment
mari.d Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 M-am tot uitat la film, dat incet inainte inapoi si m-i se pare ca matizul e nevinovat. Parca betoniera cand apare in cadru este pe banda 2 si schimba pe 1 fix in Matiz ca sa ocoleasca o Dacie felicitari pedala, asa si este fftopic: satori poate iti da sebian ochelarii noi , sa-ti pun o pila ? Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Mai usor cu ochelarii!!! Vad ca devin interesante opiniile si pentru o mai justa apreciere m-am gandit sa adaug parea mea despre mecanica accidentului dupa cativa ani petrecuti la investigatiile evenimentelor rutiere : Ipoteza 1. Matizul vine de pe un drum lateral si este lovit de camion. Soferul Matizului are directia virata spre dreapta si probabil se asigura. In momentul impactului masina va continua tendinta viratoare dreapta si chiar daca este impinsa de betoniera ea va tinde sa se rasuceasca CW (mersul acelor de ceasornic) deci nu va intra in fata betonierei cu partea stanga. Mai mult orice sofer lovit in astfel de situatie nu va vira stanga. Exclus !! Ipoteza 2. Matizul vine din lateral sau depaseste pe partea dreapta betoniera si intra brusc in fata pe banda 2 de mers, fara a aprecia corect viteza acesteia. Soferul Matizului are directia virata spre stanga si probabil nu s-a asigurat suficient la executarea manevrei fiind surprins de lovitura. In momentul impactului masina va continua tendinta viratoare stanga si chiar fiind impinsa de betoniera in partea stanga (zona stalpului central sau usa spate stanga) ea va tinde sa continue virajul si sa se rasuceasca CCW (mersul invers al acelor de ceasornic) deci se va lipi sub actiunea impactului de fata betonierei cu partea stanga. Vezi schemele de mai jos. Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
ovi_jer Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Se pare ca sant chiar necesari ochelarii. Ce rost au schitele cand este foarte relevant filmul?Se vede clar cand betoniera intra pe banda matizului . Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Intronam inchizitia??? Later edit: Detin BCDE si poate gresesc cand spun ca un mastodont de 16-20T nu face slalom. Calitatea filmului este oarecum subtire pentru a cuprinde multe detalii de la distanta. Mai mult farurile masinilor fac un halou care ascunde anumite detalii (poztie initiala, manevra) in plan indepartat. Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
mari.d Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 safari, fara suparare, dar nu iesea din laterala matizoiu, mai vezi, dar cu incetinitorul Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) safari, fara suparare, dar nu iesea din laterala matizoiu, mai vezi, dar cu incetinitorul Nu ma supar fii pe pace. Asa-mi place mie pe the other side. "> Daca matizoiul era lovit din spate atunci raza de bracaj, pentru executarea virajului minim, fiind de 9,4 m ar fi trimis masina dincolo de banda 2 si in nici un caz in fata betonierei. Urmariti la TV ce se intampla cu un vehicul lovit in spate si ce traiectorie capata. Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
hitman Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Inclin sa cred ca este versiunea doi. Adica Matizul nu iese de pe o strada laterala. Daca ar fi iesit, cred ca masina arata mult mai lovita. Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Exact spatele este oarecum intact in film. Daca spatele si dreapta sunt neatinse atunci de ce nu ar fi varianta 2? Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
hitman Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Pai cred ca soferul ar fi suferit la versiunea 1 leziuni fatale. Adica Raba cu viteza V1 si Matizul cu 0 viteza. Asa la versiunea doi Vit_impact=V1-V2 (unde V2 e viteza Matizului). Deci viteza de impact scazuta => soferul s-a dat jos din Matiz, nu are leziuni grave. Edited April 10, 2006 by hitman Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) [color#FF0000]Nu mai cita mesajele anterioare ![/color] Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
hitman Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Ho, ho, ho!!! Ala e Mos Craciun? ) Link to comment
BogdanG Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Este vorba de intersectia Str Ceaikovski cu Str Barbu Vacarescu si este filmat de pe cladirea SCOP computers...acolo sunt numai 2 benzi iar in dreptul Bila Floreasca este putin mai lat dar este si refugiu de tramvai ...dupa refugiu se lateste si sunt soferi ca cei cu matizul care se baga prin dreapta pt ca merg inainte ...acole se fac si 4 benzi folosindu-se si linia de tramvai ca banda ...deci vad pe acolo manevre de genul asta tot timpu ...cel cu matizul probabil a iesit de la Billa si se grabea ...nu a mai contat betoniera ...oricum bine ca nu a intrat pe trotuar care nu are mai mult de 2 m latime si nu prea ai cum sa scapi ...tot pe trotuar este si un stilp cu semafor bine ca nu l-a luat pe ala . Edited April 10, 2006 by BogdanG Link to comment
paul_marines Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) ...deci vad pe acolo manevre de genul asta tot timpu ...cel cu matizul probabil a iesit de la Billa si se grabea ...nu a mai contat betoniera ... Deci Bogdan ca stii bine zona, care-i concluzia ta pls? Atentie Post de inalta tensiune!!! Edited April 10, 2006 by safari hunter Link to comment
dreamlike Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Ipoteza mea, de privitor, este urmatoarea - betonistul vrea sa treaca pe banda 1, matizelul circula pe directia inainte si se afla in unghiul mort al magaoaiei (sau soferul nu se asiura) iar la schimbarea directiei de mers ii agata partea din spate si-l roteste impingand cu usurinta cele 800kg cu greutatea lui. Se vede clar intentia betonierei de a schimba directia de mers. Link to comment
aztec Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 parca e "procesul etapei" unde fiecare are opinia lui despre aceasi faza betoniera a incercat sa evite usor masinile ce erau in fata, a intrat pe banda 1 unde era un matiz.. ghinion Link to comment
BogdanG Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Deci uitati-va cu atentie la distanta dintre masina din fata betonierei si bordura ...este aceiasi cu cea dintre betoniera si bordura ...se stie ca se circula la 1M de bordura ...in dreapta betonierei este alta masina ...pe banda 2 ...deci betoniera este pe banda 1 ...matizul era pe banda 1/2 ) Link to comment
hitman Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Deci e varianta 3!!! Nu este nici o problema! Tot V1-V2 se aplica. Link to comment
ovi_jer Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Vanatorule eu iti spun din experienta pe asemenea masini :faci un slalom cu ele de nu ai treaba. A doua chestiune : betonistul a facut schimbarea de banda exact cand matizul se afla in unghiul lui mort .In pozitia aceea nu avea cum sa il vada . Link to comment
Mircea Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Ceva similar am patit eu si am relatat cu cateva pagini mai in urma, numai ca pe partea stanga a unui camion. Eu am avut loc de eschiva, amaratul ala din film s-a agatat de bordura. Imaginile va pacalesc pentru ca soferul matizului a facut ce am facut si eu: a accelerat, incercand sa treaca de betoniera, nu a franat. Ghinionul lui ca n-a avut loc de manevra pe dreapta ca sa treaca... norocul lui ca a scapat. PS: Eu am ochelari! Link to comment
ovi_jer Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Stai sa ne vedem la costinesti vanatorule si stabilim acolo cauzele accidentului . Link to comment
Recommended Posts