perfidus Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 S-a mers destul de bine in oras de dimineata, pe drumurile principale, unde au mai dat cu ceva nisip si sare. Pe alei sau drumuri mai laturalnice este insa patinoar gratis. Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Azi noapte, la Charles de Gaulle, am provocat un mic accident. Practic, tot ce am facut a fost sa opresc la rosu. Am un obicei in a ma uita in oglinda retrovizoare cand opresc si am vazut taunele cum venea cam tare. Am inceput sa inaintez in intersectie, sa ii las spatiu, pana cand s-a oprit. Problema este ca nu s-a oprit pe carosabil ci in rondul de flori, cu roata rupta. Bravo lui. La cum facea, sigur avea gume de vara. Asta + piatra cubica uda si -4C + nestiinta la volan = service. Ma bucur ca nu trebuie sa ma duc si eu Link to comment
Mircea Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nu l-ai provocat. Ai gasit un prost. Bine ca nu a intrat in tine. Link to comment
EM!L Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 De dimineaţă pe la 6 nu dăduseră cu nimic, pe nicăieri Am plecat din 1Mai spre Craioviţa şi era sticlă-sticlă pe jos (la ora aia). Atât în centru (pe unde am mers) cât şi prin cartiere. Din ce am auzit, peste 20 de maşini buşite pe drumul spre Caracal (la ieşirea din oraş), la fel şi la intrarea dinspre Filiaşi un tir a dat peste o maşină ai cărei ocupanţi au ajuns (destul de grav răniţi) la spital. E bătaie de joc... niciodată nu sunt pregătiţi! Zilele trecute, tot dimineaţa devreme, pe bulevardul Ştirbei Vodă, un Jaguar a rupt un stâlp de electricitate situat pe scuarul din mijloc. Un logan s-a întâlnit cu un Bmw pe A.I. Cuza... Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nu-i bataie de joc deloc. E un protevism cretin, insa, in gandirea noastra, sa dam vina pe pregtirea lor. Intotdeauna e vina altuia. Ce ai fi vrut sa faca? Sa imprasite munti de substante antiderapante, in cateva ore? Fii serios. E responsabilitatea noastra sa fim atenti. Link to comment
Mircea Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nu-i musai asa. Intelegi pe viscol ca n-au ce face, insa atunci cand ai polei si tu astepti inceperea programului de lucru ca sa intervii, asta e bataie de joc. In mod normal interventia se face de la aparitia situatiei respective-polei- pana la disparitia ei. Spun asta in cunostiinta de cauza, am vorbit acum cateva minute cu un coleg de la Craiova care mi-a confirmat si el ca nu a aparut nici urma de utilaj de deszapezire pana la ora 9 pe strazi. E inadmisibil! Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Lucreaza la administratie drumurilor? Sau ce? Link to comment
EM!L Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 (edited) Satori, nu ştiu cât de protevism cretin e... Eu îţi spun din proprie "experienţă"... Azi noapte, pe la 1 şi ceva deja era gheţuş pe jos. De dimineaţă pe la 5:30 când am ieşit afară, era jale. La 6 când am plecat spre Craioviţa, din 1Mai, nu era mai nimeni pe stradă, nici maşini nici lucrători de la ...primărie...drumuri...cine se ocupă de treaba asta. Faptul că toată noaptea nu a ieşit nimeni pe stradă, măcar pe bulevardele principale, pe acolo pe unde am ales să merg spune multe. Despre "munţii" de substanţe antiderapante...ce să spun... ştii şi tu ce oraş mare e Că e responsabilitatea fiecăruia să meargă prudent, să fie atent, să aibă gume de iarnă, etc., sunt total de acord Edited January 14, 2009 by EM!L Link to comment
EVF Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nu-i bataie de joc deloc.E un protevism cretin, insa, in gandirea noastra, sa dam vina pe pregtirea lor. Intotdeauna e vina altuia. Ce ai fi vrut sa faca? Sa imprasite munti de substante antiderapante, in cateva ore? Fii serios. E responsabilitatea noastra sa fim atenti. Pe la altii se poate... cand trec seara sa o iau pe nevasta-mea de la serviciu si vad "masinutele" cu substante sau lame de deszapezire stiu ca urmeaza sa ninga sau se faca ghetus, nu trebuie sa urmaresc buletinul meteo! Sunt intotdeauna pregatiti! Pe langa asta si "umilul" participant la trafic are, in marea majoritate, pneuri de iarna (toate patru sau macar doua). Desi cred ca nu sunt potrivite comparatiile, este totusi un exemplu ca fiecare (autoritati si cetateni) pot si isi indeplinesc obligatiile (in cazul pneurilor de iarna nu este de fapt o obligatie, este doar prudenta). Link to comment
Dj_Dark Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 La noi e mai complicata situatia. Drumarii nu au nici o vina daca nu primesc de sus ordin. Si daca se primeste si nu actioneaza e grav pentru ei, nu prea exista asa ceva. Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Sunt satul peste cap de locusul asta extern al romanilor. E vina vecinului. Si daca nu e a lui, e a administratorului. Si daca nu e a lui, e a asociatiei. Si daca nici aia nu e de vina, e a drumarului. Dar daca nu e a lui, e a sefului lui. Dar s-ar putea sa nu fi primit ordin, asa ca e a sefului sefului drumarului. Si daca nu e a aluia, e a prefectului. Si daca e nu e a prefectului, e a Guvernului. Dar, sincer, uneori nu e a Guvernului, e a Presedintelui. Dar si asta e ok, uneori, si vina e a lui UE. Daca nu e a Statelor Unite, caci uneori se intampla. Dar, chiar si asa, US uneori sunt ok. In cazul asta, asa a dat Dumnezeu, ce sa mai zic... orice, dar nu e niciodata vina mea, eu nu pot sa fac nimic, doar sa accept. Ah, si mai e "situatia speciala": "numai la noi", "la noi e complicat", "la noi e special", "doar in Romania".... Somn usor, baieti, caci nu suntem speciali. E un protevism, o chestie retarda, o 'scuza' care v-a fost bagata in cap si pe care puteti si voi sa o folositi mai departe cand nu va faceti treaba pentru ca, supriza, nu depinde de voi. Am scris de nenumarate ori cum am dat de zapada in Austria, pe autostrada, in conditiile in care in Ungaria aruncau pietris pe autostrada (that is reaaaaaally smart, mi-au ciuruit vopseaua) si la noi totul era curat si frumos. Dar nu, nu am vazut eu bine, dooooooar la noi, noi suntem speciali, de fapt drumarii de la aia era romani, undercover. ... La urma urmei, cum vreti voi, imi cer scuze ca v-am deranjat. Link to comment
Dj_Dark Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 (edited) NU STIU cum este in alte parti. De-asta am spus LA NOI. Din intamplare ai mei parinti lucreaza la drumuri si STIU cum functioneaza chestia. Din moment ce AR TREBUI intervenit si nu se intervine nu e vina cuiva? Eu doar am subliniat ca nu drumarii iau aceste decizii, ei doar actioneaza. Edited January 14, 2009 by Dj_Dark Link to comment
Salex Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Nici eu nu sint de acord la faza asta cu Satori. Cum treci de Nadlac, peste tot se intervine inainte de aparitia propriu-zisa a poleiului. Sint afara +2C, dar prognozele arata ca vor veni in curind -5C ? Deja se imprasite solutii anti-formare polei. Din cite stiu eu si din prostiile pe care le-au facut lucratorii de la drumuri in anii anteriori, clorura de calciu mai rau face daca se imprastie dupa formarea poleiului ... Am "oprit" o Toyota in fundul meu acum citiva ani pe motivul asta ! De asta trebuie intervenit rapid insa na, tuiculita e buna fiarta, caloriferele si resourile din centrele de interventie sau garaje ne sint dragi ... Link to comment
Tommy Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Eu cred ca Al de Sus se da iarna cu cauciucuri de vara si invers. Mie mi-ar placea si ceva de ceata daca s-ar da ) Link to comment
EM!L Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 E vina vecinului... Bre, eu nu sunt dintre cei care şi-au buşit maşinile şi vin să se plângă. Deci, o oarecare doză de obiectivitate am în ce spun. Dacă ţie ţi se pare că e ok ca în 5-6 ore de oraş liber să nu intervină nimeni, cu nimic măcar pe străzile principale... Cum ţi-a explicat şi Mircea, dacă era viscol era ok să n-aibă ce face, dar când ai o noapte la dispoziţie, iar tu începi să împrăştii soluţie pe drum după ce pleacă lumea la lucru... Sunt total de acord cu tine că majoritatea care le buşesc şi apoi dau vina pe drumari merg cu gume de vară, merg tare, nu sunt atenţi. Ca o paranteză, una amuzantă de data asta... Prin 20-22 decembrie, undeva prin Moldova, ningea extrem de liniştit. Nici urmă de viscol, nici urmă de utilaje. Ninsese toată noaptea, iar ăştia de la ştiri, dimineaţa devreme, dăduseră buzna, insoţiţi de şoferi "supăraţi", la sediul administraţiei drumurilor, unde şeful de acolo, cu ochii cârpiţi de somn răspunde: "Dar doamnă, ce era să facem, n-am fost pregătiţi pentru că nu ne aşteptam să ningă" Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Eu te inteleg. Cei vizati de postul meu lucreaza sunt peste tot, si la drumuri si pe forumul asta. Lasa, da Dumnezeu caldura si se termina si circul asta. Si incepe altul. Iar noi tot cu mainile in san o sa stam. Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Satori, de obicei iti dau dreptate cand vine vorba de "hai sa ne plangem". In cazul de fata insa nu ai asa ceva. Solutiile antiinghet se pot arunca si preventiv, inainte de formarea poleiului. La CET-uri vine prognoza meteo din 2 in 2 ore si aia actioneaza in consecinta, la drumuri de ce nu se poate face asta? Oricum, in Bucuresti eu nu am vazut polei anul asta, doar Calea Mosilor acoperita de zapada in miezul zilei. Link to comment
Satori Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Eu nu ma refeream numai la cazul de fata. Dracu stie care a fost situatia in cazul de fata... poate ar trebui sa puna mana cineva pe telefon si sa intrebe, cineva care chiar poate sa afle. PS: Pe Lacul Tei au dat cu solutie antiinghet de ceva timp. Si vad ca inca functioneaza, nu s-a "spalat". Poate de aia nu ai vazut asa ceva in Bucuresti. Link to comment
closchkutza Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Prin centru au tot dat cu solutie anti-inghet atunci cand era ger si uscat afara(saptamana trecuta, acum 2 saptamani) si de buna ce era te duceai taras la cea mai mica frana. Link to comment
papie Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Subscriu, foarte periculos "maclavaitul contra inghet", duminica zona pta victoriei la 40 km/h si frana brusca masina s-a transformat in sanie pentru cca. 7-10 metri. Link to comment
luisspeed Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Din pacate ma vad nevoit sa postez aici si masina mea Din cauza unui imbecil care conducea un minunat "LIGHIAN" si care nici macar nu s-a obosit sa apese pedala aia de frana...prea greu pentru el condusu... Si dupa toate astea tot el facea galagie ca sunt vinovat ca am pus farna si am oprit in fata lui, desii frana nu a fost deloc una violenta. Din contra abia daca am ciupit pedala..am lasat mai mult sa reduca singura masina viteza... PS.. Ironia e ca accidentul a avut loc ieri..marti-13..si culmea, si in jurul orei 13. Link to comment
Dj_Dark Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 (edited) Pacat.. E posibil sa fie doar spoilerul si din cauza lui sa stea si portbagajul asa. Se face. Jumuleste-l pe loganar. LE. acum am vazut si interiorul. Te-a lovit relativ tare, pacat. In functie de service o sa se faca si nici no sa se cunoasca. Edited January 14, 2009 by Dj_Dark Link to comment
luisspeed Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 De facut o sa o fac la reprezentanta... Si oricum il cunosc pe seful de service.. Deci o sa faca cat poate de bine, acum ce intrebare am eu...sa schimbe partea din spate(fundul metalic din spatele spoilerului)? sau sa il indrepte? De lovit..a dat binisor, pt ca ma doare spatele,gatul si umarul(umarul nu imi dau seama de la ce..poate smucitura sa fie de vina)..si..din lovitura masina mea a fost impinsa vreo 3-4 metri.. Link to comment
Dj_Dark Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Se decide cel mai bine dupa ce se da jos spoilerul si totul din portbagaj. Dupa cum arata cred ca se indreapta. Link to comment
puchi Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Deci o sa faca cat poate de bine, acum ce intrebare am eu...sa schimbe partea din spate(fundul metalic din spatele spoilerului)? sau sa il indrepte? S`al schimbe .La mine nu s-au mai complicat .Si l`au schimbat .Ce sa jumulesti colega ,c`ai doare la banana .Iti da asigurarea si la revedere .Tu trebuie sa te agiti sa-ti faci masina .Timp pierdut ,nervi etc. Mama lor de im...cili .Succes cu reparatia ,si bine cel putin ca nu ai patit mai rau (doamne fereste). Link to comment
Recommended Posts