Juliaen Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Vineri seara cam pe la 19.30, intre Brasov si Ploiesti, la Paralela, un accident teribil. Un sofer cu permis de doar cateva luni, dupa ce a stationat pe dreapta, a vrut sa reintre in trafic prin viraj stanga; din pacate nu s-a asigurat: 4 masini facute zob. Din ce mi-a povestit un sofer, 4 morti si restul in coma la spital. Pe la 20.00 am trecut prin zona: 5 ambulante, 4 platforme (nu transportau autoturisme, doar pachete de fiare) iar pe margine, adunate in cutii mari de carton, resturi ce au ramas din autoturisme. Traficul a fost blocat cam o ora. Pe la Comarnic am ajuns din urma coloana de masini iar pana in Brasov s-a circulat cu o medie de 20km/h. Doamne fereste! Link to comment
mircea mircea Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 (edited) Mai fratilor ceva se intimpla(si nu stiu ce)!!! Azi, un nene cu ditamai tirul si cu nu mai putin de 4 (PATRU!!!) oglinzi pe partea dreapta (orientate in toate felurila posibile) se urca pe mine (care eram cu masina de serviciu) in timp ce mergeam cumintel pe banda unu... Rezultat: la mine amindoua usile de pe partea stanga infundate, iar la el o vaga urma pe anvelopa dreapta fata (Semn ca a tras brusc si mult de volan daca , caroseriile nu s-au atins). Nu am decat o saptamana si 2 zile de cand un alt camionagiu mi-a facut bombonica praf... Declaratia lui in fata politistului a fost ca nu m-a vazut pt. ca eram in unghiul mort! Edited June 4, 2007 by mircea mircea Link to comment
LYM Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Puteai sa fii si-n unghiul drept, ca tot ii ia permisul Link to comment
mircea mircea Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Puteai sa fii si-n unghiul drept, ca tot ii ia permisul Nu i-l ia ca doar nu-i neacordare de prioritate, rosu la semafor sau alte alea care se lasa cu suspendare. S-a repezit omu pe banda 1 ca se cam inghesuise a2-a, mai in scurt asa ... ca doar se feresc ceilalti cand vad ditamai animalul ca vine(atunci cind se mai poate). Link to comment
hyde Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Strada NU se traverseaza NICIODATA in fuga.Mai rau faci.este ca si atunci cand vrei sa depasesti cel din fata pune frana "sa te ajute". Spunei si tampitei pe care era sa o iau pe capota. Strada ca 2 benzi pe sens. Se apuca fata sa treaca pe sensul celalalt de mers. Eu eram cam la 100 metri de trecere, aproximativ 60kmh, pe bada 1. La calculele mele, pina ajungea ea pe sensul meu de mers eu eram trecut... Ei pe naiba... dupa 3 pasi facuti normal a inceput sa alerge. S"> Eu am bagat piciorul in frana, a intrat Abs-ul (eram cu masina de la firma) si am tras dreapta cat am putut sa nu ma urc pe bordura. Noroc ca a fugit oblic si m-am oprit la vreo 30 cm de ea ca daca mergea drept o luam pe capota. Eu m-am oprit aproape de mijlocul trecerii...si a avut noroc ca erau masini in spate ca o dadea eu cu capul de stalp...sa se invete minte. Da, aveam si eu partea mea de vina ca eram peste viteza legala...dar si ea! Link to comment
EM!L Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Declaratia lui in fata politistului a fost ca nu m-a vazut pt. ca eram in unghiul mort! Curat ghinion te urmareste! De data asta sper ca nu nu o sa mai ai probleme cu asigurarea sau cu soferul alcoolizat ca data trecuta! Link to comment
Mircea Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Tizule, asa-i, unghiul mort la camioane si in special la articulate este foarte mare. Practic este o zona cam de la roata spate a capului tractor circa 2m unde soferul nu vede nimic. Care-i sofer stie, si intotdeauna inainte de avira franeaza mai mult, pentru a permite vehiculului aflat in acea zona sa ajunga in zona vizibila. Dar, aviz amatorilor, evitati la maxim sa stati in lateralul unui autocamion, iar cand sunteti fortati s-o faceti, asigurati-va ca sunteti vazuti. Adica stati pe cat posibil pe stanga camionului si cat mai spre spate, inainte de a depasi flash-uiti si eventual claxonati scurt, faceti depasirea repede si cu ochii pe semnalele de viraj ale camionului. NU depasiti autocamioane prin dreapta, manevra este extrem de periculoasa. Link to comment
wsc Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 (edited) Imi cer scuze...poate sunt Off topic, dar mersul in coloana cu prietenii este foarte obositor.Stai si porti involuntar grija altora.Cat despre traversatul strazii pe trecere si nu numai, te las draga Sebian sa iei zmeul in mana si sa zburzi cu ochii la el pe trecerea de pietoni. OFF topic clar : LYM tu lucrezi in domeniul televiziunii? Edited June 4, 2007 by wsc Link to comment
cararama Posted June 4, 2007 Share Posted June 4, 2007 Spunei si tampitei pe care era sa o iau pe capota. Strada ca 2 benzi pe sens. Se apuca fata sa treaca pe sensul celalalt de mers. Eu eram cam la 100 metri de trecere, aproximativ 60kmh, pe bada 1. La calculele mele, pina ajungea ea pe sensul meu de mers eu eram trecut... Ei pe naiba... dupa 3 pasi facuti normal a inceput sa alerge. S"> Eu am bagat piciorul in frana, a intrat Abs-ul (eram cu masina de la firma) si am tras dreapta cat am putut sa nu ma urc pe bordura. Noroc ca a fugit oblic si m-am oprit la vreo 30 cm de ea ca daca mergea drept o luam pe capota. Eu m-am oprit aproape de mijlocul trecerii...si a avut noroc ca erau masini in spate ca o dadea eu cu capul de stalp...sa se invete minte. Da, aveam si eu partea mea de vina ca eram peste viteza legala...dar si ea! eu daca eram in locul tau incetineam. Sunt si sofer si pieton si nimic nu ma seaca mai tare decat smecherii care cred ca pot face slalom printre pietoni, ca stiu ei mai bine cand ajung eu pe langa ei. Din cate stiu eu in dreptul trecerilor pentru pietoni se reduce putin viteza, sau cel putin nu se accelereaza Link to comment
hyde Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Pai nu am accelerat. Chiar am luat piciorul de pe acceleratie! Si eu sunt si pieton ... ca doar nu zbor. Si ma asigur de n ori inainte de a trece strada si niciodata nu o iau la fuga. Conform codului rutier eu aveam dreptul sa trec fara sa opresc. Link to comment
sebian Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 (edited) Cat despre traversatul strazii pe trecere si nu numai, te las draga Sebian sa iei zmeul in mana si sa zburzi cu ochii la el pe trecerea de pietoni. Nu, mersi, prefer femeile Daca tu crezi ca esti stapanul strazii, foarte bine, go ahead dar urmatorul stapan al strazii care va mai trece vijelios la 2 cm de varful pantofilor mei isi va lua un baston extensibil in mufa si, gratuit, un tratament anti-reumatic de 300KV. Edited June 5, 2007 by Sebian Link to comment
zeneseu Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 (edited) ....Conform codului rutier eu aveam dreptul sa trec fara sa opresc. Mda...codul rutier sanctioneza astfel.. (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta In clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte: a) depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata; b ) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati In traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului; ...dar...asta nu inseamna ca daca te afli la 100m de trecerea de pietoni iar pietonul se apropie de sensul tau de mers trebuie sa iti acorde prioritate. Ca sofer trebuie sa incerci sa anticipezi reactiile acestuia. Asta inseamna condus preventiv. Aveai dreptul sa treci daca te aflai la o distanta mica de trecerea de pietoni in momentul in care acesta se angaja sa traverseze strada.Parerea mea. Edited June 5, 2007 by BH ZNS Link to comment
hyde Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Tocmai asta e chestia. El(pietonul) era pe banda 1 a celuilalt sens de mers...am vazut perfect ca a facut 3 pasi si dupa aia a rupt-o la fuga. Nu stiu la ce distanta de trecere eram...poate 100 metri, poate mai putin, poate mai mult. In momentul in care a pasit pe trecere mi-am dat seama ca pot trece fara sa mai opresc si fara sa-l pun in pericol. Dar, la mine in oras pietonii se cred stapanii absoluti ai trecerii...si inca mai dureaza pina se vor invata ca trebuie sa beleasca ochii ... PS. bine ca nu am lovit-o. Link to comment
wsc Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 (edited) @LYM pt. ca ai folosit termnul "frame" - o secunda are 24 de frame-uri, dar asta din cate stiu eu numai in televiziune. @Sebian aici nu e vorba de cine este zmeul sau stapanul soselelor, poate ai o problema cu asta,este vorba ca strada nu se trverseaza in fuga si fara sa te asiguri chiar daca esti pe trecerea de pietoni.Da-mi voie sa am indoieli si sa nu cred ca tu la fiecare trecere de pietoni reduci viteza la 20 de km/h.Poate nu ai patit sa sara pietonul in fuga sau printre masinile parcate pe vreo straduta. Edited June 5, 2007 by wsc Link to comment
Satori Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Imi cer scuze...poate sunt Off topic, dar mersul in coloana cu prietenii este foarte obositor.Stai si porti involuntar grija altora. Depinde cu cine mergi in coloana. Link to comment
Elfu Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 @LYM pt. ca ai folosit termnul "frame" - o secunda are 24 de frame-uri, dar asta din cate stiu eu numai in televiziune. In sistemul PAL, alias TV-ul de la noi o secunda are 25 de frame-uri iar in sistem NTSC (USA de ex.) o secunda are 30 de frame-uri. 24 de frame-uri sunt la pelicula alias in cinematografie. End off off-topic. Referitor la pietoni, multa ... la pietonii care trec pe rosu la trecerea de pietoni dintre Piata Moghioros si statia de tramvai (linia 41) exact cad se face verde la semaforul pentru stanga care tine 10 secunde (cum vii pe Drumul Taberei dinspre valea Ialomitei si vrei sa faci stanga catre BD. Timisoara). Si de asemenea acelas frigider plin si la cei care traverseaza pe rosu la semaforul respectiv. De regula trec maxim 3-4 masini acolo, pentru ca primul sofer ori doarme la volan ori claxoneaza pietonii sa se dea la o parte. Bosorogi inconstienti. Abia isi trag b..nile dupa ei si sar ca oile in fata masinii. Link to comment
iulia Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 (edited) Nu conteaza ca pietonul n-a ajuns pe sensul tau; odata ce a inceput sa traverseze, te opresti si il lasi sa treaca. Poti sa-ti vezi permisul saltat rapid pe neacordare de prioritate si ce vrei sa spui - ca mai avea 1m pana la tine si tu ai calculat corect dar si-a modificat el (nepermis) viteza?! Nu e cam absurd rationamentul asta? Edited June 5, 2007 by iulia Link to comment
EM!L Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Intr-adevar, asa e corect! Odata angajat in traversare, chiar daca e pe sensul celalalt trebuie sa opresti si sa astepti sa treaca! Exceptie cand sensurile (indiferent cate benzi au) sunt despartie de scuar! Link to comment
VAXXi Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Nu-i asa. In noul cod se zice ca daca drumul are 2 benzi pe sens (sau mai multe), se acorda prioritate de catre soferii de pe sensul opus celui de pe care a inceput traversarea abia atunci cand pietonul a ajuns la jumatatea drumului. Mi se pare corect, pt. fluidizare; daca incepe sa traverseze o persoana in varsta, care face 1 minut pe 3 benzi, asta e motiv sa astepte si ceilalti de pe contrasens pana traverseaza tot bulevardul ? Link to comment
zeneseu Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Nu-i asa. In noul cod se zice ca daca drumul are 2 benzi pe sens (sau mai multe), se acorda prioritate de catre soferii de pe sensul opus celui de pe care a inceput traversarea abia atunci cand pietonul a ajuns la jumatatea drumului. Mi se pare corect, pt. fluidizare; ... Corect. Dar aici se mai tine cont si de distanta pe care o mai ai pana la trecerea de pietoni. Daca te afli la 5m de trecere, normal ca nu vei opri masina sa dai prioritate pietonului, dar daca te afli la o distanta de cativa zeci de metri si vezi pietonul ca se angajeaza in trecerea strazii, circuli prudent si nu cred ca trebuie sa accelerezi sa ajungi inaintea lui. Totul se rezuma la condusul preventiv...sau s-a scos si asta din codul rtier? Link to comment
mircea mircea Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Tizule, asa-i, unghiul mort la camioane si in special la articulate este foarte mare. Batrane,toata stima si respectul, ,dar avea 4(PATRU) oglinzi pe dreapta orientate intoate felurile! Despre ce unghi mort mai vorbim? Ca dupa toata tarasenia m-am urcat si eu de curiozitate la volanul magaoaiei si vedeai tot in oglinzi. iar pe mine m-a jumulit cu roata dreapta fata de la jumatatea usii stanga fata. deci cu tot "unghiul mort" ma vedea totusi in oglinda orientata in jos. Link to comment
Mircea Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Oglinda orientata in jos vede doar 40 cm de la roata camionului. Link to comment
mircea mircea Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Vede 40 cm daca e oglinda normala, dar ale lui erau toate convexe (cele din dreapta), asa cum sunt pe la majoritatea masinilor. Mai spun odata ca m-am urcat la volanul magaoaiei care era trasa pe dreapta si vedeam in acea oglinda inclusiv trotuarul pe toata latimea lui. Link to comment
Recommended Posts