Zmeul cel rau Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Nu conteaza ca pietonul n-a ajuns pe sensul tau; odata ce a inceput sa traverseze, te opresti si il lasi sa treaca. Eu ti-am zis sa mai citesti si noul . Nu m-ai crezut. Te inseli. Link to comment
iulia Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 E vorba de condus preventiv. Evident ca depinde de la caz la caz, dar daca treci la 2 cm in viteza pe langa el nu cred ca poti fi de admirat ca ai fluidizat traficul. Cel mai terefiant mi se pare sa dai peste cineva pe trecere si sa-l omori - adio si viata ta atunci. Link to comment
alx Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Domnu, zmeu, detaliaza chestiunea aceasta pe topicul dedicat noului cod rutier, te rugam! Link to comment
Satori Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Azi, in fata liceului Dacia un motociclist a intrat intr-un scuter ce nu i-a acordat prioritate. Viteza motociclistului a fost estimata diferit, intre 100 si 180kmh. Mie mi se pare mai plauzibil 100kmh, dar oricum... e prea mult pentru oras. Ceasul rau, teribilism, neatentie, nestiinta... Ce mai conteaza? Cert este ca un om este in spital in situatie grava (motociclistul) si 2 au plecat deja dintre noi (pasagerul motorului si scuteristul). Link to comment
Mircea Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 La intrarea in Mogosoaia, dupa soseaua de centura, un sofer de la Dacia Asistenta a intrat aiurea in depasirea coloanei. Pentru a evita impactul cu o masina care circula regulamentar din contrasens, a virat stanga si a iesit in afara partii carosabile, unde s-a izbit de un stalp. Destul de nasol, dar au reusit sa-l scoata de acolo si sa-l urce in salvare, ghinionul lui fiind ca a lovit fix cu partea stanga a cabinei. Nu mai departe de marti, la coborarea de pe pasajul peste calea ferata din Buftea, un sofer cu un autocamion s-a angajat in depasirea unui tractor si a acrosat o dacie ce venea de pe contrasens, aruncand-o de pe pod, pe un rambleu destul de accentuat. Soferul Daciei a fost scos cu descarcerarea, la fel si un pasager, ambii dusi la spital in stare grava. Circulatia s-a desfasurat pe un sens mai mult de o ora, coloanele de masini fiind de cativa kilometri. Asadar atentie maxima la depasiri... Link to comment
Juliaen Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Accident teribil, ieri, in Piatra Neamt (viteza, nepastrarea distantei corespunzatoare fata de vehicolul din fata). Link to comment
rm.popa Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 (edited) Îngrozitor... Trebuie să fi avut o viteză... Să nu fi avut vizibilitate? Mai era cineva în maşină înafară de (ce-a mai rămas din) şofer? LE: am găsit detaliile şi sursa imaginilor. Brrrr... Edited June 7, 2007 by rzvpopa Link to comment
Juliaen Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 (edited) Ai nimerit bine sursa! Eu nu aveam aparatul foto la indemana. Am trecut ieri pe acolo, peisajul era cumplit. Le-a trebuit celor de la descarcerare mai bine de o ora sa isi dea seama cate persoane erau in masina (a fost doar persoana de la volan). Din cate se vorbea la locul accidentului, ar fi avut o masina in fata care a ocolit brusc caruta. Cel cu fordul mergea la mica distanta fata de masina din fata si nu a mai avut reactie. Totusi, caruta nu ar fi avut ce cauta in oras! De remarcat e lungimea bustenilor de la roata din spate a carutei. Edited June 7, 2007 by Juliaen Link to comment
andreib Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Nici nu trebuie sa fi avut prea mare viteza. Un impact la 50-60km/h era destul avand in vedere faptul ca lemnele nu au intampinat mare rezistenta din partea caroseriei. Eu i-as scalpa pe carutasi, numai probleme cauzeaza. Eram si eu foarte aproape sa omor pe unul cu duba, a scapa mosul ca prin minune gratie unui miracol de franare de la 90km/h la 20km/h... Link to comment
Satori Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Cand am plecat spre intalnirea de la Bicaz, ultima dintre ele, noaptea, am avut o intalnire de gradul 3 cu o caruta semnalizata prin agitarea unei brichete cu LED. Link to comment
Elfu Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 Ceva comentarii si ceva detalii in plus la acelas accident cu fordul si caruta aveti si aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=254274 Cei din ford nu au avut nicio sansa. R.I.P. Inconstientul cu caruta nu avea ce cauta pe acolo. Desi ne-am integrat in UE, tot o tara bananiera suntem. De ce trebuie sa moara niste oameni ca sa se ia niste masuri impotriva carutasilor inconstienti. oarecum pe aceeasi tema... inconstienta taranilor. Din nou cal in mijlocul drumului: http://www.protv.ro/filme/un-cal-lasat-lib...ile=21522#21522 Link to comment
andreib Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 (edited) Acum vreo saptamana sau doua pe E85 pe la 10 dimineata (Iasi-Tg Frumos) era soseaua plina de sange pe vreo 30m si o skoda octavia facuta praf in fata. Probabil noaptea mergea omul cu 90-100-120 (dracu stie cat) si i-a sarit un cal in fata... Edited June 7, 2007 by andreib Link to comment
LYM Posted June 7, 2007 Share Posted June 7, 2007 (edited) Acum cateva luni am vazut si eu ceva similar, pe soseaua de centura din Rm. Valcea - o Solenza daduse intr-o vaca. Masina era PRAF, iar vaca zacea in mijlocul strazii. Cred ca pasagerii au scapat. Edited June 7, 2007 by LYM Link to comment
Pedala Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Si in Bucuresti pe Sos. Petricani sunt frecvente accidentele in care sunt implicati cai lasati liberi. I-as strage de gat pe proprietari. Link to comment
Senna Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 (edited) Aseara, pe la orele 23 plecam de la intalnirea de joi si la iesirea din parcul Tineretului in bulevardul cu acelasi nume am gasit haos general, lume ca la urs. Are cineva vreo idee ce naiba s-a intamplat pe acolo? Edited June 8, 2007 by Senna Link to comment
CristiP Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Inca un accident in care a fost implicat un scuter azi noapte in Capitala. Link to comment
bogdan_o Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Apropo de scuter. Din pacate nu am avut cum sa filmez sau sa fotografiez insa era cat pe-aci sa asist si eu la un astfel de accident. Un animal pe un scuter a taiat in cea mai mare viteza o intersectie in conditiile in care avea rosu si mai erau si ceva oameni pe trecerea de pietoni. Pur si simplu a facut carare printre ei. Noroc ca l-au prins altii putin mai departe si i-au tras o bataie sora cu moartea, poate asa se mai gandeste inainte sa faca un lucru ca asta. Iar cu scuterele sa fim seriosi. Foarte multi dintre care merg pe ele nu au nici cea mai vaga notiune referitoare la regulile de circulatie. In ultima perioada am mers destul de mult cu masina prin oras si am vazut pe foarte multi dintre cei care conduc scutere cum fac niste manevre absolut sinucigase doar ca sa se strecoare mai repede. Ultimele doua accidente exact asta releva: inconstienta. Link to comment
Satori Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 bogdan_o, scuteristul mort din cauza motociclistului nu a avut nici o sansa. Daca tie ti se pare altfel, ar trebui sa te lasi si tu de condus, nu esti mai presus de cei pe care ii blamezi. Link to comment
laurentziu83 Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Si in Bucuresti pe Sos. Petricani sunt frecvente accidentele in care sunt implicati cai lasati liberi. I-as strage de gat pe proprietari. Acum 3 ani a intrat taica-miu cu Passat-ul intr-un manz lasat nesupravegheat. Interiorul farului stanga spart, capota indoita la mijloc, spoiler spart grilaje proiectoare rupte, radiator AC fisurat. Dauna de 111 milioane atunci, noroc de CASCO. Si acum regret ca nu se inchide bine capota la Passat. Link to comment
NEOisme Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Naspa cu motociclistii.Am multi prieteni motociclisti,intr-adevar sunt si ei nebuni,dar nici soferii nostri nu sunt obisnuiti cu ei.Cat despre cei cu scutere nu ii inghit de nicio culoare.Toti parca au Harley sau mai stiu eu ce bolid,asa conduc de mandrii,iar majoritatea din ei habar nu au de 3 reguli de circulatie.Noroc acum ca s-au mai pus gaborimea pe ei sa poarte casca,ca altfel...Cat despre accidente,decat o tamponare cu o casa a 2a zi dupa ce am laut permisu dar a trecut,m-a asezat la locu meu...asa accidente am vazut destule,foarte multe,pot spune ca in mai toate a patit-o cine mergea regulamentar...asta e partea trista. Link to comment
NEOisme Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Ce am scris mai sus, ce ironie a sortii.Azi mi-a facut un prieten accident,el nu are decat cateva zgarieturi bune,si piciorul luxat,dar motocicleta e varza.Un sofer Cielo a dat cu spatele sa iasa dintr-o parcare , tipu asta cu motocicleta fiind in spatele unei dube.Mosu a vazut ca trece duba si da-i tata in spate de mi l-a facut pe asta praf,l-a aruncat peste portbagaj.Important e ca e bine ca nu a fost mai rau.Asa ca baietii,va rog mai multa grija la motocilisti.Salut! Link to comment
LYM Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 (edited) Am multi prieteni motociclisti,intr-adevar sunt si ei nebuni,dar nici soferii nostri nu sunt obisnuiti cu ei. Mor cand va aud ca "nu sunt soferii obisnuiti cu motocicletele"!! Cu ce sa fim fratilor obisnuiti? Sa stau cu ochii numai in oglinzi, numa-numa sa nu treaca vreun imbecil cu 100+ la ora pe langa mine, din scurt? Mai citeam si forumul motociclism.ro, la sectiunea accidente. Mereu cand se intampla cate ceva era de vina `conservarul` ca nu stiu ce-a facut, dar idiotul cu motoreta care gonea de mama focului prin oras n-are nicio vina, era datoria soferilor sa-l fereasca. Daca ar merge si ei regulamentar, pe banda (si nu printre benzi) nu ar fi atatea accidente. A, si limita aia de 50km/h in localitati li se aplica si lor! Edited June 8, 2007 by LYM Link to comment
Satori Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Pentru astfel de reflectii rutiere, LYM, ai topicul asta: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=1364 Poate te ajuta sa intelegi ce inseamna 'obisnuitul'. Link to comment
Recommended Posts