Jump to content

Dacia Logan (fosta X90)

iuzar

Recommended Posts

Arctic este folosita numai ca brand name pe unele produse care nici macar nu sunt asmblate in ro(Beko cu sigla arctic), o strategie de marketing buna pentru Beko.

Cat priveste loganul, se va produce in serie mare pentru a pastra costurile cat mai reduse deci e posibil ca Logan van/break etc sa se realizeze la alte uzine reno care nu sunt la capacitate maxima (dar tot din tari in curs de dezvoltare unde costurile fortei de munca sunt reduse).

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu e asa cum gandesti tu.Hai sa luam un exemplu.Arcticul importa piese de schimb de la Beko si asambleaza electrocasnice la gaiesti,unele sub denumirea arctic(pentru noi)restul pentru beko.Cam asa ceva face si renault cu logan si iese mult mai ieftin decat i-ti poti tu imagina.Sunt asa de zgarciti frantuzii...

Cu Arcticul ai dat-o in bara ...de fapt este BEKO made in turkey sub alt nume ...da ma rog .

Revenind la masini ...adica LOGAN ...reno nu poate importa in RO o masina produsa in RUSIA ...adica i-si taie craca fix cu 30% ...adica taxele vamale, cit despre turci ,ei importa LOGAN din RO :P

Edited by BogdanG
Arctic importa doar compresoarele. Restul se face aici si sunt muuuuuuuuult mai automatizati decat Dacia.

:o fftopic: Totul se importa,doar asamblarea e facuta de noi,ceea ce e cel mai simplu.Nu sunt ei asa de prosti nici turcii...

Osirus nu-ti mai bate capul degeaba, oricum nu ai pe cine sa convingi, lasa-i sa creada ca mergem cu frigiderele pe strada, ca ne rasturnam la 5 km/h, ca nu avem frane etc :lavolan: Eu unul m-am saturat sa ma contrazic pe tema logan!

Edited by BAD_MF

nu a zis zmeul asta , a spus ca nu-i automatizata fabrica pe cat ar trebui,

si in plus nu au oameni la colibasi, ca-i platesc ca-ntr-o fabrica de textile sau mai jos.. si tabla e vopsita la mana si altele.. nu ca s-ar rasturna in parcare ca bate vantul.. hai sa nu ne autovictimizam

:o fftopic: Totul se importa,doar asamblarea e facuta de noi,ceea ce e cel mai simplu.Nu sunt ei asa de prosti nici turcii...

Nu o sa ma cert cu tine. E ca mine. Iti garantez.

Cauta in dictionar ce e ala extruder! (Au o groaza). Aici vorbim despre Logan si ai ratat exact ideea.

Nu o sa ma cert cu tine. E ca mine. Iti garantez.

Nici eu,dar te intreb asa din curioziate,unde se fac piesele cu care se asambleaza televizoarele,aragazurile,masinile da spalat,ca sa nu mai zic de componetele electronice..??Sau astea se asambleaza cu compresoarele =)) ?

Revenind la logan,ma simt bine cand stiu ca e facuta manual.Parca prin Anglia se mai face o masina asa ca asta ... :D

ps..prese din alea sunt o gramada in tara,nu numai acolo...

Edited by osirus

Ai zis de frigidere. Tevaraia se face la ei iar integratele pentru televizoare in nici un caz nu se fac in Turcia. =)) Mai sunt in tara nu am zis ca sunt unicat dar ei au mai multe chestii pe acolo, masini de injectie, de prelucrat metale, matrite, etc. Ma, cand te vad asa de sigur pe tine ma intreb daca nu cumva faptul ca Arctic e clientul firmei unde lucrez (automatizari industriale) e doar un vis iar vizita mea acolo a fost facuta in timp ce somnambuleam pe la mine prin camera.

Masinile alea din Anglia care se fac manual se fac in serie limitata. Fiecare exemplar este intensiv testat si bibilit iar numele tipului care il testeaza este gravat pe caroserie ca semn al calitatii. In nici un caz nu se fabrica 500 de exemplare pe zi. Poate 500 pe an.

"Fiecare exemplar este intensiv testat si bibilit iar numele tipului care il testeaza este gravat pe caroserie ca semn al calitatii."

- vai de cozonacu' lui daca se exfoliaza vopseaua (... Anglia, climat umed)

nu stiu unde se fac frigiderele Arctic, dar m-am uitat acum si am vazut ca pe masina de spalat scrie "made for Arctic by Arcelik Turkey"

urmaresc de ceva vreme topicul asta despre logan si chiar sunt profund dezamagit...nu de logan...ci de ce s-a discutat aici. nu inteleg de ce s-a ajuns de la o masina la frigider si apoi la aragaz. mai ramane sa se compare loganul si cu un prajitor de paine ca sa fie tacamul complet. personal nu sunt fan logan...dar nu mai aruncati cu noroi in cei care si-au luat masina asta...poate lor le-a placut asa cum voua va place cielo, tico, matiz, etc. si se mai pune si problema banilor pana la urma...nu toti au 8-9 mii de euro bani cash sa cumpere un sh din germania...desi sunt convins ca multi ar face asta ca alternativa la un logan nou. cunosc foarte multi oameni care si-au luat loganu doar pt ca este in rate,cu avans mic si credit ul se acorda usor.

Bai fratilor terminati cu OFFTOPICUL si dati o fuga in Metro ..acolo scrie clar unde este facut fiecare produs in parte ...iar masinile de spalat si aspiratoarele sunt MADE in UE deci Turkey ...

1. Made in EU (European Uniuon) (nu scrii unul in engleza si unul in romana)

2. Turcia nu este membru EU, deci gandeste, documenteaza-te si apoi scrie prostia. :-W

3. Terminati-o cu Arctic, daca vreti sa vb de arctic faceti alt topic

Desi oficialii Dacia sint foarte rezervati in a da informatii despre viitoarele modele, anumite detalii privind Logan break au inceput sa apara in publicatiile frantuzesti. Una dintre acestea se refera la pretul de baza al viitorului model: 8.250 de euro in Franta.

Pretul de baza vehiculat in presa franceza pentru Logan break, de 8.250 de euro, inseamna o crestere de 10 procente fata de pretul de baza, de 7.500 de euro, al Logan-ului berlina in Franta. La noi, pretul minim al unui Logan este de 6.230 de euro. Pastrind acest procent, se poate deduce ca Logan break va avea un pret de 6.853 de euro in tara noastra.

Diferente de echipare

Obligati de normele de securitate mai stricte, francezii de la Renault ofera in standard, pe orice Logan vindut in Europa de Vest, doua airbaguri si ABS. O alta diferenta importanta fata de piata autohtona este garantia oferita in tarile vest-europene: trei ani sau 100.000 de kilometri, fata de doar 18 luni la noi.

Oficialii Renault-Dacia explica aceasta diferenta de abordare prin puternica concurenta coreeana, concurenta ce ofera trei ani garantie pentru modelele sale. Coreenii sint singurii care pot oferi preturi apropiate de cele practicate de producatorul roman in Vest.

Debut la Paris

Loganul break va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris, in septembrie 2006. Comercializarea va incepe pe piata din Romania in toamna lui 2006, iar in vest de la inceputul lui 2007. Motoarele oferite vor fi cele de pe berlina. Vor fi trei motorizari pe benzina, una de 1,4 litri si 75 de cai-putere si doua de 1,6 litri.

La acestea se vor adauga doua dieseluri de 1,5 litri, ce vor furniza 65 si 85 de cai-putere. Conform presei franceze, Logan break va avea 5 locuri in standard plus inca doua optionale.

Articol integral in Cotidianul

Cotidianul, Alexandru Gugoasa, 19 dec 2005

Coreenii bata-i vina :P

Ca idee , in fata Oficiului Pentru Protectia Consumatorului Ploiesti , un Logan Rosu ( nu stiu modelul - am trecut in graba spre sediul Conpet pt cine cunoaste Ploiestiul) cu pete decolorate ( posibil vopsea exfoliata ) iar probabil proprietarul era cu unul de la OPC ( pe care il dau astia mereu la Antena 1 Ploiesti) si ii arata petele respective! :-W

Tot ca idee Mercedes ML 120.000 EUR full adus direct din USA 480 Km cutia de viteze muci!..Acum sta si asteapta cutie ..Ca idee...Ar trebui sa nu mai dam atata cu pietre in noua masina nationala acum serios eu nu mai stiu alt produs industrial romanesc sau ma rog facut in Ro care sa aibe succesul asta de piata ..Am mai zis-o pe undeva suntem asa talentati sa ne dam cu tesla in coaje!!!... :wallbanger:

Edited by zalmoxis
Desi oficialii Dacia sint foarte rezervati in a da informatii despre viitoarele modele, anumite detalii privind Logan break au inceput sa apara in publicatiile frantuzesti.

Si poze...

La fel de patratzoase - chiar si francezii o recunosc. Si destul de nerealiste, mai ales breakul roscat, uitati-va la stopuri.

post-2206-1135169739_thumb.jpgpost-2206-1135169764_thumb.jpgpost-2206-1135170028_thumb.jpg

Surse: http://www.caradisiac.com/php/essai_tun/to...break_logan.php

si http://www.caradisiac.com/php/essai_tun/to...gan-pick-up.php

In fotografie scrie ca e retusata, dar comentariul cred ca se refera la faptul ca au blurat peisajul. Dar ce ma uimeste cu adevarat e decorul sordid in care le-au pozat. Ce zid urit! Nu cred ca e in Franta...

Ala break e photoshop veki, are esapamentul pe dreapta...

Da, acum vad. Mie mi s-au parut suspect de blurate stopurile. In plus, zidul e acelasi si la break si la berlina, doar ca este flip-uit. Asa ca s-ar putea sa fie aceeasi mina criminala in ambele cazuri. Primul break insa, cel gri, de pe caradisiac, s-ar putea sa se apropie de versiunea finala. E stilul Dacia, patrazos pina la Dumnezeu. Parca proiectantii au luat toate reprosurile adunate de Logan berlina, si le-au asumat si le duc pe noi culmi de progres si civilizatie. Dar cred ca exagereaza. Sau poate ca vor sa transforme "porecla in renume". Brrr. Urit o sa fie pe strada. Dar ideea "geniala" e sa vire 7 oameni in Logan, cu inca un rind de scaune. Oare ce mai urmeaza?

Edited by mad_hindu