BogdanG Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 (edited) Sefu nu stiu cum ai calculat tu dar se poate face simulare de leasing la autocobalescu.ro pt Logan si chevroletdibas.ro pt AVEO .Pretul este de 9163.74E pt AVEO si 9097 pt LOGAN (nu includ TVA si CASCO) , 48 rate egale avans 50% cu valoare reziduala 20% . Deci Mr. ALX unde este diferenta aia de 1000E ???? http://www.autocobalcescu.ro/finantare/dacia.htm http://www.chevroletdibas.ro/new/htdocs/finantare.htm Edited October 4, 2006 by BogdanG Link to comment
adrian_r5 Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Minunea de la Mioveni RENAULT, A TREIA VENIRE „Made in Romania“ se transforma in „Designed in Romania“: Renault, care in sapte ani a readus la viata economia Pitestiului, deschide aici un centru in care vor fi create o parte dintre noile sale modele de automobile. Si pana acum economia Pitestiului si cea a Mioveniul gravitau in jurul Renault. Insa aceasta „prima investitie fabuloasa in creiere romanesti“, cum o numeste vicepresedintele Constantin Stroe, va schimba, inca o data, destinul regiunii. continuarea aici: http://www.businessmagazin.ro/articole/REN...IRE-5962-1.html Link to comment
alx Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Domnu Bogdan, te rog sa intelegi ca in 99% din cazuri calculatoarele de leasing de pe site-uri au erori. Eu am comparat gandindu-ma ca as face leasing la aceeasi firma pentru ambele masini. Drept urmare, singurele variabile sunt: 1. taxa vamala 2. pretul CIP. Eu nu inteleg ce preturi vehiculezi tu... Mai analizeaza calculul meu si spune-mi ce este gresit. Link to comment
Tommy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Drept urmare, singurele variabile sunt:1. taxa vamala 2. pretul CIP. Pentru conformitate.. astea-s constantele Variabile sunt dobanda, avans, comision, asigurare, reducere, etc Link to comment
alx Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Domnu Bogdan undeva a si gresit deoarece, uimiteur, calculatoarele sugerate de dansul dau valori care confirma calculele mele: Avans 20% Logan Amb 1.6 8v CIP: 7647 Avans 20% = 1529 12 rate x 396 = 4752 Reziduala = 1912 (asta e ciudat pusa acolo ca normal ar trebui sa fie 20% adica 1529...) Pret total platit fara TVA = 8193e. Cu tva = 9749e. Aveo 1.4 16v Premmium CIP: 8471e Avans 20% = 1694e 12 rate x 469.62 = 5635e Reziduala = 1694e Total = 9023e. Cu tva = 10737e. QED PS: Ai niste bere sa-mi dai pentru ca m-ai facut sa fac cinspemii de calcule... PS2: Tommy, alea sunt variabilele de la o masina la alta, am considerat ca firma de leasing este aceeasi, nu difera. PS3: Pretul CIP la Aveo defapt de 8585 conform http://www.chevroletdibas.ro/new/aveo4/htdocs/aveo4_pret.htm si 8045 conform GTT. Nu stiu ce sa mai cred si pe care sa-l iau de bun... Link to comment
Satori Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Si totusi undeva gresesti, alx. S-a ieftinit mult Aveo, observ. Observi gresit ) La fel era si inainte, pe 'vremurile noastre'. CASCO umfla pretul pe care ti-l raportam eu. Bine, au mai scazut si dobanzile. Link to comment
hades Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 @hades am facut un calcul si Loganul nu este mai scump decit AVEO cu aceleasi dotari cumparat in leasing .Deci Logan 1.6 Ambition costa 12100E cu tot cu TVA si Casco iar AVEO 1.4 16v ELITE costa 12.050 E cu TVA si Casco. Diferentele sunt insa notabile: AVEO LOGAN acceleratie 11.1 s 11.5s vit max 176km/h 175km/h consum urban 8.9L 9.7L consum extra 5.4L 5.9L emisii CO2 171g/km 172g/km Ei bine cu ce este mai bun Loganul decit AVEO? Pt ca are 100L in plus de portbagaj, pt ca este un pic mai lata ? @bogdan, nu m-au interesat gadgeturile si nici nu ma intereseaza. Nu mai am 20 ani. Mie imi trebuia o masina de familie pe care sa o cumpar cash. Aveo a fost o optiune, dar imi depasea binisor bugetul alocat. Drept pentru care am ramas la Logan (Cielo nu am mai vrut). Mie mi-a placut masina asta, e ok. La banii astia nu trebuie sa fie frumoasa, cum bine zicea un coleg forumist mai devreme. Trebuie sa te multumeasca, sa te simti bine in ea. Daca iti ofera ce vrei atunci toate sunt ok. Iar mie imi ofera. Am avut multe masini de-a lungul timpului, stiu ce diferente exista intre modele si clase. Dar, pentru o masina noua cu dotarile pe care le are a mea, pretul pe care l-am platit e justificat. Eu asa cred. Link to comment
Tommy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Hades, cu tot respectul, e a 10 oara cand spui "la banii astia, ce imi ofera masina, e ok". Te-am inteles, e ok, dar lasa-ma ca e patetic de-acuma sa repetam .. masina e urata dar e ok. Link to comment
hades Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 (edited) Pai daca nu intelegeti...incerc sa explic... Am citit de 100 ori aici ca nu merita banii. Eu am zis-o doar de 3-4 ori...feel me? Iar de uratenie nu cred ca e cazul sa discutam aici. Mie imi place cum arata si nu sunt singurul. Edited October 4, 2006 by hades Link to comment
Esperatul Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Banii din pacate nu-i face sau nu-i mai face dar nu are alternativa. Ii facea ambiancele cand era 5700 euros. De break nici nu are rost discutia daca face banii... 2000 de euro peste berlina, bad joke. Link to comment
Tommy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 (edited) Detaliile tehnologice de ultima ora incluse in Projectul Dacia Logan s-au discutat, pentru cine nu vrea sa le vada, nu le vede. O masina pentru poo..mea din est, asta e proiectul dacia golan. Ca sa fiu cat mai explicit, mie daca mi-ar da-o cineva degeaba as vinde-o pe loc chiar de-ar fi s-o dau la un sfert de pret, atat de tare-mi place De ce sa nu fie cazul sa discutam despre gust si frumusete? Nu-mi iau o pereche de pantofi sau o camasa sau orice altceva (organic sau anorganic) daca nu-mi place. Dupa mine, e oribila si oripilanta. Edited October 4, 2006 by Tommy Link to comment
hades Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 @tommy, nu vreau sa intru intr-o polemica de felul asta. Tin prea mult la acest forum, chiar daca nu va cunosc in persoana, si prin urmare nu vreau sa risc sa devin un fel de persona non gratta. Mai aduc pe ici pe colo cate-o remarca referitor la aceasta masina. Asta e tot. Nu o consider deosebita: e o masina comuna, la un pret bun, ce serveste bine anumitor categorii de oameni. Ca e urata sau nu...spuneam ca nu are sens sa discutam asta fiind o chestiune de gust...de perceptie. Link to comment
Juliaen Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Un review asupra MCV, dar nu sunt sigur cat de obiectiv este, avand in vedere ca e facut de Renault: http://www.worldcarfans.com/news.cfm/count...n-mcv-in-detail Link to comment
tribunul Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Detaliile tehnologice de ultima ora incluse in Projectul Dacia Logan s-au discutat, pentru cine nu vrea sa le vada, nu le vede. O masina pentru poo..mea din est, asta e proiectul dacia golan. Ca sa fiu cat mai explicit, mie daca mi-ar da-o cineva degeaba as vinde-o pe loc chiar de-ar fi s-o dau la un sfert de pret, atat de tare-mi place De ce sa nu fie cazul sa discutam despre gust si frumusete? Nu-mi iau o pereche de pantofi sau o camasa sau orice altceva (organic sau anorganic) daca nu-mi place. Dupa mine, e oribila si oripilanta. Intre a ingheta la iarna in statie la 102 si a merge cu loganul, ce preferi? Link to comment
BogdanG Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 @ALX Domnu ALX uite calculele mele: Avans 50% Logan Amb 1.6 8v CIP: 7647 Avans 50% = 3824E 48 rate x 78 = 3744E Reziduala = 1529 (exact cum trebuie sa fie adica 20%) Pret total platit fara TVA = 9097E. Cu tva = 10825.43E. Aveo 1.4 16v Platinum (8948E pret lista) CIP: 8300E este pretul dupa negocieri (iti zic eu in privat ce coleg a negociat ) Avans 50% = 4150E 48 rate x 75.98E= 3647.04E Reziduala = 1660E Total = 9457Ee. Cu tva = 11253E Diferenta este de 428.44 E dar ai cotiera, climatronic si airbaguri laterale, eu zic ca merita . QED 1. Firma de leasing nu este aceiasi . 2. nu-ti dau nici o bere 3. iti dau un suc si o samanta joi, dar cum tu nu esti o sa-i dau lui Tommy Link to comment
alx Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 1. Firma de leasing nu este aceiasi .2. nu-ti dau nici o bere 3. iti dau un suc si o samanta joi, dar cum tu nu esti o sa-i dau lui Tommy 1. date de intrare eronate => rezultat eronat al comparatiei. 2. ba da... oricum ai da-o, diferenta intre CIP-uri si taxa vamala se adauga la calculatia Aveo-ului. PS: Eu nu am zis ca nu merita diferenta, doar ca dansa exista si e de minim 1000 de euro. Link to comment
laurentziu83 Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Intre a ingheta la iarna in statie la 102 si a merge cu loganul, ce preferi? Daca n-ai familie numeroasa, poti sa mergi cu Matizul, simplu. Sau daca n-ai bani prea multi, iti iei Tico. Nu trebuie neaparat sa-ti cumperi Logan daca nu ai nevoie de atata amar de spatiu. Parca vorbesc cu maica-mea, cand se infurie ca prefer Matizul in locul la Clio. Dupa parerea ei "este necesar" sa ai porcbagaj cand pleci in concediu, chiar daca sunt doar 2 persoane si bancheta din spate goala. ...Din ce cauza am pierdut eu Matizul pentru kurul asta de la Renault. Link to comment
pixelconscious Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 8300E este pretul dupa negocieri Nu a fost nici-o negociere, acesta este pretul la care oricine poate sa cumpere masina. Cealalta reducere acordata de dealer nu face subiectul acestui topic. Asadar, puteti sa faceti calculele pentru Aveo Platinum la un pret CIP de 8300. Link to comment
Tommy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Zi-i bre si cu reducere, ca poate fac down-grade-ul Link to comment
alx Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Daca n-ai familie numeroasa, poti sa mergi cu Matizul, simplu. Sau cu trenul. Sau pe jos. Laur, doar ca tie iti trebuie doar jumate de masina ca mergi singur mai tot timpul nu inseamna ca altora nu le-ar trebui... Link to comment
laurentziu83 Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Ma refeream la cei carora intr-adevar nu le trebuie, si sunt multi cei din categoria asta, dar care nu se simt bine decat intr-o masina cu portbagajul mare, ca asa-i romanul, trebuie sa incapa si porcu' in masina. Link to comment
Zmeul cel rau Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 (edited) Poti sa bagi la varza in el: Edited October 4, 2006 by Zmeul cel rau Link to comment
ToPser Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Tindem sa ne deplasam ca in State, cu masini din ce in ce mai mari ! Link to comment
BogdanG Posted October 6, 2006 Share Posted October 6, 2006 Eu sincer tare as vrea sa aud parerea ta, ca posesor de Logan si de Tico in acelasi timp .Desi nu se pot compara cele doua masini totusi cred ca preferi mai mult una dintre ele .Care sa fie ? Link to comment
ToPser Posted October 6, 2006 Share Posted October 6, 2006 Normal ca Tico !!! Loganul il folosesc atunci cand sunt nevoit (chestie de volum si atat ) ! Inchipuie-ti ca face anul si nu am facut decat 4000 de km cu el !!! ) Link to comment
Recommended Posts