Jump to content

Dacia Logan (fosta X90)

iuzar

Recommended Posts

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

dar cei de la Opel si-au asumat responsabilitatea si au refacut masina pe barba lor.

Pai da asa e, dar din pacate aici e Rominia si daca dai telefon la vocea clientului risti sa iei un receptor in gura. Mama mama ce combinatie rominasi+frantzuzi :shock: :)

offtopic: Mi-a duc aminte ca am luat odata un DVD din Amsterdam airport. Dupa fo 3 luni nu a mai mers nici impins. L-am trimis prin pachet la ei acolo in magazinul din aeroport si mi l-au facut in garantie si mi l-au trimis. Totul doar pe baza de emailuri . Nu ma cunosteau nu ii cunosteam. Ma rog, am fost impresionat. Real Customer Service!!!! Puteau sa zica: 'F_ck off!' da n-au facut-o.

Asa e nene , ai dreptate !

Si eu patii acelasi lucru cu o amarata de camera digitala cump din Kuwait si care imi facea fig .

Le scrisei la aia de la Olympus si in 2 zile mi-au tri mis adresa dealarului lor din Romania unde au reparat-o fara pb.

Dar astea sunt firme adevarate , nu facaturi ca Renaultul sau Dacaia.

Parerea mea umila

multumim FLEX. este o idee excelenta.

ca sa fin si mai exacti, fa-l poll:

merita kalos 3000E in plus fata de Logan? de ce?

* DA

* NU

:wink:

Eu zic ca merita pt ca ... e masina si pt ca...vreau sa-mi iau si eu :twisted: :twisted:

Bafta

io tot sustin ca nu are rost sa comparam cele 2 masini...

ocupam spatiu pe server degeaba...

eu serios imi pierd timpul degeaba pt ca oricum ar fi nu am bani de kalos (13000 euroi). iar daca as avea banii astia as lua cu totul altceva...

@flex: te rog ia tu datele masinii de pe siteul dacia...

am o alta idee: hai sa comparam kalosul cu nubiraII care e mult mai aproape ca dimensiuni si pret. plus ca evitam prejudecatile cu fiabilitatea si antiromanismul asi antifrantzuzismul...

deci: kalosul are sistem audio superior nubirei.

altceva nu stiu, bagati voi.

si una si alta au abs, airbaguri, a/c.

mai alx, mai... nu intelegi ca nu sunt 13kE?? si oricum, cine te pune sa iei varianta full? si altele au airbaguri si abs si motor bun.

cat despre nubira... banuiesc ca te referi la daewoo nubira caci chevy nubira este cu totul alta masina. oricum, nu este locul ei aici.

deci dupa cum spuneam... oameni cu pasarici...

daca unui om i se pune pata pe o masina, orice argument cade.

de la niste oameni cu kalos auzite:

se asteapta 2 luni jumate dupa o aripa iar masina ramane in service in timpul asta. nu ti se da masina la schimb.

pe stoc nu au aproape nici-un reper de caroserie, piesa de schimb. doar becuri, sigurante si accesorii.

o firma are 2 kalosuri. patronu' are pata pusa pe kalos. a 2-a masina a fost achizitionata sa o inlocuiasca pe prima care era in service.

de aici gluma care era spusa pt jaguar. trebuie sa ai 2 bucati pt a o folosi una cat timp cealalta este in service.

deci eu ma duc acum sa cumpar un kalos. cu valiza dupa mine. cati bani trebuie sa fie in valiza? 13000? sau 11000? oricum nici p-aia nu-i am.

EU NU AM BANI DE KALOS! si atunci de ce sa compar kalos cu loganu'? ca sa fac ca atunci cand eram mik cu masinutzele de fier?

satori da si tu niste date concrete: cat avans, cat rata pe luna. cu tot cu tva si alte alea. cat e shpaga sa devina orbi aia de la leasing?

daca stiam de shmekeria asta luam si eu loganu' in leasing si mai luam ceva pe langa... un matiz? :)

serios acum, decat kalos luam un logan si ii faceam si lui maica-mea un kadou, ii schimbam ticoul cu un matiz.

deci 1 kalos=1 logan+ 1 matiz + scooter sh.

am dat 6000 avans.

dau 241 pe luna, 18 luni

730 de euro la final.

imi amortizez aproximativ 50% din tva prin o firma. spaga nu am dat. :)

asta e tot.

Si eu m-am gandit la recuperarea tva-ului...

Dar trebuie sa ai mare incredere in firma pe numele careia iei masina. Si de fapt tu ai luat masina pe numele altei firme, nu?

da, este adevarat, trebuie sa ai foarte mare incredere. dar daca esti bun in ceea ce faci si firma respectiva are nevoie de tine, constituie un avantaj pentru ea sa te ajute pentru ca altfel te tine 'legat'. :wink:

eu am semnat... nr 15.

dar nu cred ca e o pb generala. nu ca le iau apararea, oricum sunt varza fata de ce mi-as dori eu, dar exista o marja de eroare oriunde.

deci din 8-10000 de loganuri pe strazi 1 a avut pb GRAVE cu directia.

asta inseamna 0.0125%. pai am sanse mult mai mari sa cada un avion pe mine ce sa mai vorbesc de accident.

alx, sunt de acord. dar, statistic vorbind, ar fi mai corect daca ai cunoaste un procent reprezentand oamenii care poseda Logan si au acces internet ca apoi sa il aplici la procentul tau.

stiu mey dar ar trebui sa stiu si parerea exacta a celorlalti care nu au nici-o pb, asa ca mine. Ce aia nu ezista???

Iau si eu de buna ce aud si e cat de cat verificat...

Tu cum ai ajuns la concluzia ca kalos e buna? verificand toti oamenii care au kalos din lumea larga? de ex: chiar crezi ca nici-un kalos nu a avut vreun defect de fabricatie? sau altceva... bmw audi mercedes?

Diferenta se face prin marja de eroare, prin procentajul de greseli nu prin gravitatea acestora.

omule, nu te mai ataca aiurea si lasa kalosul pentru ca aici vorbim de logan. daca te intereseaza asa de mult, exact principiul pe care l-am scris mai sus l-am aplicat si eu cand mi-am cumparat masina.

este simplu: m-am uitat sa vad cati posesori de xcar sunt nemultumiti apoi am ponderat acest numar cu ceea ce am crezut eu a fi procentul de oameni care au xcar si posteaza pe forumul respectiv. banal - sunt sigur ca intelegi.

PS1: am semnat si eu petitia.

PS2: @akainoutz. nu stie, tocmai asta incercam sa ii spun. este probabil sa fie mai multi avand in vedere ca sunt foarte multi posesori de Logan care nu stiu ce inseamna forum sau internet.

Nu ma atac dar daca vrei tu, bine!!! Eu nu emit adevaruri 100%. nu am cum.

as vrea sa-mi spui tu daca ii stii pe restul de x oameni care au mai avut pb asta. daca da inmulteste x cu 0.00125 sau cat era... si aflii o suma exacta.

ce naiba... datele stranse de tine esti sigur ca sunt 100% adevarate?

Eu nu emit adevaruri 100%. nu am cum.

Nici eu. O acuzatie voalata gratuita.

ce naiba... datele stranse de tine esti sigur ca sunt 100% adevarate?

Nici pe departe. Sunt simple probabilitati.

as vrea sa-mi spui tu daca ii stii pe restul de x oameni care au mai avut pb asta. daca da inmulteste x cu 0.00125 sau cat era... si aflii o suma exacta.

Nu, nu ii stiu. Si nici nu pot sa fac calculul. Dar incercam sa iti sugerez ca este posibil ca cifra este mai mare de atat. ATAT.

sigur ca da... cifra poate sa ajunga la nr de lgn vandute - 1 (eu).

nu nu te acuzam ci incercam sa spun ca nu o fac pe deshteptul atoatecunoscator.

folosesc si eu datele pe care le am. eroarea, daca vrei tu, este de +-100%.

dar simplul fapt ca a aparut una care a avut defectul asta nu le face pe toate sa aiba acest defect. nu e ceva de conceptie ci o greseala singulara a procesului de fabricatie.

io am aproximat pt linistea mea morala sa vad daca intr-adevar am o pb sau nu la masina. am ajuns la concluzia ca nici macar nu merita sa ma deplasez pana la service pt o verificare.

apropos, stii de chevy-ul ala (adevarat) care la un impact din spate a luat foc si i s-au dat daune conducatoarei de nu stiu cate milioane $? Si aia era o greseala de conceptie si nu am auzit ca ar fi scazut vanzarile respectivului model...

nu, nu stiu si oricum nu vorbim despre asta ci despre Logan aici.

nimeni nu a pretins ca toate ar avea defectul asta. de fapt este aproape imposibil ca toate sa il aibe din moment ce masina este "personalizata" prin prisma faptului ca se folosesc muncitori la asambalare si exista eroarea umana.

nu cred ca acest incident este un motiv sa te impacientezi tu. ai facut destui km ca sa iti dai seama daca a ta ar avea ceva sau nu si nu are. despre ceea ce ar trebui sa faca viitori posesori... asta nu stiu.

ar trebui sa se scormoneasca dupa bani si ar trebui sa cumpere kalos :lol: :lol: :lol:

ok si atunci despre ce discutam? daca nu e o pb reala (adique cu sanse mari de aparitie) de ce ar trebui noii cumparatori sa se gandeasca la ea?

ok si atunci despre ce discutam?

Discutam despre Logan. Oare de cate ori am spus asta?! Daca vrei comparatii ai thread separat. Daca vrei 'impresii', ai si pentru ele.

daca nu e o pb reala (adique cu sanse mari de aparitie) de ce ar trebui noii cumparatori sa se gandeasca la ea?

Nu stiu. Asta am spus, nu?