body Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 E comandat de Dacia ca sa-si faca reclama mascata , ce nu pricepeti ???? Si mi se pare ciudata formularea "usoara blocare a directiei " cand omului I S-A BLOCAT DE TOT DIRECTIA!!!!!!!!! Link to comment
panzer Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 "bro", am avut si moi scula ca lumea pe dsn da' nu d-aia a murit bateria ci de batranete... Era veche de cand au pu-o pe masina...Si nu mai zice de 4x55 ca stii doar ca aia e max power... adique un fel de pmpo. NU e rms. Si acum am un Alpine. 4x16Wrms sau, conform vrajelii Carrefour, 4x50W. Oricum la mine in masina nu ajunge nici macar la 1/3 din vol maxim. cum zici tu frate! Totusi: 4x55 cum scrie pe el inseamna (in cazul in care etajul de amplificare este mosfet) 4x27w RMS. Si acesta este doar consumul etajului de amplificare. Ar mai fi si restul... In virtutea a ce spui tu tata a avut o baterie pe 1300 (de Bistritza cum i se spunea atunci) necapsata, care a tinut (cu un element schimbat cei drept) exact 12 ierni. Dar asta nu inseamna ca bateriile de acum sunt la fel de bune doar pt ca's facute in aceeasi fabrica. Sau ca cele doua masini consuma la fel curent electric. Again, nu incerc sa te conving de nimic. Faci ce vrei ca's banii tai. Link to comment
CT_ZDB Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 ceilalti membrii care au fost la acea intalnire si au participat de drivetest ce parere au??? Link to comment
alx Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Mai nou am masina de serviciu un Clio nou noutz, motor 1.4 full options. Pret 10500 euroi. Dupa parerea mea este exact competitorul kalosului, are aceleasi dimensiuni si pret apropiat (ma rog, mai ieftin cu fro' 3 mii). Mie, unul, mi se pare MULT mai zdravana decat kalosul. Si suuuper sprintena. Link to comment
alx Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 iete ce face nemtzii... parca nu mai e asa de urata... pacat ca nu vedem si spatele, poate l-or fi luat si pe ala un pik la ciocan... http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...pe=post&id=3214 Link to comment
Satori Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 alx te rog las-o balta cu pretul kalosului 'estimat' de tine la 13000. ti-am explicat cum se cumpara aceasta masina (da, masina) si nu costa 13000E. clio nu are aceleaisi dimensiuni cu kalos pentru ca are acel portbagaj minune cu care a fost inzestrat si Logan, dar din multe puncte de vedere (inclusiv faptul ca hb arata mai bine ca nb) seamana cu kalos. clio symbol full 1,4 16V costa 11000 si ceva de euro (daca nu ma crezi cearta-te cu cei care au creat renault.ro) si 4 CP in plus pe care ii are nu cred ca ii asigura o agilitate mai mare decat a kalosului, dar in fine... ai grija cu ea ca nu este logan si te-am vazut cu totii cum ai plecat cu kalosul meu la intalnire. normal ca este o masina mult mai zdravana. pun pariu ca turcii sunt mai mari si clar sunt mai negri decat astia cu ochii oblici si de aceea fac masini mai zdravene. pacat ca baietii au imprumutat experienta de la colegii lor romani si monteaza etrieri de laguna pe megane II... poate ca de aceea sectiunea de forum a kalosului este cam goala si siteul aferent. minunatului tau clio este plin de oameni furiosi auzi... nu cumva iti intra aer rece pe la pedalier in logan? Link to comment
arp Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Renault Symbol costa 11131euro cu toate taxele incluse in varianta full, stiu pentru ca am avut de ales intre asta si kalos. kalos are 2 airbag in plus.. Pentru ca masina oricum o luam in leasing m-au interesat preturile cip si aici kalos - 8549 si clio - 9300, iar la kalos daca punem taxa vamala aplicata numai la valoarea reziduala (adica vreo 550 euro) vedem ca in cazul leasingului vom ajunge la final sa platim la fel pentru cele masini... Link to comment
iuzar Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 arp, eu cred ca ar trebui sa refaci calculele caci daca se aplica de la anul faza cu taxele vamale aplicate la valoarea CIP. nu la reziduala, se schimba treaba, nu cred ca se va mai merita lizingul asa mult Link to comment
arp Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 arp, eu cred ca ar trebui sa refaci calculele caci daca se aplica de la anul faza cu taxele vamale aplicate la valoarea CIP. nu la reziduala, se schimba treaba, nu cred ca se va mai merita lizingul asa mult ATENTIE MARE, NU este vorba de taxe vamale la valoarea CIP ci de ACCIZE care se aplica numai in functie de capacitatea cilindrica a motorului! Sub 1.6 L nu se platesc accize! Link to comment
Satori Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 mie tot nu imi vine sa cred ca o sa faca asta! adica hai sa protejam made in romania dar pana cand? Link to comment
arp Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Accize sunt si acum si sunt si in Europa, valoarea lor variaza intre 1% si 18% (pentru motoarele mari, accize mai mari sunt la motoare diesel), doar metoda de calcul se schimba in privinta leasingului...Se incurajeaza masinile cu cilindree mica pe ratiuni ecologice... mie tot nu imi vine sa cred ca o sa faca asta! adica hai sa protejam made in romania dar pana cand? Nu protejeaza made in Romania, accizele se aplica numai la masinile cu motoare peste 1601 cmc, marea majoritate a importurilor sunt cu motoare mici si deci neaccizate...Stai linistit, se face confuzie intre taxa vamala si acciza..de aici si zvonul... Link to comment
alx Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 mey, da' te-am oftikat rau... sa inteleg, deci, ca kalosul vine cu un mod de achizitionare special: leasing. Altfel estem loser... Link to comment
Satori Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 looseri suntem noi ca traim in Romania (asta la cald dupa alegeri). Kalosul nu vine cu leasingul ci se achizitioneaza in leasing. Perfect? Este vreo problema cu asta? Niciuna dpmdv si al multor altora. PS: Daca ma enervez imi amintesc ca tu esti ala cu Logan si ma calmez instantaneu. Link to comment
alx Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 si eu ma calmez ca stiu ca masina imi merge bine, consuma mai putin ca a ta, e mai mare si am ramas mai "bogat" cu 3000 euroi. Te rog sa observi ca am zis 3000 nu 5000 cum va fi in curind cand se vor anula facilitatile fiscale pt leasing (INCLUSIV REDUCEREA TAXEI VAMALE). Asta inseamna primii 51000 de km benzina gratis. Sau fro' 80000 km in al 2-lea caz. Asa ca lasa-ma in durerea mea sa ma oftik ca mi-am luat logan si nu kalos. Nu mai pot de oftik... PS: Daca esti asa de mandru de alegerea facuta, de ce nu atarni un banner la balcon cu: Cumparati Kalos!!! poate in felul asta o sa faca si service-urile un stoc de piese de schimb, altfel iti doresc sa nu ajungi in service si sa stai cu masina pe bara 2 luni... Link to comment
Satori Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 nu sunt foarte mandru ca mi-am luat kalos. o sa fiu mandru cu adevarat cand voi avea un bentley contiental GT sau ceva asemanator. deocamdata sunt doar multumit ca nu am Dacie pe care sa dau 8000E. nu stiu exact cum o sa fie cu leasingul dar daca ai altceva decat simple vorbe aruncate in vant baga aici sa citeasca si ochiul meu. si chestia cu consumul... e relativa. VAXXi (mi-)a dovedit-o. oricum, orice ar fi, nu am sa imi chinui masina in halul in care chinui tu Frankieul ca sa obtin consum mai mic. Link to comment
panzer Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 mie tot nu imi vine sa cred ca o sa faca asta! adica hai sa protejam made in romania dar pana cand? Pai protejam masinile europene nu pe cele romanesti. Legea asta (pana si procentul e identic) este o lege europeana. Era o derogare de la legea europeana care nu avea cum sa tina! Umbla un zvon prin targ cum ca domnul Tiriac a fost cel cu lobby-ul pt taxe vamale la valoarea reziduala. (Hyundai si restul masinilor Japoneze din holding-ul Tiriac poate va spun cate ceva) Oricum putini sunt cei care nu au fabrici in europa: noul woo este inca printre ei. Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi au deja fabrici in Europa. Link to comment
alx Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 pai au dar facilitati fiscale nu au decat masinile produse in CE. si atunci, cand kalosul va fi produs in RO sa vezi ce miros de cielo (made in ro) o sa prinda... Link to comment
Satori Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 va prinde iz de masina facuta in Romania, nu de Cielo. Link to comment
arp Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 si eu ma calmez ca stiu ca masina imi merge bine, consuma mai putin ca a ta, e mai mare si am ramas mai "bogat" cu 3000 euroi. Te rog sa observi ca am zis 3000 nu 5000 cum va fi in curind cand se vor anula facilitatile fiscale pt leasing (INCLUSIV REDUCEREA TAXEI VAMALE). Asta inseamna primii 51000 de km benzina gratis. Sau fro' 80000 km in al 2-lea caz.Asa ca lasa-ma in durerea mea sa ma oftik ca mi-am luat logan si nu kalos. Nu mai pot de oftik... Chiar daca se adopta norma UE asta inseamna ca taxa vamala va fi 10% si se va aplica la valoarea cip deci diferenta de vreo 250Euro Link to comment
Shenck Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Daca se vor scoate sa nu... nimeni nu stie exact. o sa asteptam si om vedea... Zvonuri sint mereu! Revenit si nu va mai :swordfight: Link to comment
arp Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 da, se vor modifica probabil procedurile in sensul alinierii la standardul european, dar am explicat mai sus care e diferenta...in nici un caz 2000 euro.. Link to comment
panzer Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Eu tot traiam cu impresia ca DaewooClub.ro nu va ajunge un forum gen "LASA-NE". Ce credul mai sunt! Nu s-ar putea sa va potoliti! Sau sa "abuzati" de calitatea de moderatori sa faceti curatenie in aberatiile pe care le-ati rostit! Am mai spus-o si cu alta ocazie: LOGAN vs KALOS n-ar trebui sa se transforme in ALX vs SATORI. Daca doriti aveti - PM (personal message ... nu pistol mitraliera!!! ) :cadelnita: Link to comment
Satori Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 draga panzer (ce nume razboinic ai), te rog sa imi indici aberatiile pe care le-am spus ca sa le pot sterge. eu nu le gasesc. Link to comment
panzer Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Ti-ai luat Logan nene, sa fii sanatos, ma doare-n basca de Loganul tau, daca vroiam sa-mi cumpar imi luam si cu asta basta... Multumit satori? (stiu ca nu e scris de tine dar...) Si eu m-am luat in colt cu ALX pe tema Logan vs Cielo dar nu imi aduc aminte sa-i fi spus cuvinte de genul acesta! ps: numele e pus acolo la deruta! Link to comment
Recommended Posts