cchrism Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Pai tocmai ca la frane nu prea e reusit. Avand in vedere ca doar varianta de top are ABS si cand ai apasat frana un pic masina a inghetat, sa vezi tu valsuri la iarna. Prefer sa aiba cursa un pic mai mare, si sa se poata frana si mai lejer. Link to comment
VAXXi Posted September 13, 2004 Share Posted September 13, 2004 Am trecut duminică seara, pe la 20:30 pe lângă un dealer... încă era coadă la încercat chei ! Link to comment
Nokian Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 mdeah, hai mai ala cu chamade-ul si te intrece cu dsn-ul meu... nu respiri in fata mea asa ca lasa-ma cu "N-are putere"... trebuie sa si stii sa schimbi viteza... Eu chiar am testat puterea la turatie mica si mi s-a parut decenta cresterea de la 60-90 km/h cu a 5-a. Eu cam asa merg, ca si viper. . Aaa...deci explicatia pt faptul ca multi (inclusiv presa) spun ca masina are performante indoielnice, se datoreaza faptului ca eu si multi altii nu stim sa schimbam vitezele ca tine la dsn-ul tau. Amice, eu mi-am scris o parere pe forum, A MEA si am si argumentat-o prin comparatie cu o masina tot Renault dar care era din '91. Loganul e net inferior raportat la o astfel de masina. Nu stiu de ce te-ai zborsit la citirea acelor randuri... sa fie pt ca tu ai o masina mai proasta si ca Loganul? Esti sigur ca daca tie iti place cum merge Dsn-ul tau, Dsn-ul e MASINA intr-adevar? Get a life... Du-te pe daciaclub.ro ca acolo sunt o armata ca tine, unii suparati ca nu se trage lumea din fata lor cand vin ei cu dsn sau solenta si dau flash-uri... Eu am scris plusuri si minusuri, nu v-am invitat sa nu o cumparati, am spus doar ca modelul de 8000 E nu face banii si o varianta mai ieftina ar fi de preferat. Link to comment
iso Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Asa sint cei cu Dacia in general , DSN/Solenza in particular , au ceva de demonstrat , probabil ca au si ei masina . Ca doar am avut si eu DN si tot timpul simteam nevoia sa ma iau la trinta cu unu mai de firma . Link to comment
zalmoxis Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Amice Nokian fara suparare da' cat ai mers cu Logan!?...Deci nu potzi mai sa compari cele doua masini asa la un drive teste de zece minutzi... nici la un drive test de o ora !!Ia-o tetelu' du-te cu ea prin munti fa Transfagarasan, autostrada, macadam, mare si dupa aia poti sa spui da nene e masina sau da nene e carutza ..Si inca ceva !Motoarele nici nu sunt lasate ca lumea la masinile astea deci putzina rabdare daaaa!?!?!...Vom vedea mai incolo ce si cum si cu motoarele astea si cu trasul lor de cai !..Pana una alta design destul de misto fatza de ce aveam pana acum si suduri naspa..Om vedea mai departe okii pe ea !..La banii astia totusi e clkar NU AI CE SA_TI IEI NOU!!!!....Am cautat si nu potzi frate sa-ti iei nimic deact sa mai pui cel putin 1000 de euro ..Mai bine imi iau 500 mp de teren la Campina la banii astia !! Link to comment
Nokian Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Amice Zamolxe...am fost la doua teste...unul pe traseu in panta, altul pe traseu normal in oras. Nu spun ca e mult dar daca ai o experienta automobilistica de 11 ani cum e cazul meu poti sa-ti faci o idee. Apropo, tu ai fost la un test cu masina, ca n-am vazut vreun post de-al tau. Ceea ce am scris eu e doar o parere de-a mea, cum fac unii banii si pe ce ii dau (masini/terenuri/ femei/ whatever) e optiunea fiecaruia. Link to comment
zalmoxis Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ZaLmoxis deci terog nu-mi poci numele...Hai sa-ti zic atunci cand vrei sa-ti spui parerea ta nu spui LOGANUL E NET INFERIOR ACESTEI MASINI..Poztzi spune eventual ca TIE TI SE PARE ca e inferior da' nu da verdicte ca nu ai cum pana una alta da am condus un Logan si da nu m-a impresionat da' asa cum ti-am zis nu e CONCLUDENT!....Insa eu tot te suspecvtez de anume prejudecati masina nu e nici pe departe naspa e chiar misto si pe bune acum Renault 21 e depasita tetelu !....Ah sa nu uit experientza mea e de vreo 16 ani deci asta asa sa nu zici ca oi fi vreun guster daaaa...prietene!.... ))) Link to comment
Nicotine Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Am testat si eu Loganul.8160 euroi cat face masina de test nu se merita(n-o sa dau niciodata 8000 de euro pe o masina; sa nu-i aud nici pe cei care cu 8000 isi iau golf 4 ca nu vreau reparatii de 2000 de eur sau ceva asemanator second hand). In schimb versiunea de 5700 + 300 servo isi merita fiecare banut. Dau cielutzu cu 3500 eur + 2500 = logan nou => masina noua, fara reparatii majore cativa anisori si chelt decat pe benz, ulei, consumabile. Masina buna si la bani putini nu exista. Link to comment
pixelconscious Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 hai gata! fiecare are dreptate in felul lui, nu trebuie sa va certati. sa asteptam feedback-ul celor cu logan si mai discutam peste 6 luni - 1 an. Link to comment
body Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Salve Nu va mai certati , desi sincer si eu inclin sa-i dau dreptate lui nokian , mie mi s-a parut foarte slabuta , dupa cum am mai zis la chestii de detalii, suduri , chedere etc, nu vreau sa mai scriu inca odata. Defapt ,parerea mea , ca se continua vasnica traditie a Daciei. Si , mai mult , se continua mentalitatea celor de la Dacia care , iarasi parerea mea, nu au invatat nimic de cand au fost preluati de Renault si continua munca slaba calitativ. Dacia NU O SA SE RIDICE NICIODATA LA NIVELUL ALTOR FIRME CONCURENTE aici incluzand si pe cei de la Daewoo Romania. PAREREA MEA CARE ESTE Bafta Link to comment
Nokian Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ZaLmoxis deci terog nu-mi poci numele...Hai sa-ti zic atunci cand vrei sa-ti spui parerea ta nu spui LOGANUL E NET INFERIOR ACESTEI MASINI..Poztzi spune eventual ca TIE TI SE PARE ca e inferior da' nu da verdicte ca nu ai cum pana una alta da am condus un Logan si da nu m-a impresionat da' asa cum ti-am zis nu e CONCLUDENT!....Insa eu tot te suspecvtez de anume prejudecati masina nu e nici pe departe naspa e chiar misto si pe bune acum Renault 21 e depasita tetelu !....Ah sa nu uit experientza mea e de vreo 16 ani deci asta asa sa nu zici ca oi fi vreun guster daaaa...prietene!.... ))) Poate n-ar fi rau sa chiar citesti ceea ce am scris in urma test drive-ului... Sunt ceva randuri bune scrise acolo si de bune si de rele... O parere trebuie tratata ca o parere, dar pe tine parerile altora, se pare ca te deranjeaza... Si tetelu' nu vorbeam de Renault 21...deci atentie mare. Tu te-ai interferat intr-o discutie si nici macar nu cunosti detaliile...ma rog poate nu e prima oara. Masina care am avut-o era un Renault 19 Chamade 1.7i 73 PS '91 cand am cumparat-o avea 7 ani .Pt cine nu stie R19 a fost modelul de hotar la Renault, cu care s-a facut revolutia calitatii in regia Renault. La vremea lui a fost cea mai vanduta masina de import in Germania ani de zile. Masina am mai tinut-o 6 ani...Si am vandut-o...acum mi-am luat altceva...ma rog, nu-ti spun ce, ca s-ar putea sa-ti fie rau de invidie. Si mai sunt si altii care ca si mine afirma ca 8000 E nu merita, dar ca un model de baza plus o servodirectie si-ar merita banii. Iar in ce priveste experienta mea, nu am mentionat-o ca sa o compar cu a ta ci pt ca mi se pare suficienta pt a aprecia calitati si defecte ale comportamentului unei masini fara sa ma duc pe Transfagarasan si alte coclauri...prietene! Link to comment
body Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Salve Nu va mai certati , desi sincer si eu inclin sa-i dau dreptate lui nokian , mie mi s-a parut foarte slabuta , dupa cum am mai zis la chestii de detalii, suduri , chedere etc, nu vreau sa mai scriu inca odata. Defapt ,parerea mea , ca se continua vasnica traditie a Daciei. Si , mai mult , se continua mentalitatea celor de la Dacia care , iarasi parerea mea, nu au invatat nimic de cand au fost preluati de Renault si continua munca slaba calitativ. Dacia NU O SA SE RIDICE NICIODATA LA NIVELUL ALTOR FIRME CONCURENTE aici incluzand si pe cei de la Daewoo Romania. PAREREA MEA CARE ESTE Bafta Link to comment
zalmoxis Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ZaLmoxis deci terog nu-mi poci numele...Hai sa-ti zic atunci cand vrei sa-ti spui parerea ta nu spui LOGANUL E NET INFERIOR ACESTEI MASINI..Poztzi spune eventual ca TIE TI SE PARE ca e inferior da' nu da verdicte ca nu ai cum pana una alta da am condus un Logan si da nu m-a impresionat da' asa cum ti-am zis nu e CONCLUDENT!....Insa eu tot te suspecvtez de anume prejudecati masina nu e nici pe departe naspa e chiar misto si pe bune acum Renault 21 e depasita tetelu !....Ah sa nu uit experientza mea e de vreo 16 ani deci asta asa sa nu zici ca oi fi vreun guster daaaa...prietene!.... ))) Poate n-ar fi rau sa chiar citesti ceea ce am scris in urma test drive-ului... Sunt ceva randuri bune scrise acolo si de bune si de rele... O parere trebuie tratata ca o parere, dar pe tine parerile altora, se pare ca te deranjeaza... Si tetelu' nu vorbeam de Renault 21...deci atentie mare. Tu te-ai interferat intr-o discutie si nici macar nu cunosti detaliile...ma rog poate nu e prima oara. Masina care am avut-o era un Renault 19 Chamade 1.7i 73 PS '91 cand am cumparat-o avea 7 ani .Pt cine nu stie R19 a fost modelul de hotar la Renault, cu care s-a facut revolutia calitatii in regia Renault. La vremea lui a fost cea mai vanduta masina de import in Germania ani de zile. Masina am mai tinut-o 6 ani...Si am vandut-o...acum mi-am luat altceva...ma rog, nu-ti spun ce, ca s-ar putea sa-ti fie rau de invidie. Si mai sunt si altii care ca si mine afirma ca 8000 E nu merita, dar ca un model de baza plus o servodirectie si-ar merita banii. Iar in ce priveste experienta mea, nu am mentionat-o ca sa o compar cu a ta ci pt ca mi se pare suficienta pt a aprecia calitati si defecte ale comportamentului unei masini fara sa ma duc pe Transfagarasan si alte coclauri...prietene! Nu intzeleg de ce crezi ca am avut eu alte motive sa -ti zic de cati ani conduc ..Mai o sti pe aia cu kelu' isi pune mana in cap!?!?!...Auzi scuze ptr confuzia cu masina (nu conteaza ce era pana la uram nu conteaza ce parti bune are ce parti rele atata am ZIS NU E CAZUL SA FACA CINEVA VREO COMPARATIE ..Da' nu ne dezbaram never de obiceiul asta cu sa comparam sa vedem cum sta si capra vecinului - vezi si treaba aia cu invidia - auzi mai eu n-am fost never invidios pe nime nu ma incalzeste cu nimic ca are altu mai mult foarte bine sa aiba ma bucur pentru ei serios ...Da' sti cum e tu te sti pe tine cum esti si ai impresia ca asa e toata lumea...Nu tetelu' mai sunt si unii care-si vad de treaba LOR si se uita in gradina altora DOAR sa invetze ceva...Auzi si vezi ca mai era unu' pe Dacia club care mi-a tras-o ca are masina bengoasa de 14.000 Eur si ce de kko suntem noi cu masini de 4000 !...Si apropos tu ce cautzi pe aici daca ai asa masina !?!?! Link to comment
SYL Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Dacia NU O SA SE RIDICE NICIODATA LA NIVELUL ALTOR FIRME CONCURENTE aici incluzand si pe cei de la Daewoo Romania.PAREREA MEA CARE ESTE Bafta Corect, Dacia nu o sa se ridice cu preturile de achizitie si intretinere la nivelul altor firme concurente (evident aici incluzind si Daewoo). Link to comment
cchrism Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Corect, Dacia nu o sa se ridice cu preturile de achizitie si intretinere la nivelul altor firme concurente (evident aici incluzind si Daewoo). Hai ca la treaba cu costul de intretinere (calculeaza per TOTAL) o dam in SF-uri. Link to comment
zalmoxis Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Da...deci baietzi o iau usor usor pe urmele lui Asimov si Lem..eu m-am ingrozit cand am skimbat uleiul ultia data 1,5 mil cu Daewoo!..hai ca ne aberam cu asta cu costurile de la Dacia ..Mai zau prea ii facem de kko pe NV!!!....E ca sa zic asa o mare ocazie pentru unii de a se da MARI!!! Al draq orgoliul asta !!! Link to comment
pixelconscious Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Corect, Dacia nu o sa se ridice cu preturile de achizitie si intretinere la nivelul altor firme concurente (evident aici incluzind si Daewoo). desi cred ca este o utopie ce spui tu, daca asta te linisteste pe tine... atunci e ok. asadar nu conteaza raportul calitate/pret, daca tu esti sigur ca dacia-reno iti vinde o masina BUNA la bani PUTINI atunci ia-o inainte. venim si noi, dar mai tarziu un pic.. pana una-alta ma duc sa caut niste mileuri ceva sa pun pe bordul daciei ca nah.. acum e masina europeana, nu ?aoleu, si sa nu uit.. sa-mi pun nene si un cedeu sa atarne de retrovizoare ca sa nu ma prinda militzianul cand depasesc (cu dacia bineinteles) biciclistii si masinile parcate pe dreapta. pe bune, m-a oprit odata politia dar m-am linistit cand am aflat ca era vorba de biciclistii de la asociatia slobozia care depasisera viteza legala pentru mersul in afara localitatii. succes, --L. Link to comment
Nokian Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Nu intzeleg de ce crezi ca am avut eu alte motive sa -ti zic de cati ani conduc ..Mai o sti pe aia cu kelu' isi pune mana in cap!?!?!...Auzi scuze ptr confuzia cu masina (nu conteaza ce era pana la uram nu conteaza ce parti bune are ce parti rele atata am ZIS NU E CAZUL SA FACA CINEVA VREO COMPARATIE ..Da' nu ne dezbaram never de obiceiul asta cu sa comparam sa vedem cum sta si capra vecinului - vezi si treaba aia cu invidia - auzi mai eu n-am fost never invidios pe nime nu ma incalzeste cu nimic ca are altu mai mult foarte bine sa aiba ma bucur pentru ei serios ...Da' sti cum e tu te sti pe tine cum esti si ai impresia ca asa e toata lumea...Nu tetelu' mai sunt si unii care-si vad de treaba LOR si se uita in gradina altora DOAR sa invetze ceva...Auzi si vezi ca mai era unu' pe Dacia club care mi-a tras-o ca are masina bengoasa de 14.000 Eur si ce de kko suntem noi cu masini de 4000 !...Si apropos tu ce cautzi pe aici daca ai asa masina !?!?! Am comparat-o cu masina pe care am avut-o pt ca motorizarile au aceeasi sursa si filozofie. In plus stiam despre ce vorbesc. Desigur ca oamenii isi expun niste pareri dupa ce au luat contact cu masina. Doar nu ii condamni pt asta. Altii cumpara ceva fara sa aiba nici o parere, pe baza unei poze sau pe baza intoxicatiei din mass media sau pe baza unei convingeri/sperante personale. In alta ordine de idei, aceasta pseudo-polemica este destul de hazardata si nu cred ca intruneste minimul de consistenta necesar unui forum. Eu ma opresc aici. Cine a putut sa inteleaga ceva, cu siguranta a facut-o pana acum. Link to comment
brusli Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 am vzt lgn-ul. avea toba ruginita. in rest arata ca o masina...urita p-afara...normala pe interior. oricum la cite comenzi au...inseamna ca n-or fi asa prosti aia de-au comandat-o pe nv. si mai e ceva: ce sa cumperi nou la banii astia? ca n-o putem compara cu matiz...nu? Link to comment
FLEX Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Nu, comparatia nu ai cum s-o faci cu Matiz, Doamne feri! @SYL & zalmoxis: uleiul de motor e cu atit mai scump cu cit e mai performant (atentie, nu am zis bun!), asa ca nu se poate compara pretul unui 10 sau 15w40 sau 30 cu un 0 sau 5w40; cit da pe ulei proprietarul masinii e chestie de gusturi, asa ca nu mi se pare prea relevant. @SYL: diferenta de costuri de revizie intre Dacia si Daewoo e de ~ 100.000ROL/h la manopera in favoarea Daciei, dar de exemplu la IPSO e mai scump decit la Daewoo; consumabilele standard (filtre) au preturi apropiate, diferenta e consistenta la placute de frina (~1.200.000ROL la Matiz, ~800.000ROL la Cielo si Tico), dar tin cam 40kkm la Daewoo (si chiar mai mult!!!), in timp ce la Dacia SN si SLZ media e in jurul a 20kkm rulati cu un set, plus ca sint sursa inepuizabila de zgomote; kit-ul de distributie (60kkm) are pret identic, poate un pic MAI MIC la Daewoo (Matiz, Tico, Cielo); am scris si pe DaciaClub, scriu si aici, la costuri de intretinere Dacia (SN, SLZ) cu motoare Renault nu e mult mai ieftina decit Daewoo, la uleiuri echivalente, diferenta e de ~ +/- 200.000ROL/6 luni. Deie Domnul ca Logan sa fie OK cu reviziile la 15kkm, dupa cum bine ar fi ca in 3 ani sa haleasca doar 350E costuri de intretinere (6 revizii a 2.4 milioane bucata e cam SF, nu credeti? ce ulei de motor intra in banii astia? ce ulei de CV? ce kit de distributie? ce placute de frina?) si mai deie Domnul sa nu aiba nevoie de reparatii (am vorbit cu un fost coleg de liceu, actualmente inginer instructor la Academia Dacia si mi-a spus ca Logan e fabricat intr-o conceptie modulara, nimic nu se mai REPARA, ci se INLOCUIESTE - daca ala maninca kk, il maninc si eu ... dar n-are nici un interes sa ma abureasca). Nu am fost la drive-test si nici n-o sa ma duc, deoarece masina pur si simplu NU MA INTERESEAZA, dar as fi extrem de bucuros sa fie un succes nu numai comercial si de marketing, ci sa fie intr-adevar o masina buna, asa cum ni le dorim cu totii pe ale noastre ... PS: reclama de la TV e foarte clara: Logan E UN RENAULT! e drept, unul facut manual , dar cam asta se doreste a se intipari in mintea publicului. Link to comment
keluboss Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 ..Mai o sti pe aia cu kelu' isi pune mana in cap!?!?!... :?: :?: :?: Link to comment
panzer Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 relax baieti! de maine o sa aflam si pareri de proprietari ... Link to comment
SYL Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 @SYL: diferenta de costuri de revizie intre Dacia si Daewoo e de ~ 100.000ROL/h la manopera in favoarea Daciei, dar de exemplu la IPSO e mai scump decit la Daewoo; consumabilele standard (filtre) au preturi apropiate, diferenta e consistenta la placute de frina (~1.200.000ROL la Matiz, ~800.000ROL la Cielo si Tico), dar tin cam 40kkm la Daewoo (si chiar mai mult!!!), in timp ce la Dacia SN si SLZ media e in jurul a 20kkm rulati cu un set, plus ca sint sursa inepuizabila de zgomote; kit-ul de distributie (60kkm) are pret identic, poate un pic MAI MIC la Daewoo (Matiz, Tico, Cielo); am scris si pe DaciaClub, scriu si aici, la costuri de intretinere Dacia (SN, SLZ) cu motoare Renault nu e mult mai ieftina decit Daewoo, la uleiuri echivalente, diferenta e de ~ +/- 200.000ROL/6 luni. Palacutele doar 1,2 mil?? Pe coleg cu Matiz l-a costat acum 2 ani 2,2 mil palcutele de frana (bine in service, sunt convins ca daca le schimba in fata blocului il costa mult mai putin); si le-a schimbat la 30 mii. Si nu e vorba numai de pretul unei revizii in care schimbi consumabile. E vorba de piese de schimb care la Daewoo sunt muult mai scumpe (spre exemplu cineva a luat la Cielo nu stiu ce furtunas de la motor cu 600k; pai la Dacie il luai cu maxin 20k), casco e mult mai scump. Oricum sa inteleg ca RO e plina de nebuni care stau la coada ca sa ia o masina scumpa (adica Loganul la 8000 euro) cand ar putea sa ia Cielo (care e mai ieftin la 7000 euro, bine nu conteaza ca nu are nici o dotare la banii astia, ca consuma mult mai mult, astea sunt amanunte nesemnificative); la fel si nemtii au innebunit complet 70% din ei ar dori sa cumepere Logan; si in general si SLZ s-a exportat in nr destul de mare. Link to comment
cchrism Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 la fel si nemtii au innebunit complet 70% din ei ar dori sa cumpere Logan; si in general si SLZ s-a exportat in nr destul de mare. Ai pus botul la articolul din Libertatea sau ai surse mai credibile? Articolul ala e tembel rau de tot si nu are nici o legatura titlul cu continutul. Ei zic acolo ca la nemti nu se va vinde si ca s-ar putea duce in Cehia s-o ia. Sa vad eu neamtu cu Loganu' si mai discutam. Plus ca bate campii ca wow ce misto masina de 5000, cu airbag, cu ABS, alea-alea, dar de fapt masina de 5000 nici nu a aparut iar daca vrei si ABS si alea-alea, ajunge la 8000, super chilipir pentru ei. Iar cu placutele sa-mi bag picioarele daca nu am vazut placute de Matiz la vreo 600k in Carrefour (e posibil sa fi vazut alta eticheta, nu dati cu pietre). Link to comment
iso Posted September 14, 2004 Share Posted September 14, 2004 Fratilor au scapat Loganu' pe strada FUGITI cit mai puteti :!: Arata destul de bine'n peisaj , aproape nesteptat de bine . @ SYL Da' vad ca esti suporter inrait Dacia , ce naiba n'ai mai vazut(condus) si masini adevarate :?: , poate te lipesti pe'aici macar la vre'un Matiz pentru un test-drive sa vezi si tu ce'nseamna mashina . Si'apoi obrazu' subtire nu se tine cu Dacia ... parol :!: Link to comment
Recommended Posts