Jump to content

Dacia Logan (fosta X90)

iuzar

Recommended Posts

Asta e..daca circul numai in ore de varf , pe strazi aglomerate , intersectii blocate si asa mai departe. Depinde foarte mult si de unde alimentezi , am mai zis-o :

10.2 urban cu Petrom 95

9.6 urban cu OMV Super 100

Pai daca bagi super 100, degeaba e consumul de 9.6 pt ca la bani iesi in pierdere pretul/l la super100 e > bine decat la regular

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@woulfy: Aproape se amortizeaza , datorita consumului mai mic u 0.5/0.6 . Dupa cateva zile cu super 100 , am alimentat din nou cu Petrom 95 , ca sa analizez si mai bine diferenta nu de consum ci de cum merge masina. Este intradevar o diferenta notabila! Mergea mult mai frumos cu super 100 , urca mai usor in turatii , era mai silentioasa si nu mai tremura deloc la relanti.

@Tommy : Data viitoare cand alimentez , am s-o fac cu MOL 98.

Si eu circul prin aglomeratia bucurestiului si fac cam 70-90 km zilnic si nu o menajez deloc,dar nu a crescut mai mult de 8.5 consumul(depinde mult si de sofer)acum pe timpul asta mai rece.Am incercat si cu benzina de 100 de la petrom sau v power de la fostul shell,dar nu am vazut nici cea mai mica diferenta atat la consum cat si la mersul motorului.

A achizitionat cineva un logan DCI?

Tare sunt curios cum sta in realitate cu consumul. Ma indoiesc ca in oras scoate sub 6. Asta si pt ca pe toata lumea care am auzit ca a facut test-drive cu ea, masina pe care au facut testul n-avea computer de bord si deci nu puteai vedea consumul. Sa fie doar o coincidenta? Dar daca ar fi consumul cum zic ei, m-ar cam tenta.

doar o detaliere mica... cat consuma daca soferul loganului are cravata?

(ca vad tot mai multi cum se dau jos gravi din golan si-si aranjeaza dur cravata, inchid din telecomanda cu mana indreptata spre anvelopa stanga fata si pleaca drepti dupa ce mai arunca o ultima privire plina de admiratie :) ) )

dar Octavia tdi, e renumita pt ca uiti sa-i mai pui carburant, insa la logan e alt motor, alta caroserie, implicit alta aerodinamica,

Da,dar aerodinamica intervine decisiv afectant performatele masinii la viteze de peste 80-90km/h.In oras ma indoiesc ca o sa consume mai mult de 6%!E prea usoara masina ca sa poata sa consume mai mult.

Da,dar aerodinamica intervine decisiv afectant performatele masinii la viteze de peste 80-90km/h.In oras ma indoiesc ca o sa consume mai mult de 6%!E prea usoara masina ca sa poata sa consume mai mult.

Da, dar totusi auzeam la promotor ca la testul pe care l-au facut ei a scos ~ 10%, consum mixt :o

Nu stiu cat de realist a fost testul sau nu, dar ridica semne de intrebare. Stiu ca poate motorul era nou, insa oricum e inadmisibil.

Am aruncat o privire pe forumul colegilor de la dacia si vad ca la Loganul pe injectie consumul a scazut la nivelul celui prevazut abia dupa 20k km, si asta mi se pare MULT prea mult.

Daca ar fi sa consume sub 6% in oras tare m-ar bate gandul sa ma bag la un Logan DCI si sa pun la pastrare salupa Espero pt drumurile in afara localitatii, ca nu mai suport 12-13-14% in oras si mers batraneste. Dar daca trebuie sa-i fac rodajul cu 20.000 km... mai bine ma lipsesc

Primul review la Logan DCI pe daciaclub se pare ca a consumat in 850km (din care 500 urban) 45 de litri.

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17060922

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17061632

Daca urmariti posturile omului vedeti ca are si Clio cu acelasi motor.

Deci consumul de 5.3 inca in rodaj cu 70% urban mi se pare ff bun.

Edited by Wichedcoder

Mie nu mi-a consumat 10 sau peste 10% nici cand era in rodaj!Cel mai mult a fost 9.5 in perioada aia si asta mai mult pana m-am acomodat cu masina.Am vorbit si eu zilele astea cu cineva care avea dci-ul de o asptamana si deja avea peste 1000 km si nu era decat la al doilea rezervor din care se golise cam 2 liniute!Era super incantat atat de consum,cat si de sprinteneala si zgomot.Sa mai treaca ceva timp si km sa vedem cum se va comporta.

Edited by osirus
La mine :

Media vitezei 20.3 (Ultimii 800km in Buc)

Consum mediu 10.2 (Petrom 95) ..asta pana alaltaieri! Si 9.6 (OMV Super 100) :banana:

PS: De vreo 2 luni , n-o mai las sub 2500rpm. Mers sportiv (cand am loc) pe la 3000-3500 , foarte rar 4000 rpm.

Si eu merg "sportiv" de cand am vazut ca imi consuma mai mult daca schimb la 3000. Asa ca o turez pana aproape de 4000. Doar e aproape acelasi motor. Toti imi zic ca "turez masina", dar de fapt ies mai ieftin asa.

Si eu merg "sportiv" de cand am vazut ca imi consuma mai mult daca schimb la 3000. Asa ca o turez pana aproape de 4000. Doar e aproape acelasi motor. Toti imi zic ca "turez masina", dar de fapt ies mai ieftin asa.

Pai daca schimbi la 4000, nu-ti consuma mai mult decat atunci cand schimbi la 3000?

Cum iesi mai ieftin? :scarpin:

+ca sa o duci frecvent la 4000rpm, nu-i prea bine pt motor, corectati-ma daca gresesc