Ana Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 in pozele cu motociclisti de pe autotest.ro sunt numai cazuri in care benzile sunt nematerializate - se circula pe randuri, maxim doua, indiferent de latimea sensului de mers. in acest caz, si cu masina poti depasi, tot cu restrictia de a nu calca axul drumului. este cazul de ex, cand mergi pe sosea si depasesti o caruta care merge pe margine, desi pe mijloc e linie continua. in schimb ori in lege, ori intr-una din cartile pentru examenul auto scrie negru pe alb ca motocicleta, ca si masina, ocupa o banda, adica nici masina n-are voie sa inghesuie motocicleta, nici motocicleta n-are voie sa mearga printre benzi. ***completare: in seara asta am parcurs din nou intrebarile, pe chestionare. la intrebarea 8 chestionarul 13 e exact povestea cu motocicleta. de data asta a iesit ca e neregulamentar, nu mai conteaza daca depaseste axul drumului sau nu. as putea sa jur ca acum 2 seri raspunsul era celalalt... Link to comment
claz Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Buuuuuun! Hai sa vedem o situatie care explica in ce situatii motociclistii sunt obligati sa circule pe contrasens! Presupunem ca este vba despre un drum cu marcaj dublu, discontinuu pe sensul de mers al moto, si continuu pe contrasens. Deci, moto are voie sa depaseasca. Dar latimea benzii nu permite depasirea decat cu trecerea in totalitate a moto pe contrasens. Moto se asigura, nu vine nimic din contrasens. Conservaru' abia se taraste, asa ca... ce sa vezi! Marele cavaler al asfaltului se chiteste sa depaseasca! Zis si facut! Semnalizeaza si depaseste, ca are voie (banda discontinua este pe sensul lui de mers). Termina omu' depasirea si da sa treaca pe banda lui. Cand se uita mai bine, surprize-surprize! Banda dinspre sensul lui de mers nu mai este discontinua, ci CONTINUA! Si ce sa faca?!? Sa dea ctrl+Z nu poate! Asa ca-si continua deplasarea pe contrasens (legal, ca nu are ce face...) drumul pana intalneste marcaj discontinuu pe partea dreapta a lui de deplasare, unde poate sa revina pe banda lui. Asa ca sa nu ne mai suparam atat pe moto ca fac tot felul de figuri, care noua, conservarilor, ni se par exagerate poate la prima vedere. Asa cum am gasit explicatia de mai sus, asa se gasesc explicatii la toate... Link to comment
FLEX Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Nope! depasirea o faci DACA AI TIMP SI SPATIU, nu numai in raport cu partenerii de trafic, cit si raportat la reglementarile legale; sa nu uitam, intr-o situatie asemanatoare, zeul a cotizat cu amenda! Link to comment
zalmoxis Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Felix nu e corect asa eu nu am cum sa vad UNDE draq se opreste marcajul discontinuu si unde ala continuu...Este complet ilogic si lipsit de sens sa ti se dea amenda la o asemenea manevra ...Am inceput legal depasirea am vazut ca banda devine continuu intru la loc pe dreapta !!...Cel putzin asa am interpretata si legea !!Btw nu mi-a venit (inca) ...(nu mai nu ciclu,.... de amnda era vorba) ))))) Link to comment
cri Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 6. credeam ca esti cri citeam intamplator topicul si pentru ca flex mi-a mentionat numele am decis sa intru si eu in vorba cu woo istii pe terenul lor. stiu ca pe motociclism am fost mai vehementa,sper ca nu impertinenta, dar zic eu ca motivul a fost intemeiat. imi pare sincer rau ca nu pot participa la intalnirile voastre,cel putin nu pana in vara. nu conduc matiz,ci altceva, si merg si cu motocicleta.Nu am avut niciodata un eveniment negativ,gen accident propriu-zis cu nici una din ele. insa dificultati mi s-au inamplat si la volan si la ghidon. Salut efortul de a uni fortele si il sustin asa virtual sa zicem.Numai bine si o sa am acum 2 forumuri de vizitat pe zi. Link to comment
Kali Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Shi apropo tu nu eshti Kali??? Ti-o fi fost dor de mine si mie nu mi-ai spus Link to comment
iso Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 ...fugi emi2009 si nu te'mpiedica , "Kali" are multe bratze , Link to comment
Kali Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 ......fugi emi2009 si nu te'mpiedica , "Kali" are multe bratze , cine stie... cunoaste... :smoking: Link to comment
Recommended Posts