uncle Sam Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 ma poate lamuri cineva cat poate dura livrarea la un Chevrolet Spark ? Am facut comanda pe 28/03 si mi sa spus initial ca dureaza cam 3 sapt. (ok cam mult dar asta e )dupa 2 zilee ma suna sa-mi spuna ca nu au pe stok in Europa si dureaza pana in Iunie pe la jumate . Stie cineva este posibil sa intarzie asa mult livrarea ? Oiau cu banii jos . ce sa fac sa ii bat la cap sau asta este situatia si sa astept ? Link to comment
alx Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Nu are importanta cum o platesti iar insistentele nu pot sa te ajute decat daca ei o au in curte si se mosmondesc (te ajuta cu 1-2 zile). Daca trebuie sa vina in Coreea, ai de asteptat stimabile, nu o sa vina prea curand (vapor, chestiuni...). Cam la orice produs ce vine cu vapor si nu este produs inca timpul de livrare in .ro este de minim 3 luni. Link to comment
uncle Sam Posted April 15, 2007 Author Share Posted April 15, 2007 Multumesc pt. raspuns , m-am linistit un pic . Intrebarea a fost pusa din simplul motiv ca am citit ca unii dealeri livreaza masinile dupa bunul plac si nu in ordinea comenzilor , si unii fac diferenta intre o comanda cu banii jos si una prin leasing . Link to comment
tolin Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Care-i diferenta dintre leasing si banu' jos, pentru dealer ? Link to comment
dreaQ Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Este o oaresce diferenta. Daca esti proprietar iti poti permite sa ii injuri nitel si sa-ti retragi avansul in cazul unei intarzieri. Daca faci leasing respectiva firma nu moare fara masina. Sper ca m-am facut inteles cu ce vreau sa zic. Link to comment
uncle Sam Posted April 15, 2007 Author Share Posted April 15, 2007 Diferenta dintre leasing si banu jos am inteles-o tocmai din acest motiv am scos in evidenta acest lucru . Intr-o alta ordine de idei aveti ceva informatii despre Kamssas ( Ct) , cat de seriosi sunt ? Link to comment
tolin Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Gresit, nu se avanseaza nicio o suma, "garantia" de comanda este platita de catre clientul final, iar banii aceia nu-i foloseste cineva, sunt pastrati in seif si returnati in acelasi plic. Pentru dealer nu conteaza cum se face plata, el primeste banii integral si la timp. Diferenta se face la echiparea masinii si la culoare. Cu cat masina este mai "nestandard" din punct de vedere al producatorului, cu atat astepti mai mult. In plus, Romania sta la masa saracilor la impartirea bucatelor, in functie de vanzari. Povestea cu 3 saptamani este cazul ideal din fizica, ala "fara frecari". Link to comment
nrares Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Poti eventual sa intrebi si pe la alti dealeri din tara, nu te tine nimeni legat de aia de care ziceai tu. Link to comment
dreaQ Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 (edited) Gresit, nu se avanseaza nicio o suma, "garantia" de comanda este platita de catre clientul final, iar banii aceia nu-i foloseste cineva, sunt pastrati in seif si returnati in acelasi plic. Daca dai banii la casieria dealerului cred ca-i poti recupera de la acesta daca masina nu vine in termenul specificat (la GTT mi-au spus ca modelul ales de mine casi culoare/dotari etc este pe stoc in slovenia si vine in 15 zile lucratoare). In cazul leasingului unde se face plata "garantiei" la dealer sau la societatea de leasing? Le convine la cei de la leasing sa piarda clientul ca nu vine masina? Cred ca interesul lor e sa te plimbe cu presul impreuna cu dealerul. Parerea mea nu o luati de buna. Poti eventual sa intrebi si pe la alti dealeri din tara, nu te tine nimeni legat de aia de care ziceai tu. @nrares: la alt dealer apare acelasi stoc. Cum spunea si tolin noi suntem mai la coada europei, stocul fiind acelasi pentru europa de est. Asa ca degeaba schimbi dealerul. Edited April 15, 2007 by dreaQ Link to comment
uncle Sam Posted April 15, 2007 Author Share Posted April 15, 2007 Inainte sa fac comanda la Kamssas ( Ct ) am sunat si la (Br ) - ( Gl ) - ( B ) si toti au spus ca vine cam in trei sapt. dar cred ca doar asa ca sa vin la ei , oricum asta e , imi era frica sa nu fie un caz singular dar se pare ca nu este . Multumesc pt. raspunsuri . Link to comment
ovidiuc Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Din experienta mea cu Kamsas(de fapt cu filiala lor din Tgv) pot sa iti spun ca sunt ok:mi-e mi-au intaziat livrarea cu vreo 6 sapt(din cauza ca masina comandata de mine era pe vapor si a intaziat vaporul).La expiarea primului termen au fost ok adica au zis cat estimeaza ei ca mai intarzie masina si mi-au zis ca daca nu acccept imi dau banii inapoi sau daca se gasesc alte variante.Cum daca luam banii nu rezolvam nimic,mi-au dat alta masina sa ma folosesc de ea pana vine a mea.Acum sper sa se tina de al doilea termen. Link to comment
tolin Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 ... In cazul leasingului unde se face plata "garantiei" la dealer sau la societatea de leasing? ... Societatea de leasing apare in schema doar dupa ce ai platit avansul la dealer, moment cand garantia de comanda ti s-a returnat. Link to comment
Recommended Posts