Jump to content

Placute De Inmatriculare Cu Stema U.e.

silviustel

Recommended Posts

Am urmatoarea curiozitate: am observat in ultima vreme din ce in ce mai multe masini prin Bucuresti care au placutele de inmatriculare un pic diferite, in sensul ca au stema U.E albastra cu RO in loc de clasicul tricolor. Stiti cumva daca asa sunt fabricate acum, sau daca sunt doar niste stickere? De asemenea, avand in vedere ca am gasit de cumparat stickerele cu pricina, daca sunt legale? Nu de altceva, dar ma batea un gand, avand in vedere ca urmeaza sa fac o mica excursie prin strainatate sa imi fac acest "upgrade" din mai multe considerente.. Multumesc pt atentia acordata si sper sa nu deschid o discutie deja existenta, dar cu search-ul nu am gasit nimic pe tema asta.

Sunt doar stickere. Am şi eu pe maşină, luate din Vitan. Un prieten mi-a povestit cum era să i se reţină certificatul de inmatriculare pe motiv că numerele nu ar corespunde normelor, că până or să iasă din fabrică cu stema EU... astea sunt ilegale.

Un imbecil de poliţist după părerea mea.

Cred ca stemele alea sunt bune cand te duci in vest, se prind mai greu ceilalti ca esti din rumenia si nu te mai injura. Un politai daca vrea sa te arda, te arde si pentru parbrizul murdar, trebuie doar sa nu-i bagi in seama la kkt-uri dintr-astea.

Chiar au inceput sa se fabrice placute de inmatriculare cu stema UE, au fost aratate la stiri, acum cateva zile. Sunt facute din alt material, sa fie "mai reflectorizante", si au elemente de siguranta, un "RO" vizibil doar cu o anumita lumina, in genul elementelor de siguranta de la bancnote. Si pretul lor, este cu cativa lei mai mare. In conditiile in care au inceput sa fie fabricate, cred ca se pot aplica fara probleme stickere pe placutele noastre.

Da, am vazut si eu la TV. Nu stiu daca au inceput deja sa se livreze... dar sunt "pe teava".

Nu stiu ce-i cu RO ala care se vede din unghi... asa am si eu la numerele vechi (vechi = 2005).

La Matiz nu m-am uitat.

Subscriu in privinta "hologramei" daca o putem numi asa cu RO de pe numar. Si la mine este si tot din 2005 (octombrie) am placutele. Oricum, sunt inca in dubiu daca sa lipesc sau nu stickere-le, pt ca nu sunt reflectorizante, si am auzit o multime de variante, ba ca sunt legale, ba ca nu sunt, asa ca pana la urma am sa imi iau inima in dinti si am sa intreb un politist de la circulatie.

Dar de ce lipeste toata lumea autocolantele alea pe numar? Este un fel de tunning ca sa pari mai "cool"?

A ajuns sa ne fie rusine cu steagul nostru sau doar este trendy si ce e la moda este un must-have?

Efectul de turma este spectaculos, mai ales in Romania.

Mare lucru ai zis, din pacate! :rolleyes:

Este mult mai cool sa ai asa ceva lipit pe numar! La fel cum e sa iti fluture un stegulet cu U.E la geam! Doar nu mai suntem romani... suntem europeni! :spumelagura:

Edited by Emil Popescu

Ma si miram sa n-o dea unu' in flame. Era doar o chestiune de timp pana sa se intample asta. Daca era sigla UE pe numar de la inceput, sigur lipeam steagul nostru peste ea, ca asa suntem noi romanii.

Hawkeye, sa-nteleg ca atunci cand vor iesi numerele cu sigla UE, e posibil sa-ti lipesti steagul Ro peste ea? Atat de nationalist esti?

Efectul de turma este deosebit de spectaculos si la voi doi.

Daca citeati primul post cu atentie, gaseati si motivul, care este al naibii de bun, din pacate:

Nu de altceva, dar ma batea un gand, avand in vedere ca urmeaza sa fac o mica excursie prin strainatate sa imi fac acest "upgrade" din mai multe considerente
Hawkeye, sa-nteleg ca atunci cand vor iesi numerele cu sigla UE, e posibil sa-ti lipesti steagul Ro peste ea? Atat de nationalist esti?

Deloc stimabile, chiar ma deranjeaza nationalismul dus la extrem de unii.

De fapt nu era vorba de nationalism ci de cat de penibil a ajuns trendy-ul la noi. Cum s-a introdus ceva la moda, hopa toata lumea. Numere de inmatriculare cu WST,WPO etc sau cu litere labartate, embleme cu UE sau cu stema, aripioare de rechin de la bmw si lista poate continua pe multe pagini.

Regret ca intrebarea mea a degenerat in aceasta dezbatere... Imi pare rau daca v-am ranit in orgoliile de romani, dar intentia mea nu e sa imi fac masina pom de craciun ci sa incerc sa trec cat mai neobservat prin tarile din vest, pentru ca reputatia noastra pe acolo nu este tocmai buna. Atat. Cat despre stegulete, antene false de GPS etc. poate exista alt topic pe care l-am omis, insa nu cred ca am atins acest subiect. Numai bine tuturor!

Nu e la moda, e o schimbare ... de dragul integrarii. A fost un articol prin ziar, singura chestie pe care o au numerele noi "ca avantaj" este ca masinile cu acest tip de numere nu mai trebuie sa poarte autocolant cu "RO" la iesirea din tara. Fara de care eu am iesit bine mersi, oricum. Asa ca, frectie la picior de lemn :)

Ceea ce ma amuza pe mine cel mai tare la noile stickere cu steagul european este faptul ca ele sunt foarte populare intre dacioti si cu precadere in "vechea garda" si taximetristi. Cand zic vechea garda ma refer la conducatori de Dacia 13xx. Cea mai mare ironie mi se pare faptul ca acele masini sigur nu vor vedea exteriorul hotarelor tarii asa ca la ce bun numere de "Europa" cand acea masina nu va vedea acea "parte" a continentului.

In aceeasi ordine de idei, adica din lipsa de perspective automobilistice externe pentru Tico, ma voi abtine de la a-mi aplica orice urma de steag european pe masina. Sper totusi sa mi se permita sa raman cu aceste numere si in continuare.

Spor tuturor !

Ai fi uimit daca ai sti cate cazaturi ies din tara si ieseau si pana acum.

Ma mira ca ai norocul sa ai Tico, adica sa ai consum mic, si sa nu te tenteze sa o umbli. Altii ar vrea sa aiba bafta ta, dar in fine.

:)

Eu momentan nu mi-as lipi pe numere aptibilde, mai ales ca mai departe de Bulgaria n-o sa ies. Mai tarziu insa, nu se stie, dar daca ies in Vest, sigur imi lipesc, sa nu-si dea seama restul ca-s roman, sa ma confunde cu altii preferabil.

Astazi am lipit pe numerele de leasing de la Passat autocolante cu sigla UE. Nu pentru aspect, ca nu infrumuseteaza numarul de inmatriculare (oricum zgariat si plin de tantari) ci pentru ca masina pleaca Luni in DE si ar fi bine sa fim confundati cu altcineva. Au fost suficiente cazurile cand, atunci cand se auzea de romani, lumea isi schimba brusc comportamentul.

Eu sunt ferm convins ca daca cineva o sa observe sigla UE de pe numar, o sa observe si RO scris sub ea.

Dar daca tu crezi ca o sa treci neobservat, asta e cel mai important si iti doresc succes.

Eu una sper doar sa nu ne oblige pe toti sa schimbam numerele vechi (cu tricolor) cu cele noi ( cu sigla UE), nu de alta dar la noi orice schimbare de acest fel se traduce prin cozi kilometrice, nervi tociti si bani aruncati pe fereastra...