sonic7101 Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Salutare, Am o Nubira 2 CDX, si mi sa blocat CD-ul...mai exact nu mai pot sa bag nici un CD,ceva il blocheaza.Cu siguranta merge reparat sau deblocat,insa nu stiu cum se scoate tot aparatul de acolo,eu unul nu am vazut nici un surub si nici nu as vrea sa sparg masca de plastic.Astept un raspuns eventual cu poze multumesc mult Link to comment
andreib Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Se baga o surubelnita intre masca aia neagra si bord si se forteaza usor afara. Ea este prinsa in cleme care au prostul obicei sa ramana in bord (nu pe masca) si cand incerci sa le scoti zboara prin bord si le cauti de te plistisesti . Link to comment
LYM Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Sau lasi sa iasa un pic suportul de pahare si bagi usor 2 degete prin locul ala rotund si tragi de masca. O sa iasa dar, cum a spus si andreib, unele cleme au obiceiul sa cada in bord; sa fii atent. Link to comment
Adi_Iacob Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Mai departe pot sa te ajut eu ca de cate ori l-am dat jos... Dupa ce indepartezi ornamentul o sa vezi ca sistemul audio e prins in 4 suruburi. Desfaci, tragi afara, si apoi alegi: 1. il iei in casa sa mesteresti; 2. o faci pe loc daca ai ceva ce se conecteaza la bricheta si scoate intre 6 si 12 volti. Desfaci capacul superior al sistemului prin tragere si ai sa vezi ca unitatea CD e prinsa in alte 4 surubele. Le desfaci, si ridici usor CD-ul din spate. In partea opusa gurii de acces a CD-ului si spre dreapta o sa vezi un motoras responsabil de introducerea si ejectarea compact discului. Incearca sa ajungi acolo cu cele 2 fire cu tensiune de 6~12 volti cc si atingi contactele. Unitatea va incerca sa introduca sau sa ejecteze cd-ul dupa polaritatea folosita. La mine a functionat de fiecare data cand se bloca inauntru. Ar mai fi o solutie, sa actionezi capatul tijelor oscilante aflate deasupra, care se misca pe o elipsa taiata in tabla (o sa le vezi) dar au un anume algoritm de actionare si nu mereu tine faza. Un ultim sfat: daca nu ai oleaca de inclinatii catre tehnica, NU INCERCA NIMIC! Nu vreau sa fiu acuzat ca am dat indicatii eronate ce au dus la defectarea definitiva a sistemului. Repet, la mine a functionat si functioneaza metoda, dar fii atent ce si pe unde umbli! Eu aveam probleme la procesorul de sunet de cand am luat masina (volumul la sistem are o logica a lui, cand merge, cand o ia razna) si tipul de la reparatii mi-a zis ca piesa costa cam cat un mp3, asa ca fii atent, sunt banii tai! Link to comment
sonic7101 Posted April 19, 2007 Author Share Posted April 19, 2007 (edited) Uraaa am reusit! Problema este ca mai bine nu il deschideam, ca la ce am gasit acolo... E muci mecanica la CD,legata cu sarme..piese sarite...nu prea cred ca mai are vreo sansa la reparat.Stiti cumva daca se gaseste separat de cumparat partea aia sau chiar alt aparat cu totul?Ideea este ca nu as vrea sa ii pun MP3 nu din cauza banilor ci ptr simplul fapt ca imi place foarte mult cum arata asta original.Oricum, multumesc inca odata ptr sfaturi, au fost de mare ajutor PS: Adi_Iacob stai linistit, apreciez orice indrumare si sunt foarte constient ca le fac pe pielea mea iar de indemanare...imi place sa imi bag nasul peste tot, cateodata imi iese cateodata nu..riscul meseriei Edited April 19, 2007 by sonic7101 Link to comment
Lucian M Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Vezi ca avea ovi-jer de vanzare o combina de nubira la BURSA. Link to comment
Adi_Iacob Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 @sonic Nici al meu nu merge de cand l-am luat, nu vrea sa roteasca CD-ul, il baga, sta nitel, zice nodisk si apoi il ejecteaza. Am improvizat ceva cu telul, am un Moto V360, am sacrificat handsfree-ul, adica l-am taiat de la nivelul castilor si l-am imperecheat cu un adaptor pentru mp3 la caseta. Se aude superb daca melodiile nu sunt comprimate la mai putin de 96 kbs. Sub valoarea asta, se simte lipsa unor frecvente. Recent am luat un card microSD de 512 Mb si... am mp3 in toata regula! Si in plus daca ma suna cineva pot vorbi ca la orice handsfree auto, aud interlocutorul in 6 difuri (4+2 Tweetere). Nici eu nu vreau sa-l schimb. imi place sa tin piesele stock ale masinii, scula se integreaza bine in bord. @LucianM Combina s-a vandut acu 2 zile, daca nu stateam prea mult pe ganduri era a mea acu dar viata merge inainte! Numai bine! Link to comment
catalin_gym Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 Fratilor...este o masina prea eleganta sa va apucati sa schimbati mp3-ul original cu unu din magazin.Daca nu aveti bani de unul nou,original cea mai buna idee este sa folositi un adaptor si sa va "legati" telefonul mobil la mp3(exact cum s-a mai zis).Eu nu am mp3 am doar caseta...vreau sa cumpar un adaptor sa pot pune telefonul mobil dar nu am gasit.Daca gasiti vreo firma pe internet care sa vanda asa ceva si sa-l trimita prin posta va rog sa ma anuntati Stima... "> Link to comment
Adi_Iacob Posted July 6, 2007 Share Posted July 6, 2007 @catalin_gym Adaptor facut nu vei gasi pentru nici un telefon, va trebui sa cumperi o caseta adaptoare si sa o imperechezi cu handsfree-ul telefonului. Iar daca handsfree-ul nu e stereo, las-o balta si ia-ti un mp3 player stick (miercuri in Carrefour era oferta 50 ron un Sandisk Sansa de 1 Gb, si erau si altele la banuti nu prea multi, daca nu-ti place marca). Oricum iti trebuie ceva cunostinte sa gasesti firele corespondente pentru a lega adaptorul la hansfree. Cu un mp3 nu ai batai de cap, iesirea lui e pe un banal jack stereo de 3,5, exact mufa adaptorului stock. Alegerea e a ta. Cu respect, Adi Iacob Link to comment
silviustel Posted July 6, 2007 Share Posted July 6, 2007 In opinia mea combina originala este intradevar super ok ca design, insa ca functionalitate este depasita cu mult, si ca pret este exagerat de scumpa. Eu unul as opta pentru urmatoarea "combinatie" pt. sistemul audio: se gaseste de cumparat buzunarul de sub casetofon, pentru varianta mica, ca la Nubira SX, care de altfel este extrem de util pt. acte/tigari/telefon etc, sina pentru casetofon care fine la fix in locasul de sus, pe suruburile originale si adaptor ISO pentru mufele din spate, iar in privinta MP3-ului sunt enorm de multe variante, practic orice model se poate monta si din gama larga de modele cu siguranta ca se poate opta pentru unul care sa se potriveasca perfect cu bordul la culoare si iluminare. Investitia finala, considerand ca se folosesc piese originale si nu carpeli este de aproximativ 1 milion pentru masca si suporti + adaptor si restul de bani pana la 15-16 mil cat e combina sunt suficienti pentru un MP3 modern, varf de gama. Acum depinde de fiecare insa eu unul nu as da atatia bani pentru cd simplu cu radio si casetofon, cd care o data uzat in afara esteticii nu mai are alte functii. Numai bine! Link to comment
Recommended Posts