DeBeers Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 mi-am luat un sony 610u pentru un tico... L-am instalat, fara probleme... a plecat din prima, etc... Primul aspect care ma ingrijoreaza este incalzirea excesiva a radioului, caldura degajata in spate pe radiatoarele finalilor incalzind tot corpul... Este normal sa se intample asa dupa o utilizare de 10-15 minute la jumatatea volumului... Al doilea aspect e ca au inceput sa pice din lumini: initial luminile de bord, alea care ilumineaza bordul noaptea, si mai nou pozitiile pe partea stanga fata + spate. Nu stiu daca fenomenele au o legatura, cert e ca daca era ceva din partea radioului picau ceva sigurante. Radioul merge! Luminile nu! VA multumesc anticipat. Link to comment
rimache Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Daca impedanta difuzoarelor este mai mica decat cea specificata pe cutia radioului, se incalzesc finalii (radiatorul din spate) si se vor si praji pana la urma... Vezi sa nu ai difuzoare de 2 ohmi si sa ai nevoie de 4 ohmi. Cu luminile nu cred sa aiba legatura decat daca l-ai legat rau. Link to comment
madkat Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 avand deja 2 montari de rcd pe matizache: intrebare: - ai legat cumva dimmerul casului (daca are) cum ai facut legatura - cu mufa adaptoare sau taind firele schema mufei de matiz ai avut-o sau ai luat pe bajbaite fir cu fir cu multimetrul? ce difuzoare ai folosit? putere/impedanta aparatul e normal sa se incalzeasca - mai ales daca e model mai nou 4xjdemii de wati (reali max 30) - sunt destul de inghesuite in interior si fara trasee de racire coerente... dar nu-ti face probleme, daca se incalzeste peste o limita va intra in functie protectia, nu se va arde Link to comment
rimache Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Daca are protectie intr-adevar nu se arde, dar daca nu... Ai cumva mai multe difuzoare puse in paralel? In acest caz impedanta scade. Link to comment
cristipa Posted May 1, 2007 Share Posted May 1, 2007 mi-am luat un sony 610u pentru un tico... L-am instalat, fara probleme... a plecat din prima, etc... Primul aspect care ma ingrijoreaza este incalzirea excesiva a radioului, caldura degajata in spate pe radiatoarele finalilor incalzind tot corpul... Este normal sa se intample asa dupa o utilizare de 10-15 minute la jumatatea volumului... Al doilea aspect e ca au inceput sa pice din lumini: initial luminile de bord, alea care ilumineaza bordul noaptea, si mai nou pozitiile pe partea stanga fata + spate. Nu stiu daca fenomenele au o legatura, cert e ca daca era ceva din partea radioului picau ceva sigurante. Radioul merge! Luminile nu! VA multumesc anticipat. Salut, ai avut cablele trase din fabrica sau ai facut tu legaturile? ce difuzoare ai? e o regula simpla in electrotehnica: ca transferul de putere sa fie maxim impedanta interna (radio) trebui sa fie egala cu cea externa (difuzor), in general in cartea de la radio iti da o plaja: 4 ohmi => 8 ohmi. eu mi-am instalat ceva si nu am probleme pana acum (sa batem in lemn). ma gandesc ca l-ai alimentat de unde nu trebui. Link to comment
Recommended Posts