Jump to content

CEAS ORIGINAL TICO

Recommended Posts

Am vazut dimineta la semafor (Marasesti) un Tico verde(mai deosebit) de vanzare (2500 euro) care arata super si care avea ceas de bord original ! Am ajuns in dreptul lui si nu m-am putut abtine sa nu-l intreb de unde la luat !Tipul mi-a spus ca masina este adusa de afara ! Are cineva idee de unde as putea sa fac rost ?Multumesc.

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...
  • 5 months later...

era undeva o poza cu ceasul asta.

vreau sa mai vad si eu ca poate o sa are si zli

si ce ma intereseaza cel mai mult sa fie exact nu ca ceasurile rusesti pe care le reglezi din ora in ora. si sa mai arate si temperatura interioara si exterioara si presiunea din roti si consumul instantaneu si mediu. :D

daca nu, il modificam noi. macar temperatura int si ext :-?

desigur, la 400 de mii vrem computer de bord cu mortal kombat si nfs underground preinstalate !!!

ceva poze mai neclare:

cautati pe aici ca la unele exista ceasul in bord:

http://www.allegro.pl/showcat.php?id=12479

cum ar fi:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51177909

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C242193

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50659434

Edited by remix

Cand ma gandesc ca, la un moment dat, gasisem ceas pt. Tico la arabii aia de la podul de la Europa, la pretul de 750.000 rol si ce bine am facut ca nu m-am aruncat ca berbecul!Apropo cum trebuie sa procedez sa comand si eu?(nu am mai cumparat de la Nicu Barbu).Multumesc.

p.s.:Ar fi un avantaj daca am vorbi sa cumparam mai multi?

Avantajul este ca in cazul in care toti cei care comandati sunteti din aceeasi localitate, cheltuielile de transport devin minime, calculate pe cap de doritor. Iar daca numarul de bucati comandate este semnificativ, se poate discuta cu dl. Nicu Barbu despre o reducere ;)

34600A78B01-000 Ceas digital tico Tico 390.00

11 34600A78B02-000 Ceas ans digital Tico 1.430.000

stie cineva care e diferenta??

cumva ala la 1.430.000 are mortal combat si nfs? :D

:rambo: :lavolan:

pe bune acum stie cineva diferenta?

ca la unupatrusute imi iau pentium 1 si fac computer de bord

Edited by ZLI

no data tu input :(

inca nu am facut legaturile electrice deoarece si fiindca am descoperit ca am un scurt undeva in masina...

asa ca pana un-alta nu am facut decat sa il montez fizic in bord..

ce va pot spune din cate imi dau io seama :

are backlight si este verde (afisajul)

ceasul in sine e negru si are 3 butoane mici pe fata

are pozitie de zi noapte si se leaga pe contact dar cum exact nu stiu inca..

care intelege mai mult din schema din manualul de service pls help...

peste out

(maine pun pozele)

PS care stiti un electrician auto bun?

SORAN can u help?

Schema spune asa:

- firul 1, care ar trebui sa fie alb, il legi la +12V permanent

- firul 3, care ar trebui sa fie alb cu dunga neagra, il legi la +12V accesorii (care nu are tensiune cand dai la demaror)

- firul 4, care ar trebui sa fie rosu cu dunga galbena, il legi la luminile de pozitie (gasesti pe la un bec care-ti lumineaza ceva pe acolo prin masina cand aprinzi farurile)

- ce-ti ramane pui la masa.

Hai, ca nu-i asa greu pestisor!

Aoleu, ce urat vorbesti!

Fa-i o poza (la c.r) ca sa vedem ce se poate face :thumbl:

Sau descrie cumva ( e chiar un conector sau e o bucata sa de "plastic" cu niste "limbi" de metal, cupru?, pe ea?). Pentru conector "de fabrica" ar trebui luat la intrebari domn' Nicu (Barbu). Altfel, se rezolva cu lipituri, suduri, etc.

huston we have a problem...

se pare ca ceasul nu doreste sa se aprinda desi a fost legat asa cum a explicat mai sus ambram burel...

o sa trec luni pe la soran (daca are timp) sa vedem ce se intampla..

Conectorul pt ceas trebuia sa existe pe cablaj - se pare ca la noi, majoritatea cablajelor au ajuns fara acel conector. Ca idee generala - - este identic cu conectorul de ceas de la Cielo. Am sa incerc sa fac rost din dezmembrari de acest conector. Asadar cine ca cumparat sau va cumpara ceasuri pt tico de la mine sa ceara si conectorul.

Eu zic ca se rezolva (si pt cei care deja au cumparat - il pot trimite fara ramburs - deci nu va costa nimic).

Miine desenez si pun pe site o schema de conectare ca sa nu mai fie dubii la tras cablajul pt ceas.

Edited by nicubarbu

iata ceva poze, dupe priceperea mea si a aparatului meu trigital.

post-865-1116222972_thumb.jpgpost-865-1116223015_thumb.jpg

post-865-1116223075_thumb.jpgpost-865-1116223130_thumb.jpg

editez aici:

am descoperit ca dreptunghiul din bord unde vine ceasul este turnat, acela nu este un capac. odata spart... gaura ramane, sau se umple cu ceas. ceasul are o mufa in poponetzul sau, dupa cum se vede in poze. deci trebuie tras fir pana la el. degeaba m-am uitat eu crucis prin gaurica aia ca nu se vede decat aerisirea. m-am puchinit si pe sub bord si nimic. deci... cablul trebuie tras.

intrebarea mea este, de unde ?

ma uit acum pe manualul de service sa vad ce descopar. cine mai are informatii sa se laude cu ele aici !

am printat 323.324.325 din manual si m-am dus cu ele la masina. ala de-a facut manualul si ala de mi-a facut masina nu prea aveau rude. reperele sunt aceleasi dar se afla in pozitii total diferite. am urmarit fro 3 trasee de cablu si nimic, nici urma de derivatie pentru ceas digital. singurul loc in care n-am cautat este in spatele aerotermei. erau prea multe shuruburi de dat jos. dar nu cred sa existe.

mufa care trebuie infipta in ceas este identica cu cea care intra in poponetzul controlului de faruri. eu n-am mai gasit un fir sa se termine in asa ceva.

revin cu cererea de informatii de la cei care au ceva mai multe decat mine. asteptam informatii de la dl Nicu Barbu si de la cei care au mai mesterit borduri si electrica de Tico.

Edited by remix